2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı


Bizim sanırım artık tamamlandı allaha şükürler olsun...
Bizde de kusma vardı özellikle köpek dişlerini çıkartırken
Bir günde yediği dört öğünün hepsini kusuyordu.allahtan bitti o günler.:Saruboceq:Ben de yemek saatlerinden nefret eder olmuştum.

umarım sende bu dönemi en kısa zamanda atlatırsın
 

hahahahaha

geçmiş olsun sevdacım, kış geldi ya bitmez daha hastalıklar inşallah kolay atlatırız.

öle valla canım allah yardımcımız olsunn


araları 15 ay canım cesaretlik bi durum yok ocak annelerinden ikinciyi doğuranlardan deniz hariç hepsi kaza :))) ama sonrasında allah kolaylığını veriyo bak bizim 6 ay bitti bile nasıl geçti anlamadık..

selam kızlar benide alın aranıza bende 2009 ocak annesiyim 2 ocak doğumlu başar isminde oğlum var.adım canan.

hoşgeldin canımm sevdaben kızım duru


etmezmiyim hayatım yatıp kalkıp valla Allah kaanımdaki usluluktan acıkda duruya versin die ediyom duaları :)))

Ben de ocak anneliğini ucundan yakladım.
31.01.2009 doğumlu duru adında bir kızım var.

hoşgeldiin canım kızın kızımın adaşı :)


ii oldu canım boşver bak 9 ay geçti bile doğururyon işte .)


hadi bakalım canım hayırlı doğumlar sana ben emzirirken hiç sorun yaşamadım canım çünkü duruya bıraktımakta zorlanmamıştım zaten bırakmak üzereydi sadece gecdeleri emiyodu hiç sorunsuz oldu sende rahat ol ilk 1 ay zorlanırsın sonra herşey yerli yerine oturucaktır inş bebeğinde acık sakin olurda sende rahat edersin elifte alışır canım inan bi zaman sonra seslerine bile alışcaklar biribirlerinin hiç bunlara takılma hayatım sen sadece rahatça doğumuna ve doğacak bebeğinin miss kokusunu düşün .rahat ol ilk 1 ay yaşadığın sıkıntılar olucak mutlaka ama iice tanıştıktan sonra çok kolay olucak eminim o yüzden sakın zor alarında umutsuzluğa kapılma GEÇİCEK :)) çok öpüyorum canımmm tekrarrr şimdiden hayırlııı doğumlarr

Eskilerden hayır yok yeni kisilerin geldigi iyi olmuş :))
bende Derya kızım 3 Ocak doğumlu ismi ezgi

hahahahaha valla ya file vere vere kaç kişi kaldık zaten dimiii


herkesee ii gecelerr uykum var çok gezdik bugün acık dinlenmek istiyorum.


bu aradabaya yeni gelen arkadaş olmuş tesadüfte hepsi aynı haftada güzelll kim tavsiye etti kızlar siteyi sizee

ben tesadüfen bulmuştumm :))
 
kızlar benım kızım aşı olmadan su cıcegını 1 yasında cıkardı.. sımdı yaptırmam gerek mı acabaaaa
 
naber emelcim ya ne tatlı çıkmış onat öyle bursadanmı fotograf
 
Merhabalar herkese:))
Şimdilik iyiyiz hayatım, fazla sorun yaşamıyoruz benim paşayla.Uykusu geldiğinde kimin uyuttuğu önemli değil.Lambası sönsün,sütünü alsın, yatağına yatsın.Bir de baybay yapar bize.Bizimde son 4 azımız var, sanırım çıkacak onlar.Eller yine ağıza gitmeye başladı.Birde ağızını bir şekile sokarak diş yerlerini kaşımaya çalışıyor bu günlerde.Benim kendi işim olduğu için gidip geliyorum işime.Zaten öğlene kadar kreşe verdik, öğleden sonra da anneanne bakıyor.
Bu sabah çok hoşuma giden bi olay oldu.Egehanı kreşe götürdük.Ben oğuza diyorum sen bırak o bana diyor.Peşimizden ağlamasın diye bin takla atıyoruz normalde.Bu sabah ihale bana kaldı.Kendisi koşa koşa gitti, kapıyı çaldı.Kapı açılır açılmazda ayaba ayaba diyerek beni bırakıp içeri koştu.:))))Hiç sorun yaşamadan bırakmış oldum.İnşallah bundan sonra da böyle olur.Sanırım oradaki oyuncakları özledi 2 günde.

Ben de ocak anneliğini ucundan yakladım.
31.01.2009 doğumlu duru adında bir kızım var.
Hoşgeldin canım sende.

Maşallah metişe.Demek sohbetler ediyorsunuz.Egehan atatürk nerde deyince gösteriyor, a ta tüyk diyor ama daha öyle sohbetlere girmedik.Tabii anne öğretmen olunca daha fazla şey öğretiyor:))))Kaan nasıl bu arada_? Onunla da bir sorunun yok sanırım senin.Kaanlar uslu çıktı maşalllah.


benim güzelim 1 yaşındaydı orada şimdi kocaman

Maşallah ezgiye, çok tatlı olmuş yaaaa:)))))Bizim buralarda da var at çiftlikleri ama küçük çocuklar için var mı araştırmadım.Bak özendim ezgiyi atın üstünde görünce.Bir araştırayım bende:))))
 
meralcim gezintiamaçlı bindiriyorlar 15 dk

vücuttaki kemik gelişimi acısından eğitime 7 yaş uygun diyorlar...

hafta sonları gidiyoruz catalcada burası ezgi bayılıyor..

kreş nasıl gidiyor başladımı kahvaltıya
 
Hımmm , iyi demek ki geç kalmış değiliz:))))
Kreşte yiyor diyorlar.Artık , ben başka birşey götürmüyorum.Orada olanlardan yiyor.Hergün günlük yaptıkları ile ilgili bir yazı veriyorlar.Yedikleri yaptıkları açıklanıyor.Şimdilik iyi.Sabahta sorun çıkarmadı:)))Koşup içeri girdi,çok mutlu oldum.
 
iyi maşallah yiyorlar orada ya insan şaşırıyor valla ...

ben inanmadımda kamera vermiştim işte kendi yeyor birde çorbasını falan velet
 
o çok süper valla meralcim.bizimkide heralde diş lerimizi biz çok sıkıntılı çıkardığımız için o dönem huy değiştiriyo heralde en azından öyle umuyorum.inş.geçecek diye umuyorum bu dönem kreş olayında egehanın tavrına bayıldım aferim ona sosyal bi çocuk olması çok güzel kocaman burava annesini mutlu ettiği için. ya aslında ben de istiyorum yarım günlük ama bizimkinin hiç bi şekilde yeme düzeni yok yani verirsen oda zorla binbir oyun ile yiyen bi çocuk kısacası karnım acık diye yemek isteyen bi çocuk değil inan valla canım doktor bile hayret etti ve bazı testler yaptı ama gayet normal çıktı .inanırmısın bu yaz tatile gittik ve ben yağıza 3 gün toplam 3 öğün besleye bildim ama enerjiden bi kayıp yok havuza oyun aktivitelerine hepsine katıldı ve biz eşimle kala kaldık bu yemeğe karşı olan enerjiye .kısacası gönderirsem daha istediği olacak mış gibi olacak zorla sağlaya bildiğim yeme düzeni daha da bozulacakmış gibi geliyo.meralcim bişey rica etsem biraz kreşin şartlarından aktivitelerinden bahsede bilirmisin .gerçi.büyük ihtimal özel .gerçi bursadaki kreşleri daha arştırmadım ama .sevinirim fikir verirsen canım
 
ezgiyi kreşe her sabah babası bırakıyor ben arabada kalıyorum ... 4 aydır öyle yapıyoruz benden ayrılması daha zor olur diye düşünmüştük :))

kreşe gelince öpüyor beni by by yapıp gidiyor. normalde asla ayrılmaz ama kreş olunca iş değişiyor... çok şükür seviyor...

birde bu sabah kahvaltıda aglıyordu nedensiz huysuzluğu üzerinde git içerde agla senin sesini duymak istemiyorum aglaman bitince gel dedim bir anda sustu bana dudaklarını uzattı :))))) küstüm öpüp barışayım diye :)))

aman allahım dedim ezgi artık laf anlıyor :)))
 
Son düzenleme:
boncuk ismin neydi unuttum kusura bakma

ezgi 17 aylıktan berikreşe gidiyor...

evde yemek yemeyi bırakmıştı 3 gün sütle beslendiğini biliyorum...

yeme düzeni falan kalmamıştı... kreşe başladı ve herşey düzene girdi...

yeme problemimiz yok artık...

sabah 8,5 kahvaltı öglen 12,30 ögle yemeği 3,5 gibi muhallebi aralarda meyve , ceviz vs...
akşam yemeği

bence düşün hele yeme problemi varsa kesin düşün yani... orada çok güzel yiyorlar
 
Maşallah ezgiye, büyümüşte laf anlıyormuş:))))))Artık büyüdüler deryacım, o yüzden herşeyi anlıyorlar aslında.Bazen saçımı çekiyor oyun olsun diye, bak canım acıyor, üzülüyorum, ağlarım deyince, hemen sarılıp öpmeye başlıyor.Baban kızar dediğimde hemen bırakıyor yaptığı şeyi.Ya da kızacağımız bir şey olduğunda hemen gözümüze bakarak yapmaya çalışıyor, biz bakıyorsak şirinliğe vuruyor işi.
Bende benimle olunca zor oluyor diye düşünerek babaya bıraktırıyordum, ama ihale bana kalınca ben bıraktım:)))Ama çok mutlu oldum, beni bile unutup kendisi koşa koşa girince.Bu sabah bay bay yaptı babasına da, koşa koşa girdi bahçe kapısından.

Canım, yeme problemi bizde de var, bazen azıtıyor iyice.Ama kreşte sorunsuz yiyormuş.Sabah kahvaltısına alıştıramamıştım ben.Ama kreşte zeytin, peynir, sosis yiyormuş, sorun çıkarmadan.Evde yediremiyorum onları.Sadece zeytini yiyor, o da canı isterse bir iki tane.
Bizim kreşte fazla çocuk yok, toplamda 9-10 çocuk.Hepsi de kız.Bir tek egehan var erkek.Kreşimizin horozu diyorlar:))))Yaz dönemi artar öğrenci sayısı burada.Kışın çalışma alanı az olduğu için fazla çocuk olmuyor.
Kreş yeni açıldı , dr. yok ama çok önemsemedim onu.Hergün kitap okuyorlar, boya yapıyorlar.Oyun hamuru ile oynuyorlar.Yarım gün olduğu halde eve gelince iyice yorulmuş oluyor.Yaklaşık 2-3 saat uyuyor.Kreşteki oyuncaklardan almamaya çalışıyorum eve.Orada farklı oyuncaklarla oynasın, özlesin diye.İyi kide öyle uyapmışım, bugün oyuncakların hatırına beni unuttu.
 
kızlar temizlik yapıyorum eve 2 haftadan beri bakamıyordum . çünkü resmen 2 hafta kabus gibiydi.1 hafata yağızla beraber bilgisayarı servise götürüken motorsikletli 2 kişi yani çantamı çaldılar .ve o an öldüm öldüm dirildim gidende asla değil ama ya bana bişey yapsalardı ya çocuğa onu alıp gitselerdi ne yapardım .1 hafta çıkamadım etsisinden ve tabi bu olayla karakollarda alınan ifadeler yok kişiler yakalandı gel tescil etçen diye bizi emniyette gece 3 kadar tutmalar anlıtacağız tam bi çöküştü tam bitti artık eski düzene dönüyom dediğim zaman yazı kendini yaktı. o da şöyle oldu arkadaşım geldi nescafe içecektik . nescafeleri o hazırladı aklıma gelen başıma geldi elif mutfakta içelim yağız çok atlıyo bardaklara dedim tamam seçiş dedi bende yağızım altını alıyodum kızda hazırlamış masanın üstüne koymuş ama ileride koymuş yağız ulaşamasın diye altını aldım elif mutfakta ya bezini balkona çöpe atmaya gittim yağız kes masanın üstündeki bardakları çık sandalyeye çek bardağı dök üstüne ve içerden anneeeeee diye çığlık amam öldüm kızlar kap çocuğu has.ye ama yaşadığım sitres bana yetti hiç bukadar yağız için kortuğumu endişe ettiğimi bilmiyorum kolunda ve göğsünde yarası var doktor önemli bişey yok dedi ama gel bana anlat inş.iz kalmaz doktor kalmaz dedi kalsa bilie o nuda sen görrsün orada yandığını bildiğin için dedi. yani kızlar bunca sıkıntıdan sonra anca topladım kendimi ve eve resmen giriştim .şuan mola verdim sizlerle konuşup paylaşmak istedim ve tekrar ben göreve yağız uyanmadan bayağı kolaylamam gerekiyo size iyi muhabbetler bana kolay gelsin cicilerim
 

banım benim kusur yok ben seçil bide bende unuttum sende ismini söylermisin bidaha ya süper ozaman canım ben varya hala kahvaltıyı ayıramadım karışık muhallebi gibi yiyiyo ayırdım bikaçkere ağzından çıkarıyo ne yapayım bende devam karışık vermeye ezgi tam gün gidiyo galiba dimi canım
 

Geçmiş olsun her iki olay içinde seçil.Çocuklarla her şey zor gerçekten.Nereden ne yapacaklarını kestirmek zor özellikle.
Yanan yere saf zeytin yağı sür hayatım.İz kalmasını önlersin.
2-3 haftadır annemde rahatsız olduğu için evde temizlik memizlik kalmamıştı.Dün bir kadınla görüştüm.Fiyatta da anlaştık.Haftada 1 gün gel sadece zemin katı temizle dedim.50 tl ye tamam dedi.Ayda birde tüm evi temizleyecek.O zamanda 100 tl vereceğim.Ütü filan yaptıracak olursam da 20 tl de üstüne veririm dedim.Bakalım perşembe günü gelecek.Annem başında olacak, eğer işi iyi olursa rahatlamış olacağım temizlik olayında.Bu hafta epey işi olacak ama bundan sonra o kadar zor olmaz işi.Burada temizliğe birini bulmak gerçekten zor.Bulsan da çok istiyorlar, 200 den kapı açmışlardı bana.İnşallah istediğim gibi olur kızlar, dua edin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…