2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu hafta acayip sakar bir hafta geçirdik.ben parmağımı vurdum çatlak dediler sonra değilmiş anlaşıldı ama çok ağrılar çektim.2gün öncede dışardan geldik hemen çıkıcaz reyyan kaşla göz arası düşüverdimagzı burnu kanamaya başladı.tam o sırada uyudu.hemen koşa koşa hastaneye gittilk röntgen çekildi tomografiye sokamadık ağladı..doktor baktıda burnunda kırık yok çok şükür.ama çok korktuk şişti bide morardı burnu.allah korusun yavrularımızı.orada düşündümde çocuğu hastalanıp ellerinde ölenler var yada aylarca yoğun bakımda yatanlar ne kadar kötü bişey allah korusun..

huriyecim bende düşünüyorum ama çok zor olacak yani ben çok zor geçiriyorum hamileliğimi.o sırada reyyana kim bakacak.eşimin işinden başka şehirdeyiz nerede doğuracam.eşimin yanında olsam kayınvalidemgil yine gelicek ve yine plak başa sarıcak o zor günler tekrar gelicek.annemin yanında olsam çocuklar babalarından uzak kalacaklar.hadi bunları geçtim tatile getirsek yani seneye haziranda doğum yapsam yinede işin içinden çıkamıyorum.ben istiyorum ama ailevi konulardan biraz daha kalıcak sanırım.yoksa evde bebek kokusunu özledim..

bu hafta acayip sakar bir hafta geçirdik.ben parmağımı vurdum çatlak dediler sonra değilmiş anlaşıldı ama çok ağrılar çektim.2gün öncede dışardan geldik hemen çıkıcaz reyyan kaşla göz arası düşüverdimagzı burnu kanamaya başladı.tam o sırada uyudu.hemen koşa koşa hastaneye gittilk röntgen çekildi tomografiye sokamadık ağladı..doktor baktıda burnunda kırık yok çok şükür.ama çok korktuk şişti bide morardı burnu.allah korusun yavrularımızı.orada düşündümde çocuğu hastalanıp ellerinde ölenler var yada aylarca yoğun bakımda yatanlar ne kadar kötü bişey allah korusun..

huriyecim bende düşünüyorum ama çok zor olacak yani ben çok zor geçiriyorum hamileliğimi.o sırada reyyana kim bakacak.eşimin işinden başka şehirdeyiz nerede doğuracam.eşimin yanında olsam kayınvalidemgil yine gelicek ve yine plak başa sarıcak o zor günler tekrar gelicek.annemin yanında olsam çocuklar babalarından uzak kalacaklar.hadi bunları geçtim tatile getirsek yani seneye haziranda doğum yapsam yinede işin içinden çıkamıyorum.ben istiyorum ama ailevi konulardan biraz daha kalıcak sanırım.yoksa evde bebek kokusunu özledim..

gecmis olsun canım allah korumus. Kızımda biraz daha iyi bugün ama ben kızımdan yana cok dertliyim. Cok zor bır çocuk allahım resmen beni delirtiyo hic takmıyo beni birseyi kırkkez soylesemde isine gelmeyince suratıma bakmıyo herseyin en tersini yapıyo:2: gözlüklerını takmıyo takmazsa gozlerınde kayma olur demisti dr. Odum patlıyo surekli pesindeyim. Surekli soyunuyo cırılcıplak sonra gelip bana supriz diyo. Tum gun o soyunuyo ben giydiriyorum. Sacında toka gozunde gozluk ayagında corap ustunde kıyafet tutmuyo:KK58: o kadar yıpratıcı olmaya basladıki anlatamam. Cok hareketli sureklı olmucak seyler pesinde. Dusunebiliyomusunuz peteklerin kapaklarıni duvardaki petege giden boruları söküyo. Ögle uykusuna yatırmak tek kelimeyle işkence tam 1 saatimi alıyo ve surekli bagırarak yatırmak zorunda kalıyorum ogle uykusuna.:84: her buyudugu gun dahada zorlasıyo daha yuksek yerlere cıkıyo daha cok seye gucu yetiyor. Artık cezaya basladık 1 dk sureyle odasında dusunme cezasi. Odanın işigı ve kapısı acıkken 1 dk odasında bekleyip dusunuyor yanımıza gelemiyor odasına ben götürmüyorum hadi bakalım odana git biraz dusun diyorum. Orda beklemek cok dokunuyor hanfendiye baba diye aglıyor ama babasının yanına gitmesine izin yok:KK1: genelde 1 dk bile bulmuyor yanıma cagırıp yaptıginın yanlis oldugunu anlatıyorum tabi beni yumusatsın diye bol bol öpüyor:KK1: cok zor cok. 2. Cocugu kızım 5-6 yasına girdiginde dogacak sekilde planlıyoruz ama bana kalsa daha gec olsun derim:KK60: asırı bezmis durumdayım.

Gülcüm geçmiş olsun canım yaa rabbim beterinden korusun güzel reyyannaz ve sen hemen iyileşirsiniz inşallah....
Fatmacım bizdede durumlar aynı deliriyorum kıyafetlerini çıkartıyo tuvalete gidip suyu açıyo herşeyi döküp dağıtmak istiyo en kötüsü gece 1 sabaha karşı 5 yada gündüz hiç farketmiyo dışarıya çıkmak istedimi uykusunda bile atdaaa diye morarana nefesi kesilene kadar ağlayıp kendini yerlere atıyo Allah'ım anlatamam o ne kadar zor.... başedemiyoruz akşam babasıyla ikimiz 15 dakikada bağladık bezini iki kişi başedemedik delirtiyo bazen:84::84: ama ben dayanamıyorum kızıyorum bağırıyorum bazen ellerine poposuna vuruyorum.. buğrahan cezadan falanda anlamıo oyun sanıyo yada kendini acındırıp başlıyo ağlamaya... zor bu çocuklar zorrrrrr... ama şükür ki varlar rabbim acılarını göstermesin:KK16:

veeeee buğrahan hala yemeği çok zor yiyo akşam sadece kuru ekmek yedi mesela bazen ekmeğide yemiyo akşama kadar verme akşama kadar yemiyo tabi karnı aç olduğu halde yemeyincede iyice geliyolar sürekli mızmız huysuz hiç çekilmez oluyo abur cubur istiyo ne yapacağım bilmiyorum ben bu sıpayla

Gülcüm geçmiş olsun canım yaa rabbim beterinden korusun güzel reyyannaz ve sen hemen iyileşirsiniz inşallah....
Fatmacım bizdede durumlar aynı deliriyorum kıyafetlerini çıkartıyo tuvalete gidip suyu açıyo herşeyi döküp dağıtmak istiyo en kötüsü gece 1 sabaha karşı 5 yada gündüz hiç farketmiyo dışarıya çıkmak istedimi uykusunda bile atdaaa diye morarana nefesi kesilene kadar ağlayıp kendini yerlere atıyo Allah'ım anlatamam o ne kadar zor.... başedemiyoruz akşam babasıyla ikimiz 15 dakikada bağladık bezini iki kişi başedemedik delirtiyo bazen:84::84: ama ben dayanamıyorum kızıyorum bağırıyorum bazen ellerine poposuna vuruyorum.. buğrahan cezadan falanda anlamıo oyun sanıyo yada kendini acındırıp başlıyo ağlamaya... zor bu çocuklar zorrrrrr... ama şükür ki varlar rabbim acılarını göstermesin:KK16:
Haklısın canım insan deliricek duruma geliyo bazen. Ecrin eylul de herseye aglıyo bende alcak bir ses tonuyla 'bazı seylerle oynayamazsın biz zaten senin oynayabilecegin seyleri sana verıyoruz ama oynayamayacagın seylerı sana veremem aglasanda bu degismez' diyorum aglamasını gormez den geliyorum zaten umursamayınca bagırıp bagırıp susuyo:2: insanın sabrını zorluyolar resmen. Bende cok bagırıyorum ne yalan söyleyeyim. Ama takmıyo hic. Ben deli gibi duvarlara bagırıyorum sanki. Huriyecim bugrahanın face fotolarında gormustum kızım gibi corap dusmanı tepelerde gezmeyi seven bi cocuk galiba. Sen anlarsın halimden:84:

Haklısın canım insan deliricek duruma geliyo bazen. Ecrin eylul de herseye aglıyo bende alcak bir ses tonuyla 'bazı seylerle oynayamazsın biz zaten senin oynayabilecegin seyleri sana verıyoruz ama oynayamayacagın seylerı sana veremem aglasanda bu degismez' diyorum aglamasını gormez den geliyorum zaten umursamayınca bagırıp bagırıp susuyo:2: insanın sabrını zorluyolar resmen. Bende cok bagırıyorum ne yalan söyleyeyim. Ama takmıyo hic. Ben deli gibi duvarlara bagırıyorum sanki. Huriyecim bugrahanın face fotolarında gormustum kızım gibi corap dusmanı tepelerde gezmeyi seven bi cocuk galiba. Sen anlarsın halimden:84:

ewet ewet asla çorap giymeyi sevmeyen hatta uykusunda bile ağlıyoken çoraplarını çıkarıp tekrar uyumaya devam eden bi çocuk bıktım giydirmekten ben amannnn ve dediğin gibi teklikeleride çok seviyo fatmacım... ama herşeye rağmen iyi ki var bizim küçük mucizelerimiz:)))

veeeee buğrahan hala yemeği çok zor yiyo akşam sadece kuru ekmek yedi mesela bazen ekmeğide yemiyo akşama kadar verme akşama kadar yemiyo tabi karnı aç olduğu halde yemeyincede iyice geliyolar sürekli mızmız huysuz hiç çekilmez oluyo abur cubur istiyo ne yapacağım bilmiyorum ben bu sıpayla

Huriyecim Allah bizim yardımcımız olsun , Efe de aynı değişmiyor . Kayınvalidemler geldiklerinden beri biraz düzelme var gibi , evde hergün yemek pişiyor ve 3 öğün mutlaka sofra kuruluyor Efe de biraz biraz sofra da eşlik ediyor. Önceleri masaya yaklaşmıyordu bile ...

Biz nöbet usulü çalıştığımız için aile olarak biraraya gelemiyoruz ve malum her öğün sofra kuramıyorduk Efe'yi de tek başına yemeye terk ediyorduk ama şimdi evde şeker hastası bir dede var ve sürekli bişeyler yiyor sanırım etkisi oldu , kalabalık ortamlar herzaman iyidir.

Dün tarttım 12.5 kilo ve 88 cm . persentilde %50 de . yani ortalama zayıf da değil ama işte bizim zorlamalarımızla .

ben faranjit oldum sanırım efe de kaptı dünden beri evde ikimizde hapşuruyoruz öyle olunca da aman zayıf olsun hasta olmasın diyorum . Bize de yaranamıyor çocuklar :)))))

Huriyecim Allah bizim yardımcımız olsun , Efe de aynı değişmiyor . Kayınvalidemler geldiklerinden beri biraz düzelme var gibi , evde hergün yemek pişiyor ve 3 öğün mutlaka sofra kuruluyor Efe de biraz biraz sofra da eşlik ediyor. Önceleri masaya yaklaşmıyordu bile ...

Biz nöbet usulü çalıştığımız için aile olarak biraraya gelemiyoruz ve malum her öğün sofra kuramıyorduk Efe'yi de tek başına yemeye terk ediyorduk ama şimdi evde şeker hastası bir dede var ve sürekli bişeyler yiyor sanırım etkisi oldu , kalabalık ortamlar herzaman iyidir.

Dün tarttım 12.5 kilo ve 88 cm . persentilde %50 de . yani ortalama zayıf da değil ama işte bizim zorlamalarımızla .

ben faranjit oldum sanırım efe de kaptı dünden beri evde ikimizde hapşuruyoruz öyle olunca da aman zayıf olsun hasta olmasın diyorum . Bize de yaranamıyor çocuklar :)))))

canım haklısın kalabalığın faydası oluyor bizde kaynımlara geldik buğrahan burda birinde yemese birinde 3-5 lokma alıyor ve düzenli sofra koymak beraber yemekte çok önemli tabi ama çalışan insan için mümkün olmuyor... Buğrahan 11.5 kilo boyuna bakmadım yakın zamanda...
bu arada geçmiş olsun dediğin gibi hasta olmasınlarda zayıf olsun varsın napalım Buğrahanda bir haftadır nezle öksürük başladı bide geceleri kötü oluyo... inşallah biran evvel iyileşirler...

slm kızlar biizim danalardan dert yanmısınız valla benim sıpa dün beni çıldırttı markete gittik önü arabalı market arabasına bindi çok sevdi ama gelin görünki inerken çıldırdı eve geldik hala ağladı kendini yerlere attı bide seni götürmeyeceğim dedim bu sefer ara ara beni götürmeyeceksin bidaha diye ağladı toplamda rahat 1 saat aralıksız ağladı çıldırttı beni arada vuruyo sinirini benden alıyo görmeniz gerekdi sinirden şiştim yani hiç söz dinlemiyo
ama yemeğe hep beraber oturunca güzelce herşeyden yiyo ama gün geçtikce dahada zorluyo
2. Bebeğe gelince ben batuhan 5 yasına gelmeden istemiyorum kayganada bakmam diyo zaten bakalım nolcak

esmacım hoşgeldin nerelerdesin işleriniz çok yoğun sanırım bu ara hiç giremiyorsun... gerçi kimse girmiyo artık herkes aklına geldikce giriyo gelin şenlensin yine sayfamız kızlar..... herkese iyi geceler:))

Anıl'ımın yeni halleri
$ma25.jpg $Resim 533.jpg $Resim 550.jpg $Resim 580.jpg

günaydın kızlar biz biraz daha iyiyiz ilaçlarımız bitti biraz öksürükler burun akıntımız var umarım onlarda geçer
hasta olan tüm bebişlerimize geçmiş olsun
valla kızlar benim sıpa benden pekbişey yemiyor yiyorda bakıcımız gibi değil bakıcımızda löööppp löp atıyor ağzına valla 20 kiloyuz boyumuzda yaklaşık 98-99 cm 1 metreye yaklaştık kilosuda iyi olduğu için bende çok fazla üstüne düşmüyorum benden yemiyor diye
2. çocuk konusunda valla bi tarafım istiyor bi tarafım istemiyor özellikle düşük olayından sonra daha bi geriye çekildim ama eşim 2. çocuğu çok istiyor bakalım hayırlısı olsun

buketim ayyy maşşallllllaaahhhh :nazar::nazar::nazar: Anılım ne güzel çıkmış fotolarda kocaman olmuş valla işallah yazın gelirizde bi güzel yerim ben onu :KK16:

slm kızlar nasılsınız biz iyyiz tualet alışkanlığımızı yarıladık sadece yatarken bez bağlıyoruz arada altına kaçırsada tualete gidip yapmayı seviyo bakalım ne zaman tam olarak sonlanacak gerçi öğlen uykusundan kuru uyanıyor sabahda uyanır uyanmaz götürürsek kuru oluyor ama önce gündüzü tam halledelim sonra geceye geçeceğim çünkü maşallah batu uzun zamandır kuru uyanan bi bebek
ayrıca dün traş oldu oğlum saçlar gitti ben uzun halini seviyordum ama çok güçsüz diye kestirmek istedi babası
buketciğim maşallah anılı çok yakışıklı olmuş çoook kızlar koşacak peşi nden dikkat et
damlacığım adanın daha iyi olmasına sevindim canım inşallah en kısa sürede daha iyi olur

slm güzel anneler.... Buğrahan herzamanki gibi yaramaz hala geniz akıntısı ve arada öksürüğü var ama şükür ilerlemedi... şurup içiyoruz...
Anıl maşallah kocaman oldun:)
Damlacım sevindim iyileşmenize...
Esmacım gözün aydın ne güzel maşallah Batuşuma...

slm kızlar nasılsınız biz iyyiz tualet alışkanlığımızı yarıladık sadece yatarken bez bağlıyoruz arada altına kaçırsada tualete gidip yapmayı seviyo bakalım ne zaman tam olarak sonlanacak gerçi öğlen uykusundan kuru uyanıyor sabahda uyanır uyanmaz götürürsek kuru oluyor ama önce gündüzü tam halledelim sonra geceye geçeceğim çünkü maşallah batu uzun zamandır kuru uyanan bi bebek
ayrıca dün traş oldu oğlum saçlar gitti ben uzun halini seviyordum ama çok güçsüz diye kestirmek istedi babası
buketciğim maşallah anılı çok yakışıklı olmuş çoook kızlar koşacak peşi nden dikkat et
damlacığım adanın daha iyi olmasına sevindim canım inşallah en kısa sürede daha iyi olur

ayy maşalah esmacım ne güzel valla biz hala sabahları ıslak kalkıyoruz gündüz çok yapmıyor ama geceleri bazen bezden bile taşıyor sabırsızlıkla bezi bırakacağımız günü bekliyorum

slm güzel anneler.... Buğrahan herzamanki gibi yaramaz hala geniz akıntısı ve arada öksürüğü var ama şükür ilerlemedi... şurup içiyoruz...
Anıl maşallah kocaman oldun:)
Damlacım sevindim iyileşmenize...
Esmacım gözün aydın ne güzel maşallah Batuşuma...

canım Buğrahanın biraz daha iyi olmasına sevindim umarım onlarda biran önce geçer

günaydın kızlar
Ada geçe 4 ten sonra uyumadı hamur oynucakmış top oynucakmış kitap okucakmış...... bahaneler bitmiyor valla yat yerine çabuk dedim sabah kalkınca oynarsın dedim tamam dedi ama arkasından ozaman şunu oynucam diye devam etti gene uykusuzum yani anlıcağınız
hala banyo yaptıramıyorum kuzuma koktu iyice korkuyorum katılatmasından hala nadir öksürük ve burun akıntımız var ama hastayken coldmixde damlattığım için iyice bi tuhaf oldu valla biran önce yıkamak istiyorum

merhaba canlar nasılsınız
huriyeciğim buğrahanın daha iyi olmasına sevindim insallah biran önce dahada iyi olur bu arada siz hala kayınvalidenlerdemi kalıyorsunuz
damlacığım cidden coldmix çok fena kokutuyo sonrasında yıka annesi korkma birsey olmaz inşallah batuhan uyku düzeni fena gece 1e kadar oturulurmu oturuyo misafir vardı önceki gün ilgilenemedim oturdu sıpa

X