• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

hmm benim evde sebze yok ne edicez? pazara çıkamıyorum ki .ben de bikaç gün elma verdim sonra havuç ama evde havuç bitince kaldı bir de oğluş sevmedi pek havuç suyunu:) yoğurt da veriydim dün onu da vermedim elma verdim sadece. off pazara nası çıkıcaz ya hava da serin gidiyy kociş de sakın çıkma diyy şoktan alıp geliy ama her şey de bulunmuyo haliyle. evde sadece yeşillik var marul soğan patates dereotu elma portakal başka bişi yok walla ne pişircem deyü kara kara düşünüyorum

http://www.bebekyemeklerim.com/inde...ri&catid=13:5-aylik-bebek-yemekleri&Itemid=15

bunu dene istersen marul püresi

bence sebzeyide araya sıkıştır alışsın. çünkü meyve tatlı olduğu için yiyorlar zaten sorun sebze ve yoğurtta yaşanıyo çoğunlukla.
ben ilk elma verdim 2 gün üstüste baktım yiyor sorun yok yoğurda başladım 4-5 günde yoğurt yedirdim ona da alışınca sebzeye başladım patates-havuc ve patates brokoli yaptım onlarıda yedi çok şükür bugün de irmikli kabak yapacam umarım bunuda yer. sende böyle bir yol izleyebilirsin ben şimdi bir gün yoğurt bir gün meyve..... şeklinde gidiyom.
hımmm o zaman ben bugün havuç suyu vereyim yarın elma sonra yoğurt sağol canım

bence sebzeyide araya sıkıştır alışsın. çünkü meyve tatlı olduğu için yiyorlar zaten sorun sebze ve yoğurtta yaşanıyo çoğunlukla.
ben ilk elma verdim 2 gün üstüste baktım yiyor sorun yok yoğurda başladım 4-5 günde yoğurt yedirdim ona da alışınca sebzeye başladım patates-havuc ve patates brokoli yaptım onlarıda yedi çok şükür bugün de irmikli kabak yapacam umarım bunuda yer. sende böyle bir yol izleyebilirsin ben şimdi bir gün yoğurt bir gün meyve..... şeklinde gidiyom.
ben hepsini ayni gun baslayiverdim gitti.kaydirigubbakcemile3

anammm sendede hersey bir tarif var gii.kaydirigubbakcemile3

kızlar benim kız her ne sebze çorbası yaparsam sadece yarım çay bardağı yiyo oda isteyerek severk değil yani sizler ne kadar veriyonuz yoğrtta sorun yok yiyo

ya kızlaaaaaaaaaar bana acil yardım edin
şimdi ben gün içinde sütümü sağıyorum toplamda max 150 cc çıkıyo. 7.30da emzirip çıkıyom 4.30da geliyom haliyle 150 cc yetmiyo tabi ek olarak elma püresi, sebze çorbası, yoğurt, muhallebi falan veriyoruz. gerçi yoğurda daha tam alışamadı neyseee asıl soruya geliyorum süt yetmiyo ya formül süt de vermelimiyiz bu sürede?bebelac verdik onu içmiyo bi arkadaşım sma gold tavsiye etmişti eczanede normal sma vardı goldla farkı neki?
işe başladığımdan beri gecede 50 kere kalkıyo memeyi özlediğindenmi yoksa sabah tam doymadığındanmı bilemedim. SMA alsam içermi acepp

Kartanesi karnı doyuyorsa memeyi özlediğindende uyanıyordur. Gün boyu seni görmüyor. bende 15:30 da evde oluyorum 4 de emmeye başlıyor 5 e kadar hiç ayrılmak istemiyor. sen bol bol emzir arkadaşım sütün varsa formül verme. sağ, emzir sütün azalmasın. ANNE SÜTÜ MUCİZEDİR. Neka-dar çok verirsen o kadar sağlıklı olur bebeişlerimiz. Biz anneler aman karnı doymadı aman ağlamasın uyusun çocuğum huzursuzlanmasın diye telaşlanıyoruz ne yapacağımızı şaşaırıyoruz. bende öyleyim. Sütün varsa emzir ben hiç bir mamaya güvenmiyorum. ama sütün yoksa onu bilemem işte. Allah yardımcın olsun.

Kartanesi karnı doyuyorsa memeyi özlediğindende uyanıyordur. Gün boyu seni görmüyor. bende 15:30 da evde oluyorum 4 de emmeye başlıyor 5 e kadar hiç ayrılmak istemiyor. sen bol bol emzir arkadaşım sütün varsa formül verme. sağ, emzir sütün azalmasın. ANNE SÜTÜ MUCİZEDİR. Neka-dar çok verirsen o kadar sağlıklı olur bebeişlerimiz. Biz anneler aman karnı doymadı aman ağlamasın uyusun çocuğum huzursuzlanmasın diye telaşlanıyoruz ne yapacağımızı şaşaırıyoruz. bende öyleyim. Sütün varsa emzir ben hiç bir mamaya güvenmiyorum. ama sütün yoksa onu bilemem işte. Allah yardımcın olsun.

minecim zaten eve gittiğimde sık sık emziriyorum yani o emince süt geliyo anladığım kadarıyla yutkunma seslerinden ama gel görki gün içinde iki kere sağıyorum sabah az oluyo yani toplamda 150 cc çıkıyo gece uyanmasından şikayetçi değilim yeterki emsin çünkü
süt arttırma çalışmalarına başladım en azından 200 cc çıkarabilsem tam süper olacak

selam hatunlar bende baişladım ek gıdaya dok. öle dedi
ilk gün yarım elma suyu verdim
ikinci gün yarım armut suyu verdim
yarın üçüncü günümüz bir havuç suyu verecem
4.
5.
6.
7. günlere karıştırıp verecem bir haftya böle tamamlanmış olcek
2. hafta sebze presi ve yoğurt ver dedi
2 bardak suya bir havuç yarım patates
1 çay kaşığı pirinç
1 çay kaşığıo zeytin yağıyla haşla püre yap saat 1 de ver dedi 4 dede yoğur verdedi
ondan sonraki her haftada birer sebze ekleyerek devam et dedi ve mayısta gel dedi kontrol için hayırlısı olsun inşallah sever bunları

ben üc gündür havuc püresi veriyorum.. ilk iki gün havucu haslayip tel süzgecten geciriyodum.. baya pütürlü oluyodu.. icine hasladigim sudanda katiyodum ama hic güzel olmamisti.. kizda yiyodu ama zorla yutmakta cok zorlaniyodu.. iki gündür bezindede pütürlü cikinca.. bugün haslayip az bisi suyuyla rondodan gecirdim.. kivami cok güzel oldu.. yarim cay bardagindan biraz fazla yedi masallah.. dün havuc suyu sikip icirdim onuda kasikla verdim 20ml filan.. bu hafta havuc haftaya patates püresi ve havuc suyu vericem insallah.. su da az bisey bardaktan iciyo.. alistirma bardagi aldim bugün ama kaynatmam lazim üzerinde 6aydan itibaren yaziyodu.. erkenmi sizce? biberon almiyo cünkü kizim

anam ne hızlısınız
bende iki gündür başladım havuç suyuyla
hiç sevmedi
verdiğim iki kaşık bişey onunda yarısını püpüpüpü yapıp ağzından çıkarıyo zaten

selam hatunlar bende baişladım ek gıdaya dok. öle dedi
ilk gün yarım elma suyu verdim
ikinci gün yarım armut suyu verdim
yarın üçüncü günümüz bir havuç suyu verecem
4.
5.
6.
7. günlere karıştırıp verecem bir haftya böle tamamlanmış olcek
2. hafta sebze presi ve yoğurt ver dedi
2 bardak suya bir havuç yarım patates
1 çay kaşığı pirinç
1 çay kaşığıo zeytin yağıyla haşla püre yap saat 1 de ver dedi 4 dede yoğur verdedi
ondan sonraki her haftada birer sebze ekleyerek devam et dedi ve mayısta gel dedi kontrol için hayırlısı olsun inşallah sever bunları

hadi hayirlisi bakalim.

ben üc gündür havuc püresi veriyorum.. ilk iki gün havucu haslayip tel süzgecten geciriyodum.. baya pütürlü oluyodu.. icine hasladigim sudanda katiyodum ama hic güzel olmamisti.. kizda yiyodu ama zorla yutmakta cok zorlaniyodu.. iki gündür bezindede pütürlü cikinca.. bugün haslayip az bisi suyuyla rondodan gecirdim.. kivami cok güzel oldu.. yarim cay bardagindan biraz fazla yedi masallah.. dün havuc suyu sikip icirdim onuda kasikla verdim 20ml filan.. bu hafta havuc haftaya patates püresi ve havuc suyu vericem insallah.. su da az bisey bardaktan iciyo.. alistirma bardagi aldim bugün ama kaynatmam lazim üzerinde 6aydan itibaren yaziyodu.. erkenmi sizce? biberon almiyo cünkü kizim

ha 5.ay, ha 6.ay. fark etmez canim, kullanabilir.

kızlar dün ilk defa hayatımda YOĞURT mayaladım
UNİCİM senin sayende çok güzel bir yoğurdu oldu kızımının teşekkür ederim.
akşam 7.30 gibi mayaladım hemen sarıp sarmaladım kaloriferin üzerine koydum gece 11.30 gibi aldım dolaba kaldırdım annem baktı kavanozu acmadan aferın sana dedi bu saba ilk işim koşup dolabı acmak oldu yoğurdun kıvamı harikaydı ben bile şaşırdım maşallah bana :)))

bu arada kızlar dün dr kontrolumuz vardı kızım 550 gr almıştı :((
dr bize önumuzdeki ay kahvaltıya başlayabileceğimiz söyledi.
birde kilo alımı bıraz yavaşlamış bunun için mamasına pötibör bisküviler varya bildiğimiz sade onlardan katmamızı söyledi neden bebek bisküvisi değil dedim çünkü bebe bisküvilerinde fazla katkı maddesi var piyasadaki katkısız tek bisküvi pötibörmüş içiniz rahat bir şekilde bunu yedirebilirsiniz dedi ister mamasına ister ara öğünde yoğurduna yada meyvesine katın yedırın dedi
dun akşam mamasına kattım pek bi sevdi kızım

birde kilo alımı bıraz yavaşlamış bunun için mamasına pötibör bisküviler varya bildiğimiz sade onlardan katmamızı söyledi neden bebek bisküvisi değil dedim çünkü bebe bisküvilerinde fazla katkı maddesi var piyasadaki katkısız tek bisküvi pötibörmüş içiniz rahat bir şekilde bunu yedirebilirsiniz dedi ister mamasına ister ara öğünde yoğurduna yada meyvesine katın yedırın dedi

petibör bisküviyi ilk kez duydum canım söylediğin iyi oldu
biz daha ek gıdalara başlamadık ama bunları not ediyorum bir kenara

petibor biskuviyi bende ilk kez duydum.bilmiyorumkismile
burda birisi evde kendimizin yapabilecegi bebe biskuvisi tarifi vermisti. deneyebiliriz onu.

550gr az degilki. iyi masallah, artik hareketleniyorlar, az almalari normal.

mrb kızlar..ben daha hiç birşey vermiorum..yanlış mı yapıorum onuda bilmiorum:(

bugün öğlen kıza patates ve havuç püresi yaptım.
kalanı ayırdım, yarın versem olurmu ki?bilmiyorumkismile

Back