• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

Tariflerin ilkinde ev yapımı bebek biskuvisi deniliyor ben de onun tarifini vereyim.

BEBEK BıSKUVıSı
100 gr tereyağ
12 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı pekmez
2 yumurta sarısı
Hamuru 0,5cm kalınlığında açıp kalıpla kesiyoruz.180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.denenmiştir tavsiye ederim

selam kızlar bizde dün doktora gittik 4,5 aylık oldu oğluşum bende ek gıdalara geçmeyi çok istiyodum ama sadece anne sütü tattırmak bile yok dedi bana yaaaaaaaaa 5,5 aylık olunca tattırmaya başlıycakmışız

kızlar selam ben dün de havuç suyu verdim bi kaşık birazcık pütüründne verdim ama benim üstüme bulaştırıverdi:)))
bugün de havuç vericem ama artık meyve kalmadı
ayrıca her gün bi kaşık elma suyu azcık püresinden
yarım kaşık da yoğurt veriyorum
hepsini vermesem mi acep
sonuçta ben de sadece tattırcam dr öyle dedi
bi de artık meyve yok bana sebze suyu püresi de tattır dedi acaba önce hangisinden başlasam
fikri olan var mı?
ıspanak verilmiyor diye biliyorum
he dün bi de azcık enginar verdim bayıldı devamı var mı diye çok baktı ama vermedim:(

kızlar bizde dr gittik ve acilen ek gıdaya başladık zira benim sıpa kilo vermiş 500 gr ve listemiz şöyle sabah süt anne yada mama
10 gibi 30ml meyve suyu elma portakal yada havuç suyu
öglen süt ve sebze püresi
16 gibi süt ve kaşık maması
akşamda sütt ama benim velet pek iştahsız yiyo....

sempatiksalakcinnikıslar malum biz 6.ayı bekliyoruz ama dün ilk defa sizden imrenip elma suyu verdim veeeee verdiğime bin pişman oldum bebemin suratını görseniz şekilden şekile girdi öğüre öğüre bir hal oldu 1 damlası bile gitmediiiiii
ben nasıl alıştıracağım yaaaa :sinifsinif:

Evet canım şeker verilmiyor onun yerine pekmez öneriliyor. Bebe bisküvisi tarifini deneyeceğim. Bendede değişiği var. Birde arkadaşlar sütünüz varsa eğer yaptığınız mamalara devam sütü hazır mamaları değil kendi sütünüzü sağın derim. Tabi siz bilirsiniz.

bende bu sabah kahvaltılık muhallebilerden verdim.
paketin üzerinde yazan miktarın yarısını yaptım, onunda yarısını yedi.
ilk kez diye zorlamadım zaten.

bizde 6sında doktora gittik
kilosu yerinde olmsına rağmen ek gıdaya başlattı
meyve suyu meyve yoğurt bide gece muhallebisine başlattı
kahvaltıya öbüray başlıycaz dedi dişlerimizde yakında çıkarmış yerleri belirmiş
anne sütünede 1 1,5 yaşına kadar devam dedi

bizde 6sında doktora gittik
kilosu yerinde olmsına rağmen ek gıdaya başlattı
meyve suyu meyve yoğurt bide gece muhallebisine başlattı
kahvaltıya öbüray başlıycaz dedi dişlerimizde yakında çıkarmış yerleri belirmiş
anne sütünede 1 1,5 yaşına kadar devam dedi

bizi gecen ay gece muhallebisine baslatmadi.
5.ayda konusucaz dedi.
bakalim bu ay basliycakmiyiz.bilmiyorumkismile

ay kızlar bana doktorum elma bile yalatma dedi ben yalatıyodum sizinkiler nasıl böyle benim iyice aklım karıştı 5,5 aylık olunca tattırmaya başlıycakmışız sonra kuzum ya almak istemezse ne yapayım ben bi akıl verin hele

ver kız ne olacak bu gün elma havuç ve iki yemek kaşığı portakal suyu verdim 60cc lıkır lıkır içti emme çorba türü şeyler yemiyo çekeceğim var bu kızdan mamada yemiyo artık gece emziriyom
bizim güğnlük beslenmemiz
sabah 8-9 arası mama
11.30-12 arası meyve suyu veye püresi
14.00-15.00 arası sebze çorbası yerse tabi yemiyo yarım saat sonra mama
17.00 yoğurt
20.00 muhallebi uyuduktan sonrada emziriyom

yaremcim geçmiş olsun,6 aydan önce portakal verilmez,hatta 6 aylıkken bile deneme yanılma yöntemiyle veriliyor,bazı bebekler 6 aylıkken bile kaldıramıyor mesela benimki öyleydi

Back