• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

yukarida verdigim ornege ornek olmusun kaderim.
benim oglan bazi sebzeler disinda hic yemek secmez, buyuk insan gibi yer masallah.

bu arada afiyet seker olsun kuzuya.
daha sonralari gece yatmadan mi vericeksin muhallebi?

bursanin neresinde oturuyosun?

muhallebiyi akşam veriyorumki tok tutsun ve gece çok sık kalkmasın diye:roflol:
bursanın osamangazi ilçesine bağlıyım canım, bursayı bilirmisin

gunluk beslenme programimizi yaziyorum bi bakin bakem;

7.30-8:emisiyoruz
10:00: emisiyoruz
11:00: meyve suyu
12:00: emisiyoruz
13:00: sebze
14:00 emisiyoruz
15:30: emisiyoruz
16.30: yogurt
17:30 emisiyoruz
19:00: rezene
20:00: mama
21:15 emisiyoruz

tabi gecede emisiyoruz.
cok sik emisiyo gorunuyoruz ama benim kiz uzun sure emmiyo, birde verdigim hersey tadimlik, daha doyumluk bisey vermiyorum.

ohh maşallah saat başı emiyor yiyior,aman nazar değmesin bebişine bizimki 2 yada 3 saatte emiyor ve mamasını yiyor,
gerçi benimki okadar sık emmiyor ondan belki mamalar tok tutup yemek istemiyor olabilir,
:nazar:

muhallebiyi akşam veriyorumki tok tutsun ve gece çok sık kalkmasın diye:roflol:
bursanın osamangazi ilçesine bağlıyım canım, bursayı bilirmisin

ise yariyomu bari muhallebi?
bizim dr. onumuzdeki ay muhallebiye basliycaz dedi.

bende bursada oturuyorum canim.
o yuzden sordum.

benimki de en geç iki saatte bir emiyor bazen saat başı emiyor.

Naz'da iki saatte bir emiyodu ama ek gidalari tatmaya baslayinca saat basi agzina bisey giriyo.:roflol:

hım istanbul yazıyor proflinde o yüzden sordum biliyormuusn diye,
sen nerede oturuyorsun

BEN BU GÜN YOĞURT MAYALAMADIM.ıLK 2 GÜN YEDı YOĞURDU SON 2 GÜN YEMEDı
BU GÜN ARA VERDıM BENDE.

elma püresi verdim 1 çay kaşığı anca yemiştir.
onuda suyla yuttu.

akşama milupa muhallebi vercem.
babası gibi iştahsız olucak......

BEN BU GÜN YOĞURT MAYALAMADIM.İLK 2 GÜN YEDİ YOĞURDU SON 2 GÜN YEMEDİ
BU GÜN ARA VERDİM BENDE.

elma püresi verdim 1 çay kaşığı anca yemiştir.
onuda suyla yuttu.

akşama milupa muhallebi vercem.
babası gibi iştahsız olucak......

yeni yeni alisiyolar.
hemen herseyi silip supurmelerini bekleyemeyiz.kaydirigubbakcemile3

ya benimökide bukadar olmasada sık emmek istiyor mamada yese çabuk acıkıyor vallhi
wanna bende şaşırdım şimdi senin bursada olduğuna bende hep ist. düşünüyordum

başladınızmı ek gıdalara...bizmkinede az kaldı 5 ayımız bitecek sanırım yogurt meyve suyu püreye falan başlayacaz galiba geçenlerde doktor sordugumuzda demişti...

ben arzumunkiyle denedim hariha oldu bende simbonunda yoğurt makinası var ama arzumunki 1 numara diyebilirim

buna sevindim iştee bende arzumu aldım ama daha deneyemedim zaten tam başlamadık yemeğe kontrolü bekliyorum ama kendi çapımda elma suyu havuç suyu veriyorum tadımlık ..yoğurdu da deneyecem merak ediyorum....bakalım doktor amcamız ne diyecek ??

kızlar ben elma ve havuç suyunu karıştırıp veriyom ikindi vakti yoğurt yiyo akşamda beblec pirinçli muhallebisini veriyom uyuduğu zamanlardada sütümü sebze çorbası verdim sevmedi yemedi bende zorlamadım arkadaşın dok azçık tuz katabilirsin demiş hiç yememesindense kat demiş fikri olan var mı

kızlar ben elma ve havuç suyunu karıştırıp veriyom ikindi vakti yoğurt yiyo akşamda beblec pirinçli muhallebisini veriyom uyuduğu zamanlardada sütümü sebze çorbası verdim sevmedi yemedi bende zorlamadım arkadaşın dok azçık tuz katabilirsin demiş hiç yememesindense kat demiş fikri olan var mı

bence biraz daha denemeler yap en son çare tuz kat. Böbrekleri yormamak gerek.
Benimkide 2 gün yoğurdu pek güzel yedi 3. Gün yemedi. Bugün yine vericem. Yoğurda iyice alışmasını bekleyip sonra sebzeye ve muhallebiye başlayacam. Meyve suyunu zaten içiyor. Bende bi kitap var dr cihangir ertekin in bebek beslenmesi diye onda öle yazıyor.

Yarem sen bebelac veriyonda bebelacta şeker var güzelim. Biz mamasını almıştık onda yazıyordu şeker var diye onun için milupa almıştık

yarem bence tuz koyma şimdi...zaten daha vakit var şu anda ilk almaları gereken şey anne sütü...diğerleri tadımlık ..yani yese de olur yemese de...hem başka şeyler yiyomuş maşallah öyle devam et bence...

bence biraz daha denemeler yap en son çare tuz kat. Böbrekleri yormamak gerek.
Benimkide 2 gün yoğurdu pek güzel yedi 3. Gün yemedi. Bugün yine vericem. Yoğurda iyice alışmasını bekleyip sonra sebzeye ve muhallebiye başlayacam. Meyve suyunu zaten içiyor. Bende bi kitap var dr cihangir ertekin in bebek beslenmesi diye onda öle yazıyor.

Yarem sen bebelac veriyonda bebelacta şeker var güzelim. Biz mamasını almıştık onda yazıyordu şeker var diye onun için milupa almıştık

yaa benimki yoğurdu görünce ağzını resmen kilitliyo açmak mümkün diil ...ooffffff mafoldumben halbuki şu anda verebileceğimiz ek gıdalar içinde en önemlisi yoğurt mafoldumben

aaa bebelacta şeker mi varrrr ...akannehirben de aptamilin sütlü pirinçlisini aldım yemedi...markette bi kadın bebelacın ballı irmiklisini alın mutlaka onu seviyolar dedi..ben de hiç içime sinmeye sinmeye aldım...yaptım ilk defa bi çorba kaşığına yakın yedi ... ben de seviniyodum yaa offff alsanaalsanasmile

yarem bence tuz koyma şimdi...zaten daha vakit var şu anda ilk almaları gereken şey anne sütü...diğerleri tadımlık ..yani yese de olur yemese de...hem başka şeyler yiyomuş maşallah öyle devam et bence...

yaa benimki yoğurdu görünce ağzını resmen kilitliyo açmak mümkün diil ...ooffffff mafoldumben halbuki şu anda verebileceğimiz ek gıdalar içinde en önemlisi yoğurt mafoldumben

aaa bebelacta şeker mi varrrr ...akannehirben de aptamilin sütlü pirinçlisini aldım yemedi...markette bi kadın bebelacın ballı irmiklisini alın mutlaka onu seviyolar dedi..ben de hiç içime sinmeye sinmeye aldım...yaptım ilk defa bi çorba kaşığına yakın yedi ... ben de seviniyodum yaa offff alsanaalsanasmile

biberon mamasında vardı şeker. kaşıkta var mı bilmiyom içindekilere bi bakıver ben daha almadım hiç haftaya alırım artık ama milupa alacam yemessede kendi bilir ne edem.

belki kaşıkla almıyordur. benim oğlan şurup içmekten bıktığı için elimde kaşıkla görünce ağzını kilitliyo bende önce parmağımla veriyom sonra kaşıkla veriyom yiyo öyle. bi dene istersen

dun yaptigim yogurt tutmusa benziyo.
ama saatlerce kalorifer uzerinde kaldi.
iki gundur hava sicak diye kalorifer yakmiyodum, o yogurtlar hep ayran gibi oldu.
eee simdi yogurt tutacak diye yaz sicaginda kalorifer mi yakicam ben?akannehir

belki kaşıkla almıyordur. benim oğlan şurup içmekten bıktığı için elimde kaşıkla görünce ağzını kilitliyo bende önce parmağımla veriyom sonra kaşıkla veriyom yiyo öyle. bi dene istersen

canım denemez miyim onu da denedim...zaten bi amuda kalkmadığım kalıyo...

bu saate kadar ne yedi söyliyim :

sabah 6 da emzirdim
10 da biberon maması verdim
1:30 da emzirdim (emzirdim dediğime bakmayın süt falan yok ! )
2.30 da yoğurt veriyim dedim kilitledi gene ağzını...kavanozdaki meyve pürelerinden almıştım ondan da bi kaşık dahi sokamadım ağzına...meme vereyim dedim o da yok...
anakucağında bağıra çağıra oturuyo şimdi :))

dun yaptigim yogurt tutmusa benziyo.
ama saatlerce kalorifer uzerinde kaldi.
iki gundur hava sicak diye kalorifer yakmiyodum, o yogurtlar hep ayran gibi oldu.
eee simdi yogurt tutacak diye yaz sicaginda kalorifer mi yakicam ben?akannehir

ben kaloriferin üstüne koymuyorum... küçük polar bi battaniyem var ona sarıp mutfakta tutuyorum...kyu kıvamlı olması galiba buzdolabında bekleme süresi ile ilgili canım... ben dün akşam mayaladım açtığımda çok koyu diildi...sabaha kadar dolapta taş gibi olmuş...

Back