2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

http://tupperware.com.tr/today/1544.html

arkadaşlar tupperware ürünlerini duymuşsunuzdur sanırım, kanserojen ürün taşımayan gayet sağlıklı mutfak gereçleri ve bebek ürünleri bulunmaktadır. arkadaşım bu ürünlerin satışını yapıyor benim dikaktimi çeken bebek ürünleri oldu gayet sağlıklı ve ömrü çok uzun ilgilenirseniz diye yokurada adresi veriyorum bebek ürünleri 48 ve 49 nolu sayfalarda yer almaktadır. ilgilennelere temin edebilmeleri acısından yardımcı olabilirim.


saygılar
kız annesi
 
Bebeğe İsim Bulma Muhabbetleri

+ çocuğun adını anıl koyalım necati?
- ne o öyle anırrr der gibi
+buldum..o zmn yamaç koyalım?
- ben de bişi buldun sandım ne o öyle topaç gibi!


o zmn saraç koyalım?
- tabi millet de dalga geçsin "saraaççç, gel de kolamı bi aççç" diye
+ ya o zmn mert koyalım. hem daha bilindik isim
- tabi "mertttt, gel de bizi kerttt" desinler. çocuğumun geleceğiyle oynayamam cevriye


bizim isim bulma muhabbeti de buna döndü :)))
 
ben henüz almadım ama bebek ürünlerini almak istiyorum gayet sağlıklı çünkü, birde arakadaşa sorayımda doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum sütümü saklamam için daha sağlıklı kaplar kullanmak isterim o şekilde bi ürün bulmaya çalışıyorum. inş bulurum .
 
günaydın herkese,

tuper falan tamamda ne de olsa plastik benim plastiğe karşı bir takıntım var. hiç sevmem ... evde bir tane kek ve salata karıştırmak için plastik kabım vardır başka yoktur.

plastik bardaktan su içemem. sürahi, saklama kaplarımda hep camdır. en sağlıklısı cam bence. bebege de cam biberen arıyorum ama hepplastik gördm şimdiye kadar
 
:))))) sabah sabah güldürdün marsg
benimkide defnede, elif defnede takıldı kaldı başka beğendiremiyorum
 
süt saklamak içinde minik cam biberenlor var canım ben onlardan alıcam. sütü sağıyorsun o bibereno direk. sonra ucuna emziği takıp veriyorsun bebeğe. kapaklarıda var dolapta saklamaya.

süt sağma makinelerinin yanında olanları var. onlardan al. makine alcaksın mecbur
 
evet smrisk bencede süt saklamak için bunları değil de camları tercih et, marsg doğru söylüyor plastik sonuçta
 
eşimde taylan istiyor bizim bebişin ismini, bende ona aynı senin yazıdaki gibi, oğluşuma büyüdüğünde arkadaşları '' taylan hadi yaylan '' derler diyorum
 
marsg evet araşdırıyorum hazırda olsun istiyorum zaman cok cabuk geciyor şurda ortalama 3 4 ayımız kaldı bayramdı bilmem neydi derken bebişler gelcek.
 
:))))) sabah sabah güldürdün marsg
benimkide defnede, elif defnede takıldı kaldı başka beğendiremiyorum

:))) banada kardeşim attı ben de çok güldüm . bizdede herkes bir isim buluyo öteki isme bir kulp buluyor. aynı bunlara döndük abla diye atmış kardeşim:))))

elif te defne de güzel isimler :))
 
ama bişey söyliycem cam kaplar buzlıkda sorun olmas mı

güzelim süt saklama kapı olarak satılıyor onlar. o yüzden sıcaga ve soğuga göre yapılıyor. çünkü sütü sonra ısıtman gerekecek belli derecede.

onlar takım satılıyor. sor sana gösterirler. süt sağma makinesi, saklama biberenlorı ve süt-mama ısıtıcı.

saklama poşetleri varmış bide ben düşünmüyorumda onlarada bakabilirisn buzluğa atılıyor yine.
 
Anne Sütünü Saklama Koşulları

Yakın zamanda yapılan çalışmalarda, anne sütünün buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması ile besin değerini kaybetmeden korunabildiği ortaya çıkmıştır.

Yapılan çalışmalar, anne sütünün bakteri üremesine dirençli olduğunu ve oda ısısında 10 saate kadar özelliklerinden bir şey kaybetmeden saklanabileceğini göstermektedir. Anne sütü, kapağı iyice kapatılmış cam ya da plastik kapta saklanmalıdır.

Burada sözü edilen plastik, şeffaf sert plastik (polikarbonat) veya buğulu sert plastiktir (polipropilen). Derin dondurucu için hazırlanmış anne sütü saklama torbaları, pompaya adapte edilebilir.

Bunlar kilitli, önceden sterilize edilmiş, kalın ve özel torbalardır. Gereğinden fazla süt çözünmesini önlemek için depolanan sütün 60-120ml civarında olması uygundur. Süt, 8 günden önce kullanılacaksa, buzdolabında dondurulmadan bekletilebilir. Anne sütü sağılmadan önce, eller iyice yıkanmalıdır.

Özellikle süt bankalarında sıklıkla kullanılan bir yöntem olan pastörizasyon ile antimikrobiyal özelliklerini kaybederler.

Anne sütünün +4 derecede buzdolabında veya -20 derecede derin dondurucuda saklanması ile bakteriyel yükün azaldığı, sütün anti bakteriyel etkilerinin arttığı gösterilmiştir.

50-100cc sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koyabilirsiniz. Donarken süt genişleyebileceğinden, tepeleme doldurmayınız. Tüm torbalara mutlaka tarih ve miktar yazınız. Sütü derin dondurucunun kapağına değil, en soğuk noktasına koyunuz.

Güvenli süt saklama koşulları:
-Odanın serin bir yerinde 6-8 saat
-Buzdolabının rafında 72 saat (3 gün)
-Buzdolabının buzluğunda 2 hafta-2 ay arası
-Derin dondurucuda 6 ay


Dondurulmuş anne sütünün eritilmesi ve ısıtılması
-Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayınız. Bu, sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
-Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarıda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayınız (benmari usulü) ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize veriniz.


Unutmayın!
Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır.
24 saat içinde kullanılmalıdır.
Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atılmalıdır.
Her zaman önce en eski tarihli süt kullanılmalıdır.

FIRINDA ISITMAYIN
Zamanında doğmuş bebekte kolostrum (ilk 6 gündeki süt) oda ısısında 27-32 derecede, 12 saat sonraki süt 15 derecede, 24 saat 19-22 derecede, 10 saat 25 derecede, 4-6 saat buzdolabında 0-4 derecede, 8 gün buzlukta 2 hafta ayrı kapısı olan buzlukta, 3-4 ay ayrı kapısı olan derin dondurucuda 6 ay ve üzeri saklanabilir. Donmuş sütün önce buzdolabında çözdürülmesi gerekir. Sonra benmari yöntemi ile ısıtılır. Benmari yönteminde, 51 derecede ısıtılmış su içeren kaba, biberon ağzına dek daldırılır. O andaki şartlar bu yöntemi mümkün kılmıyorsa, biberon koltuk altına konulup, sütün vücut sıcaklığına gelmesi beklenebilir. Ayrıca, biberon ısıtıcıları da mevcuttur. Anne sütünü çözdürmek için, mikrodalga fırın kullanılmaz. Anne sütü, çözdürüldükten sonra 24 saat buzdolabında bekletilebilir ancak, tekrar dondurulmaz.


Kaynak: webkadin.com
 
eşimde taylan istiyor bizim bebişin ismini, bende ona aynı senin yazıdaki gibi, oğluşuma büyüdüğünde arkadaşları '' taylan hadi yaylan '' derler diyorum

:)))))))))))))))))) ay süper ya.

meriç koyuyordunuz dimi siz ... süper bir isim yeter tek isim ne diye başka isim arıyorsunuz ki. eşinin ismi biliyorum da ...
 
ay ay ay kıslar yağmur yağıyor nasıl sevindim nasıl mutlu oldum içim açıldı valla bide toprak kokusu geldi burnuma bahceye yakınım cok hoş oldu yaa
 
:)))))))))))))))))) ay süper ya.

meriç koyuyordunuz dimi siz ... süper bir isim yeter tek isim ne diye başka isim arıyorsunuz ki. eşinin ismi biliyorum da ...

evet meriç koyucaz da ben yanına bir isim daha istiyorum, meriç kağıtta kalacak babamız çok arzuluyor diye koyuyoruz, kendi isterse büyüyünce kullanır
başka isim daha koymazsak ileride postalar karışır hangisine geldi acaba diye:)
 
X