2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın arkadaşlar
bugün inanılmaz yoğun bi gün olacak benim için akşam köy kahvesinde çiftçi toplantısı var geçen sefer evde 11.30da olmuştum bu sefer daha uzun sürebilir valla gün kaçta biter bilmiyorum benim için bide bugün doğum günüm :KK69: iyiki doğdum iyiki kızımı doğurdum :KK16:
Canım benim geç oldu kusura bakma nete fazla giremedim doğum günün kutlu olsun daha nice mutlu huzurlu sağlık dolu yıllar diliyorum..
selam kızlar bugun dr a daha dogrusu drlara gittik esim ben ve kızım. Ben kadındoguma gittim dogum kontrol hapı kullanmaya baslamıstım surekli bi kanamam vardı bu yuzden kansız kaldım spiral taktırmaya karar verdim. Onumuzdeki ay taktırıcam. Esim urologa gitti bobreklerinde tas cıktı operasyon gecirmesi gerekiyomus. Kızımı da göz druna goturduk. Bi gözü 4 bi gözü 3,5 astigmat cıktı. Gozluk aldık yarın kullanmaya baslıycaz. Gozlukcude gozune bile taktırmadı birazcık denemeye calısarak birazcık goz kararı aldık bitane. Cok uzgunum ve moralim cok bozuk. Gozluk kullanmazsa gozlerinde kayma baslar dedi dr. Ama corap giydiremedigim sapka taktıramadıgım yerinde saniye durmayan cocuga gozluk nasıl kullandırcam. O kadar kotuyumki anlatamam. Rabbim beterinden saklasın diyorum. Hastanede bugun gozlerinde kalın camlı gozlukleri olan şaşılıgı olan kucucuk cocukları gorunce o kadar kotü oldumki:KK43: küçücükler daha yavrum yenı konusmaya baslamıslar gozlerinde gözlük. Nasıl anlatırım nasıl taktırırım kızıma:110::KK58: zaten kızım cok zor bi cocuk dakika oturamıyorum simdi gozumude kırpamam of ya of:KK43:
Çok geçmiş olsun inş. gözlük takmakta bir sorun çıkmazda bir an önce düzelir
fatma canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm ama gül haklı beterin beteri var inşallah düzelir nasıl fark edip götürdonüz canım eşinede çok geçmiş olsun
.kızlar ben pazartesiye kadar yokum kayganalar bugün 10da ankaraya gidiyorlar benimde işlerim vardı geldim oğluşumla kocişim onları bindirdikden sonra beni almaya gelecekler gideceğiz evimize cumarteside biz gideceğiz inşallah
kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi
Esmacım iyi yolculuklar canım iyi eğlenceler.. sende kendine iyi bak öpüyorum seni..:KK54:

günaydın kızlar biz geldik zaten cumartesi sabahı çıktık düğünü yaptık gece yarımda tekra yola çıktık saaat 4de evdeydik ama gittiğimize gideceğimize pişman olduk batu sağolsun sıpa takımını giydirdim hiç Oturmadı herkesin gözü bunda birde dısarı çıkıyor sürekli bira dedesi biraz babaannesi babası oturduğu zamanlarda ben kıskanç Kocam beni oturttu bi ara dedesiyle dısarı çıktılar ama babam içeri yalnız geldi el kol titriyo kayganaya kızıyo ne oldu dedim batu yok dedi sen içeri bak dediler dısarı çıktılar ama allahım insanın aklına neler neler geliyor ben kaçırdılar oğlumu nerden nasıl bulacağız derken kaygana geldi bende kendimi dışarı attım baktım kocişimin kucağında batu ama bulmasa az daha yola .ıkıyormus anayolun oradaki merdivenlerde yakalamış kızlar nasıl korktım aklıma neler neler geldi anlayacağınız zehir oldu allahdan persembeden gitmemişim yoksa cumaya dönermişim galiba
bu olaylar dısında iyyiz sabah kalktık anne işe gitme diye ağladı sıpam ha bu arada memeden kesmeye basladım dün akşam 7 itibariyle yara badı yapıştırdım uf olmus dedim sabahda istedi uf oldu annecim dedim bakalım akşama bizi ne bekliyo

günaydın kızlar nasılsınız bizler iyiyiz çok şükür bi yaramazlık yok

fundacım çok sağol canım ayrıca romotizma çıkmamasınada çok sevindim tekrar geçmiş olsun bol bol keçiboynuzu pekmezi iç çok kan yapar ama tokken iç umarım kansızlığında biran önce geçer canım

esmacım çok geçmiş olsun bi solukta okudum valla yazını kaşla göz arasında gidiveriyorlar valla neyseki hemen babanız bulmuş allah beterlerinden kazalardan belalardan korusun yavrularımızı

günaydın herkese bikacgündür gelemedim malum mesai yogundu kızım baya alıstı gozluge cok sukur korktugum gibi olmadı genelde takıyor arada cıkarıyo sinir olup. Mesela gozunu kasımak icin elini gozune goturuyo eli cama carpınca sinir oluyo yerde yuvarlanırken gozluk yere carpıyo kızıyo. Kosarak geliyo sarılıp opmek icin gozluklerimiz carpısıyo sinirleniyo ama baya alıstık hatta kızımı gozluksuz gormek garip geliyo:KK1: ama benim bu duruma alısmam zor oldu:KK43: esimin ailesine sinir oluyorum o kadar hasta olduk kızımla ki onlar cimrilik yapıp kombiyi yakmadilar diye yani onların yuzunden bikez bile arayıp gecmis olsun demediler simdi surekli ariyolar neymis kızımın gozluklu halini merak ediyolarmış. Sankı yeni saç modeli yada yeni bir elbise:KK47: varya saglam laf sokucam cok yakındır gidip telefon hattından boguvericem nefret ediyorum ya anlatamam:113::113: bu arada damlacım gecmis dogum gunun kutlu olsun. Esmacim allah korumuş en zor zamanları insan cok caresiz kalıyo bazen. Fundacım gecmis olsun bende de halsizlik ve bacak agrısı vardı kansızlıktandı herhalde bende ilac kullanıyorum rahatladım biraz. İşte böyle kızlar amma cım kullandım ya:KK1: öpüyorum herkesi:KK69:

günaydın herkese bikacgündür gelemedim malum mesai yogundu kızım baya alıstı gozluge cok sukur korktugum gibi olmadı genelde takıyor arada cıkarıyo sinir olup. Mesela gozunu kasımak icin elini gozune goturuyo eli cama carpınca sinir oluyo yerde yuvarlanırken gozluk yere carpıyo kızıyo. Kosarak geliyo sarılıp opmek icin gozluklerimiz carpısıyo sinirleniyo ama baya alıstık hatta kızımı gozluksuz gormek garip geliyo:KK1: ama benim bu duruma alısmam zor oldu:KK43: esimin ailesine sinir oluyorum o kadar hasta olduk kızımla ki onlar cimrilik yapıp kombiyi yakmadilar diye yani onların yuzunden bikez bile arayıp gecmis olsun demediler simdi surekli ariyolar neymis kızımın gozluklu halini merak ediyolarmış. Sankı yeni saç modeli yada yeni bir elbise:KK47: varya saglam laf sokucam cok yakındır gidip telefon hattından boguvericem nefret ediyorum ya anlatamam:113::113: bu arada damlacım gecmis dogum gunun kutlu olsun. Esmacim allah korumuş en zor zamanları insan cok caresiz kalıyo bazen. Fundacım gecmis olsun bende de halsizlik ve bacak agrısı vardı kansızlıktandı herhalde bende ilac kullanıyorum rahatladım biraz. İşte böyle kızlar amma cım kullandım ya:KK1: öpüyorum herkesi:KK69:

Son düzenleme:
fatmacım teşekkürler canım
eylülün alışmasına çok sevindim eee kızmaları da o kadar olucak tabii seninde gözlük takıyor olman ona örnekte olur daha rahatta alışır

kızlar dün akşam 7den beri batuyu emzirmiyorum yara bandı yapıstırdım uff olmu dedim pek kabul etmek istemedi bandı cıkartmak istedi ama acıyo deyince ellemedi sabahda istedi yine aynı şeyi söyleyince mızırdandı ama sustu zaten çıkacakdım işe gelmek için ama ben kötüyüm kızlar benim memişler sızlıyo çok ağrıyolar hem psikolojik çünkü bende çok üzülüyorum hemde süt doluyo galiba nasıl olacak nasıl bitecek bu süt ne kadar ağrıyacak tecrübeli anneler yardım edin bana
hem oğlumu bidaha emzirmeme fikri çok zor geliyo abartıyo olabilirim ama çok alıştık biz 2 seneyi aştı ama oooffff bilmiyorum işde:KK37::KK37:

kızlar dün akşam 7den beri batuyu emzirmiyorum yara bandı yapıstırdım uff olmu dedim pek kabul etmek istemedi bandı cıkartmak istedi ama acıyo deyince ellemedi sabahda istedi yine aynı şeyi söyleyince mızırdandı ama sustu zaten çıkacakdım işe gelmek için ama ben kötüyüm kızlar benim memişler sızlıyo çok ağrıyolar hem psikolojik çünkü bende çok üzülüyorum hemde süt doluyo galiba nasıl olacak nasıl bitecek bu süt ne kadar ağrıyacak tecrübeli anneler yardım edin bana
hem oğlumu bidaha emzirmeme fikri çok zor geliyo abartıyo olabilirim ama çok alıştık biz 2 seneyi aştı ama oooffff bilmiyorum işde:KK37::KK37:

canım benim hic agrım olmadı ama ılık dus ılık su koymak agrı kesicilerle atlatıldıgını duydum. Ama sutun gitmesi icin sagma yada emzirme. Uzulmen cok normal ben hala kızım aglayınca dustugunde falan emzirmek geliyo hemen aklıma alıskanlık iste. Bende cok uzulmustum anlıyorum seni. Yara bandı ise yaramazsa salça dene. Zaten oglun salça tadıyla begenmeyip emmeyecektir. Allah yardımcın olsun cok zor:2:

slm bayanlar bir kaç gündür yoktum kayınvalidem ve kayınbabam kırıkkaleden bize geldiler 6 gün duurup geri döndüler. mert dedesine alıştı giderken dede ditme bi ağladı.bizde alıştık şimdi yanlız kaldık ev boşaldı.ben oğlum ve eşim kaldık.bu arada mertin kulağında egzama çıkmış damla ve krem verdi doktor.kulakta egzamayı ilk defa duydum inş kötü bşey deildir. 3 hafta sonra kontrolumuz var hepinizi öptüm

günaydın kızlar biz geldik zaten cumartesi sabahı çıktık düğünü yaptık gece yarımda tekra yola çıktık saaat 4de evdeydik ama gittiğimize gideceğimize pişman olduk batu sağolsun sıpa takımını giydirdim hiç Oturmadı herkesin gözü bunda birde dısarı çıkıyor sürekli bira dedesi biraz babaannesi babası oturduğu zamanlarda ben kıskanç Kocam beni oturttu bi ara dedesiyle dısarı çıktılar ama babam içeri yalnız geldi el kol titriyo kayganaya kızıyo ne oldu dedim batu yok dedi sen içeri bak dediler dısarı çıktılar ama allahım insanın aklına neler neler geliyor ben kaçırdılar oğlumu nerden nasıl bulacağız derken kaygana geldi bende kendimi dışarı attım baktım kocişimin kucağında batu ama bulmasa az daha yola .ıkıyormus anayolun oradaki merdivenlerde yakalamış kızlar nasıl korktım aklıma neler neler geldi anlayacağınız zehir oldu allahdan persembeden gitmemişim yoksa cumaya dönermişim galiba
bu olaylar dısında iyyiz sabah kalktık anne işe gitme diye ağladı sıpam ha bu arada memeden kesmeye basladım dün akşam 7 itibariyle yara badı yapıştırdım uf olmus dedim sabahda istedi uf oldu annecim dedim bakalım akşama bizi ne bekliyo
Hoşgeldin esmacım çok kötü birşey atlatmışsınız allahım korumuş okurken içim bir tuhaf oldu en korktuğum şeydir kaybolmaları çok geçmiş olsun canım allaha emanet kuzularımız
çok sevindim alışmasına zamanla o ufak tefek sorunlarda kalkar inş. daha çok alışacaktır mutlaka
Ayrıca ikidir anlattıklarından şu kaynanalara sinir oldum vallahi ne densiz insanlar ya :KK47:
esmacım senin şikayetlerini İlayda'da bende yaşamıştım benim sana tavsiyem aşırı süt dolarsa ve çok ağrırsa az az sağman ama hepsini boşaltmayacaksın çok az sağıp bırakacaksın ve bunu git gide azaltacaksın o zaman çocuk hani az emmeye başlarda kendi kendine süt çekilir ya aynı onun gibi oluyor canım allah kolaylık versin üzme kendini de nasıl olsa bırakacaktı ve zamanıda gelmişti artık
slm bayanlar bir kaç gündür yoktum kayınvalidem ve kayınbabam kırıkkaleden bize geldiler 6 gün duurup geri döndüler. mert dedesine alıştı giderken dede ditme bi ağladı.bizde alıştık şimdi yanlız kaldık ev boşaldı.ben oğlum ve eşim kaldık.bu arada mertin kulağında egzama çıkmış damla ve krem verdi doktor.kulakta egzamayı ilk defa duydum inş kötü bşey deildir. 3 hafta sonra kontrolumuz var hepinizi öptüm
hoşgeldin canım allah kavuştursun
kulak egzamasını ben de ilk defa senden duydum çok geçmiş olsun umarım biran önce düzelir

kızlar dayanamıyorummmm çok kötüyüm göğsüm bildiğiniz taş kocaman oldular benimde hiç halim yok soğuk dus buz kompresi derken üşüttüm ama hiç birseyin faydası olmadı ne yapacağım ben nasıl dinecek bu ağrı canım tatlı değildir yalnış anlasılmasın ama bu bambaşka birseymiş ııııh demeden doğum yaptım şimdi oturup ağlıyorum ağrıdan gece uyumadım hiç en son 5 gibi buz koydum öyle uyudum

kızlar dayanamıyorummmm çok kötüyüm göğsüm bildiğiniz taş kocaman oldular benimde hiç halim yok soğuk dus buz kompresi derken üşüttüm ama hiç birseyin faydası olmadı ne yapacağım ben nasıl dinecek bu ağrı canım tatlı değildir yalnış anlasılmasın ama bu bambaşka birseymiş ııııh demeden doğum yaptım şimdi oturup ağlıyorum ağrıdan gece uyumadım hiç en son 5 gibi buz koydum öyle uyudum

süt kesmek için bi ilaç var o kesiyormuş birde ben birşey duymuştum lahanayı haşlayıp göğsüne koyarsan ağrısını alırmış bi dene istersenn arkadaşım çok faydasını görmüş..

günaydın herkese bikacgündür gelemedim malum mesai yogundu kızım baya alıstı gozluge cok sukur korktugum gibi olmadı genelde takıyor arada cıkarıyo sinir olup. Mesela gozunu kasımak icin elini gozune goturuyo eli cama carpınca sinir oluyo yerde yuvarlanırken gozluk yere carpıyo kızıyo. Kosarak geliyo sarılıp opmek icin gozluklerimiz carpısıyo sinirleniyo ama baya alıstık hatta kızımı gozluksuz gormek garip geliyo:KK1: ama benim bu duruma alısmam zor oldu:KK43: esimin ailesine sinir oluyorum o kadar hasta olduk kızımla ki onlar cimrilik yapıp kombiyi yakmadilar diye yani onların yuzunden bikez bile arayıp gecmis olsun demediler simdi surekli ariyolar neymis kızımın gozluklu halini merak ediyolarmış. Sankı yeni saç modeli yada yeni bir elbise:KK47: varya saglam laf sokucam cok yakındır gidip telefon hattından boguvericem nefret ediyorum ya :KK69:
çok şükür kızının alışması çabuk oldu aferin bıcırığa.
kayganacığına da benden:KK57: düşüncesiz insanlar

Esmacım geçmiş olsun canım. benim ağrı-sızı problemim olmadığı için bilmiyorumki nasıl geçer.
Batuşumun kaybolmasını da okurken buz kestim. Allahım kimseyi kayıpla karşılaştırmasın.

daha neler duyucaz töbe töbe bende ilk defa duyuyorum kulakta çıkanı. geçmiş olsun canım.

slm kızlar gülcüğüm sabun koy dediler koydum soğuk duş yap dediler yaptım buz kompresi biraz işe yaradı iltihaba cevirebilirmiş ondan korkuyorum sol göğsüm şişti eve gidince antibiyötiğe baslayacağım nolur nolmaz ilacıda sabah arastırmıstım içinde 2 tablet varmış ve 56 tlymiş değermi bilmiyorum açıkcası
buketciğim bende ağrı sızı olmayacak diye ümitleniyordum acıkcası ama öyle olmadı biran önce bitsin bu işkence çoooook kötüyümmmmm
bu arada huriye yok tasınma telaşıyla uğrasıyor galiba allah kolaylık versin

tabi canım insanın başına bişey gelince her kafadan bir ses geliyor.arkadaşım yeni kesti ordan kaldı aklımda belki faydası olur diye söyledim.çok zor bişey bi ara bende yaşamıştım yani ilk kesmeye çalıştığımda olmuştu.dayanamayıp emzirmiştim.bide reyyan çok ağlamıştı.batu nasıl iyidir inşallah.onun içinde kolay bir süreç değil.

batuhan fena değil uuff olmus diyorum kıyamıyor kapattırıyor memeyi ama gece 4de uyandı istedi uyku semesi ufuuu felanda anladığı yok ayağımda sallayıp uyuttum zor oldu ama uyudu sıpam

cuma günü sağlıkocağına gittim. Anılın öksürüğü vardı. doktor duocid ve asist şurup verdi. ama antibiyotik şurubu akşam-sabah birer ölçek verdim üçüncü ölçeğe kalmadan ishal oldu. bende kestim şurubu. zaten ne zaman antibiyotik içse böyle oluyo.
gitmişken boyuna kilosuna baktırdım. kilosu 14,400 olmuş boyu da 95 cm.

öksürüğü haala devam ediyo,balgamı çıkartamadığı için kusacak gibi oluyo kuzum :KK59:

X