2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende ne yaparsam yapıyım sökmüo ama sıcak bi duşla doluyor gögsüm nasıl oluıyorsa gerci onada dolmak denmezya normalden biraz daha fazla oluyor işte

ohh ghülin ne güzel buluşma var desene cok özendim yaaa burda kimse yok ( bbende buluşmak istiyorum hehe:)

şimdiden keyifli buluşma olsun

kızlar bende çıkıyorum saat kaç olmuş evimi toparlayım kızımın çorbasını yapmam lazım gene görüşürüz..
bu arada ilk kez balkabağı çorbası yapıcam inşallah Duru beğenir...

saadet bir,ilke iki gezmeciler sizi. gez ilkecim yerimizede gez.
ahh zzuzum eskisi gibi nerdeeee boshayallersmile
cnm ya çok geçmiş olsun
irem şükür bağırsak enfeksiyonu atlattı bi kere daha olmadı bşy
hiç bi bebek hasta olmasın yaaa

iremciğime brokoli patetes püresi yedirdim şimdi uykuya geçti yavrum
yaa bşy sorcam 1 yaşına kadar domatesde yasaklılar listesinde ya hanii
domatesli bşyler yapan var mııı
yada yediren hazır kavonozlardanda olabilir
bn hiç vermedim de domatesli bşy aklım karıştıı

ah ne güzel olur canım
ama benim kıza kim bakcak
kayınvalden bakarmı zeynebe :) kadın kafayı yermiş başlarım çocuklarınıza uleynnnnnnnnn
dermiş
bırakır ikisini de kaçarız delikafadulden:roflol::roflol:

kabak çorbasını nasıl yapıyorsun canım
canım göz kararı bir kaç parça balkabağını doğra tencereye, üstünü geçecek kadar su, 2 kaşık kadar bulgur, hepsi yumuşlayıncaya kadar pişir kısık ateşte, blendırdan geçir zeytinyağı ekle bu kadar, afiyet olsun yarasın fıstık gelinime

Deniyim bende canım sağol, benimde çok azaldı sütüm, artık bişey kar etmiyor :a015:

Geçmiş olsun canım, ıhlamur dene istersen bi

biliyorum bizde de diş hediği denir canım bende daha yapmadım cuma günü annem gelcek o yapıcak nasıl olurki çok merak ediyorum.bencede yap bir anı olur ne güzel
Diş buğdayını bende merak ediyorum nasıl yapılıyor kızlar bilen varmı

ohh ghülin ne güzel buluşma var desene cok özendim yaaa burda kimse yok ( bbende buluşmak istiyorum hehe:)

şimdiden keyifli buluşma olsun
Nazcım Didem vardı Adanada değilmiydi o, bayadır da girmiyo iyimi acaba ?

kızlar bende çıkıyorum saat kaç olmuş evimi toparlayım kızımın çorbasını yapmam lazım gene görüşürüz..
bu arada ilk kez balkabağı çorbası yapıcam inşallah Duru beğenir...
Duru prensese de afiyet şeker olsun , yarasın ..

Saadetçim ben bir kere çorbasına koymuştum bişey olmadı, yazındı ama hormonsuzdur inşallah
sonradan öğrendim 1 yaşına kadar yasak olduğunu

zaten cnm anca kavonaz lardan alırsam verebilirim
içinde domatesde olan pürelerden varda karar veremedim

ya kızlar ben ireme muhallebi falan vermiyorum gerek var mı ki acaba
bizim öğünler şöyle artıkk
sabah kahvaltı(anne sütü,kayısı kurusu,ceviz,yumurta,peynir,pekmez,cici bebe yada ekmeği)

4 saat sonra sebze püresi yarım kaseden fazla miktarı
4 saat sonra anne sütü
3 yada 4 saat sonra (içtitği süt miktarına göre değişiyo çnkü)
(miktar yarım kaseden fazla) yoğurt ve 2 yada 3 çeşitli meyve püresini karıştırarak yediriyorum
4 saat sonra anne sütü
ve tekrar sabah ki kahvaltısına kadar 4 saat arayla anne sütü alıyor..

Son düzenleme:

bende vermiyom güzelim kahvaltıyı sevmiyo bizimki hiç yediremedik
çorbayı ve yoğurdu da hazır mamaların kavanozları varya onunla veriyom bi tane

ben yeşil fasulye -domates veriyorum kavanozdakilerden.. hiçbir zararını görmedim zaten severek yediği tek sebze püresi..

ne kadar oranda domates varmış baktın mı hiç cnm dışına
bnmki maşalalh hazır kavonaz sebze meyve pürelerinden ne verdiysem yedi şimdiye kadar

bende geldimm...
dün havaya aldırış etmeden attık kendimizi dışları.
arkadaşlara gittik.
eşim hava soguk asya hastalanırsa falan diye mırıldandı ama ben inat ettim.çocuga okadar mont aldık.şapka ördük.bunları bu havalarda kullancaz işte dedim.bişey olmaz sımsıkı giyer çıkarız dedim.çocuk soguguda kışıda görsün yanı.
okadar elbiseler almışımki.çogu giyemeden küçülüp gitti.artık giydirip en azından evde fotosunu çekiyorum.
gece ev girdik.iyi geldi banada.
sizler nasılsınız bakalımmm???
geçmişi okumaya çalışıyorum ama yine çok birikmiş

kızlar size yine bişey sorcamm??:uhm:
şimdi biz kurban bayramındaki etleri kuşbaşı yapıp kavurup cam kavanozlara koyuyoruz.buzdolabının normal yerinde muhafaza ediyoruz.içinden alıp alıp yemeklere ekliyoruz.
soruma geleyim.asyanın pürelerinede bu etlerden bi iki parça atsam olurmuki???

bence olur nıye olmasın kı CADIARZU afıyet olsun

bu ara kızlar sız bebıslere ıhlamur cayı nasıl yapıpda verıyorsunuz?

canım ya düzenli olarak hergün aynı şekilde verebiliyormusun,ben cok düzenli veremiyorum,bazen yemeği kaabul etmiyo,yada anne sütü istiyor,yada uyuyor oluyo,yani çok düzenli veremiyorum,öğünler arasında sadece kahvaltıyı veriyorum,gerisi kızımın keyfine baglı,ama düzene sokmam gerek galiba..

semacim tesekkürler ..Evet canim bir seni götürmedim istanbula...3 Bavul ve bir oyun halisi ve bir ana kucagi ,ayrica bebek oto koltugu ile gittik..Arada esim 2 defa gitti almanya ya geldi de, gelen hediyelerin cogunu onunla gönderdim...

ILAYDAM 2 tane dis cikartti birde istanbul da...Zorlugu olmadi hic bana ...

Canim cok gecmis olsun ...
Acaba evlerin cok sicak olmasindan kaynaklaniyor olabilir mi bu hastaliklar..Soguk kadar asiri sicak da cocukalri hasta ediyor...Bir de disari cikartin cocuklari eve hapsetmeyin...Temiz hava!! alsinlar yavrular....( Bu arada istanbulun havasi bitmis iyice, ilaydayi arabasinin üzerinde yagmurlugu olmadan cikaramadim...)

sadetçim canım ben tarhana çorbasına ve bazende sebze pürelerine domates koyuyorum.. yazdan hazırladığmımız domates püresinden canım.. severek yiyor.. bişeyde olmadı şükr..

saadetcim menümüz aynı sayılır.ben 3saatte bi veriyorum.tabi uyuyunca falan sarkmalar olabiliyo.bende muhallebi vermiyorum.çünkü ona pek sıra gelmiyo.
bizim dr en az 500ml mamayada anne sütü alması gerektiğini söyledi.muhallebide versem mama alımı azalıyo.arada az azda anne sütü veriyorum.şükürler olsun sütüm buaralar yine artmaya başladı.ne yedim ne içtim hiç bilmiyorum vallaazemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…