cnm bak milupanın var istersen eczaneye sor belki alınıyordur direk. bi denersin en azından... valla ben dolaba süt koyamam bana hiç sağlıklı gelmiyor poşetle konuyor ya dolaba buzluğa poşetle veya pet şişeyle bişey koymamaycakmışız bütün kanserojen maddeler açığa çıkıyormuş. yeter sütün ben artık çok sütüm olmasa da olur dedim o günden beri taşıyo sütüm:) kasmıyorum artık kendimi ya heralde ondandır. sen de kasma artık her şeyi yer gerek yok emzirmeye de bak nası coşuyo sütün şekerim:))) ben de emdiği yere kadar emzircem dr lar ilk 6 ay kesinlikle emzirin ama 1 yıla kadar devam edin diyorlar hatta dün bi dr 2 yıl emzirin diyor valla olursa emsin diyorum en sağlıklısı bu... bazıları diyorlar işte falanca kişi 2 ay emmiş 6 ay emmiş ama dalyan gibi sağlıklı filan ama ben şöyle düşünüyorum: evet sağlıklı olabilir zeki olabilir ama emseydi demek daha sağlıklı olcaktı:) düşünsene amerikada eczanede anne sütü satılıyor ne kadar önemli emzirmek. biz bazen keyfi yere bıraktırıyoruz bebeklere aman göğsüm sarkmasın diye emzirmeyen arkadaşlarım oldu benim yazık günah bebeklerin rızkı o... ya da sigara içmek için emzirmeyenler oldu... içim sızladı haa sütün olmaz o ayrı ama olursa da emmesi lazım sırf benim keyfim için kıyamam.
Canım çok haklısın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Hele sigara içmek için insan bıraktırırmı çocuğuna memeyi. Vicdansızlık gibi geliyor bana. Ben daha önce içiyordum sigara ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım. Bir daha da asla başlamam.
Eczanede anne sütü satmak çok iyi fikir walla. olsa alırım ne yalan söylüyüm. Mamadan iyidir sonuçta. Dün internetten alerji konusunu araştırırken bir doktorun yazdığı ilgimi çekti çokta haklı bence diyorki
Eskiden bir bebeği annesi herhangi bir nedenden dolayı emziremediği zaman bebeğe bir süt anne bulunurmuş hiç bir zaman dişleri çıkana kadar bebeğe mama ya da gıda vs. vermek düşünülmemiş. Sadece ve sadece insan sütü ile beslenmiş. Bu nedenlede eski insanlar hep daha güçlü kemiklere sahip uzun boylu dinç sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlarmış. Zaten diş çıkarma döneminin 6. aydan sonra olduğu düşünülürse çok da mantıklı geliyor kulağa. Bende kendimi ilk 6 ayı anne sütüyle tamamladım diye içim rahat. Artık çok takmayacağım canım.