• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

benim ki yine anne sütü alırken kronik kabıozdı yani kabız değil ama 4-5 günde en erken yaparsı yada fitille yapardı ek gıda tattırmaya başladığım günden itibaren hergün yapar oldu maşallah diyim aman bıkmıştım fitille yaptırmaktan

ewt canm aynen dediğin gibi oldu.

milupanın muhallebisinin içine 1 çay kaşığı kadar zeytin yağı koysam mı acaba?
hep mi 4 5 günde yapıcak yoksa normali artık bu mu????

canım bence 4 gün yapmaması normal değil fitil verme bebeğine, fitili hiç bir dr.tafsiye etmiyor:olmaz:,son çare fitili dene, sana doktorumuzun bahsettiği ilacı yazayım, biz henüz kullanmadık böyle bir rahatsızlı olmadığı için,nurse harveys adında gaz giderici bir şuruptur kimyon ve dereotu yağı içeriyor,bağırsakları rahatlatan tamamen bitkisel bir şurup bence bunu kullan faydasını göreceğine eminim,netten de araştırabilrsin bence doktoruna danışarak bu ilacı kullan ftitil verme derim ben kendi adıma,

kızlar bende kızıma mama yedırmekte zorlanıyorum hafta sonu bişi denedim milapanın doğal meyve suyu vardı elma suyu onu aldım mamasını normal ölçülerde yapıp içersine bir miktar elma suyundan kattım severek içti cadı kızım nasıl sevındım anlatamam
dünde şöyle bişi yaptım patates+kabak+enginar bunları birer parça hepsinden haşlayıp süzgecten gecirdim sonra yıne normal şekilde mamasını hazırlayıp bu sebzeleride içersine kattım onuda yedi ama sebze püresini de mamayıda tek tek ayrı ayrı yemıyo hanım napıyım bend ekendımce böle çözümler üretiyorum işte aç kalmasın yavrum diye

yaa bende öyle yapim bari... aklıma gelmişti ama herşeyin kendi tadını alsın diye yapmıyodum... kimle inatlaşıyosam :roflol:

bu arada dün akşam mamasının içine herobabynin gece bisküvisinden koydum sandım katı olucak kaşıkla vericem...meğer gene biberonla veriliyomuş :) benim kız biberonu istemiyo tabi hayallerim suya düştü...kaşıkla içireyim dedim yarısı ağzına gitti yarısı dışarı...ama ilk defa bişeyin tadını beğendi çok şükür :) yalnız ne kadar beğense de şimdiye kadar yaptığım bişeyden en fazla bi çorba kaşığı yedirebildim :(( ben mi fazlasını bekliyorum sizinkiler ne kadar yiyo ???

haa bi de ilk defa gece 3.30 da kaka yaptı...acaba bisküvi mi dokundu ?? CADIARZU

benim kizda bi tuhaflik var o zaman.
demir ilacina bile agzini acip, kasigi yaliyo.kaydirigubbakcemile3

ooyy yerimmm onuuuu opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ewt canm aynen dediğin gibi oldu.

milupanın muhallebisinin içine 1 çay kaşığı kadar zeytin yağı koysam mı acaba?
hep mi 4 5 günde yapıcak yoksa normali artık bu mu????

canım bence hiçbişey yapma... bi süre sonra kendiliğinden düzene giriyo... ilaca falan alışırlarsa sonra hep vermek gerekir bağırsakları tembelleşir...kendimden biliyorumm senelerdir çekiyorum bu belayı akannehir

yaa bende öyle yapim bari... aklıma gelmişti ama herşeyin kendi tadını alsın diye yapmıyodum... kimle inatlaşıyosam :roflol:

bu arada dün akşam mamasının içine herobabynin gece bisküvisinden koydum sandım katı olucak kaşıkla vericem...meğer gene biberonla veriliyomuş :) benim kız biberonu istemiyo tabi hayallerim suya düştü...kaşıkla içireyim dedim yarısı ağzına gitti yarısı dışarı...ama ilk defa bişeyin tadını beğendi çok şükür :) yalnız ne kadar beğense de şimdiye kadar yaptığım bişeyden en fazla bi çorba kaşığı yedirebildim :(( ben mi fazlasını bekliyorum sizinkiler ne kadar yiyo ???

haa bi de ilk defa gece 3.30 da kaka yaptı...acaba bisküvi mi dokundu ?? CADIARZU

biskuviyi tok tutsun diyemi verdin?

gece ancak sindirdigi icin o saatte yapmis olabilir ama hos degil tabi.akannehir

gece tok tutsun diye aptamilin tahıl sütlü karışımını aldım gece için olanından tafsiye ederim 3 saatte kalkan oğluşum gece 5 saat aralıksız uyudu.

biskuviyi tok tutsun diyemi verdin?

gece ancak sindirdigi icin o saatte yapmis olabilir ama hos degil tabi.akannehir

yok be wannam değişik bişey olsun da belki cazip gelir diye verdim... o saate kadar benim süt bitiyo... mamasını da içmiyo ... sütlü pirnçli kaşık mamasından falan da bi öğün olacak kadar yemiyo 2 -3 mama kaşığı anca.. dedim belki bunu sever de yer... o da hayal ettiğim gibi olmadı...nasıl bisküviyse eriyo kayboluyo sütün içinde...
gece bisküvisi yazıyo diye 7 de verdim ama gündüz bi verip denemek lazımdı heralde...

gece tok tutsun diye aptamilin tahıl sütlü karışımını aldım gece için olanından tafsiye ederim 3 saatte kalkan oğluşum gece 5 saat aralıksız uyudu.

hımmm...onu da alayım :) yer gök mama oldu zaten :)))
kavanozlar ayrı kaşık mamaları ayrı :) babası bakıyo hangisi kendi ağzının tadına göreyse alıp geliyo...dr sütlü pirinçli kaşık maması dedi o gitmiş armutlu muzlu bilmem neli elli tane şey almış...pirinçli yal gibi olurmuş..ben de açmadım diğerlerini ne zaman çocuğa bişey yedirsem soruyo bu hangisi diye :roflol::roflol::roflol:

geçen bim den devam sütü almıştım içinde vitamin varmış bolca yoğurtu onla yaparım dedim yaptımda batın yalana yalana yedi. bi tadına baktım şekerliakannehir meğer sütte şeker varmış

geçen bim den devam sütü almıştım içinde vitamin varmış bolca yoğurtu onla yaparım dedim yaptımda batın yalana yalana yedi. bi tadına baktım şekerliakannehir meğer sütte şeker varmış

ben devam sütüyle yoğurt yapmayı beceremedim bi kere denedim çok sulu oldu bi daha yapmadım... zaten yoğurt dudağına değdiği anda kilitliyo ağzını kafasını ordan oraya atıyo :)))

6 -12 ay olan pınarın devam sütleride tatlı cnm vanilyalı ve muzlu

pınarın da mı devam sütü var ?? CADIARZU

yok be wannam değişik bişey olsun da belki cazip gelir diye verdim... o saate kadar benim süt bitiyo... mamasını da içmiyo ... sütlü pirnçli kaşık mamasından falan da bi öğün olacak kadar yemiyo 2 -3 mama kaşığı anca.. dedim belki bunu sever de yer... o da hayal ettiğim gibi olmadı...nasıl bisküviyse eriyo kayboluyo sütün içinde...
gece bisküvisi yazıyo diye 7 de verdim ama gündüz bi verip denemek lazımdı heralde...

aklinda olsun canim, yeni birsey verecegin zaman her zaman gunduz ver.
bir tepkisi falan olursa gunduz gozune mudahele edersin en azindan.

bimin devam sutunu gecen bende gordum ama yasindan sonra diye bakmadim bile.
ama devam sutleri zaten aromali oluyo.

bizimkide yoğurtu görünce ağzını kitliyo.
meyveyide sevmiyo.
sütlü pirinçli mamayıda çeyrek ölçüden yapıyorum

mız mız çok..

dünkü yoğudum ekşi olmuş.
bu gün o ekşi yoğurttan mayaladım
bu seferki normal

yaaaaaaaa kızlar biz yemek yerken yağız ağzını açıyo tabağa doğru atıyo kendini yemek istiyo gibi cokacimcoookofffffff hiçbişey vermiyom ben yaa
yarın dr a gitcez bakalım ne diycek emmiyoda doğru düzgün:(((

yaaaaaaaa kızlar biz yemek yerken yağız ağzını açıyo tabağa doğru atıyo kendini yemek istiyo gibi cokacimcoookofffffff hiçbişey vermiyom ben yaa

canım versene niye vermiyorsun. biz akşam yemeğini erken yiyoruz 5 gibi o saate ya yoğurt yada sebze püresi hazırlıyom bazende elma rendesi yanıma çekiyom arabasını ona da yediriyom. bazen ufacık ekmeği yoğurda banıp veriyom

canım versene niye vermiyorsun. biz akşam yemeğini erken yiyoruz 5 gibi o saate ya yoğurt yada sebze püresi hazırlıyom bazende elma rendesi yanıma çekiyom arabasını ona da yediriyom. bazen ufacık ekmeği yoğurda banıp veriyom

dr verme dedi diye vermiyom canım ama istiyo sanki
her yemekte vicdan yapıyom valla

yaa evet gaflet anıma denk geldi ...karı koca baktık tadına çok güzelmiş diyip gaza geldik :roflol:
sirf siz begendiniz diye mi verdiniz?:roflol:

canim, demek ki istiyo cocuk.
bunlari yapiyo olmasi ek gidaya hazir oldugunun gostergesiymis.
anam ne soz dinleyen bi hatunmusun be. kocis verme dedi dersin vermezsin, dr. verme dedi dersin vermezsin. ver gitsin yavrucaga.kaydirigubbakcemile3

Back