bende size bir liste vereyim kızlar genellikle verilme şekli ile ilgili
1.hafta: meyve püresi(8-9 aya dek narenciye, 1 yaşa dek kivi,çilek hariç)(kuşluk ara öğün)
2.hafta: sebze püresi (kırmızı mercimek ve zeytinyağı eklenebilir)(ana öğün)
3.hafta: yoğurt (evde yapılan ya da raf ömrü kısa olanlar)(ara öğün)
4.hafta: kahvaltı(2-3 bebe bisküvisi veya 1 dilim ekmek,50 gr tuzu alınmış beyaz peynir ya da bir miktar(ben 1 tatlı kaşığı vermiştim) labne,1 kaşık pekmez,anne sütü,mama ya da yoğurtla ezilebilir.)(ana öğün)
5.hafta: et(günlük 1 köfte kadar dana ya da tavuk kıyması sebzesine eklenir)(1 tepeleme çorba kaşığı veriyorum)
6.hafta: yumurta sarısı (1\8 ile başlayıp hergün arttırıılıp günde yarım ila 1 yumurta sarısına çıkarılır7
7.hafta: Aieye pişen yemeklerden akşam öğünü başlar.yağ zeytinyağı, salça tuzlu olduğundan yerine domates,bebeğin yiyeceği kısım ayrılır tuz eklenmez.bu şekilde hazırlanan dolma,türlü,etli-etsiz sebzeler,yoğurtla ezilen pirinç pilavı,çatalla ezilen köfte.aile ile sofraya oturma alışkanlığı da kazanacak.
8.hafta: kurubaklagiller(kuru fasülye,hohut,yeşil mercimek ve bulgur.haftada en az 1 öğün
9.hafta: narenciye grubu meyveler ve çiğ domates
10.hafta: balık (az kılçıklıi,bol etli,kızartma olmayacak,haftada en az 1 öğün)
ek besinler aşağıda verilen sırayla yaklaşık her hafta 1 grup eklenerek sabit öğün saatlerinde verilir.her grup 2-3 mama kaşığı/gün başlanıp hergün verilen miktar 2 kat arttırılarak 150cc yani 1 mamam kasesine ulşırher grup bir ana ya da ara öğün oldıktan sonra ki gerekli süre 1 haftadır sonraki besin grubu eklenir(ben yumurta dışında yavaş yavaş arttırma işine uymadım sevdiyse verdim.aslında yavaş arttırmak ve karıştırmamak lazım allerjiye karşı)
1 yaşa kadar bal,çilek,kivi,umurta akı,çerez,inek sütü,tuz,şeker yok.istedikleri kadar emecekler formül ile besleniyorsa 500 ml/gün mama alacaklar
kavaltı olarak domatese geçtikten sonra zeytinyağlı peynirli domates ezmesi ve ekmek olabilir.yumurta sarısından sonra da peynirli omlet.