• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

canım denemez miyim onu da denedim...zaten bi amuda kalkmadığım kalıyo...

bu saate kadar ne yedi söyliyim :

sabah 6 da emzirdim
10 da biberon maması verdim
1:30 da emzirdim (emzirdim dediğime bakmayın süt falan yok ! )
2.30 da yoğurt veriyim dedim kilitledi gene ağzını...kavanozdaki meyve pürelerinden almıştım ondan da bi kaşık dahi sokamadım ağzına...meme vereyim dedim o da yok...
anakucağında bağıra çağıra oturuyo şimdi :))

ben kaloriferin üstüne koymuyorum... küçük polar bi battaniyem var ona sarıp mutfakta tutuyorum...kyu kıvamlı olması galiba buzdolabında bekleme süresi ile ilgili canım... ben dün akşam mayaladım açtığımda çok koyu diildi...sabaha kadar dolapta taş gibi olmuş...

kilo alımı nasıl ki?
bende sarıp sarmalıyom ölçüylede yapmıyom her seferinde tutuyo :lepi:

ben aksamustu mayaliyorum.
gece yatmadan oncede buzdolabina koyuyorum ama
yinede sert olmuyo.
kafayi yiycem, dayiycam sonunda daninoyu.

bu arada sende danino denesene, tadini sever belki.

bakalım ben de denedim kızlar tutarsa ayrıntılarıyla yazıcam aynı wanna gibi ben de ayran niyetine içiyodum 3 gündür yaptıklarımı:)

Kızlar bende size söylüyeyim nasıl mayaladığımı ayrandan hallice oluyor ama fena değil hani
akşam yatmadan yörsan sütü kaynatıyorum cezvede ılınması için minik kavanoz mamalarının şişesine koyuyorum birazınıda cezvede bırakıyorum elin dayqanacak kadar ılınınca 1 tatlı kaşığı dolu dolu ama cezvede bıraktığımla eritip diğer kavanoz amamsı şişesine döküp bir karıştırıyorum
kapağını kapatıp sarıyorum
sonra alıyorum doğalgaz sobasının önüne yada peteğe işte aynı şey sabaha kadar oluyor sbh da emzirmeye kalkınca buzdolabına atıyorum

kilo alımı nasıl ki?

yaa son 3 haftadır bu kadar kötü...önceden en azından meme emiyodu ben de memeden hemen sonra dayıyodum biberonu ağzına...kilo alımı şimdiye kadar iyiydi o yüzden dr da yemiyo deyince gülüp geçiyo beni abartıyo diye düşünüyo heralde...bakalım bu ay sonunda ne kadar alıcak??

ben aksamustu mayaliyorum.
gece yatmadan oncede buzdolabina koyuyorum ama
yinede sert olmuyo.
kafayi yiycem, dayiycam sonunda daninoyu.

bu arada sende danino denesene, tadini sever belki.

danino şimdi veriliyo mu ki? sütaşın var bebekler için yoğurdu ama o da 6. aydan itibaren veriliyomuş...

wanna annem yoğurdu mayalarken maya olarak kullandığımız yoğurdu sütün bi kenarından hafifçe bırakırıdı çok fazla karıştırmadan ... sonra da hemen sarıp yerinden oynatmazdı hiç bi de öyle dene bakalım...

yaa son 3 haftadır bu kadar kötü...önceden en azından meme emiyodu ben de memeden hemen sonra dayıyodum biberonu ağzına...kilo alımı şimdiye kadar iyiydi o yüzden dr da yemiyo deyince gülüp geçiyo beni abartıyo diye düşünüyo heralde...bakalım bu ay sonunda ne kadar alıcak??

danino şimdi veriliyo mu ki? sütaşın var bebekler için yoğurdu ama o da 6. aydan itibaren veriliyomuş...

wanna annem yoğurdu mayalarken maya olarak kullandığımız yoğurdu sütün bi kenarından hafifçe bırakırıdı çok fazla karıştırmadan ... sonra da hemen sarıp yerinden oynatmazdı hiç bi de öyle dene bakalım...
bende öle yapıyom çok karıştırmıyom yoğurt hafiften topak kalıyo içinde.

ben ogluma vermistim 4.ayda.
doktora bi sor bakalim, belki sever yer.

bu aksamda fazla karistirmadan deniyim bakalim.guclubacismile

ay ne bileyim gurbetcim yaaa moralim bozuldu annem de acaba hazır sütten diye mi tutmuyo diyo... ben taş gibi olsun istiyorum az önce elma püresi verdim yarım mama kaşığı içine de demir damlasını sıktım yedi öyle pütürlü verdim ben suyunu ayırmadm

ay ne bileyim gurbetcim yaaa moralim bozuldu annem de acaba hazır sütten diye mi tutmuyo diyo... ben taş gibi olsun istiyorum az önce elma püresi verdim yarım mama kaşığı içine de demir damlasını sıktım yedi öyle pütürlü verdim ben suyunu ayırmadm

HİÇ KAFANA TAKMA ÖYLE HAFİF SULU OLUR ZATEN. SEN TADINA BAK YOĞURT GİBİYSE VER. BENDE ELMANIN SUYUNU AYIRMIYOM HİÇ. CAM RENDEDEN GEÇİRİP VERİYOM. İYİ FİKİR BENDE DAMLAYI İÇİNE KATAM BAŞKA TÜRLÜ ALMAZ YOKSA. FERRUM UN TADI DAHA İYİYMİŞ BİLGİN VAR MI HİÇ:uhm:

benimkide elma suyunu, havuç suyuna bayılıyordu takiiiiiiiiiii aptamilin sütlü pirinçli mamasını deneyene kadar, onun tadını isityor sanırım hep, sürekli azını kilitliyor elma suyundan veriyorum hiç azını açmıyor pirinçli mamadan verincede açıp ağlayarak yemeği bekliyor offf işimiz var bununla
wanna ben eski yalova yolunun orada oturuyorum, sen ssk demişsin şefket yılmaz hastanesimi yoksa çekirge ssk mı:uhm:
birde 3 haftadır sol göğsümdeki süt yok gelmiyor emiyor emiyor yok,sağa dayandık bakalım onun nezamana kadar emecek

benim yogurt bugun yogurdumsu olmus.kaydirigubbakcemile3

hala pastorize sut ve kendi yedigimiz yogurtla mayaliyorum ama niye bilmiyorum.bilmiyorumkismile

yoğurt yapamayanlara tavsiye: bir su termometresi alın. medikallerde vardır sanırım. çünkü sütün sıcaklığını tecrübeli olmayanlar ayarlayamıyor. bende ayarlayamıyorum. bilmiyorumkismile sütün sıcaklığını 42-45 C dereceye kadar soğtun ve mayalayın. sıcaklığını muhafaza etmesi için sarın. 4 saat sonra kapağını açın hemen yerinden kaldırmayın. sallamayın. kapağını açtıktan sonra tencere soğuncaya kadar yerinde beklesin. sonra çok sallamadan buzdolabına yine kapağı açık bir şekilde koyun. . sabaha kadar beklesin. afiyet olsun..

yanlız ben bu yöntemimde süt miktarı 1 lt den fazla çoğunlukla 5 lt den yaparım çünkü biz yoğurdu çok severiz. bebişler için günlük olarak bardakta yapan arkadaşlarda var mış onu hiç denemedim. ondada sorun bence bardağın ısı kaybını önlemek zor. o nedenle maya mantarları ve bakterileri yeterince üreyemiyor. ısı kaybını engelleyecek şekilde termoslu bardaklar olabilir belki yada alimunyum folyo ile bardakk sarılabilir. bunu deneyeceğim size sonucu yazarım.. sevgiler.

benimkide elma suyunu, havuç suyuna bayılıyordu takiiiiiiiiiii aptamilin sütlü pirinçli mamasını deneyene kadar, onun tadını isityor sanırım hep, sürekli azını kilitliyor elma suyundan veriyorum hiç azını açmıyor pirinçli mamadan verincede açıp ağlayarak yemeği bekliyor offf işimiz var bununla
wanna ben eski yalova yolunun orada oturuyorum, sen ssk demişsin şefket yılmaz hastanesimi yoksa çekirge ssk mı:uhm:
birde 3 haftadır sol göğsümdeki süt yok gelmiyor emiyor emiyor yok,sağa dayandık bakalım onun nezamana kadar emecek

bu arada sen soldan da emzirmeye devam et.
hic dogum yapmamis genc kizlarin bile uyarilinca gogsunden sut gelebiliyormus.
senden de gelir mutlaka.

yoğurt yapamayanlara tavsiye: bir su termometresi alın. medikallerde vardır sanırım. çünkü sütün sıcaklığını tecrübeli olmayanlar ayarlayamıyor. bende ayarlayamıyorum. bilmiyorumkismile sütün sıcaklığını 42-45 C dereceye kadar soğtun ve mayalayın. sıcaklığını muhafaza etmesi için sarın. 4 saat sonra kapağını açın hemen yerinden kaldırmayın. sallamayın. kapağını açtıktan sonra tencere soğuncaya kadar yerinde beklesin. sonra çok sallamadan buzdolabına yine kapağı açık bir şekilde koyun. . sabaha kadar beklesin. afiyet olsun..

yanlız ben bu yöntemimde süt miktarı 1 lt den fazla çoğunlukla 5 lt den yaparım çünkü biz yoğurdu çok severiz. bebişler için günlük olarak bardakta yapan arkadaşlarda var mış onu hiç denemedim. ondada sorun bence bardağın ısı kaybını önlemek zor. o nedenle maya mantarları ve bakterileri yeterince üreyemiyor. ısı kaybını engelleyecek şekilde termoslu bardaklar olabilir belki yada alimunyum folyo ile bardakk sarılabilir. bunu deneyeceğim size sonucu yazarım.. sevgiler.

iki kasik yogurt icin bu kadar zahmete degmez ya.akannehir

süt gelse bile artık tadı madı yoktur onun, bir kaç kes denedim yok ağlıyor tutmuyor,
sebze ve yoğurduda beğenmedii,abisi gibi olacak diye ödüm kopuyorbilmiyorumkismile

Back