2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar gülcüğüm sabun koy dediler koydum soğuk duş yap dediler yaptım buz kompresi biraz işe yaradı iltihaba cevirebilirmiş ondan korkuyorum sol göğsüm şişti eve gidince antibiyötiğe baslayacağım nolur nolmaz ilacıda sabah arastırmıstım içinde 2 tablet varmış ve 56 tlymiş değermi bilmiyorum açıkcası
buketciğim bende ağrı sızı olmayacak diye ümitleniyordum acıkcası ama öyle olmadı biran önce bitsin bu işkence çoooook kötüyümmmmm
bu arada huriye yok tasınma telaşıyla uğrasıyor galiba allah kolaylık versin

taze nane ye bol bol sütü azaltıyo.. benim kendimce emzirdiğim zamanlar yediğim bazı şeyler sütümü azaltırdı. senin yokmu ben özellikle taze nane yediğimde giderdi sütüm.. emziirmeyi bıraktığımda demet demet sardım ekmeğe yedim her fırsatta ne iltihap ne ağrı hiç sorun yaşamadım.. ilaçlara gerek yok.. allah yardım etsin

cuma günü sağlıkocağına gittim. Anılın öksürüğü vardı. doktor duocid ve asist şurup verdi. ama antibiyotik şurubu akşam-sabah birer ölçek verdim üçüncü ölçeğe kalmadan ishal oldu. bende kestim şurubu. zaten ne zaman antibiyotik içse böyle oluyo.
gitmişken boyuna kilosuna baktırdım. kilosu 14,400 olmuş boyu da 95 cm.

öksürüğü haala devam ediyo,balgamı çıkartamadığı için kusacak gibi oluyo kuzum :KK59:

geçmiş olsun sizede. antibiyotiği doktoru verdiyse kesme ishal ediyo antibiyotik evet ama gerek olmasa vermezdi dr. antibiyotik verdiğin zamanlar muz yedir. haşlanmış patates yedir aynı gün kesiliyo ishal.. vitaminini de vermeyi unutma antibiyotik verdiğin sürece.. öksürüğü geniz akıntısından olabilir mi burnundan serum fizyolojik sıkarsan geniz akıntısını biraz rahatlatır öksürüğü azalır inşallah..tekrar geçmiş olsun...

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız ben bugün biraz daha iyyim birazda sütümü boşaltabilsem makinamı bi tanıdığa verdim hala gelmedi sinirlerim tepemde ellede boşaltma çok zor oluyo akşam gidip alsakmı bilemedim
ilknur canım valla özellikle hatırlamıyorum zaten çok değil sanıyordum sütüm kesince coştu iyice benim göğüsler silikonlu gibi ağrı olmasa hep böyle kalsın isterimde ağrı öldürüyor sarkık göğüslere soooonnnnn:KK1:
buket maşallah anıla boyuda kilosuda çok güzel annesi asist şurubun pek iyi olmadığını okumusdum kadir tuğcudan sorsana canım bi ona ne dlyecek ben nedense doktorlara güvenmiyorum heleki sağlık ocağındakileri

günaydınlar herkese kızlar dün apart daire aldım tapu işlemleriyle uğraştım çok düşeş denk getirdim bende Ada için aldım ya düğününü yapar ya yurt dışına çıkarır diye düşündüm umarım hayrı olur :KK16:

esmacım yazılarını okurken sanki kendi göğsüm acıyormuş gb hissettim canım umarım biran önce atlatırsın ağrıların çabucacak geçer keşke bildiğim bişey olsaydıda sana yardımcı olabilseydim ama sağmakla sütün kesilmez canım geldikçe gelir kesmek için sağmamak gerekiyor onuda yanlış anlama ama ineklerden biliyorum (meslek icabı :KK17:)

betülcüm allah kavuştursun canım ayrıca geçmiş olsun kulakta egzamayı bende ilk kez duydum ama vucudun hemen her yerinde egzama çıkabiliyor diye biliyorum doğumdan sonra bu iş stresi yüzünden bendede başımda çıkmıştı doktor özel bi karışım vermişti sonra geçti ama bişeye üzüliyim stres yapıyım hemen çıkıyor umarım sizinkinde kalıcı sonuç elde edersiniz canım

buketim canım sizede çok geçmiş olsun kuzum biran önce iyileşir işallah maşallah boyuna ve kilosunada bizim doktor bir çocuk 2 yaşına bastığında normalde 15 kiloya 95 cm boyu olur demişti Anılım ulaşmış buna ne kadar güzel

bizim sıpada geçen gün tartıldı 18 kilo çıktı boyuda 98 cm civarında ayaklar 28 oldu valla nasıl baş edicem ben bu kızla bilmiyorum çam yarması gibi olacak sanırım neyseki boyundan kiloyu göstermiyor olan benim bele oluyor

damlacığıım canım sağol taş gibiler aslında diyorumya görüntü olarak süperler:KK9: taş gibi hatun oldum valla:KK1: bu arada inek meselesine gelince inan ben ineklikden çok memnundum eşim zaten hep sağımlık inek diyordu batu sayesinde çünkü sıpam 2si bir çıkmadan emmiyordu yavrum ama 3 gündür hiç yormadı beni dün gece dışında uff olmus dedikce anne kapat dedi ben ondan daha çok üzüldüm galiba ama bana yaklaşmak istiyo benim için onun yaklaşması ne kadar zor olsada çünkü göğüslerim çok ağrıyo kucakladığımda yanıma yattığında illaki sert hareketler oluyo ama onun için herseye değer
bu arada adaya maşallah neyle besliyorsun bu kızı damla sütü çok tüketiyordu demi bide genetik payı çok yüksek 41 kere maşallah rabbim nazarlardan korusun

Taze nane gerçekten sütü azaltıyo bi dene bir iki gün zararı olmaz ya. Al iki demet ye bakalım ağrıların da azalır inşallah..

merhaba kızlar,
belki 1 yıldır forumdan uzak kaldım. bu topikte çok vakitler geçirmiştim. hamilelik, doğum hep burda beraber paylaştık...
artık bebeklerimiz büyüdü.. şöylebir baktım da konuşulan şeyler değişmiş... sütüm gelmiyor emmiyor dertlerinin yerini sütten kesememe almış dimi..
benim sizinle acil paylaşmam gereken bir şey var. Oğlum 20 gün sonra tam 2 yaşında olacak. Hafta sonu bir arkadaşlarımla beraberdim. Birisinin oğlu ile süt kardeş benim oğlum aralarında 2 gün var. uzun süre görüşememiştik. Bir araya geldiğimizde çok şaşırdım çünkü süt oğlum şakır şakır konuşuyor neler neler söylüyor benim oğlumun konuşmaya çalışırken çıkarttığı anlamsız sesleri duyup annesine döndü ve "anne ata ne diyo ya allah allah hiç anlamadım" dedi. Çok şaşırdım. Ata hala cümle kuramıyor. Ben bunu arasıra dile getirdiğimde annemler saçmalama erkek çocuk geç konuşur yok birşey diyordu. bende üzerinde çok durmadım açıkçası. Ama süt oğlumun öyle şakıdığını görünce Ata konuşamıyor diye üzüldüm internette biraz araştırdım ve şimdi moralim dahada bozuk. Çünkü 2 yaşında cümle kurabiliyor olması gerekiyormuşta 200 kelime hafızası olması gerekiyormuşta yoksa uzmana götürün otizm belirtisi geç konuşma falan.... yazıyor.
Biraz geriye dönük okudum yazdıklarınızı ama çokta geriye gidemedim. Sizde durum nedir? Ne yapmalıyım gerçekten bunun için uzman yardımı almalımıyım. Ata cümle kuramıyor ama her dediğimi anlıyor beni dinliyor daha hiç cümle kurmadı ama anne,baba,mama,dede,top,ağaç,bebek,su,süt,çiçek,ev,araba,zeytin.. sanırım bukadar bunları söylüyor.

merhaba canım hoşgeldin tekrar aramıza..
benim kızım var 18 aydan beri normal konuşuyor.doktorumuzun kızı vardı kreşe erken başlamış bende neden dedim 2buçuk yaşında hala konuşamıyor o yüzden ama kreşle düzeldi dedi.genetiktir belki ama yinede tedbiri elinden bırakma inşallah biran önce konuşur..

geçmiş olsun sizede. antibiyotiği doktoru verdiyse kesme ishal ediyo antibiyotik evet ama gerek olmasa vermezdi dr. antibiyotik verdiğin zamanlar muz yedir. haşlanmış patates yedir aynı gün kesiliyo ishal.. vitaminini de vermeyi unutma antibiyotik verdiğin sürece.. öksürüğü geniz akıntısından olabilir mi burnundan serum fizyolojik sıkarsan geniz akıntısını biraz rahatlatır öksürüğü azalır inşallah..tekrar geçmiş olsun...
haklısın belki kesmemem lazım ama sağlıkocağı doktoru verdi. duocid de yıllardır bildiğim bir ilaç. ama yanında vitamin falan vermedi. öksürüğü ciğerlerine inmemiş ciddi bir durumu yok ama bu ilaçları kullan dedi sadece.
tırstım ishal olunca pekmezi ılık suyla karıştırıp bir biberon içiriyorum. ıhlamur kaynatıp içiriyorum. çok sık öksürmüyo ama öksürüncede balgamı sökmekte zorlanıyo..

slm kızlar nasılsınız ben bugün biraz daha iyyim birazda sütümü boşaltabilsem makinamı bi tanıdığa verdim hala gelmedi sinirlerim tepemde ellede boşaltma çok zor oluyo akşam gidip alsakmı bilemedim
buket maşallah anıla boyuda kilosuda çok güzel annesi asist şurubun pek iyi olmadığını okumusdum kadir tuğcudan sorsana canım bi ona ne dlyecek ben nedense doktorlara güvenmiyorum heleki sağlık ocağındakileri
Asisti verirken daha çok öksürtecek bu şurup ama balgamı sökecek dedi. daha sonra ebemiz de bence 3 gün kullan sadece dedi.. zaten Anıla da şurup içirmek prblem. ilkinde peşinden şeker vericem diye zorla içirdim. ikincide pekmezli suyuna karıştırdım. birdaha da içirmedim.

günaydınlar herkese kızlar dün apart daire aldım tapu işlemleriyle uğraştım çok düşeş denk getirdim bende Ada için aldım ya düğününü yapar ya yurt dışına çıkarır diye düşündüm umarım hayrı olur :KK16:

buketim canım sizede çok geçmiş olsun kuzum biran önce iyileşir işallah maşallah boyuna ve kilosunada bizim doktor bir çocuk 2 yaşına bastığında normalde 15 kiloya 95 cm boyu olur demişti Anılım ulaşmış buna ne kadar güzel

bizim sıpada geçen gün tartıldı 18 kilo çıktı boyuda 98 cm civarında ayaklar 28 oldu valla nasıl baş edicem ben bu kızla bilmiyorum çam yarması gibi olacak sanırım neyseki boyundan kiloyu göstermiyor olan benim bele oluyor
Ada ne kadar şanslı annesi şimdiden onun için yatırım yapıyo.. demek oralarda apart dairelerde başladı ben görmeyeli :26: hayırlı uğurlu olsun canım.
ideal boyda kiloda olduğumuza sevindim. bencede normal geliyo dediğin gibi daha ağır olsa nasıl taşıyacam :KK37: şimdi zor kucaklıyorum sıpayı bide güçlü maaşallah tuttumu deviriyo :KK60:
maaşallah Adacığıma haala kiloda boyda lider :KK9:

merhaba kızlar,
belki 1 yıldır forumdan uzak kaldım. bu topikte çok vakitler geçirmiştim. hamilelik, doğum hep burda beraber paylaştık...
artık bebeklerimiz büyüdü.. şöylebir baktım da konuşulan şeyler değişmiş... sütüm gelmiyor emmiyor dertlerinin yerini sütten kesememe almış dimi..
benim sizinle acil paylaşmam gereken bir şey var. Oğlum 20 gün sonra tam 2 yaşında olacak. Hafta sonu bir arkadaşlarımla beraberdim. Birisinin oğlu ile süt kardeş benim oğlum aralarında 2 gün var. uzun süre görüşememiştik. Bir araya geldiğimizde çok şaşırdım çünkü süt oğlum şakır şakır konuşuyor neler neler söylüyor benim oğlumun konuşmaya çalışırken çıkarttığı anlamsız sesleri duyup annesine döndü ve "anne ata ne diyo ya allah allah hiç anlamadım" dedi. Çok şaşırdım. Ata hala cümle kuramıyor. Ben bunu arasıra dile getirdiğimde annemler saçmalama erkek çocuk geç konuşur yok birşey diyordu. bende üzerinde çok durmadım açıkçası. Ama süt oğlumun öyle şakıdığını görünce Ata konuşamıyor diye üzüldüm internette biraz araştırdım ve şimdi moralim dahada bozuk. Çünkü 2 yaşında cümle kurabiliyor olması gerekiyormuşta 200 kelime hafızası olması gerekiyormuşta yoksa uzmana götürün otizm belirtisi geç konuşma falan.... yazıyor.
Biraz geriye dönük okudum yazdıklarınızı ama çokta geriye gidemedim. Sizde durum nedir? Ne yapmalıyım gerçekten bunun için uzman yardımı almalımıyım. Ata cümle kuramıyor ama her dediğimi anlıyor beni dinliyor daha hiç cümle kurmadı ama anne,baba,mama,dede,top,ağaç,bebek,su,süt,çiçek,ev,araba,zeytin.. sanırım bukadar bunları söylüyor.
hoşgeldin canım. kelimeler söylemesi konuşabildiğini gösteriyor bence. ve en sık duyduğum da kreşin iyi geldiği. eğer imkanın varsa iki saatlik oyun guruplarına bile götürsen faydası olur... bir bakmışsın bülbül olmuş seni beni sollamış yavrun,sen üzülme emi :118:

şimdiye kadar aklıma kötü bişey getirmemeye çalıştım ama gitgide moralim bozuluyor.. amin canım inşallah bir an önce konuşur. bu hafta sonu doktora götüreceğim bakalım ne diyecek

buketim sen esk.e gelsen tanıyamazsın buraları neredeyse her yer aprt oldu okadar çok ki ki aprtların fiyatıda yerine göre değişiyor ama iyi iş yapan biyer istersen 60 ve üstünden devam ediyor 105 bile var o derece şuanda
nevscim öncelikle hoşgeldin canım bence tatbirli davran ama panikte olma her çocuk bir değil ben çok geç konuşmuşum bi tanıdığımızın kızı var aralıkta 2 yaşına girdi sadece anne baba ve mama diyor başka tık yok ama herşeyi anlıyor doktorada götürdüler bişeyi yok dediler bence sende üzülme ama yinede için rahat etsin diye kontrolede götür derim ben

merhaba kızlar,
Öncelikle hosgeldin canım. Benim kızımda sadece kelimeler söylüyor ama henüz cümle kurmuyor. Her derdını anlatıyor bi sekilde denileni anliyor. Her cocugun gelisimi farklıdır bence goz teması kuruyor denileni anlıyor tepki veriyorsa seslendiginde bi problem olduğunu sanmıyorum. Bazı cocuk gec yurur bazı cocuk gec konusur. Mesela benim kızım dogdugundan beri 360 derece donen 10 aylıkken sıralayıp yuruyen bi cocuk. 12 ayda ayagının altında destek olmadan pencereye cıkıp pencereyi acmaya basladı hala asırı hareketlı ama akıcı konusmuyo ama bi arkadasımın kızı 1 ay kucuk kızımdan ama 10. Aydan beri sakır sakır konusuyo. Gozlem altında tut ama cokta panikleme zaman tanı derim ben

ilknurcum hosgeldin sende canım. Esmacım cogu gitti azı kaldı 2 gunu atlattın cok sukur zamanla dahada alışcaksın ama insana zor geliyo bende uzulmustum ayırınca memeden. Kızlar pazar gunu dogum gunumuz var kızım kocaman cocuk oldu benim dün gibi aklımda ilk karnımdan cıkıpta yanagıma ilk dokundurdukları ve ilk emzirdigim an:KK66: aile arası kucuk bir kutlama yapıcaz asıl parti havanın soguk olması nedeniyle haftaya arkadaslarımızla olucak. 30 kisilik bir kutlama ve dısarıda olucak. Bana kalsa 1 yıl kutlarım anaya hergun dogum yıldönümü:KK60: gözlüklü prensesı annesinin:82: bu arada aranızda spiral taktıran varmı arkadaslar? Onumuzdeki ay taktırmayı dusunuyorum ama bizim ev 4. Kat ve ben puseti kızımı ve cantamızı 1 kerede indirip cıkarıyorum toplamda 20 kilo falan oluyo. Spiral agır kaldırmada kayıyo diye duymustum aslı varmı acaba:KK37: bilginiz varmı bu konuda of ya kafam cok karıstı dogum kontrol hapı cok uzattı adetimi kansızlık basladı. Etkılı bi yontem olsun 4-5 sene kafam rahat olsun istıyorum. Napıcam ya of ne zor bayan olmak:KK75:

cuma günü sağlıkocağına gittim. Anılın öksürüğü vardı. doktor duocid ve asist şurup verdi. ama antibiyotik şurubu akşam-sabah birer ölçek verdim üçüncü ölçeğe kalmadan ishal oldu. bende kestim şurubu. zaten ne zaman antibiyotik içse böyle oluyo.
gitmişken boyuna kilosuna baktırdım. kilosu 14,400 olmuş boyu da 95 cm.

öksürüğü haala devam ediyo,balgamı çıkartamadığı için kusacak gibi oluyo kuzum :KK59:

gecmis olsun canım biz bogaz enfeksiyonu vb antibiyotik gerektiren durumlarda azro yad azitro antibiyotik kullanıyoruz hep onları veriyo drumuz. Hatta 3 gunluk bi tedavi uyguluyoruz. Ben tedirgin olup sordum antıbıyotık sık kullanıyoruz zararı olmazmı diye en az yan etkili ve zararsız olan 2 ilac bunlar demisti. Bize öksuruk surubu önermemisti onun yerine ventolin buhar verdiler 2 doz hastanede iyi gelmisti. Bu arada keciboynuzu pekmezine toz zencefil koyup ver gunde 2 tatlı kasıgı. Tekrar gecmis olsun canım

buketim sen esk.e gelsen tanıyamazsın buraları neredeyse her yer aprt oldu okadar çok ki ki aprtların fiyatıda yerine göre değişiyor ama iyi iş yapan biyer istersen 60 ve üstünden devam ediyor 105 bile var o derece şuanda
gerçekten paris olmuş paris :)))
bazen annemde düşünüyor oradan daire almayı 1+1 olsa bize yeter diyo :)) geldikçe anneannemin evinde kalıyorduk orada ama bu sene kapatıcaz orayı anneannem yalnız kalamayacak. zaten kışları buraya gelip anneannemle teyzemde kalıyordu,hava ısınmaya başlayınca tekrar eskişehire dönüyordu. artık evin içinde bile zor geziniyor... :KK59:

gecmis olsun canım biz bogaz enfeksiyonu vb antibiyotik gerektiren durumlarda azro yad azitro antibiyotik kullanıyoruz hep onları veriyo drumuz. Hatta 3 gunluk bi tedavi uyguluyoruz. Ben tedirgin olup sordum antıbıyotık sık kullanıyoruz zararı olmazmı diye en az yan etkili ve zararsız olan 2 ilac bunlar demisti. Bize öksuruk surubu önermemisti onun yerine ventolin buhar verdiler 2 doz hastanede iyi gelmisti. Bu arada keciboynuzu pekmezine toz zencefil koyup ver gunde 2 tatlı kasıgı. Tekrar gecmis olsun canım

bana da fikir oldu sağol canım. zencefili daha öncede duymuştum denemek lazım.

sevgili thanderc,
evet göz teması kuruyor, söylediğim herşeyi anlıyor ve dinliyor.. akşam beraber kitap okuduk yanımdan hiç ayrılmadı çok dikkatli beni dinledi. sonra resimler vardı kitapta oğlum bu ne dediğim zaman mesela bardak resmi var hüüüpppp diyor, tarak resmi var saçını gösteriyor, çorap resmi var ayağını gösteriyor. ama bu tarak çorap bardak demiyor. bazılarının ismini söyleyebiliyor çiçek, araba filan.. birde gözümün içine bakarak hızlı hızlı heyecanlı birşeyler anlatmaya başlıyor dikkatle dinliyorum arasında bu, anne, baba, su kelimeleri geçiyor ama kalan hiçbirşey anlaşılmıyor anlamsız sözler... sanki yabancı dil konuşuyor.. istediği şeyi elimden tutup beni yanına götürerek işaret ederek istiyor. ısrarla ne istiyorsun canım söyle ben hemen veririm oğluma diyince sinirleniyor yine işaret ediyor...
son zamanlarda başka şey düşünemez oldum, ben çalışıyorum oğluma haftada 4 gün bakıcı bakıyor kalan günler beraberiz. İnşallah bakıcı bakıyor çok tv seyrediyor filan diye böyledir. kötü birşey çıkmaz umarım... hepinizin bebişlerine sağlık diliyorum.

sevgili thanderc,
evet göz teması kuruyor, söylediğim herşeyi anlıyor ve dinliyor.. akşam beraber kitap okuduk yanımdan hiç ayrılmadı çok dikkatli beni dinledi. sonra resimler vardı kitapta oğlum bu ne dediğim zaman mesela bardak resmi var hüüüpppp diyor, tarak resmi var saçını gösteriyor, çorap resmi var ayağını gösteriyor. ama bu tarak çorap bardak demiyor. bazılarının ismini söyleyebiliyor çiçek, araba filan.. birde gözümün içine bakarak hızlı hızlı heyecanlı birşeyler anlatmaya başlıyor dikkatle dinliyorum arasında bu, anne, baba, su kelimeleri geçiyor ama kalan hiçbirşey anlaşılmıyor anlamsız sözler... sanki yabancı dil konuşuyor.. istediği şeyi elimden tutup beni yanına götürerek işaret ederek istiyor. ısrarla ne istiyorsun canım söyle ben hemen veririm oğluma diyince sinirleniyor yine işaret ediyor...
son zamanlarda başka şey düşünemez oldum, ben çalışıyorum oğluma haftada 4 gün bakıcı bakıyor kalan günler beraberiz. İnşallah bakıcı bakıyor çok tv seyrediyor filan diye böyledir. kötü birşey çıkmaz umarım... hepinizin bebişlerine sağlık diliyorum.

tamam iste bak herseyi anlıyor kendince cevaplıyormus benim kızımda oyle kendince biseyler soyluyo kendince isimler takıyo nesnelere. Gecen gun peltek sekilde biseyler soyluyo ne diyo acaba dedim sordum ne istiyosun diye yatak odasına goturdu beni. Meger yataktodasında oyuncak fil kalmıs onu istiyomus. F yerine s-ş karısımı bisey soyluyor:) konusarak derdini anlatması konusunda ısrarcı olma o zaten kendince konusuyor senin anlamadıgını ısrar edince daha da sinirlenir. Oglunda anormal bi durum yok bence. Zamana bırak annesi zamanı gelince bak nasıl da konusacak:KK71:

tamam iste bak herseyi anlıyor kendince cevaplıyormus benim kızımda oyle kendince biseyler soyluyo kendince isimler takıyo nesnelere. Gecen gun peltek sekilde biseyler soyluyo ne diyo acaba dedim sordum ne istiyosun diye yatak odasına goturdu beni. Meger yataktodasında oyuncak fil kalmıs onu istiyomus. F yerine s-ş karısımı bisey soyluyor:) konusarak derdini anlatması konusunda ısrarcı olma o zaten kendince konusuyor senin anlamadıgını ısrar edince daha da sinirlenir. Oglunda anormal bi durum yok bence. Zamana bırak annesi zamanı gelince bak nasıl da konusacak:KK71:

canım benim inşallah, teşekkür ederim:KK16:

Benim kızım güzeller güzeli(benim gözümde) Ecrinim 19 mart ta bitiriyo 2. yaşını:93: Bende 2009 mart annesiyim ve bununlada gurur duyuyorum :nazar:

X