2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım geçmiş olsun mide ağrısı stresten olabilir diye biliyorum... sırtın tutulduysa omurlarında falan bi sorun yoktur umarım doğum şeklin anestezi çeşidin neydi... stres yapma lütfen tekrar oluucak diye bir şey yok... yerinde olsam ilaçları kesip bebeğimi emzirmeye gayret ederdim henüz çok küçük sanırım.. emzirdikçe sütün çoğalır... lütfen emzir... hem sen rahat edersin hem bebeğin için en iyisi...

ahh canım yaa. seni en iyi ben anlarım herhalde. 40 ım çıktığında mide spazmları da başladı. ilkinde gece 4 te acillik oldum. yaklaşık altı ay devam etti. midenin içine çöktüğünü, sırtına bıçak saplandığını ve artık dayanamayacağını hissediyorsun biliyorum. Yediğin herşeyden süphelenir oluyorsun. Ve kusmadan rahatlayamıyorsun Canım maalesef bunun bir tedavisi yok. Ben en sonunda bir gastroenteroloji profuna kadar gidip endeskopi yaptırdım. hiçbirşey çıkmadı. Psikolojik kökenli olabilir dedi. Mide kaslarının gevşemesinden ve stresten kaynaklanıyor olabilir canım. Benim spazmlarım geçti çok şükür ama abimin eşi 4 ay önce doğum yaptı aynısını o da yaşıyor şimdi.
Gelelim tavsiyelere;
*ılaç ismi yasak olduğu için yazamıyorum.
*Ama türlü spazm çözücü ve ağrı kesiciyi denedikten sonra en etkilisinin nane-limon olduğunu anladım. Spazm belirtileri başlar başlamaz hemen ocağa suyu koy. kaynar kaynamaz 1.5 tatlı kaşığı kuru naneyi at. 5-6 sn ye dursun. süz ve limon ekle. istersen şeker tabii.
*sırtına ve karnına sıcak su torbası iyi gelir.
*çok şiddetli olursa yastıkları yatağa üstüste düz karnını bastırarak yüzüstü yat.
ağrılar başlar başlamaz sırt üstü yatıp bacaklarını kaldırıp indir. gazın varsa çıkarmaya çalış
*en önemlisi panik olma.paniklersen daha da şiddetlenir. bebeğini düşün ve vücudunu rahatlatmaya çalış. beynine mide kaslarını salması için komut vermeye çalış.
* yine de geçmezse kusmaya çalış. diş fırçasının sapını diline bastırıp en azından gazını çırabilirsin. ama bunu alışkanlık haline getirme.
* soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak dur.
* içim rahat olsun diyorsan endeskopi yaptır. ama uyutularak olandan. sadece 4 dk sürüyor. anlamıyorsun bile. diğeri çok zormuş.
* Bir an önce midene baskı yapan kiloları vermeye çalış.
* düzenli beslen
*KESıNLıKLE UYKUSUZ KALMA.bırak işler beklesin. bebek uyuyunca hemen sen de uyu.
*STRESTEN UZAK DUR.

ÇOK ÇOK GEÇMıŞ OLSUN CANIM. BUNU YAŞAMAYAN BıLEMEZ. SEZERYAN OLDUM ıNAN Kı BU KADAR ACI ÇEKMEDıM. MERAK ETME BıR SÜRE SONRA GEÇECEK. MORALıNı SAĞLAM TUT.

Son düzenleme:
selam kızlar bende uzun süredir okuyup yazmayanlardanım. kızımın hele şükürki 2, dişide azcık uzadı rahatladık biraz. iştahı falan sanki yerine geldi gibi. artık gece uyutmakta çok zorlanıyorum. nefes sesine bile uyanıo. daha da hareketlendi. çok yoruo beni hem bedenen hem ruhen. bide yanlızım ya kafa dagıtacak 2 laf edecek kimseler yok valla çok zorlanıorum. eşime diyorum bana 2, çocuktan bahsedersen katilin oluum gazetelere çıkarız diyekaydirigubbakcemile3 hasta bebişklere geçmiş olsun allah anne babalarınında yardımcısı olsun. topikin biraz hareketlenmesine sevindim. öpüyorum herkesi

hasta bebislere cok gecmis olsun
gülsahcim bizde emeklemiyoruz dr bize her bebek emeklemek zorunda degil diyo
bizimde 10 disimiz var 2 denede yukardan cikiyo hani su 3 lü dislerdn
cnm bnm kızım hiç emeklemedi yere koyar koymaz kıyamet koparıyodu 2 haftadır baya yüremeye başladı ve yürüteçi de birden bıraktı her bebek bir olmuyo sanırım 2 tane dişimizle kaldık bizde

kızlar merhaba herkese bızler ıst. dugune geldık bu arada hadı bakalım gözumde aydın dişimisiede cıkarmısız ust diş ama kızm hasta göz nezlesi olmus öksuruyorda yarın bı doktora göturucem sızler nasılsınız herkeze ııgclr...

Şu ter durumu sanırım her bebekde var.
Mahvediyor Alyanın terlemesi beni..Zaten en çok da ahsta edeni o..
:gitme:

Gecmis olsun dileklerinizicin tesekkürler kizlar...
bugün daha az öksürüyor gibi, atlaticaz insallah, öyle eve tikili kaldikkk... arabaya gidene kadar bile üsütüyor bu kiz ya ( evi havalandirmakla kaliyoruz artik bizde...

slm arkadaşlar beni hatırlayacakmısınız bilemiyorum ama 1 yılönce katılmiştım aranıza hamilelik özlemi çekerken GEL KUZUM DİYE bir yazı yazmıştım siteye ve çok kısa süre sonrada hamileydim artık 9 ay boyunca o sevinci mutluluğu heyacanı ve korkuları birlikte paylaştık veeeee 38. haftada dünyanın servetini aldım kucağıma 10 aydır sizden ayrı onunla birlikte büyüyorum uğurum martta bir yaşına girecek artık kısmetse yine beraberiz yine fikirlerinize paylaşımlarınıza ihtiyacim var aranıza alırmısınız beni

normal doğum yaptım..emziriyorum ama süt yok.

sağol canım uygulayacağım dediklerini....

Şu ter durumu sanırım her bebekde var.
Mahvediyor Alyanın terlemesi beni..Zaten en çok da ahsta edeni o..
:gitme:

tatlım, lafın başını geri sayfalarda bulamadım, ben gördüğüm yerden dahil olayım :)baş terlemesi demir eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir, bizimki yatınca yattığı yer ıslanırdı, kan tahlili verdik, demirimiz eksik çıktı, şimdi damlayı fazlalaştırdım, azaldı terlemede çok şükür. sırtı terliyorsa kabul etmesekde çok giydiriyo olabiliriz. mesela bazen yataktan kalkınca hırka giydiriyorum ve o hırkayı bi süre sonra çıkartmayı unutuyorum, çocuk terliyo. çok fazla giydirmemek lazım.
Bende de bi sorun var bu arada, bi fikri olan varsa sevinirim,
hatun diş çıkartıyo bi yandan, bi yandan da sanki balgam varmış gibi davranıyo. bu cümlede ne demekse işte. sanki nezle gibi, yeemek yerken boğazını bişi tıkıyo sanki, bugün yemekten bi zaman sonra beyaz balgam çıkardı, yemek yoktu, sarı değildi.
diş çıkarmasına rağmen hiç salya akıtmıyo gündüz gece mesela. salyalar tıkıyo olabilir mi? balgam gibi sıkıştırıyo olabilirmi??

ay ne kadar sessiz kalmışız kuzucuklardan vakit kalmıyo galiba şimdi kızmı babası salıyo ben rahatım şükür neyse hepinize hayırlı bol uykulu geceler öpücükler

cnm bnde bi süredir giremeyenlerdenim bana buyur ettiler tabiki sen buyur ne zaman istersen

arkadaşlar biz yarın memlekete gidiyoruz 15 gün aranızda olamayacağım... tüm bebişleri ve annelerini kocaman öpüyorumm... inşallah hava değişikliğiyle hasta falan olmayız:Saruboceq: tabi sizlerde sağlıkla kalırsınız inşallah görüşmek üzere arkadaşlaropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

hayırlı yolculuklar cnm kendinize iyi bakın iyi tatiller

benim oğlanda diş çıkartmaya başladı o balgam gibi salya bizdede sorun su içerken biberona dolduruyo nası başarıyosa akannehir kafamızda çok terliyo ayaklarda çok terliyo demiri 9 damla yaptıı doktor ama hala ter sorunu devam babasına çekmiş oda öyle yastık göl olur gecede 2 yastık değiştirir. oğluda öyle çarşaf nasıl ter oluyo kafasından bi görseniz :sinifsinif:

cnm bnm doktor kafasının terlememesi için calsium verdi suya atılıo yarım olarak atıyordum biberonla içiyordu çokta faydasını gördüm terlemesi durmuştu bi sor istersen doktoruna:))))

Merhabalar bızım dun ust ıkı dısımız cıkmıs bı gorsenız o kadar sekerlerkı bu aradada ıstahıda azaldı hala oksuregımızı atamadık

ya arkadaşlar bu zamana kadar 20,30 da uyuyan oğlum artık uyumamak için direniyor.neden olabilir.saat 23 de zorla uyutuyorum o da ayağımda sallayarak.10 ay sonra ayağımda sallamaya başladım.offf neden böyle oldu yaaa.geçen gün 1 kere uyutmayı denedim herşey ondan sonra bozuldu.ne yapcam ben.sizinkiler kaçta uyuyor ????

kızlar merhaba; çoook uzun zaman oldu yazmayalı gerçi ozamanlarda iş yoğunluğumdan çok sık yazamazdım ama... oğluşu uyutunca bir bakayım dedim herkes biraradamı diye valla süpersiniz başladığımız gibi grup devam ediyor çok güzel birşey...
oğluşu büyüttüm bende teyzeleri, yürümeyede başladı bıcır bıcır dolanıyor etrafta:) dede, baba, cici diye diye geziniyor

herkeze sonsuz sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…