• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

bende normal bizim içtiğimiz pınar sütle mayalıyorum,
ve yine tutmadı cıvık bişey oldu ama yinede yedi benimki,

o zaman bende şişe suyu kaynatıp soğurup vereyim...Mamadan sonra mı vermem lazım...
mamadan 15-20 dak sonra
patatesi havuçla haşlamıştım ama havuç biraz sert oldu sadece patates kısmından yedirdim sempatiksalakcinni
kabakla falan deneyelim bakalım
ben bugün brokolili yaptım yedi:dance:
ya kızlar yoğurdu hangi sütle mayalıyosunuz şişe süt baktım ama göremedim carrefourda

normal kutu sütten

ya kizlar inek sütü bi yasina kadar yasak deniyor.. dediginiz sütler hep inek sütü iceriyo.. kafam cok karisik.. bugün havuc hasladim.. rondodan gecirmeye calistim ama az bi miktar oldugu icin rondo pütürlü birakti.. nasil püre haline getircem havucu:( üc gündürde elmali melisali cay veriyorum 50ml ancak iciyo.

selomm saskın seloomŞeniz
şimdi sadece anne sütü aldığı gibi kaka yapması beklenirmi yanii onu didim kaydirigubbakcemile3
bak patatesi asla tek başına verme bence mutlaka yanına birşey ekle özellikle kabak olumunekankayizsmile benim oğlumun en sevdiği püre yani çorbadan koyu yapıyorum bunu kabak-patates-havuç-soğan-pirinç ve z.yağı :lepi: böle deneyebilirsin mesela...

bu saatte kimse yok ama ben yazayım.Kızlar bugün milupanın organik kavanoz püresinden aldım.Üzerinde açıldıkatan sonra 48 saat buzdolabında muhafaza adilebilir yazıyor.Bebeğe günlük vermemiz gerekmiyor mu açınca kavanozu bi daha vermiyoruz değil mi yediği kadarını yiyor kalanını çöpe mi atcaz?kafamçokkarıştı

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katıldım. bende kasım annesiyim bebeğim 10 kasımda dünyaya geldi. ek besinlere bizde başladık 2 hafta oluyor çünkü ben işe başladım. sizlere önerim hazır kaşık mamalarından kavanoz mamalarından mecbur kalmadıkça kullanmayın. içinde ne olduğunu bilmiyoruz yapılışını gözümün görmediği mamaları ben bebeğime yedirmiyorum yedirmeyeceğimde. Mutlaka sıkı denetimden geçiyordur, mutlaka sağlıklı olması için denetliyorlardır ama benim gözümün görmediği mamayı gönlüm katlanarak veremem. tabi herkesin kendi düşüncesi. kendi hazırladığım mama tariflerini burada paylaşacağım. Doktorumuz mama tarifleri listesi verdi biraz ondan biraz kendi buluşum olan mamalardan burada paylaşacağım inşallah bebişlerimiz severek yer. Bebeklerimizi olabildiğince organik beslemeye çalışalım ki. gelecekte sağlıklı bireyler olsun.

Merhaba arkadaşlar bende aranıza katıldım. bende kasım annesiyim bebeğim 10 kasımda dünyaya geldi. ek besinlere bizde başladık 2 hafta oluyor çünkü ben işe başladım. sizlere önerim hazır kaşık mamalarından kavanoz mamalarından mecbur kalmadıkça kullanmayın. içinde ne olduğunu bilmiyoruz yapılışını gözümün görmediği mamaları ben bebeğime yedirmiyorum yedirmeyeceğimde. Mutlaka sıkı denetimden geçiyordur, mutlaka sağlıklı olması için denetliyorlardır ama benim gözümün görmediği mamayı gönlüm katlanarak veremem. tabi herkesin kendi düşüncesi. kendi hazırladığım mama tariflerini burada paylaşacağım. Doktorumuz mama tarifleri listesi verdi biraz ondan biraz kendi buluşum olan mamalardan burada paylaşacağım inşallah bebişlerimiz severek yer. Bebeklerimizi olabildiğince organik beslemeye çalışalım ki. gelecekte sağlıklı bireyler olsun.

haklısın canım ama doktorumuz bize bi şey deme zahmetinde bulunmadı.yoğurt ;kaşık maması sebze ;suyu püresi meyve suyu püresi dedi.İyide hangisinden ne kadar vercem hiç bi şey demedi....bu ek gıda işini oturtana kadar bi iki tane kullandıktan sonra bende kendim yapcam....

Günaydın bayanlar,
Bende kızıma bir kaç gündür elma ve armut püreleri vermeye çalıştım ama hiçbirşekilde kabul etmiyor. Siz nasıl yediriyorsunuz bebişlere??? Birde suyu neyle veriyorsunuz??? Bibeonlamı suluklamı yoksa kaşıklamı? Benimki hiç biberon kullanmadı avaba direk suluklamı vermem gerekecek diye düşünüyorum şimdik...

Bebelac 1 mi canım.Bende önce bebelac 1 verdmiştim.Dün maması bitmişti bugün aptamil 1 aldım.Tereddütte kaldım içer mi diye gelir gelmez biraz hazırlayıp verdim.İçti...:nazar:Benimki ne bulursa yiycek valla Babasına çekti herhalde....kaydirigubbakcemile3
evet canım bebelac 1
ya ben mama vermiyodum anne sütü alıyodu hep ilk hafta vermiştim tek o zaman içmişti şimdi veriyom almıyo zaten biberona karşı bi soğukluk başladı bilmiyorumkismile
ya şu yoğurt mayalama işini 1 ay daha yapsam, sonrasında babymixin sade olanında alıp versem olarmı ki?bilmiyorumkismile
ben aldım bilee
normal yoğurttan pek hazetmeyince ama ona da ayrı bir sevgi beslemiyor eyvahedigeldismile
ya kizlar inek sütü bi yasina kadar yasak deniyor.. dediginiz sütler hep inek sütü iceriyo.. kafam cok karisik.. bugün havuc hasladim.. rondodan gecirmeye calistim ama az bi miktar oldugu icin rondo pütürlü birakti.. nasil püre haline getircem havucu:( üc gündürde elmali melisali cay veriyorum 50ml ancak iciyo.
ben dra sordum
inek sütü yasak ee yoğurt nolcük deyüü
yoğurtun kimyası farklı didi
selomm saskın seloomŞeniz
şimdi sadece anne sütü aldığı gibi kaka yapması beklenirmi yanii onu didim kaydirigubbakcemile3
bak patatesi asla tek başına verme bence mutlaka yanına birşey ekle özellikle kabak olumunekankayizsmile benim oğlumun en sevdiği püre yani çorbadan koyu yapıyorum bunu kabak-patates-havuç-soğan-pirinç ve z.yağı :lepi: böle deneyebilirsin mesela...
tımaam hacıı bi de öyle deneyelim ama daha yeni başladık ya
listeyi ve tarifleri paylaşırsan seviniriz aklinialirimsmile

aynı fikirdeyim cnm kesinlikle bebek sütü verdim mecburdum istemeye istemeye verdim
şimdi herşeyi evde yapıyorum ya benim anlamadığım şu bizim cam rendede rendelediğimiz elma 1 saat yedirmeyelim kapkara oluyor kapağı kapalıda olsa aynı şekilde yani katkı olmadan asla dayanmaz o kavanozlardaki meyve sebzeler tmm konserve mantığı kaynatılıpmı kapatılıyor onlar birde tahıllı olanlardan alırım diğerlerinin içine katarım dedim geçen içindekilere baktım tahıl dediği pirinç unu buğday nişastası mısır nişastası sonra yulaf unu hepsini evdede ekleyebiliriz yani

canım rondodan geçirme ben haşladığım sebzelerin hepsini süzgecten ezerek geciriyorum sebzeleri haşladığım sudanda ekleyip çorba olarak çok sulu olmayan ama çok katıda olmayan bir püre yediriyorum

ben sebze püresi çorba hepsi aynı gerçi yarım patates yarım havuç la başladım 1 bardak su kırıklı pirinç 1 kaşık bikaç gün sonra ıspanak ekledim 1 dal 2 gün sonra maydanoz daha sonra kabak şimdi öle karma karışık yapıyorum vallhi koyu koyu içine bigün pirinç bigün irmik katıyorum
direk patates havuç kabağı rende ıspanakla maydanozu minik minik doğruyorum pirincinide katıp az suyla direk pişiriyorum çatalla eziyorum pütürlü veriyorum alışsın diye pütürlüye alıştı maşallah yiyor tabi herzamn değil 1 kaşık yeseler fayda

canım rondodan geçirme ben haşladığım sebzelerin hepsini süzgecten ezerek geciriyorum sebzeleri haşladığım sudanda ekleyip çorba olarak çok sulu olmayan ama çok katıda olmayan bir püre yediriyorum

bende öle ediyomkaydirigubbakcemile5
bişey sorcam kızlar sebze çorbalarına-pürelerine soğan koyuyonuz mu:uhm:

Back