• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri * 2 çorba kaşığı tam un * 5 çorba kaşığı beyaz un * 4 çorba kaşığı irmik * 100 gram oda sıcaklığında tereyağ * pekmez, * yarım çay kaşığı tarçın Bebek bisküvisini yapılışı Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika)

Bendede pirinç unlu var canım bunuda deneyeceğim. eminim çok güzel olur:)

kızlar muz için erken değilmi,bizim dr.6.aydan sonra muz ver dedi hazmı zor bir meyve,
bence biraz daha bekleyelim muz için

kızlar ben azcık verdim fasulyeden bi de eşim köy pazrından almış enfes bi tadı vardı biz doyamadık yemeye
bi de biz sofradayken eline bi ekmek kabuğu veriyorum baya kemiriyo bayılıyo yaniii

ben iki haftadır başladım ek gıdaya..
elma püresi,
yoğurt,
sütlü pirinçli muhallebi,
mama(daha önce vermiyodum,günde birkez veriyorum sütümün durumuna göre)

ankarada çok iyi bi doktora muayene olmuştuk iki kez,anlatmıştım burda..
5.ayda verilmesi gereken en doğru şeyler bunlarmış..
çorbaya 6.ayda başlanması uygunmuş..
meyve olarak sadece elma hormon vb.şeyler içermiyomuş,diğer meyveleri kavanoz olarak önerdi o doktor..yani türkiyedeki meyvelerin elma dışında hiçbiri güvenli değilmiş..
bende inanıyorum buna..hiçbir gıdaya güvenmiyorum aslında..
bebeğimin testisinin inmemiş olması ki şuan çok fazla görülmeye başlamış bu durum,yine hamilelikteki gıdalardan alınan hormonlardan kaynaklanıyomuş..
hamileyken deli gibi meyve yiyodum,yaza denk geldiği için meyve de boldu ama şimdiki aklım olsa daha doğal beslenmeye çalışırdım..

ha buarada bende bikaç kez muzla elmayı karıştırıp verdim..kakası sulu diye ama çok zor sindirdi..erken olduğunu biliyodum bidaha vermedim..

Son düzenleme:
ben iki haftadır başladım ek gıdaya..
elma püresi,
yoğurt,
sütlü pirinçli muhallebi,
mama(daha önce vermiyodum,günde birkez veriyorum sütümün durumuna göre)

ankarada çok iyi bi doktora muayene olmuştuk iki kez,anlatmıştım burda..
5.ayda verilmesi gereken en doğru şeyler bunlarmış..
çorbaya 6.ayda başlanması uygunmuş..
meyve olarak sadece elma hormon vb.şeyler içermiyomuş,diğer meyveleri kavanoz olarak önerdi o doktor..yani türkiyedeki meyvelerin elma dışında hiçbiri güvenli değilmiş..
bende inanıyorum buna..hiçbir gıdaya güvenmiyorum aslında..
bebeğimin testisinin inmemiş olması ki şuan çok fazla görülmeye başlamış bu durum,yine hamilelikteki gıdalardan alınan hormonlardan kaynaklanıyomuş..
hamileyken deli gibi meyve yiyodum,yaza denk geldiği için meyve de boldu ama şimdiki aklım olsa daha doğal beslenmeye çalışırdım..

kimisi kavanoza asla diyo kimisi oneriyo.
insanda sasiriyo ne yapicagini ya.

arasimin inmemis testisimi var canim.
hangisi, benim oglaninda inmemisti.

Bendede pirinç unlu var canım bunuda deneyeceğim. eminim çok güzel olur:)

evet denedim çok guzel oldu.oğluma vermedim daha ama biz sevdik:utangac:
sendeki tarif nasıl onuda deneyeyim:lepi:bugunlerde bebk biskuvilerine taktım,sütle güzel oluyoropuyorumnanaktanPrinç ununuda senin dediğin gibi yaparım o mis gibikaydirigubbakcemile5

kızlar ben azcık verdim fasulyeden bi de eşim köy pazrından almış enfes bi tadı vardı biz doyamadık yemeye
bi de biz sofradayken eline bi ekmek kabuğu veriyorum baya kemiriyo bayılıyo yaniii

afiyet olsun canım. bizim kızda biz yemek yerken sofraya saldırıyo. resmen banada verin diyo küçük hanım yaa. bende ekmeğin kabuğunu veriyorum. bi kemirişi varki görülmeye değer. elinden alıncada kıyamet kopuyo tabi.

bu arada bizim gaz olayımız hala devam ediyo. dün gece sabaha kadar kıvrandı. her yarım saatte bi uyandı. 1 saat kesintisiz uyuyunca çok şaşırıyorum artık. bu 1 aya kadar gece en fazla 1 ya da 2 kez kalkardı. o zamanlar sikayet ediyodum gündüz uyumuyo die. şimdi ne gündüz uyuyo ne gece :S ne zaman düzelicek çok merak ediyorum, hergün dua ediyorum ikimizde çok yıpranıyoruz walla.

cnm önceki gün bizimde sıkıntımız oldu gittik dra gazı ver dedi ebnde şaşırdım gaz damlanız vardır yazmıyorum dedi bende yok biz hi gaz problemi yaşamadık dedim 5 aylık oldu ilk defa çocuğun gazı oldu allahıma şükür ama cidden dediğin gibi o gece saat başı uyandı gaz damlası verdimde rahatladı hadi ebn ek gıdaya başladım ufaktan verdiklerimden şüpheleniyorum

Bizim bebiş çok aç bişey yaa bize yemek yedirmiyor milletin ağzına ne getirdiğini takip edip oda ağzını açıyor vermeyincede ağlıyor biz yemek yerken mutlaka onada birşeyler yedircez yada masadan uzak tutcaz tek bizim kimi böle sizinkilerde bölemi?:))

Bizim bebiş çok aç bişey yaa bize yemek yedirmiyor milletin ağzına ne getirdiğini takip edip oda ağzını açıyor vermeyincede ağlıyor biz yemek yerken mutlaka onada birşeyler yedircez yada masadan uzak tutcaz tek bizim kimi böle sizinkilerde bölemi?:))

benim kızda öyle

aha benim oğlan da obur:) şişko olcak haberi yokkk

şimci uyuttum da kafa dinlicem dün hemen hiç uyumadı
azcık dışarı çıktık dışarda mecbur kalıp armut şeftali ananaslı kaşık maması verdim susmadı çünkü... oysa beni emeli yarım saat anca olduydu... bi de sıcakladı mı eve zor attık kendimizi bağrış çağrış:)))

Bizim ki gündüz hiç emmiyo zaten annemin sütüde yok ema püresi yapıp veriyoruz birde kendimizi çilekli yoğurt yapıyoz on yediryoz. Arada mamada yediriyoruz biz.Devam sütü ver,yorduk ama sevmedi onu:)

ya çilek belli bi zamana kadar verilmiyor diye biliyorum ben ama... pişik yapıyormuş... kaşık mamsı da deneyebilirsiniz bizimki sevdi onları. hem tatları da gayet güzel organikleri de var fiyatları da çok uygun üstelik.

sevindim yalnız olmadığıma :)ağzımı oynatsam bile şapır şapır yalanıyor kujum.

ya çilek belli bi zamana kadar verilmiyor diye biliyorum ben ama... pişik yapıyormuş... kaşık mamsı da deneyebilirsiniz bizimki sevdi onları. hem tatları da gayet güzel organikleri de var fiyatları da çok uygun üstelik.

kaşık mamasıda veriyoruz.Zaten çilekli yoğurdu arada veriyoruz:)

slmlar. benim kızımda 30 kasım doğumlu. bizde bu ay başladık ek gıdalara. verdiğim hiç bir şeyi yadırgamadı. günde 50 gr taze meyve suyu içiyor. elma, armut, havuç. kendim sebze çorbası yapıp yediriyorum. birde ev yapımı muhallebi yine. yoğurdu kaçtır evde yapmayı denedim bir türlü tutturamadım. mecburen babymix yediriyorum sade olanını. zira dr öyle söylemişti.benimkinin bütün uyuzluğu mamaya. :( içene kadar iflamı kesiyor. uykusunda içiyor ama normalde itiyor diliyle. deli olacam. birde artık pürelere geçelim diye düşünüyorum. kaşıkla yemeğe bayılıyor zaten.mamayıda kaşıklamı versem diye düşünmüyorum değil aklinialirimsmile

birde pekmez katıyormusunuz besinlerin içine?. katıyorsanız nelere kullanıyosunuz?[/QU
meyve püresi yapıyorum onun içine 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. pirinç unlu muhullebi yaptığımdada şeker yerine pekmez koyuyorum tadı güzel olmuyor ama yinede fena değil.

Back