dün okuduğum bir yazıyı kopyalamak istiyorum
soru
kadir bey merhaba
oğlum 25 aylık çok fazla kelime söylemiyor yeni yeni kaka demeye başlayı yaptıktan sonra söylüyor dediğiniz gibi yapınca çok rahatsız oluyor hiç sıkıştırmıyorum bu konuda
normal tuvalte otutturdum bi kaç defa yaptı ama kolzete oturmuyor korkuyor
bende oturak aldım ama onu oyuncak sandı sanırım yatağına götürdü orda oynuyor kaka kaka diyor üzerine oturuyor arabalarını içine dolduruyor yere yatıyor onu sürmeye çalışıyor ama tuvaletini ona yapmak istemiyor
bide oynadığı tek oyuncak araba onun dışında doğduğun beri sadece mutfak malzemeleriyle oynuyor tencere tava kaşık ..yemek yapıyor durmadan peçeteleri parçalıyor üzerine mandalina sıkıyor su koyuyor biize yedirmeye kalkıyor her gittiği evde ilk önce mutfağa dalıyor dolapları karıştırıyor
parka tava ve araba götürmek istiyor plastik tabak bardak aldım tutup attı istemiyor onları
isteyerek değil ama hergün bir bardak bir tabak kırıyor sandalyeyi tezgaha dayayıp üzerine çıkıyor ne varsa indiriyor izin vermeyince kendini yere atıyor bi kaç gündür mutfağı kilitliyorum resmen sinir krizi geçiriyor mıutfak kapısının önünde yerlerde ağlıyorr makineye çamışları koyuyor ben makineden temizleir çıkarırken gelip yardım ediyor ben istemeden
masayı kurarken herşeyi tek tek usanmadan o getirip götürüyor benim terliklerimi giyiyor
rahatsız olmuyorum aslında ne istiyorsa yapsın diyorum ama bi sakıncası varmı bunun
bu yaptıkları normal mi onun kişiliğini başka şeylerini ilerde olumsuz etkiler mi
sevgiler saygılar
cevap
Sizi taklit ediyor, sizin o şekilde oyun oynadığınızı zannediyor ve oda sizin gibi oynamaya çalışıyor. Biraz zaman ayırmanız ve "onun" oyuncakları ile sizin oynamanız gerekiyor... Biraz beraber "araba" sürün, arabaları çarpıştırın, yarış yaptırın.. Garibim sizden, başka bir "hayat tarzı" görmedi anlaşılan..ışlere bukadar kendinizi kaptırmayın, onunla 5 yaşında imişsiniz gibi oynayın.. vakit kaybı olarak görmeyin, o buna değer...Bir-iki ay geçsin, tekrar durumu yazın..
evet akşamları ben asla kanepede oturamıyorum arkadaşlar batuhanın oyuncaklarını yere döküyorum beraber oyun oynuyoruz evi geçtim misafirliğe gitsekde öyle oluyor ben hep yerdeyim hep onunla beraber arabada sürüyoruz topda oynuyoruz bir sürü aktivitemiz var batuyla bereber batunun hala emiyor olmasıda tensel bağımızı güçlendiriyo şunuda biliyorum herkesde görüyo beni babasından daha çok seviyo zemuszemus aynı anda evdeyiz neredeyse ama yorgunum diye pek vakit geçirmeiyor oğluyla her anın kıymetini biliyoruz biz çalışan anneler akşama kadar olan özlemi 4 saatte yaşıyoruz ben biraz kötü anneyim çünkü batunun uyku düzenini değiştirdim geç yatırıyorum daha fazla vakit geçirelim diye oda öğlen uykusunda uzun uyuyor beni görmediği zaman dahada azalıyo çokmu kötüyüm beeen zemuszemus