2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

kızlar bakın bu 25 haftalık doğan bir bebeğin görüntüsüymüş..
bizlerde yaklaşık 25. haftalardayız ve bizim içimizdeki miniklerde bu kadar olmuş :ecrin_bebek: senağlama

25hafpn7.th.jpg


aman masallah yaa ne kadar kücük insallah yavrularimizi saglikli olarak dogurmak nasip olur:nazar:
 
günaydın kızlar daha kimse uyanmamış galiba.ben hazır topici boş bulmuşken ve işimde azken size nasıl çook yorulduğumu anlatayım.2 hafta önce izindeyken annem bel fıtığı atak yaptı.daha önceden ameliyat olmuştu zaten tekrarlamış ne yazıkki.o aralar o yüzden giremedim.neyse o biraz toparlandı ve biz ayın 5 inde döndük diyarbakıra uçaktan iner inmez arabamıza biner eşimle benden istenen kanları da zamanında verir eve öyle geçeriz diye düşünürken bir bakalım ki bizim araba çalışmıyor.aküsü bitmiş bir ay beklerken.eşim le servisi arıyoruz öğlen saati cuma namazına mı ne gitmişler bulamadık.başka bir özel servis telefonu bulduk.o geldi elinde garip bir marka aküyle eşimde bende taktırmak istemedik tabi.sonra iterek arabayı güç bela çalıştırarak kanlarımızı verip eve geldik.eşimde arbayı servise götürebildi.4 yıllık arabamız aküsünü bitirmek için işte böyle ters bi zamanı bekledi.o gün ufak tefek bir sürü aksilik de biribirini izledi anlatsam roman olur.sonra kızlar o hafta sonu evimi temizlemesi için kapıcının eşini çağırdım ne yazıkki haftasonu dolu olunca gelmdedi e tozdan durulmuyo burası nasıl bi tozlu memleket görseniz şaşarsınız.neyse eşim hadi ben yaparım sen tarif et dedi içim rahat etmeyince sayesinde mükellef bi temizlik yaptık ama neye yaradı.takip eden pazartesi ve salı günleri çölden gelen kum bulutları tertemiz evimi turuncu yaptı.kapı pencere kapalı olsada giriyor eve ya.okulların açıldığı haftaydı zaten sabah kızıma kahvaltı hazırlayıp çıkıyor öğlen eve gelip apar topar onu doyurup giydirip okula yolluyorum birde bukadar telaşın arasında toz temizle.işyerimi hiç anlatmayayım korkunçtu.neredeyse 15 günlük işi biriktirmişler .yerime bakan arkadaş da rahatsızlanınca beni beklemiş bütün evraklar.sonra kızlar geçen hafta biraz buzluğa kışlık bi şeyler koyayım dedim geçen hafta sonu.bir bakayım benim daha 8 yıllık olan buzdolabım bırak nofrostluğu kendini soğutmuyor buzluğu.tabi ben bunu pazardan dünyanın malzemesini alınca farkettim.pazar günü alınca hepsi ölece kaldı.pazartesi dolap aldık.dün sabah getirdiler.akşam koydum kışlık yiyeceklerin bozulmadan kalanlarını.bu arada dolap boşalt yenisini temizle yerleştir.ortalığın tozunu temizle canım çıktı ya.ve birde kızımın okula hazırlıkları kitap defter kaplama işleri eşimde çok yoğun uyuya kalıyo.neyse dün baya toparladım.bu koşturmada zavallı bebişime dinleneceğime dair sözler veriyorum ama bende ne zaman dinlenirim bilmiyorum.
işte arkadaşlar bu topice giremediğim zamanların özeti niteliğinde bir yazı oldu.sıktıysam özürdilerim.sadece dertleşmek istedim.a.s.
 
hepinize günaydın kızlar umarım herkes iidir şeker yüklemem var bugün çok sıkıcı bi durum umarım kimsede şeker çıkmaz
 
bu arada bebişimin iyi olduğunu öğrenince 2 tane alt üst takım.iki tanede tulum takımı aldım.kızımın erkeğe olabilecek ve iyi durumda olan bebeklik kıyafetlerinden de seçip getirdim.inşallah evde zaman bulunca resimlerini çeker eklerim.iş yerinden yapamıyorum resim olayını.daha çoook alışveriş hevesim varda zaman bulamadım ne yazıkki.birde örgü yelek süveter öreceğim oğluma inşallah.nazobülo eklemiş galiba şaheneydi modelleri.
 
barçlıcım kolay gelsin canım inşallah iyi çıkar canım.bende bugün amniosentez sonuçlarımı yazılı olarak alacağım
 
günaydın nazlıcan hoşgeldin baya işler yapmışsın annenede geçmiş olsun umarm iiidr ama kendine dikkat etmen lazım dinlene dinlene yap işlerini sözünü tutmn lazım cnm yorma kendini bu kadar
 
günaydın bayanlar,
barcli inş sonuçların temiz çıkar,
nazlıcan sanada cok gecmiş olsun allah annene acil şifalar versin inş, bu arada iş yapcam diye kenini yorma, annem ev namkördür temizlik yapdıkca ister der :))) evin işi bitmes ben uzun süredir yüzeysel yapıyorum derin işlere girmedim, camlar dolaplar birsürü işim var ama doğuma yakın yaparız üst üste yapıpda kendimi yormanın anlamı yok,
 
günaydın kızlar ...nazlıcan anlatsan roman olur yaaa aksiliklerin hepsi üstüste gelmiş neyse şimdi yoluna koymussun herseyi...annenede cok gecmiş olsun hayatım...
barcli inş. sonucların iyi cıkar bak söylüyorum buraya iki şekerli fazla cekil yolumdan:)
smrisk günaydın ...bende temizliği artık yüzeysel yapıyorum dün usta geldi kapıların ölçüsünü aldı bayram öncesi getirmeye calıscak şimdi derin temizlik yapsam zaten batıcak artık kapılar takıldıktan sonra halıları yıkamaya verir şöööyle güzel bir temizlik yaparım birini tutup...
 
montesori bencede öyle yap bırak işi gücü güzelce eşyalarını toparla iyce kirlenip tozlanıpda başına iş alma kapıların takıldıkdan sonra halılarında yıkarır evinide temizletir sonrada temiz temiz oturursun mis gibi :))
 
montesori bencede öyle yap bırak işi gücü güzelce eşyalarını toparla iyce kirlenip tozlanıpda başına iş alma kapıların takıldıkdan sonra halılarında yıkarır evinide temizletir sonrada temiz temiz oturursun mis gibi :))

ewt işim bitsin misler gibi otururum evimde ondan sonra da bebegi beklerim el bebek,gül bebek,gel bebek,gelll...hihoyyytayyy günler yaklastıkca cok heyecanlanıyorum ocak ayı bir gelse...baksana okuyorm eylül,ekim,kasım,aralık annelerini kurbanlık koyun gibi sıraya girdik :roflol:
 
ya kızlar benim göğüs uclarımda çatlaklıklar olmauya başladı, doktoruma gidince sorarım tavsiye edebilceği kram varmı diye, bu arada krem kullandığı halde çatlakalrı olan arkadaş varmı aramızda, sanırım bu çatlaklar vucutla alakalı en iyi kremide sürsen fark etmiyor.
 
2009 ocak anneleri doğum cizelgesi yaaparız

smrisk firar a kalkışırken eputaltürmüydü onla doğuma alındı mutlu son :)))))
Montesori Firar kaynanası peşinde hayla kızım gel seni görmeye geldiler diyerek
kandırmayaçalışıyor :)))
nazlıcan Normal ikinc doğumu olduğundan başarı ile tamamalndı
linay Normal 3 cü doğum olduğundan bi hık da doğurdu

böyle gider :))))
 
Son düzenleme:
Tuba Seyis'in annelik yolculuğundan kesitler
Canım güzel kızım,
Bugün ilk defa seni gördüm. Çok şekerdin. O kadar miniktin ki daha kol ve ayakların yoktu bile, tomurcuk gibilerdi. Babanla birlikte sana uzun uzun baktık. İnanıyorum ki sen bizim gözümüzde hep öyle tatlı olacaksın. 2 aylık olmuşsun. Zaman ne kadar yavaş geçiyor. Seni bir daha görebilmek için sabırsızlanıyorum.

Merhaba güzel meleğim
11.06.2003
Seninle yolculuğumuz 4,5 aydır devam ediyor. Bize ilk olarak ufak bir saklambaç oyunuyla merhaba dedin. İlk başta biraz karamsarlığa düştüm.

Ama sonunda senin yaşama isteğine saygı duydum. Tabi ki baban buhabere çok sevindi. Hele büyükanne ve büyükbabanlar hepimizden daha çok sevindi. E, ne de olsa bir tarafın ilk torunu olacaksın. Seni içimde ilk hissettiğimde seni nasıl da özlemle istediğimi daha iyi anladım. 2 gün önce sıkı bir tekmeyle bana selam annecik dedin. 4. aya girişimizde tekmelerin başladı. Tabi ben ne olduğunu ilk başta anlayamadım. Karnım gurulduyor sanmıştım. 3 gün neler olduğunu anlayamadım. Sonra bu kıpırtıların senden geldiğini çözdüm. Ultrasonda göründüğünde ise öyle güzeldin ki bunu ancak bir anne anlayabilir.

İnsan bebeğine aşık oluyor resmen. Ellerini açıp kapadın sanki bize el sallar gibi. Keşke imkanım olsa da seni her an izleyebilsem. Başlarda bana biraz çektir sen de, sen her şeye değersin. Seni içimde hissetmek tarif edilemez bir şey. Bu ancak bir mucize.

Merhaba bebişim
27.06.2003
Bugün baban seni ilk kez fark etti canım. Tekmelerin artık dışarıdan da belli olmaya başladı. Keşke babanın yüzünü görebilseydin. Sevincine diyecek yoktu. Şimdi bile beni nasıl tekmeliyorsun, seni hınzır seni.

Tekrar merhaba bebeğim
02.07.2003
Dün doktora gittik canım. O da bize senin % 99 kız olduğunu söyledi. İlk bebeğimiz olacağından senin kız veya erkek olman bizim için fark etmeyecekti. Ama içimden senin kız olman için hep dua ettim. Gerçi şu an tam kesin değil, ileride daha iyi anlarız sanırım. 15 gün sonra tekrar doktora gideceğim, o zaman bir daha bakacak sanırım. Doktor seni biraz (100 gr.) zayıf buldu, benim de kilo almamı istedi. Bakalım seni beslemek için şişeceğim. Umarım bu kilolar sonra çabuk gider.

İyi ki doğdun bebek!!!

Pamuk prensesim benim
12.11.2003
iyi ki doğdun bebeğim. İşte sabırla, heyecanla, korkuyla, umutla, bir çok duygu karmaşasıyla dolu günler artık geride kaldı. İnsan bakınca 9 ayın hiç bitmeyecekmiş olduğunu düşüyor. Ama geriye baktığındaysa ne kadar çabuk geçtiğini anlıyor. Çok mutluyum. Sen hayatımda gördüğüm en güzel şeysin. Bu mucizeyi bize yaşattığı için Allah’a dua ediyorum. Tabii sancı dolu 2 günü saymazsak ama o heyecan ve acı bile bir bakıma güzel. Yorgunum, üzerimden kamyon geçmiş gibi. Oturamıyor kalkamıyorum.

Seni emzirmek bile biraz zor anlayacağın her yerim acıyor. Ama olsun senin o tatlı yüzün her şeye bedel.

Miniğim benim
13.11.2003
Bugün benim doğum günüm. Ve hayatımda aldığım en güzel doğum günü hediyemi sen verdin bana... Kendini... O kadar güzel o kadar minik görünüyorsun ki, sana dokunmaya bile kıyamıyor insan. Bugün hastaneden çıkacağız. Senin sarılık testinin sonuçları belli olunca. Ama hafif bir şey çıktı. Yeni doğan sarılığı dediklerinden. Sen doğduğunda ilk işim saate bakmak oldu. Saat 14:45 idi. Sonra seni giydirdiler sanırım oraları fazla göremedim. Kuvözde yatışını biliyorum bir de gözlüğümü çıkardığım için seni puslu puslu görüşümü:)

Adını söyledim sonra, zaten daha öncesinden kararlaştırmıştık babanla.... "SELİN"... Anılacağın bu ismin sana tüm hayatın boyunca şans getirmesini dileriz.

Ve bu arada baban nüfus kağıdını çıkarmak için gerekli işlemlere başladı. Artık seninde pembe bir nüfus kağıdın var. Anne olmanın verdiği gurur, nüfus kağıdında yazılı olan "anne ismi" kısmını gördükten sonra daha da yüceldi. Harika bir duyguydu bu.

Boncuğum
22.11.2003
Bugün göbeğin düştü. Babaannen hazırladı banyo için gerekli olan eşyaları. Başta biraz ağladın ama sonra alıştın. Çok sevdin suyu, verdiğin tepkiler onu gösteriyordu. Bense su bile dökemedim, korktum çünkü. Bir kenara geçip sadece bağırmak oldu tek yapabildiğim. Aman yavaş, dikkat edin, ellemeyin... Güldüler bana, ama zamanla alıştım buna da.

Tatlı kızım
28.11.2003
Bugün 16. günümüzü yaşıyoruz. Babamız çarşıya çıktı ve ben de ortalığı topluyorum. Uykusuzum gece 12'de yatıp 2,5'ta uyandın, emdikten sonra uyuyup 4'de gene kalktın. Sonra yanımda yatmaya başladın 7'de gene iş başı yaptık. Umarım ileride bu yazıları okuyunca bol bol güleriz.

Ve umarım ki bu yazıları birlikte okuma şansımız olur. Ölüm korkusu giriyor bu günlerde içime. Bu da doğum sendromu sanırım herhangi bir şeye bile çok çabuk ağlayabiliyorum.

Seni çok seviyorum meleğim. Şimdi salıncağında uyuyorsun. Seni koltuğa falan yatıramıyoruz yerini arıyorsun. Ne kadar çabuk öğrendin sinirlenmeyi ve yerini yadırgamayı. Ramazan Bayramının 4. günündeyiz, herkes günlerdir senin peşinden geliyor evimize, her gün misafir var.

Şimdilik bu kadar yavrum...
okurken cok duygulandım:çok üzgünüm:
 
günaydın
oh oh nazlıcan maşallah ne işler yapmışsın öyle
barçlı hayırlı haberler alman dileğiyle
örgü örneği ekleyen ben deildim yalnız
temizlik işini bende sallıyorum artık geçen cam sildim ama öylesine hele bide taşınıcam ya iyce sallıyorum zaten yemek odası iotal koliler dolu orda e halıları taşınırken yıkamaya vercem zaten kolilenenlerde yıkayıp koliliyo annem beyaz kağıt aldım kirlenmesin die gazete leke yapıyo tül perde de aşağısı temizlenince yıkanıp asılcak yani taşınmak bi yandan iyi ev komple temizlenmiş olcak :))) gerçi biraz zor olcak çünkü daire boş deil ordaki kiracı bizim eve biz oraya geçicez o yüzden herşeyi koliliyorum bizim terasımız var kolilerin hepsini terasa yığcam aşağıya sadece beyaz eşya ve mobilya incek onlarıda sarıcam çünkü kartonpiyer ve boya olcak
 
X