2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar iki gündür üstümde ağırlık var sanki sizdede öylemi havalardan mı acaba
dün akşam meyva yiyorduk duru nasılda istiyor mam mam diyor mandalinayı verdim nasıl emiyor kuzum görseydiniz teyzeleri

dün akşam yoğurt mayaladım tülaycım günlük süt alamadım kalmamıştı pınarın sütünden yaptım muzlu olanı varya sen hiç yapmışmıydın taş gibi tutmuştu ama tadına bakmadım

maşallah duruya canım berkede aynı portakal ve mandalina yemeye bayılıyor sıpam...

banucum dün geldiler bakmaya klimaya bugün malzeme alıp gelicekler.aynı o ağırlıktan bende de var.akşam selinle ışığı kapatıp yere uzanmıştık uyuyakalmışız.eşim sonra geldi ikinizde yerde nasıl uyuyakalmışssınız diyor.canım o yoğurt güzel oluyor.selin o zaman yiyor.bizde akşam yemek yerken aynı şeyleri yaşadık artık çorbadan ekmekle verdik yedi kuzucum.muz yiyişi ayrı bir alem zaten:)) bide banu o sütle muhallebide yap pirinç unuyla güzel oluyor tadı.

kızlar ben devit3 ve ferrum sanol damlalarını portakal veya mandalina suyuyla beraber veriyorum.
demir c vitaminiyle daha iyi emiliyor.
ayrıca havuç suyuna da bir çay kaşığı zeytinyağı koyuyorum. havuçtaki a vitamini yağda eriyen bir vitamin.
bilenler vardır ama bilmeyenler için paylaşmak istedim opuyorumnanaktan

banu zaten hergün günlük süt bulmak zor oluyor.ben artık pınarın 6-12 ayından stok yaptım eve günlük bulmassam onu kullanıyorum.

ayşecim bilgi için saol.ben kan damlası vermiyorum ya:KK43:( ne zaman versem kabız oluyor o yüzden arada bir veriyorum. ama bu ay kontrole gidince tahlil yaptırıp kan değerlerini görmek istiyorum.devit yerinede acd vitamin evriyorum onuda genelde yatmadan önce veriyorum.

ayşecim bilgi için saol.ben kan damlası vermiyorum ya:KK43:( ne zaman versem kabız oluyor o yüzden arada bir veriyorum. ama bu ay kontrole gidince tahlil yaptırıp kan değerlerini görmek istiyorum.devit yerinede acd vitamin evriyorum onuda genelde yatmadan önce veriyorum.

tülaycım, ceylin'de de ilk zamanlar kabızlık yaptı ama geçti. bizim de bu ayki kontrolümüzde tahlil yapılacak. ona göre devam edip etmeyeceğimiz belli olacak.

günaydın gülşahcım esencim ve spapatya...

Günaydın canım kolay gelsina.s.

esencim ceren papatya günaydın kızlar nasılsınız

ceren her bebekte farklılık gösteriyor tatlım elbette çıkaracaklar:))) durudada yok birşey şuanda

Günaydın canım çok şükür iyiyim sen ve fıstıklar nasıl?a.s.

banucum dün geldiler bakmaya klimaya bugün malzeme alıp gelicekler.aynı o ağırlıktan bende de var.akşam selinle ışığı kapatıp yere uzanmıştık uyuyakalmışız.eşim sonra geldi ikinizde yerde nasıl uyuyakalmışssınız diyor.canım o yoğurt güzel oluyor.selin o zaman yiyor.bizde akşam yemek yerken aynı şeyleri yaşadık artık çorbadan ekmekle verdik yedi kuzucum.muz yiyişi ayrı bir alem zaten:)) bide banu o sütle muhallebide yap pirinç unuyla güzel oluyor tadı.

Canım inş hemen yapılır klimanda hasta olmazsın dikkat etŞeniz

banu zaten hergün günlük süt bulmak zor oluyor.ben artık pınarın 6-12 ayından stok yaptım eve günlük bulmassam onu kullanıyorum.

Canım ya ben daha hiç süt vermedim yavaştan vermek istiyorum bu sütleri kaynatmaya gerek yok değil mi canım :uhm:

tülaycım yoğurdu pınarın 6-12 aylık olanından mı mayalıyorsun ?
Birde ben onun vanilyalısını almıştım muzlusudamı var?

canım kaynatmaya gerek yok ben zaten direk vermedim daha şu an yoğurtta ve muhallebide kullanıyorum.

Rıca ederım canım.kızlar bu arad benım kızım kıyma sevmıyor ama ete bayılıyor anlamadım valla.

Canım etı gÜzelce haŞlıyorum sonra tel ayırıp Çorbalarına koyuyorum.Öyle yıyor ama kıymayı ne yaptıysam yemedı:KK43:(Çorbayada koydum kÖftede yaptım. Belkıde kuzu kıyması olduĞu ıÇındır. Bıde dana kıyma alıp denıcem.

ben de eti nasıl verebilirim diye düşünüyordum sağol canım.
kuzu kıymayı sevmemiş olabilir selin. benimki seviyor valla hele köfteye bayılıyor.

sağol tülaycım :)))
bende stok yapmıştım sütlerden artık onla mayalarım yoğurdunu
muzu bizimkide çok seviyor çatalla hafif eziyorum yiyor
birde kızlar sabah servis beklerken annem aradı duru babababa diyor dedi dinletti sesini bana ayy içim içime sığmadı o anda hemen eşimi aradım kızın baba diyor dedim:)))))))))))))))))))

biraz bayat ekmeği rondoda çekip kıymaya katıyorum, çok az da zeytinyağı. elektrikli ızgarada veya yağsız teflon tavada pişiriyorum. tatsız tuzsuz iğrenç bişey oluyor. ama seviyor işte zilli kızım.

bende öyle yapıyorum hatta bazen arada pirinç katıp ekmekde suda haşlatıyorum onuda yemiyor.ama ayşecim kuzu kıymadan olabilir.bende pek sevmem kuzu kıymayı

slmm kızalrrr tunaydınn herkese..nasılsınızzzzz...
ben pek fırsat bulamıyommmm yafuı facedekı tarlamı bıle eşime dewrettım o bakıyo yafu..benım sıpa erken uyanıp gec yatıyo halıyle banada bişi yapcak zaman kalmıyuo....et kıyma muhabbetı var sanırım:=)ben de kıyma koyuyom corbasına bıde Arada et suyu sewıyooo hınzır..ama buaralar benımkı muhallebıyı yourdu yumurtayı yemıyoo yafuuu bıtekm corba bıde meyve oda muz yıyo anca sıkıldı galıba artık yumurtadan falan vermıyom bende artıkkkk....
sade kofte denmemedım hıc ama denıcem bende sadece ekmek koyuyonuz demı içine...

X