2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar nasılsınız bir pazarımız vardı oda temizlikle bitti sağolsun sabahda batu bey 7de uyandı bugünde ben gelirken mışıl mışıl uyuyordu.
ama kızlar cumartesi günü neredeyse yüreğime inecekdi
saat 23.00 de batu oturma odasında yerde uyudu kendi kendine ancak yerde uyuyor:) aldım beşiğine yatırdım bende tekrar televizyon izleyeyim diye geldim batunun kapısı kapalı bende televizyon izlerken sızmışım kocişde batunun sesine uyandım ama batu oturma odasının kapısına gelmiş(
nasıl oldu nasıl geldi beşikden nasıl indi düştü desem allah korusun hiçbirşeyi yok ama batuyu karşımda görünce kalpden gidecekdim zaten bende sersemlemişim uyumuşum saat 12.30 bu arada kafayı yiyecekdim kızlar hala beşikden nasıl kurtulduğnu çözemedik yüksek çünkü neyse onla atlatmış olduk ama durduramıyoruz biz artık batuyu((

mystory geçmiş olsun canım azılardan galiba acil şifalar küçük hanıma

günaydın kızlar..
bende dün yaz temizliğimi yaptım.bayağı bir yorucuydu.bütün evin işi bitti şükür.nida nur da birkaçgün öncesine göre iyi çok şükür.

damlacım tşk ederim canım.sanırım boğaz enfeksiyonu dışında dişde çıkartacak.4 dişle kaldı çocuk .gerisi inşallah arka arkaya gelir de.kurtuluruz.ada yada çok geçmiş olsun canım.bir an önce iyileşsin bu cimcimeler.:Saruboceq:

mystory geçmiş olsun canım azılardan galiba acil şifalar küçük hanıma

sağol canım.hem boğaz enfeksiyonu, sanırım dediğin gibide ayrıca dişde olabilir.

günaydın arkadaşlar
esmacım seni okadar iyi anlıyorum ki aynı olayı bende yaşamıştım Ada karyolasında yatıyordu (şu içi derin olanlardan) hiç inmedi bugüne kadar ama bigün gece saat 4 gb gözümü bi açtım bizim yanımızda bize bakıyor ama dediğin gb yüreğime iniyordu valla eşimle neye uğradığımızı şaşırdık heryerine baktım ama hiçbirşeyi yoktu çok şükür bir dahada inmedi (şimdilik)

valla benim oğlan bi pratik öğrendi galiba çünkü bugün sabahda kendini bizim yatağa doğru sarkıyordu hemen kalktım kucağıma aldım sıpayı beşikden normal yatağa çevirsem o zaman hiç yatakda bulamam diye korkuyorum çünkü hiç yatırdığım yerde bulamıyorum sıpayı

günaydın yorgun mart anneleri yorum yazamasamda günde en 2 defa okuyorum yazılanları büyük keyfle beni belki hatırlayanlar olur sude nazın annesi çok sulu gözlüyüm ben bugünde morelim çok bozuktu size içimi dökeyim dedim ama dertlerimle sizide sitres etmenin anlamı yok değilmi kızımın yanakları dünden beri küçük kırmızı kızarıklıklarla dolu ateşi 1 haftadır hiç geçmedi doktor geçen hafta boğaz enfeksiyonu dedi arka dişer çııyordur falan dedi kızarıklıklar için tekrar doktora götüreyyim öpmeden mi alerji mi bana bilgi verirseniz sevinirim kokulu kokulu öptüm sizi.mafoldumben

canım aynı sorunu bizde yaşadık alerji olabilir dedi doktorumuz zaten batunun cildi çok hassas doktorumuzda biliyordu bi krem verdi geçti yüzümüz şimdi hergün nemlendirici kullanıyoruz yağlanmadan yatmak yok bize çünkü batunun cildi hem kuru hemde anasına çekmiş döküntü gibi çok geçmiş olsun canım ama ihmal etme doktora git

teşekkür ederim ilginenip cvp verdiğin için çalışan anne olmak ne zor.kendimden nefret ediyorum ona hasta olduğunda seni arkamdan ağlarken bırakıp işe gittim nasıl diyecem bilmiyorum.göz yaşlarımı içime akıtıım anne olmadan önce hayat doluydun sana noldu diyenlere anne oldum hemde yavrusuna şevkati esirgeyen zalim bir annemafoldumben günde sadece iki saat geçirebilsem de senle sen uyurken seviyorum seni kokunu dolduruyorum iliklerime ben sana yetemeyen biir anneyim affet beni yavrum:gitme:

eşim doktordan alıp yanıma getirdi 6. hastalıkmış yavrum.çok kötüyüm ya izin bile alamıyorum öyle solgun baktı ki bana babasının kucağına verirken sanki seni hiç affetmeyecem der gibimafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

bak can evimden vurdun beni aşk olsun sana bende çalışan bir anneyim küçükken sırf sabahları beni görsün diye onu uyandırıp emzirip çıkıyordum evden ama aklı erip ben giderken ağlamaya başladığından beri uyanmasını istemiyorum hiç yoktan onu arkamda ağlayarak bırakmıyorum :gitme::gitme: allahım bu nedir şuan sokakdan ağlayan bir bebek geçiyo tam yazının üstüne tuz biber oldu. her neyse ama ben onun için varım herşeyiyle kendim ilgilenmeye çalışıyorum sabahları çorbasını yapmadan çıkmıyorum evden akşamları ondan başka işim yok onu bırakıp bir yere gitmiyorum mecbur kalmadıkca :gitme: :gitme: çalışıyorsamda onun için çalışıyorum keyfi yapmıyorum hiç birşeyi sende öle düşün
ANNEM SENİ ÇOOOKKKKKK SEVİYORUMMMMM KÜÇÜK AŞKIM opuyorumnanaktan

Canım çok geçmiş olsun sen neden izin alamıyorsun izin vermiyorlarsa rapor al bebeğinin yanında ol ne biliyim yada anlat durumunu bu kadar vizdansız olunmaz bebeğin hasta neden izin vermiyorlarki

kızlar keyfim gelsin diye forumu açtım,
beni ağlattınız.
yapmayın böyle.. çalışan anne sadece biz değiliz
hem evde olup da bebeğiyle dolu dolu 2 saat geçiremeyen anneler var.
ev hanımı annelerimiz sakın alınmasın bu sözümden.
evin de kendine göre bir işi var ve sürekli bebekle ilgilenmek diye bir şey yok evde de olsak.
yemek, temizlik, ütü derken bebek kendi kendine oynuyor nihayetinde.
hem ev hanımı bir arkadşım bana benim kızımın daha şanslı olduğunu, çünkü benim büyük bir özlemle eve geldiğimi onunsa bazen evden kaçmak istediğini, bu duygusunun bebeği trafından da hissedildiğini sandığını anlatmıştı.
yapmayın böyle lütfen.. onlar için çalışıyoruz biz. konu sadece para da değil. ayakları üzerinde duran bir model olmaya çalışıyoruz.
bir de şunu düşünün; şu an biz -Allah korusun- ölsek, bebişlerimiz annelerinin yüzünü hatırlamayacaklar..Bizimle nasıl vakit geçirdidklerini hatırlamayacaklar.
Gün içinde 8 saat i yoksa 2 saat mi hiçççç bilmeyecekler.
vaktinizin kıymetini bilin, hayatın kıymetini bilin, aldığınız soluğun, bebeğinizin başında oluşunuzun, bir aile oluşunuzun kıymetini bilin..
gece sevdiğini anlamıyor mu sanıyorsun..o seni, sen onu her kokladığında hissediyor..
suçluluk duygunun verdiği üzüntüyü de hissediyor ve üzülüyor.
HADı TOPARLANIN BAKALIM, BEBıŞLERıMıZı ÜZMEYE HAKKIMIZ YOK.
BıZ ONLARIN ANNESıYıZ ANNESı. CANIMIZDAN ONLAR BıZıM. ıLıKLERıNıZE KADAR YAŞADIĞINIZ SEVGıYı GÖZLERıNıZDE TOPLAYIN VE ARKANIZDAN AĞLAYAN BEBEĞıNıZE BAKIN BÜTÜN O ENERJıNıZLE. GELıCEM YAVRUM DEYıN, AKŞAMA GELıCEM ALLAH ıZıN VERıRSE. VE SENı SEVGıMLE SARICAM YENıDEN.

calisan annecikler kendinize gelin bakim aaa ne oluyo... calismaniz hepsi cocuklarinizin gelecegi icin bunu unutmayin, suan bebekler halen fazla anlamazlar ama ileride rahat bir gelecekleri olacak!!

Ben bütün gün evdeyim artik ne yapacagimi nasil davranacagimi sasiriyorum!!
Hangi oyunlari oynasam, nasil ilgilensem artik bilemiyrum cünki 15aydir hep birlikteydik rüyayla artik oyunlar tükendi , yapacaklarimiz tükendi diyebilirim!!

Rüyada birkere yaptigindan bir ikinci kez hemen sIkIlan bir bebek (
Evden kacmak istemiorum onla birlikte olmak bana huzur veriyor ama ara sira kendime zaman ayirmak istemiorumda degil, siz calisarak sosyal hayatiniza geri dönmüs gibisiniz düsünün kar-yagmur oldugunda burda öylee evde tikili tikili oturmak zorunda kaliyoruz... Evde oluncada herseyden cani skiliyo ve herseye saldiriyor!

Calisan ve calismayan anne olmanin avantaj ve dezavantajlari var!siraliyim isterseniz hepsini :))))
calisiyorum cocugum onu biraktim fln saniyor sanmayin, eve geldiginizde onla ilgilendiginizde ona o sevgiyle bakmaniz yeter ...

Güclü analariz biz dimii hihi :))

günaydın kızlar

bende çalışan bir anneyim onu öylece bırakıp gitmek çok zor ama herşey onun için eve geliğimde onunla doya doya vakit geçiyorum herşey yapıyoruz bu zaman zarfında hafta sonuda onunla çok güzel eğleniyoruz o yüzden kendimi çok kötü hissetmiyorum çünkü kaliteli zaman geçirdiğimizi düşünüyorum parka gideriz, çimlerde yuvarlanırız, oyunlar oynarız, kitap okuruz, resimler çizeriz... genelde hep güleriz çok mutlu bir bebek maşallah temizlik filan çok üstüne düşmüyorum 15te bir kadın geliyor tüm temizliğimi yapıyor bende o gelmediği zamanlarda bi elektrik süpürgesi tutuyorum kızımla beraberde toz alıyoruz :) biz çok eğleniyoruz beraberken bence sizlerde öyle düşünün

dün okuduğum bir yazıyı kopyalamak istiyorum
soru
kadir bey merhaba
oğlum 25 aylık çok fazla kelime söylemiyor yeni yeni kaka demeye başlayı yaptıktan sonra söylüyor dediğiniz gibi yapınca çok rahatsız oluyor hiç sıkıştırmıyorum bu konuda
normal tuvalte otutturdum bi kaç defa yaptı ama kolzete oturmuyor korkuyor
bende oturak aldım ama onu oyuncak sandı sanırım yatağına götürdü orda oynuyor kaka kaka diyor üzerine oturuyor arabalarını içine dolduruyor yere yatıyor onu sürmeye çalışıyor ama tuvaletini ona yapmak istemiyor
bide oynadığı tek oyuncak araba onun dışında doğduğun beri sadece mutfak malzemeleriyle oynuyor tencere tava kaşık ..yemek yapıyor durmadan peçeteleri parçalıyor üzerine mandalina sıkıyor su koyuyor biize yedirmeye kalkıyor her gittiği evde ilk önce mutfağa dalıyor dolapları karıştırıyor
parka tava ve araba götürmek istiyor plastik tabak bardak aldım tutup attı istemiyor onları
isteyerek değil ama hergün bir bardak bir tabak kırıyor sandalyeyi tezgaha dayayıp üzerine çıkıyor ne varsa indiriyor izin vermeyince kendini yere atıyor bi kaç gündür mutfağı kilitliyorum resmen sinir krizi geçiriyor mıutfak kapısının önünde yerlerde ağlıyorr makineye çamışları koyuyor ben makineden temizleir çıkarırken gelip yardım ediyor ben istemeden
masayı kurarken herşeyi tek tek usanmadan o getirip götürüyor benim terliklerimi giyiyor
rahatsız olmuyorum aslında ne istiyorsa yapsın diyorum ama bi sakıncası varmı bunun
bu yaptıkları normal mi onun kişiliğini başka şeylerini ilerde olumsuz etkiler mi
sevgiler saygılar
cevap
Sizi taklit ediyor, sizin o şekilde oyun oynadığınızı zannediyor ve oda sizin gibi oynamaya çalışıyor. Biraz zaman ayırmanız ve "onun" oyuncakları ile sizin oynamanız gerekiyor... Biraz beraber "araba" sürün, arabaları çarpıştırın, yarış yaptırın.. Garibim sizden, başka bir "hayat tarzı" görmedi anlaşılan..ışlere bukadar kendinizi kaptırmayın, onunla 5 yaşında imişsiniz gibi oynayın.. vakit kaybı olarak görmeyin, o buna değer...Bir-iki ay geçsin, tekrar durumu yazın..

evet akşamları ben asla kanepede oturamıyorum arkadaşlar batuhanın oyuncaklarını yere döküyorum beraber oyun oynuyoruz evi geçtim misafirliğe gitsekde öyle oluyor ben hep yerdeyim hep onunla beraber arabada sürüyoruz topda oynuyoruz bir sürü aktivitemiz var batuyla bereber batunun hala emiyor olmasıda tensel bağımızı güçlendiriyo şunuda biliyorum herkesde görüyo beni babasından daha çok seviyo zemuszemus aynı anda evdeyiz neredeyse ama yorgunum diye pek vakit geçirmeiyor oğluyla her anın kıymetini biliyoruz biz çalışan anneler akşama kadar olan özlemi 4 saatte yaşıyoruz ben biraz kötü anneyim çünkü batunun uyku düzenini değiştirdim geç yatırıyorum daha fazla vakit geçirelim diye oda öğlen uykusunda uzun uyuyor beni görmediği zaman dahada azalıyo çokmu kötüyüm beeen zemuszemus

hepinize teşekkür ederim canınızı sıkmak istemezdim 6. hastalıkla uğraşırken bide bugün de yanındayken düştü bebeğim ve dudağı patladı annemde rahatsız artık bakamıyor bakıcı arıyoruz kızıma umarım iyi biri çıkar karşımıza üfff herşey üst üste geliyo rabbim güç ver bize.ben kendimi hiç bukadar zayıf hissetmemiştim.insanın en zayıf noktası gözünden sakındığı yavrusuymuş.rabbim lütfen yavrularımıza bakan bütün gözler bizim ona baktığımız gözle baksın.
SEN CANIMIN EN DEĞERLı PARÇASISIN SUDEM.:Saruboceq:

merhaba kızlar epeydır gıremıyorum yaramaz kızımla dıdınıp duruyoruz fakat bı sorunumuz var benım kız 15 aylık oldu ama hala yurumedı yurumeyen varmı hala bı gorsenız 1 haftadır yenı emeklıyo on on hayret bıde sıralıyo tabı ama yurume yok nedenkı bızım gıbı olan varmı hala

canım benim oğlumda 14 aylıkken yürüdü dediğin gibi geç emekledi emeklemeyi öğrenince her işini emekleyerek halletti ama sonra birden cesaretini toplayıp yürüdü bir de kilolu bebekse kilolu bebekler geç yürür demişdi doktorumuz bize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…