2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ankarada zeyland varmı?

dün gittim uyku tulumları 19,90 ... eşofmanlar var birde harika
 
biz junor kullanıyouz arı sütü polen li filan kısın da portakallı minadex kullanıcaz....
 
filiz başlamadım daha güvenlik soruşturmam başladı geçenlerde eve geldiler bi kaç şey sordular annemlerede gitmişler..bir kaç ay sürer sanırım..biz bişey kullanmıyoruz kullanmalımıyız bilemiyorum
 
derya benim bildiğim yerlerde yok zeyland senden ilk defa duydum adını
uyku tulumları çok terletiyormuş kullanmadım hiç ama mothercarein kadifemsi bi tanesi varmış terletmeyen ama ayak kısmı kapalı bizim ayaklar açıkta kalması şart yoksa uyanıyoruz gece tepinemeyince almadım bende kullanamam diye ama kışın doğu ellerde ne yaparım hala dğşğnmektetim
 
ben iki senedir kullanıyorum uyku tulumu sobeden almıstım ayaklı olanlardan yani kapalı değil hiç terletmedi şimdiye kadar cok soguk olursa pijamalarını içine giydiriyorum değilse ince birseyler coook rahat ettim sende bir dene istersen
 
bende gecen yıl giydirdim bu yılda aldım çok rahat ettim. üzerini hiç örtmüyor çünkü ezgi..

başak ankarada optimum avm varmış onda varmış.. 20 tl al bir tane koy kenara kışın lazım olur bulamazsın gittiğin yerlerde bak.
 
günaydın kızlar

bizim oğlanda gece hiç örtmüyor üzerini hasta olacak zırt pırt uyanıp üzerini örtüyorum birde örtünce uyanıp ağlıyor hayır diye:)
 
Günaydınlar kızlar,
geçen sene uyku tulumu kullandım çok rahat ettim.Bu sene de kullanacağım.Üzerini örtmeme gerek kalmıyor.Üzerini örttüğüm anda çığlık atarak uyanıyor bizimki de.
Evvelki gece giydirmiştim, ama çok terletti.Sanırım daha gerekli değil.Zaten küçük kalmış, bacaklar dizlere kadar geliyor:)))))
Kızlar boylar ne alemde.Bizimki maşallah aldı başını gidiyor.Boyunu ölçmek için mezureyi elime aldığımda direk duvarın yanına gidip dikiliyor serseri:)))Biz 91 cm olmuşuz.
 
bizimde boyumuz ii sanki baba ve anne uzun olmamıza ragmen prensesim 90 olmus bu ay biraz zayıf ama
 
emelcim uyku tulumu al ayaklılardan rahat et ben başladım giydirmeye...

içine sadece badisini giydiriyorum onunla yatırıyorum terlemedi hiç iki gündür onunla yatıyor çünkü asla örtünmüyor...

meralcim bizimki boyunu ölçtürmüyor çünkü 1 sn sabit duramıyor kıpır kıpır en son 88 di...

acayip dillendi ...

atatürkü ögrettik ona... paranın üstünde yada okulunda büstünü görünce a ta türk diye heceliyor çok da güzel söylüyor herkes anlıyor :))))

bu sabah bebegine süt içiriyor begendimi diyorum begendi güzel diyor :)))))

çokda oynak sürekli müzik açtırıyor hepimizi ayaga dikip oynatıyor ev halkını gören olsa deli bunlar diycekler hepimiz zıplıyoruz :))
 
Son düzenleme:
Slm..

Neredeyse 5 gündür Niğde çok soğuk. Dışarısı eve göre daha sıcak.. Ev 20 dereceye düştü, bende uyku tulumunu çıkardım. Bacak kısmı ayrı ayakları dışarda olandan... Aybüke de üzerini hiç örtmediğinden giydirmek zorunda kalıyorum, yoksa pek sevdiği söylenemez.. Gece aklım onda olup saat başı üzerini örtmek için kalkmaktan iyidir heralde...
 
Maşallah papryrus, senin kızda uzun olacak anlaşılan.Parka çıkarttığımızda, 2,5 yaşında 2 çocukla oynuyor.Onların boylarından daha uzun , o yüzden merak ettim sizinkileri.Demek sorun yok:)))
Maşallah ezgiye de.
Bizde yazın öğrettik atatürkü, şimdi atatürk nerede desek hemen resmini bulup gösteriyor, bu kim dediğimizde de anlaşılır bir şekilde a ta tüyk diyor:)))Face e video koymuştum, 4-5 ay önce, senin adın ne dediğimizde e de diyerek isminide söylüyor.Aşırı araba merakımız var, sanki hiç araba görmeyen çocuk.Dışarda gezerken her arabaya ayaba ayaba diye koşup, tekerleklerini, amblemini seviyor.
Oynama merakımız bizde de var.Müzik duysun, her müziğe göre ayrı bir dans oluşturdu.Volkan konakta, elini havaya kaldırıp sallayarak dans ediyor, haluk leventte, kafayı öne arkaya sallayarak.Halk oyunları gösterisi gördüğü zaman ayak hareketlerini onlar gibi yaparak oynuyoruz.Birde şarkı söyleme merakımız var.Bakalım sesi nasıl olacak:))
 
bak erkek çocuğu işte
bizde yok araba merakı
 
Son düzenleme:
ezgi makası açıp kapamayı seviyor kesme işini beceremiyr ama ona zımba aldım çiçek deseni çıkartıyor onu çok sevdi...

elişi kagıtlarıyla yapıştırma yapıyoruz bizde

canım bebeklere özel makas varmı yoksa normal makasmı veriyosunuz bende başlamak istiyorum makas elişi kağıdı işlerine ama makas korkutuyo beni sorim istedim.


filiz aferin kız sana iki bebekle çalışan bi kadınken bile kendinize zaman ayırıyorsun ve en iisini yapıyosun bu senin içinde eşin içinde çok gerekli bizde valla fırsat buldukça ama bebeklerle ama onları babaanneye bakıcıya bırakıp kaçıyorus bikaç saatlik yoksa haller içler acısı valla ::))

günaydın kızlar

bizim oğlanda gece hiç örtmüyor üzerini hasta olacak zırt pırt uyanıp üzerini örtüyorum birde örtünce uyanıp ağlıyor hayır diye:)

bizimkide çok fena hiç örttürmüyo bende artık başlıycam tuluma


maşallah egemize duru daha 90cm görmedi azcık minyatür bizimki ama orantılı boyuyla kilosu kilosuda öle çok deil kaanın zıttı ama her konuda yaa bi tipleri benziyo okadarr


ya bu oyun işi durudada var kızlar kaç kez sorim size dedimde hep unuttum 15 aylıkken başladı oynamalara baba öğretti ama nasıl bi oynama anlatamam kapı gıcırtısına kaşık sesine oynuyo valla:)) ama nası güzel bi oynama anlatamam bukadarmı uyumlu olur bukadarmı yakışır bayramda antalyaya gittiğimizde orda çocuk festivali vardı duruyu götürdük orda sahneye çocukları çağırıp çok güzel bi müzik eşliğinde dans yarışması yaptılar bizimki birinci oldu ve lunapark bileti kazandı ama nasıl mutlu oldu sanki ne olduğunu biliyo :)) bulunduğumuz yer sahil kasabası oolduğu için çok büyük bi yer deil eşimde buranın yerlisi olduğu için gittiğimiz çoğu mekan tanıdık ne zaman duruyu alıp gitsek hemen müziği koyuyola özelliklede sertap rengarenk bizimki başlıyo oynamaya bütün herkes deliler gibi alkış kıyamet kahkahalar...babası hele herkesten çok alkış bende diyom hele bi büyüsün böle oynasın bakalım böle alkışlıyomusun:)))
 
Merhaba sevdacım, nasılsın_?
Bende soracaktım , iyi ki hatırlattın.Makas olayı, normal makas mı veriyorsunuz diye_?
Dr ege için zaten 1,90 dan az olmaz boyu demişti.Anne 1,75 baba 1,90 olunca normal tabii ama.2-2,5 yaşında ki çocuklarla kıyaslayınca anormal mi acaba demiştim:))))
 
çocuk korumalı makas aldım ben... elini kesmesi imkansız ... tırtıklı vs birçok çeşidi var birkaç tane aldım ama kesmeyi beceremiyor... ancak aç kapa oynuyor...

ezgide rengarenk şarkısına bayılıyor ben de seviyorum gerçi :)) çok güzel şarkı
 
kreşte elişi kagıtlarını elleriyle küçük küçük koparıyorlar. sonra kedi köpek agac vs şekilli a4 kagıta resimler dağıtıyorlar kalemle çizilmiş gibi renksiz yani... elişi kagıtlarını priti sürüp onların içine yapıştırıyorlar.

makas almasanızda böyle yapın....

siz çizin resmi içini elişi kagıdıyla doldursun. bizimki bayılıyor prit sürüp yapıştırmaya birde ucu falan yapışmadımı bastırıyorda bastırıyor yapışsın diye :)))
 
Bak bu güzelmiş , deneyeyim bende.
Aslında kaç gündür kreşe gideceğiz.Eşim bir zaman bulamadı.Beraber gidelim bakalım istiyorum.Egehanı da götürelim.İkimizinde içine sinerse başlayalım diyorum ama .....
 

iiiym canım bebelerle havalarla boğuşuyorum malum iki tane nasıl korusamda şu geçiş dönemini üşütmeden atlatsak die bakıyorum
tekrar maşallah caım erkek çocuğunun uzun olması en iisi kızdada çok kısa oolmaması ii ama erkek hepten kısa olunca sırıtıyo bence



bende öle bakıp alim bari duruyaa
rengarenk şarkısı reklamdada çıktı ya ne zaman çalsa bize bakıyo biz bakıyosak hemen ayakta popo başlıyo sallanmaya:))gerçekten çok güzel şarkı.


hayatım bu konularda verdiğin bilgiler süper tşk ederimm
aslında kreşe gönderen arkadaşlar fırsat buldukça yaptıkları faliyetleri yazsa bizler gibi yaşadığı yerde ne yazıkki sadece bir tane kreş olan oda 3 yaşından önce almayan yada göndercek durumu olmayan arkadaşlara örnek olur bizde sizden duyduklarımızı evde aşılamaya çalışırıs.yani ben en erken 3 yaşında başlatabilcem kreşe ama geride kalsın istemiyorum evdede olsa önümüz kış onları oyalıycak güzel faliyetlerle onları keyiflendirebiliriz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…