• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

emzirirp çalışan anneler bir sorum olacak. benim kızım sekiz aylık oldu sağıp süt bırakıyorum sütüm eskiye oranla azaldı. siz işyerindeyken gündüz içmesi için ne kadar süt bırakıyorsunuz. süt tamamen bitince yerine mama mı verilmesi gerekiyor.

ben sabah uyanınca emziriyorum saat 08:30 gibi kahvaltısına 100 ml aptamil koyuyoruz öğlen eve gelip emziriyorum öğleden sonra çorba yada yemek yiyor 16:00 gibi yoğyurt meyve saat 18:30 da evde oluyorum emziriyorum 20:00-20:30 gibi 100 ml aptamille hazırlanan tahıl maması yatarken ve gece uyandıkça emziriyorum bçylece benim eve süt bırakmama gerek kalmıyor

slm kızlar uzun zamandır gelmiyodum buralara
ek gıda bizimde çok problemli
yoğurt yemiyo meyve yemiyo
çorbalardan biraz yiyo çok şükür en son yaptığım çorbanın tarifini vereyim baya besleyici
yeşil mercimek
kırmızı mercimek
kabak
havuç
patates
bulgur
pirinç ve semizotu bunları pişiriyorum blender dan geçiriyorum
çorbayı indirmeye yakın içine z.yağı koyuyorum bu kadar
tavsiye ederim azda olsa yedi kuzum
belki sizinkilerde sever hadi bakalım

oğlum,4 gundur kahvaltısını yapmıyor.3,4 kaçık anca alıyor sonrasını puskurtuyor,arkasından meyve puresi veriyorum onu yalayıp yutuyor.klasik yaptığımız tarifle yaptım yemiyor,hazır kahvaltılıkla yaptım yemiyor yeni birseyler denemem lazım sıkıldı galiba aynı seylerden,yeni fikri olan var mı?

laremcim nette bir çok kahvaltı tarifi var,onlardan deneyebilirsin.ben her zaman aynı şeyi yazdım yine yazıyorum,ben her gün,her öğünde başka bir şey yedirdim kızıma,çok çabuk sıkılıyorlar bebekler,sana da diğer annelerimize de bunu tavsiye ederim.besleyici bir tarif;belki uygulamak istersin :

Bebek Kahvaltı Tarifi

• 2 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı

Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

bebeğimneyesin.com dan alıntıdır

kızlar selam...geçenlerde aranıza katıldım..ama bir daha vaktim olmadı..ama tariflerinizi ve tavsiyelerinizi okudum..teşekkür ederim hepinize..
umarım herkesin keyfi yerindedir..

arkadaşlar bende sizlere kızıma hazırladığım kahvaltılardan örnek vereyim
ben her sabah 1 şeftali doğruyorum, yarım yumurta sarısı, 1 kaşık üzüm pekmezi, 3 adet bebe bisküvi, iki yemek kaşığı yoğurt veya 1 kaşık labne peyniri,,,bunları güzelce blenderdan geçirip yediriyorum..
farklı tatlar olsun diye her sabah meyvesini farklı veriyorum..olgun armut / muz / kayısı / şeftali / üzüm suyu / elma suyu / havuç suyu...bunları değiştiriyorum..meyvesini tek verip kahvaltıyı sonrada yedirebilirsiniz ama meyveyle kaışınca daha lezzetli oluyor ..kızım böyle seviyor yani..

öğlenleri de hergün taze bir çorba pişiriyorum..ama en az haftada 5 gün çift çekilmiş kıymalı çorbalar ..birgünde tavuklu çorba yediriyorum..
tarhana yapıyorum..sade veya kıymalı
yayla çorbası
kabak çorbası az pirinçli (NOT: KABIZ OLUNCA ÇOK İYİ GELİYOR)
karışık sebze çorbaları
etli bulgur çorbası
BULGURUDA PİRİNCE GÖRE DAHA FAZLA TERCİH EDİN..HEM KABIZLIĞI ÖNLERSİNİZ
ve tüm çorbalarına piştikten sonra bolca zeytinyağı ilave ediyorum..

ara öğünlerde
yoğurt..sade yemezde içine meyve rendeliyorum..ama hazır meyveli yoğurtları tercih etmem.
muhallebi yapıyorum meyve suyu ile..meyve suyunu kendim sıkıyorum..tadı ekşi bir meyve ise pekmez ile tatlandırıyorum.
yine bazen sabah gibi ..yumurtasız peynirsiz bir karışım hazırlıyorum..
sabah erken ve gün aralarda emziriyorum..

yani deniyorum şansımı..obur bir bebğim yok..öyle fazla iştahlı değil..ama değişik tatlara alışsın dedi doktor..

hepimize kolay gelsinn...önce sağlıklı olsun bebişlerimiz..herşey hallolur

selam kızlar bende kızıma sabah kahvaltıda ekmek içi yada büskivi,yumurta.peynir,pekmez,devam sütü aradada içine meyve domates yada ceviz koyuyorum yiyo...öğlen 1gün tavuklu 1gün kıymalı sebze çorbası yada pişirdiğim yemeğin içine 1patates atıp onu yediriorum...akşamüstü meyve püresi şeftalikayısı büskivi ve devam sütü karışımı...akşam tekrar tarhana yayla yada yemek yiyo...gece yatarkende kaşık maması devam sütü veya pirinç unu piyalenin bebekler için olan pirinç unu var çok güzel...işte böyle arkadaşlar nasıl sizce...

işte buuzemuszemus
hiç aklıma böyle bir karışım gelmemişti.
bunu okuyunca mutfağa gidip aynılarını tencereye koydum,
fakat kabak yoktu evde,patates, domates koydum
ve sarı mercimekte ekledim.
aslında böyle değişik sebzelerlede yapıalbilir.
ve baklagillerlede

bakalım benim oğluş beğenecekmi,

teşekkür saphıraa.s.
değişik tarifleri bekliyorum

arkadaşlar bende sizlere kızıma hazırladığım kahvaltılardan örnek vereyim
ben her sabah 1 şeftali doğruyorum, yarım yumurta sarısı, 1 kaşık üzüm pekmezi, 3 adet bebe bisküvi, iki yemek kaşığı yoğurt veya 1 kaşık labne peyniri,,,bunları güzelce blenderdan geçirip yediriyorum..
farklı tatlar olsun diye her sabah meyvesini farklı veriyorum..olgun armut / muz / kayısı / şeftali / üzüm suyu / elma suyu / havuç suyu...bunları değiştiriyorum..meyvesini tek verip kahvaltıyı sonrada yedirebilirsiniz ama meyveyle kaışınca daha lezzetli oluyor ..kızım böyle seviyor yani..

öğlenleri de hergün taze bir çorba pişiriyorum..ama en az haftada 5 gün çift çekilmiş kıymalı çorbalar ..birgünde tavuklu çorba yediriyorum..
tarhana yapıyorum..sade veya kıymalı
yayla çorbası
kabak çorbası az pirinçli (NOT: KABIZ OLUNCA ÇOK İYİ GELİYOR)
karışık sebze çorbaları
etli bulgur çorbası
BULGURUDA PİRİNCE GÖRE DAHA FAZLA TERCİH EDİN..HEM KABIZLIĞI ÖNLERSİNİZ
ve tüm çorbalarına piştikten sonra bolca zeytinyağı ilave ediyorum..

ara öğünlerde
yoğurt..sade yemezde içine meyve rendeliyorum..ama hazır meyveli yoğurtları tercih etmem.
muhallebi yapıyorum meyve suyu ile..meyve suyunu kendim sıkıyorum..tadı ekşi bir meyve ise pekmez ile tatlandırıyorum.
yine bazen sabah gibi ..yumurtasız peynirsiz bir karışım hazırlıyorum..
sabah erken ve gün aralarda emziriyorum..

yani deniyorum şansımı..obur bir bebğim yok..öyle fazla iştahlı değil..ama değişik tatlara alışsın dedi doktor..

hepimize kolay gelsinn...önce sağlıklı olsun bebişlerimiz..herşey hallolur

canım kahvaltıda yoğurt iyi fikirmiş.yalnız blandırdan geçirmek yerine çatalla ezmeyi dene bence artık puturlulere alışmaları gerekıyor.çorbalarında bile blandır kullanmıyorum gayet tanelı oluyor çorbalar, benim oğlan çiğneyebiliyor artık.sebzeleri minik minik doğruyorum kıyma.balık yada tavuklu yapıyorum çorbaları.pişince eziyorum çatalla.
dün kendime aşurelık buğday haşlamıştım öglen yemek için oğlanada verdim tanelerden tek tek onlarıda çiğnedi,çokda sevdi.artık daha sık yapmayı düşünüyorum.bugunde bir kaç tane makarna yedikaydirigubbakcemile2

selam kızlar bende kızıma sabah kahvaltıda ekmek içi yada büskivi,yumurta.peynir,pekmez,devam sütü aradada içine meyve domates yada ceviz koyuyorum yiyo...öğlen 1gün tavuklu 1gün kıymalı sebze çorbası yada pişirdiğim yemeğin içine 1patates atıp onu yediriorum...akşamüstü meyve püresi şeftalikayısı büskivi ve devam sütü karışımı...akşam tekrar tarhana yayla yada yemek yiyo...gece yatarkende kaşık maması devam sütü veya pirinç unu piyalenin bebekler için olan pirinç unu var çok güzel...işte böyle arkadaşlar nasıl sizce...

afiyet olsun bebeğine,yoğurt yemiyor galiba.birde biz 8 ayda balığa başladık sendehaftada bir balık verebilirsin bence

afiyet olsun bebeğine,yoğurt yemiyor galiba.birde biz 8 ayda balığa başladık sendehaftada bir balık verebilirsin bence

yoğurt yiyo ama midesi mayalanıo sanırım kusuyooo...fazla vermiorum...balık ağır gelebilir yaz günü dediler nasıl veriosunn balığı...normalde dr 7.ayda başlatmıştı

kızlar benim oğluş püreye çok alıştı bazen azcık irice bişey vereyim diyorum yapışıyo boğazına..napca ben yaaa:((((alttan 2diş çıktı.üsttekilerde yeni çıkıyo...çiğnemeye çalışıyo ama yapışıyo sank boğazına yutamıyo..nasıl alıştırcam??bakıyorum aynı aydaki bazı bebekler ellerindeki salatalığı ekmeği kemiriyo

yoğurt yiyo ama midesi mayalanıo sanırım kusuyooo...fazla vermiorum...balık ağır gelebilir yaz günü dediler nasıl veriosunn balığı...normalde dr 7.ayda başlatmıştı

bir dilim somonun çeyreğini 1,5 bardak suda 10 dk düdüklude haşlıyorum.pişince balığı ayrı bir tabağa alıyorum.balığın suyuna patates,çeyrek soğan,pirinç,mercimek,bazende kabak ekliyororum.10 ddk da bunları pişiriyorum.sonra somonuda sebzelerin içine atıp çatalla eziyorum.sulu olmayor,koyu kıvamda oluyor,(bebeğin sulu seviyorsa daha fazla suda haşlayabilirsin balığ)ı.sonrazeytınyağ ve limonla servis yapıyorum.zemuszemus
oğluma ağır gelmedi hatta ben haftada 2 gun verdim hep balığı,bugunde tavuk balığından yapacağım çorbayı.her ihtimale karşı balığın suyunu süzmek lazım aslında kılçık falan kalmasın diye.

kızlar benim oğluş püreye çok alıştı bazen azcık irice bişey vereyim diyorum yapışıyo boğazına..napca ben yaaa:((((alttan 2diş çıktı.üsttekilerde yeni çıkıyo...çiğnemeye çalışıyo ama yapışıyo sank boğazına yutamıyo..nasıl alıştırcam??bakıyorum aynı aydaki bazı bebekler ellerindeki salatalığı ekmeği kemiriyo

ben eline vermiyorum çok buyuk parçalar kopardığı için korkuyorum.ama yemeklerini yıyor hatta tane bezelye vermeyı düşünüyorum sende yavaş yavaş alıştırmaya bak,yoksa çok zorlanırsın 2,3 yaşına gelip hala yemeklerini kahvaltılarını,blandırda çekenler var.dişlerde gelmiş artık yavaş yavaş çiğnemeyi öğrenir annesi merak etme.sen çatalla ezip,küçük lokmalar halinde ver zamanla alışır.

kızlar bence de alıştırın ben eline de veriyorum hem de kaç aydır kaçarsa boğazına alıyorum elimle öyle öyle alıştı işte. şimdi ne versem dişi de olmamasına rağmen yiyor bir güzel çiğniyor.

ben bazen kahvaltısına yoğurt kahvaltı maması pekmez lor (bayılıyor) karıştırıyorum bazen buna meyve de ekliyorum üzüm veriyorum bu aralar dr çok faydalı dedi tabii soyup çekirdeğini çıkarıyorum.

balık için bize dr 9. aydan önce yasak dedi biz vermiyoruz o nedenle...

geçen kabak çiçeği dolmasına bayıldı:) dün bayıl bayıla ev keki yedi, tabi,i çok vermedim bikaç parça koparıp verdim. yani çok kısıtlamıyorum artık.

Back