2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)


ben bakmıştım canım hepsi çoook çoook güzel allahım sağlıkla giydirmeyi nasip etsin inşallah...

ayyy kızlar ben normal doğum dan çoooooooooook korkuyorum nasıl kesin kararlısınız maşalah. ben kesin sezaryen olacağım.. normal doğuramam heralde :ecrin_bebek:
 
bizimde babamız akşam kızına iki elbise bide tulum aldı :))) ben hep kızıyodum sen bişey almıyosun kızına falan die akşam eve dönerken gel şurdan elbise bakalım dedi ve onun beğendiklerini aldık :))) bende geçende böle kırmızı beyaz denizci elbisesi aldım :))))
 
bizim babamızda bişiy alma özürlü ...gecen dedim ben o kadar hevesle alıyorum sende tık yok...dün aksam ne alsam ogluma vicdanım sizlıyo daha bişiy almadım filan dedi... ayyy cok üstüne gittim herhalde ...sonradan da üzüldüm daha cok alırsın dedim:)
 

aynen montesori aynılarını sayıyodum bende :))) heralde çok söylendimki akşam aldı eve gittiğimizde de eltime dio bak ben kızıma ne aldım :)))
 
ay mıontesori sende ciciler alamya başlamışsın, ben daha almadım eşim bırakmıyor kesinlikle hayır zamanı gelince alırız diyor. bana bişey demiyor sanırım korkuyor allah korusun bişey olursa üzülmeyelim diye, annemin aldıklarıda annemde bana vermiyor, okadar güzel biberon, çorap emzik falan almışki bayıldım. şimdiden pudrası bebe yağı şampuanı herşeyini almış. nazo ya inş benim kocişimde yola gelir. :)) miniğim bende cok korkuyorum ama en sağlıklısı o bence epulaturmu nedir varya onu bi araşdırayım dok-torumada sorucam belden aşşası uyuşuyor ve normal doğum yapıyorsun. ,inş açılma olursa normal nyaparım alalhın takdiri ama acılma olmassa mecbur sezeryan olucaz, ama hep duam normal olmasından yana sanmaki ben cok cesaretliyim nisan ayında amaliyat olmuşdum burnumdan, tanponu çıkarttıklarında bayıldım. :))) gerisini sen düşün artık


hihoyyyt
NORMAL DOĞURMAK İSTİYORUM AMA ACI OLSUN İSTEMİYORUM
hihoyyyt
 
bende smrisk 5. ayım bittide bi iki bişey aldım işte yoksa bizde de pek alınmaz hele ilk zaman annem acele etme diodu bende pek meraklanmıyodum ama şimdi bi mağazaya girelim benim için hemen ona bakıyorum eşim dio sana alcaz sana ona sonra dio :))) bide çarşıdan toplu alcaz zaten hastane çıkışı bilmemne ama böle ufak tefek alim dedim ama aklınızda olsun çok abartmayın çünkü çok hediye geliyo bide mesela ben genelde kırmızı gri yeşil sarı falan bakıyorum çünkü kız olduğuna hep pembe geitiriyolar
 
gördüm gördüm çok güzel hepsi maşallah allah iyi günlerde giymeyi nasip etsin inş.
bi ara bende koyarım inş.
 
günaydın hanımlar
umarım sizler ve melekler iyidir.

eylül annelerine baktım sabah. doğum hikayalerini yazanları okudum aşağı yukarı aynı şeyler. çoğuda sezeryan olmuş. normal doğum git gide azalıyor sanırım. hem doktorlar hem anneler dayanamıyor normal doğuma kadar beklemeye bence. bende öyle olabilirim alın bir an önceee :))) diye bağrınabilirim yani hastenede...

ama en güzeli de bebekler hakkında yazdıkları muhakkak okumanızı tavsiye ediyorum benim gibi ilk bebeği olacakların tabi :)) öyle tecrübesiz görüyorum ki kendimi ...okuyarak öğrenmeye çalışıyorum ama hamileliği ne kadar anlatsalar nasıl anlayamazdık anneliktede aynı şey olucak sanırım.

hepsini yaşayarak öğrenicez. 3,5 ay sonra hayatımız baştan sona değişecek. sürekli bize muhtaç bir melek giricek yuvamıza. bazen korkutucu bazen de hayal gibi geliyor. ama öyle tatlılar ki korkmam çok yanlış dimi :)) ben daha çok nasıl bakıcam, becerebilecekmiyim den korkuyorum zaten.

doğum falan değil de sonrası korkutuyor beni...
 

ayy evet ya aynen bu forma girdiğimden beri her ay doğum yapanları okuyorum... aslında sezaryende ve normal doğumda hiçbir farkı yok hepsi rahat rahat hallediyo sezaryenin bir negatifliği yok yani bence...

sonrası dersen acayip korkutuyor beni ama annem ve kayınvalidem yanımda olacakları için biraz içim rahat. birinin çocuğu yataktan düşmüşte öleceğim sandım diyor korkudan allahım esirgesin böle kazalardan hepimizi...
 
bi arkadaşım 27 eylüldü doğum tarihi 3 eylülde suyu geldi ve açılma olmadığı içinmecbru sezaryene aldılar
kuzenimde 25 eylüldü normal istiyodu nolduysa son anda sezaryene döndüler ve 11 eylülde yaptı

bende büyük konuşmak istemiyorum ama normal düşünüyorum ve istiyorum hatta anneme dedim açılma var herşey yolunda ama vakit lazım ve ben ağrılardan sezaryen dersem sakın yaptırmayın banada birazdan alcaklar falan filan diyin oyalayın dedin ama aksi bi durum olur açılma olmaz bebek tesr olur kordon dolanır falan direk sezaryen suniymiş alttan aşırı kesmeymiş olmasın dedim o zaman direk sezaryen dedim
 

2 arkadaşımda sancıyla gitti hastaneye doktorları doğumuna daha 2 gün var evine gidebilirsin dediler ama eve gittiler sancıları kesilmedi tekrar hastaneye geldiler tabi biz bekliyemiycez alın hemen dediler :)) doğal olarak. o yuzden banada deseler bende alın hemen derim dayanılcak gibi değildi çünkü. Hani sancı sonucu doğum olucanı bilsen bir derece ama bunlar sancı çekiyor boşa o zamanda insanda güç kalmıyor.
 
slm güzel annişler, doğum konuları başladı bile zaman ne çabuk geçiyor ben sabırsızlanmaya başladım ama oğluşum zamanında sağlıkla doğsun başka bişey istemem benim şuan sezeryan gibi büyük olasılıkla o zamana değişir mi bilmem ama şimdiden bu fikre alıştım. bebişlerimiz ve biz sağlıklı olalımda doğum şekli bence çok önemli değil. allah hepimiz için hayırlısını versin :Saruboceq:
 
işte demek istediğim bu marsg yani büyük konuşmak istemiyorum asla sezaryen demiyorum çünkü nolucanı bilmiyorum sadece az çok emin olduğum ortada bişey yokken 15 gün 1 hafta önce dşrek sezaryene gitmem heralde yani anca arkadaşların gibi ağrı olur dayanamam yada saydığım ekstra nedenlerde tercih ederim bide varki yani iki saat beklese doğuracak ama duramıyo ve sezaryen dio işte o zaman sıkaraım herlade dişimi
 

1-2 hafta önce bebeği almak her doktorun prensibi değil bunu doktorunla konuşmalısın.. ben 1-2 hafta önce bebeği alacağız değil mi diye sordum ve benim doktorum sancıların başladığı anda bebeği alırım kesinlikle daha öncesinde almam dedi. bebeğin ve annenin sancı anında oluşan hormonlara çok çok ihtiyacı varmış. özellikle bebeğin bağışıklık mekanizması için bu gerekli annede sancı ile oluşan bazı hormon benzeri maddeler bebekte neredeyse ilk bağışıklık mekanizmasının başlamasına neden oluyor. ve bilirsinizki bunlar çok önemli bebek için.
 
benim doktorumda herşeyin normal, normal doğum deneriz dedi.

normal doğum sabır işi dedi. kendini yıpratmaman lazım sancılarda, doğum sırasında ıkınman için kuvvet gerekicek dedi.

kimi var kendini sancılarda yerden yere vuruyor ıkınmaya gelince kuvveti kalmıyor.

dediğim gibi benim içinde sorun değil sezeryan, normal olması. ben sonrasından korkuyorum.

bebeğe nasıl bakıcam. birinin ki hastanede morarmış, bak miniğim diyo ki birinin ki yataktan düşmüş, bir arkadaşımınki 2 ay hastanede kaldı virüs kapmış.

kızlar 40 gün olana kadar mevlüt falan yapmayın. arkadaşımın bebeği 22 günlükken hastaneye yattı yeni çıktı şuan 2,5 aylık bebek. toplum virüsü kapmış. herhangi birinden bir yerden geçiyormuş.

şimdi yüzde 60 beyninde hasar oluşmuş ve sipastik olması kesin gibi...

doktorlar bebeği kesinlikle öptürmeyin, elletmeyin ilk 40 gün diyormuş arkadaşıma. bağışıklık sistemi 40 gün sonrasında gelişmeye başlıyormuş. öyle 10 günlükken mevlüt yapıcaz deyip 50 kişiyi toplamayın eve. şimdi öyle pişman ki anne babası bebeğin.


 

bebek doğum kanalına girmesin diye sezeryanda 1 hafta öncedden alıyorlar diye biliyorum. kanala girerse zorluk oluyormuş çünkü.

sancılar başladığında doğum başladı demek bebek kanala girmiyor o zaman hemen...

ben sormadım benimki sadece normal doğumu anlattı bana. ingilterede çalışmış uzun süre orada 36. haftada anne baba doğum kurslarına gidiyormuş.

doğumda acıyı azaltma kendine hakim olma rahim kaslarını gevşetme kursları veiliyormuş. hamile koçu da baba tabi .. ne güzel dimi karı koca dayanışması ama türkiyede yok böyle bir şey.

sezeryana karşı doktorum. ama illa normal diye tutturmuyor ... normal doğum zor kendini hazırlarsan yapabileceksen yaparız diyo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…