2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben ülker googly yada milupanın pirinç unundan veriyorum.onlarda su ile pişiriliyor.
tülaycım sen onlarıdamı pınarın 6-12 ay sütü ile yapıyorsun yoksa sütle pişenlerdenmi alıyorsun pirinç ununu? benimkilerde hep su ile pişirilir yazıyorda.

bencede zorlamayalım canım ne yapalım. ama berke milupanın tavuklu sebze çorbası varya hazır onu yiyor hazır şeylere bayılıyor bende alıp arada yediriyorum valla ne yapim....
birde sen dene istersen pınarcımmm

ceren ben sadece ülkerin pirinç ununu alıyorum ve sütle pişiriyorum. milupanın sütlü pirinçlisinide alıyorum genelde vaktim yoksa yatmadan önce onu suyla yapıp verşyorum.

Bide öyle deneyeyim bakayım canım ya belki onu sever oyyy oyyyy kafamçokkarıştı

Maşallah canım. Gerçi benimkide balığı falan elinle didikleyip ağzına verince yiyor severek. Bizimki çorba düşmanı :umursamaz:

Aynen canım bizimkide mama saldalyesinden bizim masaya atlayacak nerdeyse kaydirigubbakcemile3

Canım valla milupanın o dediğin tavuklu sebze çorbasından aldım kavanoz maması olarak, ıspanaklı patateslisini aldım, hindilisini aldım, bebelacın karışık sebze çorbası var toz şeklinde su ile yapıyosun onu bile aldım ama maalesef :1no2:

ceren ben sadece ülkerin pirinç ununu alıyorum ve sütle pişiriyorum. milupanın sütlü pirinçlisinide alıyorum genelde vaktim yoksa yatmadan önce onu suyla yapıp verşyorum.

EVET CANIM BENİMKİDE ÜLKERİN.YAW SU İLE PİŞİRİLİR DİYENLERİ SÜTLEDE PİŞİREBİLİRMİYİZKİ? BİRŞEY OLMAZMI? kafamçokkarıştı

SENİNKİ ÇOK CADI VALLA O ZAMAN BOŞVER NE YEMEK İSTİYORSA ONU YESİN KUZUCUK..kaydirigubbakcemile2

pınar belki sonraları sever.benim yeğenimde mesela hiç sebze yemiyordu ama yaşına girdikten sonra özellikle taze fasulyeyi bayılarak yiyor valla:))

AY maşallah Duru'ya yakında konuşcak cimcime deseneopuyorumnanaktan

Merhaba canım iyiyiz sağol sen nasılsın senin yaramaz nasıl ?Şeniz

banucum bu zilli kızlar hep babacı. benimki epey zamandır baba diyor. bütün gün onunla ilgilenen benim ama o baba diyor, cilvelerini babaya yapıyor

Haklısın walla Ayşe bu kızlar babacı benim kız da en çok cilveyi babasına yapıyo zilli kaydirigubbakcemile3

Ay maşallah Ceylin'e ya benimki pütür yemiyo hemen çıkarıyo herşeyi blendrdan geçiriyom ya ne zaman alışcak bilmiyom mafoldumben

Günaydın Pınar a.s.Maşallah Defne'ye 3.diş çıkmış hayırlı olsun bakalım.Bacım benim bıcırıkda sebze çorbasına bayılıyo bunların bir yediğini biri yemiyo yakaydirigubbakcemile3zillileropuyorumnanaktan

Ceren pıŞırlır heralde ama benımkı sadece pırınÇ unu evde sÜtlaÇ yada ben kek falan yaparken kullanırım. Pınar bu arada sen kek yapmayı sevıyorsunya sana pırınÇ unlu kek tarıfı vereyım bır ara..

Ceren bende ülker googly su ile pişirip içine mama katıyorum

Aynen canım fena inatçı. İstemediği bişeyi hayatta kabul ettiremiyosun :1no2:

pınar belki sonraları sever.benim yeğenimde mesela hiç sebze yemiyordu ama yaşına girdikten sonra özellikle taze fasulyeyi bayılarak yiyor valla:))

İnşallah canım ya az daha sabredicem ne yapayım yerimseniben

Sağolasın canım 3.'de gözüktü sonunda. Ama bunlar ön dişleri gibi değilaz görünüyor şu anda. Ateş falan yapmasa inşallah :Saruboceq:

Aynen dediğin gibi sebze seven meyve sevmiyor meyve yiyen sebze yemiyor bazı çocukda hepsini yiyor. Alışıcaklar artık yavaş yavaş ne yapalım :bbo:

Aaa ver canım ver denerim en kısa zamanda a.s.

Defdef'i uyuttum o arada ütülerimi yapayım hemen hazır anniş burdayken. Gelirim yine öptüm sizi a.s.

hımm sağol canımmmm...yazda bizde alalım tülaycımm keki...

Ceren bende ülker googly su ile pişirip içine mama katıyorum

öylemi mamada mı katılıyor ona ben mamayı ayrı pirinç ununu ayrı veriyordumm
onuda bir deneyeyim canım sağol.

kızlar eğer havuç sevenleriniz varsa çok lezzetli hafif bir aperatif yemek.yarım kilo. Havuç
1 Çay Bardağı Zeytinyağyarım çay bar.pirinç,1 adet kuru soğan büyük olsun.3 su bard.sıcak su 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaş.şeker.
soğanları küp küp doğrayın ve z.yağında soteleyin.daha sonra havuçları yassı uzun şekilde dilimleyerek soğana katın.2-3 dakika soteledikten sonra sarımsağıda katıp soteleyin 1-2 dakika.daha sonra tuzu suyu şekeri ekleyin.1-2 dakika sonra pirinçleri ekleyin. bu arada suyu azalırsa sıcak su ekleyin.15-20 dakika kaynadıktan sonra hvuçlar yumuşayınca altını kapatalım.ılınması için bekletelim.isterseniz dolapta 1-2 saat bekletin.sonra üzerine limon ve maydonoz çok güzel yakışıyor. afiyet olsun:))

kızlar az sonrada size kekimin tarifini ve özellikle pınar senin için mantarı çok seviyorsunya mantar salatası tarifi yazıcam.çok lezzetli bişey.

ben yemeğe gidiyorum afiyet olsun herkese...
tülaycım tarife gelince bakcammmmmmmmmmm

merhaba kızlar,
ben Allah nasip ederse mayıs annesi olucam şu an oğluşumla 21.haftamıza girdik...
arada size uğrayıp deneyimlerinizden yararlanmak isterimopuyorumnanaktan

250 Gr. (1 Paket) Pirinç Unu 3 yumurta,1 su br.sıvı yağ,1 su br.yoğurt,1 su bar.şeker 4 yemek kaşığı kakao, 1 pk.kabartma tozu,1 pk.vanilya üzeri için 1/2 su bar.süt ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi..
yumurta ve şekeri iyice çırpın.krema kıvamı alınca yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek çırpın. başka bir kaba pirinç unu kakao kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.sıvı karışımıda ekleyip karıştırın.daha sonra norman ebatlardaki borcama döküp 175 derecede 35-40 dak.pişirin.fırından çıkarır çıkarmaz süt ve hin.cevizini üzerine döküp 2-3 saat dinlendirin.aslında 1 gün dinlendiğinde daha lezzetli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…