2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

İnaysa cnm hayırlısı olsun bak hemen beni bi heyecan sardı yavaş yavaş doumlar başlıo bende her akşam yattıımda bugünüde yırttık diorum çok az kaldı yaa :roflol: :roflol:

inaysa güsel haberlerle dön işallah,bakalım hangi gün gelio bebişimiz??
ben de mutfağa bişiler yemeğe gittim ,dolapta bi koku var ama dedim bakındım,acıp olmasın 2 gün önce buzluktan et indirmiştim o!!sen rafta iz bırakma,rafın kenarından aşağıya sebzeliğe kan ak!!!sabah sabah temizlik yaptırdı bana,çok gıcık oldum!!almasamıydım kokuyu dşorum kendime??:))

inanna cım yorulmuşssun sabah sabah ama iyikde farketmişssin sonra farketseydin daha üzülüdün üstünden zaman geçince çok daha kötü kokuyor sen biraz dinlen yorgunluğun geçer şallah

kıslar günaydın,
inanna sabah sabh yorulmuşsn valla
inaysa canım iyi haberlerle gelmen dileğiyle

kızlar ben dün doktora gittim böbreklerimi üşüytmüş olabilceğimi söyledi normal olarak ilaç vermedi. artık kendi imkanalrımla iyileşmeye çalıuşırım. neyse bu doktora dün ilk defa gittim bebeğin haftasına göre kafasının falan büyük olduğunu söyledi bende korkdum ne demk oluyor kafası büyük yani 36 haftalık bebek gibi gözüküyor dedi . bu bi anormallik belirtisimi dedim hayır öyle demek istemedim doğum şeklini belirlemmiz açısından söyledim bebeğin haftasına göre büyük olduğundan kilolu doğabilir sezeryan gerekebilir dedi canımı sıkdı. aa aa bebeğin kafası büyük kimse sana demedi mi diye konuşunca çok üzüldüm, ben iki doktora gidiyorum ama hiç biri sizin sdediğinizi demedi dedim. bu seferde susdu neyse ultrasonda doğumum 17 ocak 2009 gözüküyor bebeğin kilosu fazla dedi şuan 2 600 ve 2800 arasında dedi 34 haftalık olupda bebeğinin kilosu belli olanalr varsa yazabilirmi.
birde silsere şunu sorcam bebeğin normal haftasından 2 hafta öncde olması neyi ifade ediyor akşam çok kafam karışdı.

canım canını sıkma doktor önemli diil dediyse diildir.benim kız da 1 hafta 10 gün geri geliodu ben de aman geri kalıo bu çocuk die çok korktum ve araştırdım.4 hafta ileride ya da geride olması problem ama 2 hafta diil.doktorlar 42.haftadan soona miadını dolduruo sayıolar bebeği farklı döllenme zamanlarından dolayı..
ağırlığına baktım şimdik 34.haftanın sonunda 2200gr(1680-2930)yani aslında olmayacak bi ağırlık diil,türkiye de bebekler hafif doğuyolarmış ve bu hesaplamalar kanada ve ABD'ye göre..

smrisk canım geçmiş olsun aynı şeyi doktorum bana söyledi kilosu 1 hafta önde gidiyor sezeryan olabilir dedi. benim burdaki takvimim yanlış gösteriyor ben aslında 33+4 günlüğüm ama son geçen hafat gittiğimde yok ilerde değil herşey normal gidiyor dedi korkma doktorlar azen sezeryan yapmak için böyle oyunlar yapıyorlar onların işine geliyor eğer diğer doktorlarına gitme imkanın varsa onalrında fikrini almalısın bence sakın üzülme sevgiler

tşk inanna ve gamze aynı hastanede başka bi doktor daha var bide ona muna eolucam bidaki hafta valla insın kafasını karışldırmakd abirebirler, doktor bide bana dedi belki şaşırcaksınız ama kahraman olcam diye normal doğurcam diye diretme dedi çok sinirimi bozdu, benim kahramanlıkla ne işim olur bebeğim sağlıklı bişekilde dünyaya gelsin bana yeter tabiki benim için hangisi uygunsa o olmalı neyse çok siirlendirdi renkli doğplari nerde yapdırdın dedi devlet hastanesinde dedim ikili ve üçlüleri nerde yapdırdın dedi onalrıda devlet hastanesinde dedim, devlet hastanelerinde bu işlerin iyi yapılmadığını ima etti gelişi güzle oluyor dedi özel lerde böyle değil dedi.eşimde sinirlendi bende iyce gerdi bizi anlıycanız. benim testlerim hep temiz çıkmışdı hadi ikilinin birinde ssorun çıkmadı 3 lüde çıakrdı ay sinirlerim fena bozuldu. aynı hastanede başka doktoru tavsiye ettiler haftayada ona gidip muane olucam aynı hastanede olduklarından çekiniyorum da ay bilmiyorum bu gdişle ben evde doğurucam .

smrisk canım bşuna stres yapma bir ara benim bebeğimde kilouyla önde gidiyordu bir kaç hafta snra dr agittiğimde bu seferde br hafta geri düşmüştü haftasına göre yani bunlar olabiliyor önemli olan sağlıklı olması kalanı çok önemli değil birde dr la kilosunu falan ölçerken kesiti nasıl aldıklarıda önemli örneğin aynı gün iki ayrı dr git iki ayrı bebek kilosu öğrenirsin :)

smrisk o doktorun kesin anlaşmalı olduğu bir tıp merkezi var canım seni oraya yollamaya çalışıyor dr bendeden test istediğinde direk bir tıp merkezine yollamıştı sonra ben fiyatlarını araştırınca aynı testleri daha uygun aşka yerlere yaptırmıştım sesini çıkaramamıştı dr ların çoğu işi ticarete dökmüş canım

ya evet sonuçda hepsinin cihazıda farklı normal olabilir. ama benim morelimi bozan doktorun konuşma şekli, neyse bu satten sonra hiç bir şeye engel olamayız allah hepimize sağlıklı bebekler versin.

smrisk amin canım Allah hayırlısıyla kurtarsın hepimizi ama gerekten ticarete dökmüşler napcaksın bizde onalra mecburen gebeyiz ya hayırlısı Allahtan üzme kendini herşey güsel olcak de olsun bebeğin öyle yada böyle doğucak nasılsa Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin canım

kızlar günaydın hepinize dün hera doğum yapınca etkilendim herhalde gece türlü türlü rüyalar gördüm bebekler hamileleler falan

smriskcim üzülme benim bebekte 15 gün kadar ileride çıkmıştı sonra düzeldi hemde senin haftalarında filandım, sonraki haftalarda düzene girdi bazen bebeğin duruş pozisyonundan dolayı ölçümler net çıkmıyormuş, dr hiç daha o zamandan doğum şeklinden bahsetmemişti ileriki haftalarda konuşmuştuk doğum şeklini 36. haftada, o yüzden bence üzülme

Smrisk cnm çok geçmiş olsun bozma moralini sen neden farklı doktora gittinki insanın aklını karıştırıyolar ayrıca ben inanmıorum devlet hastanesinde tahlillerle ilgilenmediklerine boşver benim annemde hep devlete gidior sigortası var çok memnun..

günaydın herkese ...

heracım sanada oğluşunada günaydın canım :))

akşam adet sancısı gibi birşeyler yaşadım bende ekinsu aynı dediğin gibi bende mi etkilendim acaba sürekli wc kalkım birşey varmı ki diye baktım. ama içten içten hafif bir sancıydı sanki. şiddetli değildi. olucak artık bunlar sona geldik sonunda...

smrisk canım sürekli başka doktora gidip kafanı karıştırma benim kızımda 2 hafta önden gidiyordu 34. haftada şimdi normale döndü. hiç meraklanma güzelim kafanı takma böyle şeylere. allahın izniyle hepimiz sağlıklı alıcaz bebişlerimizi kucağımıza inşallah.

blooms naber canım. naptın şekerleri bitirdinmi?

günaydın kızlar ben çok fazla mesaj yazamasamda hergün takip ediyorum yazdıklarınızı.
ben 34 haftalık hamileyim yarın ilk defa nst ye girececeğim bakalım. grip oldum bide ilaçta kullanamıyorum çalışıyorum akşam eve gidince halim kalmıyor hiçbi iş yapamıyorum valla.bebeğin kıyafetleri dolaba yerleşecek daha..

bu arada esracım şu eğitimlerden bizede bahset neler yapıyorsunuz ben gidemiyorum senden öğreneyim bari

şu nts ye bir bağlamadılar beni herkes baglandı :)) sorun yokken neden baglanıyorsunuz hala anlamış değilim ...

ben tam 1 ay gribi çektim o kadar güç geçiyor ki... tuvalet kağıdı yetiştiremiyordum fena haldeydim. izninede daha çok var 37 de çıkıcaksın dimi. acil şifalar diliyorum güzelim.

bebeğin kıyafetlerinin ön büyük zorlugu ütülemek. yokmu kardeşin annen falan yerleştirmek kolayda ütü çok uzuyor ayakta çekilmiyor.

valla dr.istedi bi sorum yok şimdilik ama bakalım
annem var yakınımda olmadı onu çağırırım yardıma geliyorda sağolsun ütülerimi yapmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…