• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

sagol leftere ınsallah saglıkla buyur...hıckırık ıcın senın yaptıgında ıyıymıs cok hıckırık tutuyo yaa mınıgımı.bunuda deneyeyım bır.bugun bende doktora gıttım cok sukur ıyıyım doktor 1 sene cocuk yapmayın dedı dıkısler ıcın zaten tedavılıyız dıye bosvermeyın dedı :)) bıde pazartesi icin pediatriden randevu aldık kalca ultrasonu cektırcez.bu ısıtme tarama testi ne zaman yapılyomus yaptırayım bende.sagol leftere bunuda sorayım doktora...

ebi , işitme tarama testi ilk 3 ay içinde yapılıyor. ben 15. gün yaptırmıştım. cok önemli bir test. bebişinkulaklarda problem var mı hepsi cıkıyor. mutlaka doktora sor. test yapılacagı zaman ama öyle bir ayarlayacaksın ki bebek uyuyor olacak. uyanıkken yapılmıyor.
canım bana da cocuk yapma dediler iyi mi :D:D bi de üstüne korunma iğnesi oldum zorla. yaa zaten olmuyor desem de nafile :)) üç aylıkmış iğneler. ama artık devamını yaptırmayacagım. hamile kalırsam büyük bir mucize olurdu :)) iyi olmana sevindim ama. rahim falan torparlamıştır artık kendini.
kızın kilo almış mı peki annesi, korkuyordun almayacak mı diye.. kalca ultrasonu sonucunu da yaz olur mu.. cok kolay bi işlem zaten. saglıklıdır bence ama tabi herseyi yaptırmak sart. allah yavrucuklarımıza önce saglık versin.

yasemin tuna cok tatlı masallah. epey toparlamış kendini, hemen farkediliyor. dogum şişleri falan inmiş.yavrum cok harika maşallah hepsine.
kızlar yaa merak ettim bir gününüz nasıl geciyor. nasıl bir rutin tutturdunuz. ben elimden geldiğince her işe koşuyorum. en son en geri planda kendim kaldım. dogumdan beridir halaaa bacaklarımı alıcam :((( cocuk, koca ve ev işleri derken catlıyorum sanırım. barlas da acaip bana düştü. öyle pek aglayan zırlayan bir bebek değil ama illaki beni yanında istiyor, ozaman da herseyi tam yapamıyorum. günün yüzde 70i barlasla geciyor.
yaa bi de iş mevzusu var. benim calışma vaktim yaklasıyor ve ben ne yapacagımı bilmiyorum. nasıl bırakacagım bunu :(( hiç istemiyorum calışmak. offffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

leftere iyi yapmıssın zaten ben 2 sene falan dusunmuyorum tabii kendılıgınden olursa basımın tacı ama zor ya bıde kucuk bı bebekle baska bı bebek cok zor olur ben ılk gunlerımı unutamıyorum :((
ılgıncmıs bu ısıtme testı neyse benım kızım zaten dısarda uyuyor ayyy evde yıkıyo ortalıgı dısarda kuzu sesı cıkmıyor.sana bıde su aldıgın kremı sorcam papılla demıstın sanırım sadece ınternetten siparıs verılıomus esım her duydugunu kullanma dıyor nasıl sen memnunsun dımı ya su ayva cekırdegınden jel yapıp kullandım ama pek fayda etmedi hala uclar pembe ve emzırırken acıyor :(( valla ben pazartesi gunu bi kuafore kactım bakım yaptırdım bı arada sac ıcın falan gıtcem bebekle uzun sac zor oluyo yaaa...canım benımde gunumun cogu merveyle gecıyo bır ara kacıp yemek yaparsam ıyı arada camsır atıyorum makınaya falan ama bı turlu utu yapamıyorum bıde mısafırım gelıyor esim merveye bakarken aksam paldır kuldur ev temızleyıp topluyorum napıcam bılmıyorum böle yaaa heralde buyuyunce daha kolay olur barlas buyudu artık daha kolay olmuyomu ben öle ümit edip rahatlatıyorum kendimi en azında gün icinde uykusu duzelse bıraz rahat ederim bakalım...

Selam kızlar,işitme testini 15-20 günlüktü yaptırdım,benimki uyanıktı,çekende bişey demedi.Dün kontrolümüz vardı,kalça çıkıklığı testinide yaptırdık,hepsi normalmiş.3970gr olduk teyzeleri,kilo alışımız normalmiş.Haftaya aşımız var,sağlık ocağından arayacaklar aşının açılma durumuna göre saat vereceklermiş.
Teyzesi teşekkür ederiz,çikin ödek benim oğlum,kilo aldıkça ele avuca sığmaya başladı:)Hayatım ondan ibaret,sabah kalkıyorum,eşim sağolsun çayı yapıyor,beraber kahvaltı yapıyoruz,yada yapamıyorum:)Günü gününe uymuyor,eğer gün içinde uyursa yemek yapmaya çalışıyorum,hafta sonları eşim evdeyken temizlik yapıyorum.Benimde bacaklarım alıncak oldu,hamilelikten sonra çok kötü çıktılar.Hamilelikte ne güzeldi tek tük çıkıyodu:)))Saçlarım kesilcek oldu,doğumdan sonra ilk haftalar çok döküldüler,2 tel kaldılar kafamda:)Bizim oğlanda illa ben yanında olcam,dün tvyi açtım yere battaniye serdim,baktım tv izliyor oyalanıyor o arada bi mutfak bi tuna koşuşturma arasında yemek yaptım.Akşamları uyuduğu sıralarda ütü yapıyorum,hayat tunadan ibaret:))Allah kuzucuklara uzun ömür versin onların bir gülüşü,kokusu için değerde artar bile:)))))))))

off kızlar ya demin bir topik vardı onu okudum ne moral kaldı ne bişey.. sözün bittiği an başlıklı topik. okumanızı tavsiye etmiyorum, kürtajla ilgili.
ebi benim kremin adı papilla. ben cok memnun kaldım. bir hafta falan kullandım şimdi nerdeyse birbucuk aydır bişey kullanmıyorum. göğüslerim bi daha hiç yara olmadı. artık o konuda rahatım. bitkisel bişey zaten. önce kullanıyorsun sonra parasını ödüyorsun. iyileşince ödeme yapıyorsun. iyileşmezsen ürünü geri yolluyorsun para falan ödemeden. ama eşin illaki yok alma diyorsa bir yöntem var. ben bu krem de işe yaramasa onu yapacaktım. süt alıyorsun ama carsıdan kutuda değil. hani kapıdan satılıyor ya, işlenmemiş süt, yoğurt falan yapıyoruz mayalayıp.. işte o sütten alıyorsun. onu kaynatıyorsun. sonra üstü kaymak tutuyor. o kaymagı sıcakken sütün üstündenalıyorsun. ama kaymagı mümkün oldugunca parçalamadan alacaksın. sonra o kaymagı vücudunun dayanabilecegi sıcaklıkta ( nekadar sıcak olusa okadar iyi) göğüs uçlarına sarıyorsun. sıcaklık önemli ama. birazcık yakacak ( öyle bir ayarlıycan ki yakacak derken gercekten yanma) o sekilde bi süre bekletiyorsun. sonra kaymagı cıkarıyorsun. bu tarifi cok güvendiğim bir ablam verdi. adana bölgesinde dogum yapan kadınlar hep bunu yaparmış. ve bu olaydan sonra bir daha hiç yara olmazmış göğüsleri. işin aslı bu yöntemi kendimde en sona saklamıştım. çünkü hayatta midemi bulandıran tek sey sütün kaymagıdır. ne kokusuna ne görmeye dayanamam. ama bunu bile göze almıştım artık.
ebi ümidini kesme ayrıca, gercekten büyüdükce işler daha da kolaylaşıyor. tabi emekleme ve yürüme aşamasında ne kadar kolay olur onu bilemem :)) ama emeklemeye gecene kadar bir süre rahat edecegini düşünüyorum. en azından uykusu falan düzene giriyor. ne zaman ne yapacagını biliyorsun.
yasemşn valla herseye değer. masallah tuna da büyüyor. kilo aldıkca daha rahat ediyor insan. tutması açısından daha iyi oluyor. yasemin ama tv izletme . bende izletiyordum ama hata etmişim. 9 aya kadar tv izlemesin diyormuş doktorlar. internette uzman tv var. orda izledim. cocugun beyinsel gelişimi acısından zararlıymış. çünkü tv de tek taraflı dialog oluyormuş bebek için ve tv ile iletişim kuramadıgı için konuşma ve algılama yetenegi daha gec gelişiyormuş. bunu dinleyince deli oldum. o kadar tv izletiyordum. belgesel haber falan bayılıyordu hem sakin duruyordu bende işimi falan yapıyordum. artık izletmiyorum tabi. ve gercekten fark etti. şimdi insanlarla ve benle daha bir dialog halinde. resmen konuşmak için catlıyor. agular falan yapıyor. kendince bişeyler anlatıyor resmen :)) bende hep konusuyorum onunla. anlamsız da olsa konuşun kuzularla. çok faydalı. gözlerinin içine baka baka sohbet edin. ve cevap bekler gibi ona da ses cıkartması için zaman tanımak gerekirmiş. cok güzel oluyor gercekten. epey dillendi benimki :))
yasemin bir de sana bir soru, seninkinin kasıklarında sarı sarı tüyler varmı? benimkinde öyle tüyler cıktı yaa:)) bir de dişleri kabardı. agzı sulanıyor, kaşınıyor.. dişlik aldık onla kasıyor bakalım. haftaya kontrolümüz var. bazı bebeklerde erken baslarmış diş olayı. öyle olacak galiba.
kızlar bir de dün milupanın gece cayını aldım. geceleri uyutmadan önce yarım kahve fincanı içiriyorum. dün ilk kez içti. ama maşallah dogdugundan beri ilk kez bu kadar deliksiz uyudugunu gördüm. bi deneyin olmazsa. çok rahat etti barlas bey :)

Leftere tüy felan çıkmadıda,ağzından tükürcükler savuruyor.Eldivenleri ne zaman çıkarttın canım,elinde tutmaya başladımı bişeyler?Ben hala eldiven takıyorum.Bugünde oyun halısı aldık Tunaya:))
Tunanın uyku düzeni düzelmeye başladı,hatta geceleri zor uyandırıyorum artık.Leftere gece 5-10 dakika (toplamda) emiyor uyuyor,tam doyuyormu anlayamıyorum,kilosunu etkilermiki.Büyüdükçe dediğin gibi bir düzen oturmaya başlıyor,umarım böyle gider:)))

yasemin masallah tunaya. hiç korkma. 5-10 dk emmesi normal. cünkü artık oğluşunun çene kasları kuvvetli :)) buyüzden ihtiyacı olan sütün yüzde 90ını ilk 5 dk. da alıyor. geri kalanı zevk için yapılan emmeler. canı sadece karnını doyurmak istiyorsa 10dk. yeterli. benimde öyle. hemen bitiyor emmesi. ama yok kucakta kalıp zevk yapayım derse yalana yalana yarım saat emiyor, bakınıyor gülüyor...
benim sıpaya ben hiç eldiven takamadım. bilekleri biraz tombul, taktıgın an elleri morarıyor. çorap gecirdim ilk haftalar ama cıkarttı hep. bende vazgectim. böyle eldivensiz falan özgürce hareket ediyor. tırnakları cok hızlı uzuyor. her iki günde bir tırnaklarını kesiyorum. eczanelerde bebekler için manikür seti var ( inanılmaz ama yapmışlar böyle bişey :)) ondan aldım. ara sıra yüzünde cizikler oluyor ama elimden geldiğince tırnaklarıyla ilgileniyorum.
tükürük benimkinde de cok yaa :)) zaten öyle bi hale geldim ki üstüm basım tükürük, çiş, kaka... öyle bir kaka yapıyor ki bugün paçalarından aktı , tabi üstüme de... pis pasaklı bişey oldum.
şimdilerde elinde çıngırak tutup sallıyor. iki gün önce aldık. agzına da sokuyor tabi. cıngıragı salladıkca aferinnnn benim oğluma diye kutluyoruz onu, o zaman gaza gelip iyice sallıyor. yatagına dönence aldık müzikli, ona da bayılıyor. onlar döndükce takip ediyor gülüyor. bikac sallanan oyuncagı da var. oyuncaklar gelişimi ve psikolojisi için cok önemliymiş. devamlı arastırıyorum. yasına göre oyuncaklar almak gerekiyormuş. mesela 4 ay bitene kadar cırtlak renkli olması gerekiyor cünkü pastel renkleri camur rengi gibi görüyorlarmış. müzikli seyler cok öenmli. müzik bebekleri rahatlatırmış. ayrıca bir klasik müzik cdsi yaprtıdım. onu dinletiyorum gercekten cok seviyor. hatta bazı parcaları daha cok sevdiğini belli bile ediyor. sizde yapın bence. renk renk ışık sacan bir köpegimiz var onuda cok dikkatle inceliyor. ogluş oyuncaklardan bıkana kadar kaliteli oyuncaklar alıcam. çok pahalılar ama az alıcaz öz alacagız. saglıgı için ve gelişimi için böyle düşünüyorum. hem yıllarca dayanıyor onlar. sonrakilere almayız artık :) o oyun halısı nasıl bişey ? biz dün ona benzer bişey aldık. internetten bak mesela o cok güzel. adı , yagmur ormanı jimnastik merkezi. fisher price ın. 18 aylık olana kadar kullanabiliyor. şimdilik dikkatini cekti bakalım :) önümüzdeki ay uyku arkadası almak gerekiyormuş . bi tane buldum bakalım. masrafları cok yavrucukların ... ama herseye degerler. keske imkanlarımız cok geniş olsa da daha iyilerini yapsak ama bunlara da şükür. cok üzülüyorum ne cocuklar var, oyuncagı gec anne baba sevgisinden yoksunlar.

Baktım leftere yağmur ormanına,çok güzel,şimdi pişman oldum kraftın oyun halısını almıştım,seninki çok güzelmiş.Bende bir sürü para verdim kullancağı 1 kaç ay daha.Neyse artık:(((Uyku arkadaşı dediğin herhangi bir oyuncakmı??

ooooh ne guzel sohbet ayyy bebısler buyumus oyuncaklar alınıyo ben daha kızıma hıc bısey almadım.valla tek oyuncak ben ve meme emmedıgı zaman esref saatınde bol bol sohbet edıyoruz bana cevap vermeye calısıyo cenesi dusuk olcak bu gıdısle ee napsın annesi geveze olunca :)) bızde doktora gıttık ısıtme testı yaptırdık emerken yaptılar sakın olması gerekıomus.ama kılosu yıne az doktor gunde 4kez 60ml mama ver dedı 3saat arayla zaten benım sıpam 60ml mamayı ıcıyo bıraz kusuyo 45dk sonra meme ıstıyo neyse ıste bıkac gundur bu sıstem devam edıyo.bıde doktor aksam 8-10 arası uyutun duze alıssın dedı onu denıyoruz ama bı gun oluyo bı gun olmuyo bıde gece 2saatte bır uyandırma artık dedı derın uykuya gecıyomus cocukta gece gunduz kavramı oturuyomus valla benım kız sabahı erken edıyo 5te ayakta ondan sonra kısa kısa mızmız uyuyo bende mahvoluyorum tabii hıc ıstemedıgım halde yanıma alıp yatırdım bu gece hem emdı hem uyudu alısırsa dıye de korkuyorum ama napıyım bılemedım.bu arada bıde kayınvalidemle aramız kötü...geldi bana söledi söledi gitti hiç bisey dıyemedım cocuga ıyı bakamıyomusum yarı acmıs cocuk.onlara gıdınce ınek sutu vermek ıstedı verdırmedım bana neler saydı neler moralim coook bozuk 3gundur aglıyorum esime de cook kırıldım...

yasemin o uyku arkadası cok hoş bişey. erkeklere göre olan bebeği de var. gece uyurken onunla yatıyor. o bebeği nerdeyse 3-4 yasına kadar kullanıyor. her bebeğin böyle bir bebegi olmalıymış :) ilk baslarda tabi agzına falan sokuyor, ona göre yapılmış. tüy falan kacırmıyor , antibakteriyel maddeden yapılmış. fisher pricede ceşitleri var. ben bitane begendim. mavi, okyanus sesleri cıkarıyormuş. uykuya dalarken rahatlatıyormuş. dalga sesleri falan varmış. su bebekleri rahatlatır ya.. birde mavi ışıklar yapıyormuş. sanırım onu alıcam. 3 yıl kullanacaksa güzel bi tane seceyim diyorum.
aklıma gelmişken milliyet gazetesi cok güzel 2 ciltlik bir kitap veriyor. 0-8 yas arası bebek ve cocuk egitimi, psikolojisi ve yetenekleri ile ilgili. inceledim ben cok harika. evde cocugunuzla yapılacak etkinlikleri falan da anlatıyor. onun kuponlarını biriktiriyorum şimdi. daha önce hamileyken de masal okuyan penguen almıştım :)) neyse bugün yine gazete aldım kocaman bi ilan vardı. şimdi hemen anaokuludergisi.com adresine girin. cocuk gelişimi ile ilgili bedava kitap dagıtım kampanyası yapmışlar. son dört günmüş. internetten sipariş veriyorsunuz evinize geliyormuş. hemen yaptım :)) 2-8 yaş için ama olsun :)) insallah bizimkilerde o yaşlara gelecek.
ebi dur az sonra sana da cevap yazcam , sıpoş aglıyo...

ebi, gecegündüz kavramı cok önemli. cok rahat ediyorsun gercekten. internette nasıl öğretebilecegin yazıyor. onlar uygulamaya basla bence. şimdi ufak ama gün gectikce rahat edersin.
canım kilosu kaç şimdi? sen kaynanana bakıp da moralini bozma. ama sakın İNEK SÜTÜ verme. inek sütü coook gec veriliyor. cok kötü olur sonra bebek. bende beslenme tabloları falan var hepsinde inek sütü vermeyin diyor. sonırım 9. aydan sonra belli ölçüde veriliyordu. sen doktorunun dediklerinden cıkma sakın. süt yapıcı caylardan iç, bol bol yeşil sebzelerden ye. elbet toparlıycak. eşinle de konuş, senin moralinin düzgün olması lazım. böyle aglarsan sütün kaçar, kalitesi bozulur. eşinin ne olursa olsun seni alttan alması gerek. iş sadece hamileliği atlatıp dogurmak değil ki... devamıdaha zor.
ebi, yanında yatmaya alışmaz korkma :)) 4. aya kadar bebeklerde bagımlılık oluşmuyormuş. biz barlasla gündüz uykularını beraber uyuyoruz. gece yatagında yatıyor. ama mesela dün gece biraz rahatsızlandı, catlarcasına agladı, kakasını yapamamış yavrucuk. neyse bişekilde yaptırdık. ama benim içim parcalandı tabi o aglamalara. kıyamadım gece de beraber uyuduk. arada bir yapıyorum. hem benim kokumu alıyo hem daha huzurlu uyuyor. sen hiç bişeye kafanı takma, sonucta her anne bebegi için iyi olanı herkesten iyi bilir, içgüdüsel bişey bu. kendini üzmen demek kızını üzmen demek unutma.

Selam kızlar,dün aşımızı olduk,gece ateşimiz çıkmadı,sakin bir gece geçirdik.
Ebi canını hiç sıkma,inek sütü için her yerde bas bağırıyorlar içirmeyin diye,eski insanlar böyle ne yapacaksın.Kilo artışı 500gr-1kg arasında olmalıymış,hiç üzülme sen.Bende artık 3-4 saatte bir kaldırıyorum,mamada veriyorum.Ne kadar dikkat etsemde sütüm az ama hiç emmemesinden iyidir.Gece gündüz farkını alıştırdım bende,gece daha derin uyuyor,gece lambası kullanıyorum,ışığı açmamaya gayret ediyorum,düzenimiz oturdu gibi,dedesine gidince düzenimiz bozuluyor sadece.Ebicim kendini üzme ,sütün gider sonra.Banda neler diyorlar üşütüyorsunda ondan çocuk gazlıda,yemene dikkat etde,sütün ondan azda,kilo almaktanmı korkuyonda yemiyonda bilmem ne.Kimse bilmiyorki bazen wc ye bile gidemiyorum.Sen mamanı ver,baktın ağlıyor emzir doymadı tekrar yinde 30cc yap ver.Ben bazen öyle yapıyorum ama muhakkak her mamadan önce emziriyorum,bizimde mama düzenimiz günde3- 4 defaya 60ccye çıktı.Bende yanıma alıp emziriyorum,zaten benim oğlan doysada doymasada uykuya geçmek için illaki emecek,gündüzleri yatarak emziririyorum ve uyutuyorum
Leftere kitabı istedim bende,banada gelir umarım sadece kargo ücreti ödenecekmiş.Sen oyuncağı alınca söylede bende internetten sipariş edim,buralarda bulamam diye düşünüyorum.Hamileyken çocuk ve ruh sağlığı diye bir kitap okuyordum şimdi ise burdaki yazıları ancak okuyup cvp yazabiliyorum:)))

tamam canım ben alınca haber veririm. kızlar size iki yeni bilgi buldum :))
1. bebekleriniz aniden irkiliyor mu? benimki habire irkiliyor ani seslerde falan. buyüzden bende tırstım tabi. acaba benim cocugum böyle korkak mı olacak diye. ufak bir arastırma sonucu öğrendim ki bebekler 6. ayına kadar böyle irkilme refleksi tasırmış. buna mono refleksi deniyormuş. işin güzel yanı irkilen bebekler zeki olurmuş. yani yakında sizinkilerde seslerde irkilip durursa korkmayın sevinin.
2. dün üçüncü ayı bitirme kontrolümüz vardı. neyseki 3. ayda aşı yok. ama 4. ay gene var :(( ben böyle düşünürken doktor başıma bir aşı cıkardı. bu aşı özel bir aşıymış. devlet karşılamıyormuş. 3.ayın sonu ve 5.ayın sonunda iki doz uygulanıyormuş. kendiniz karar vereceksiniz yaptırıp yaptırmamaya. adı ROTA AŞISI. rota diye bir virüs varmış. solunum yoluyla yada dışkı bulaşmış sebzelerden ya da tuvaletlerden bulaşıyormuş. tehlikeli bir virüsmüş. anne sütü ile beslenen cocuklarda pek görülmesede yaygın olarak 3-5 yaş arası cocuklarda görülüyormuş. bu aşı olunursa hastalık olmuyormuş. hastalıgın etkileri aşırı ishal , bulantı ve kusma ile cocukta hızlı sıvı kaybı ve allah korusun sonrasında böbrek yetmezliğine kadar gidiyormuş. aşı bunun için yapılmış ,aynı zamanda bagısıklıgı destekleyici bir etkiside varmış.ve türkiyede aşı henüz cok yaygın değilmiş. son bir yıldr ülkemize gelmiş. devlet karsılamadıgı için tek doz aşının fiyatı 142 lira. şimdi bu bilgiler eşliğinde ben ne yapacagımı sasırdım. aşıya biz karar veriyoruz, mecburi değil ya, ne yapsam karar veremedim. siz de şimdi rota aşısını duymuş oldunuz... siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

sagolun kızlarda moral bozmamak elde dııl hala kulaklarımda cınlıyo merhametsiz annelikten bebekten öncesine gecti birsürü seyimi kapatmıs ne yaptım dıyorum tık yok bayramda ayakkabısını cevırmemısım sacmalıga bak yaaa 3senelık evlılıgım hıcmıs yani esimde gidip annesine biseyler anlatıyomus yani isin aslını bilmıyorumda o öyle dedi ama kacgundur gözlerim sis bi kere sormuyo senin neyin var diye cok kötüyüm cook.ben hala sılıkon ucla verıyorum memeyi ondan sutum kaynamıyomus taktı onlara kaynanam bagırta bagırta meme verıyorum istemio sılıkonsuz bide dun nısasta kavrulmus un getırmıs ondan mama yaptı verdı cocuga napıcam ben bu kadınla yaa.bide kızım kabız olmus yavrum mamaya gectık ondan mı oldu anlamadım sabah poposuna zeytın yagı surdum kulak cubuguyla bıraz yaptı ama nasıl zorlanarak sımıdıde cay kasıgıyla zeytınyagı ıcırdım eger devam ederse doktora gıtcem....

Leftere özel aşıları duydum ama benimde bilgim yok canım.Aileye bırakıyorlarda bişey olursa sonra yaptırmadık diye vicdan azabı çekermiyizki.Madem böyle aşılar var sağlık bakanlığı neden uygulatmıyor.Benim oğlumda çok irkiliyor,elleri kollarını uyurken sallıyor,kötü rüya görüyor yada rüyada korkutuyolar diye sölemişlerdi.Demek zeki olurlarmış:))))
Ebicim kayınvaliden cahil, eşin bu işi çözmeli,eşinle konuş bence senin söyleyemediğini o yapsın.Ben eşime dedirtiyorum çoğu şeyi,yada şakayla karışık.Kayınvalidem yok ama kayınvalideler dolu etraf:)))Bende böyle konularda pasif kalırım sesim çıkmaz,yırtıcı olmak isterdim bende,hayır diyebilmek güzel olurdu:))Kabızlığa gelince Tunadada 40'ı çıktığında başladı bu sorun,hatta 5 gün yapamadı fitil verdik.Doktorumuzu aradık fitil verin dedi,.Sonra kontrolde bir şurup verdi ama ben kullanmamıştım düzene girdi diye.Bugün 3.gün yine yapmadı,fitilde tembelliğe alıştırıyormuş offf bakıcaz artık.Mamalar yapıyor kabızlığı.Mamasına 1 çay kaşığı z.yağ kat dediler,eczaneden alıncakmış ama.Bnde z.yağ alıpta arasıra kullanim bakalım....

merhaba arkadaslar bende dunden pregon ignesine basladim.leftercim gecenlerde sormustun bu kezde bir tane embryo koycaklar canim bakalim hayirlisi neyse o olsun.bazi giriyorum nete ama yazcak bisey bulamadigimdan dolayi cikiyorum.geriden bebeklerinizin buyuduklerini izliyorum insallah biran once kabizliktan kurtulurlar .hepinizide opuyorum kizlar.

merhaba kızlar, ebi ne biçim kaynanaymış seninki yaa... eşinle konuş mutlaka böyle sey mi olur? ne demek ayakkabısını cevirmek, kendisi yapsın.. cok sinir olurum böyle seylere. araya insan girdi mi evlilikte sorun oluyor hep. ben kaynanamla hep mesefaliyim. eşimi de bu konuda kesin olarak uyardım. cok katı kurallar koydum. işlerine gelirse diyorum. tabi çat diye gelmedim bu aşamalara. epey ugras verdim. olay her zaman eş de bitiyor. öncelikle uygun bir lisanla eşine anlat. sen bu cocugu ne zahmetlerle dünyaya getirdin, herkesten önce bebegini encok sen düşünürsün, kimse vermez ama sen gerekirse canını verirsin. buyüzden üstüne gelmesinler. bir bebege bir kişi bakar, digerleri düzen bozar herzaman. hem nişastalı mama için uygun yaşta mı bu kuzucuk? sadece anne sütü değerinde 0-3aylık mamalardan kullanması lazım ve gerekirse bitkisel caylardan. inek sütü, unlu mama... bunlar cok zararlı. kabızlıgı da tetikler. bizimde son on gndür bi kabızlık sıkıntımız var. doktor fitil verdi, cok gerekirse kullan dedi. ayrıca bifiform diye bir ilaç var. yine devlet karsılamıyor. ama bugüne kadar encok işime yarayan ilaç. gaz ve kabızlıga birebir. yeni doğan gurubu için yapılmış. 14 gün kullanılıyor. zaten ilac da 14günlük. onu cok rahatlıkla tavsiye ederim sana. senin bebiş için cok uygun. cok rahatlayacaktır. ilaç kullanmak istemezsen halis zeytinyagı da iyi gelir. az bişey içirmekle iyi etmişsin. ama zeytinyagının asit oranına dikkat et. en düşük asit oranlı olanı al. ( zeytin ve zeytinyagı konusunda uzmanımdır :)) egede oldugumdan burda kendi yagımızı zeytinimizi kendimiz yapıyoruz ) ayrıca aktarlardan badem yagı al. 3 damla günde ondan verebilirsin. ve evinizde mutlaka tatlı elma yagı bulunsun. haftada iki kez göbegine ayaklarına sürüp masaj yapın. karın agrısına iyi geliyor. ben zeytinyagı tekniğini uyguluyorum şuan. bifiform ilacını artık kullanamıyorum büyüdüğü için. ama zamanında cok işime yaradı. allah onu icad edenden razı olsun.
kızlar şimdi üç yeni bilgi daha anlatayım sizlere :))
1. kontrole gittigimizde doktor bana dedi ki, kesinlikle nivea, dalin veya benzeri hiçbir ürünü kullanma. yagını, pişik kremini, ıslak mendillerini...bir madde varmış içlerinde , raf ömrü uzun olsun diye konuluyormuş. bu madde bebeklerin hormonlarını etkileyebilirmiş. 2 yasına kadar kullanma dedi. reklamlara saglıklı bebekleri çıkartıp aldatıyorlar sizi dedi. ne yapıcam o zaman dedim?! sadece sebamed kullanıcaksın dedi. dalin şampuanlar pişik kremleri yaglar sabunlar elimde kaldı :(( biz kullanıcaz artık :)) yenibaştan hep sebamed aldık. bu sıpoşlar cok tatlı ama boylarından büyük masrafları oluyor. yada biz tabi cok hassasız bu konuda. millet pazardan 1 milyonluk ıslak mendil alıp kullanıyo, hep pişik oluyo zavallıcıklar. ama umursamıyorlar. zaten cogu insan cocuklarına görev gibi bakıyor. bi aşı yüzünden iki gündür araştırma halindeyim yaa.. neyse gelcem o konuya. işte böyle. sebamed kullnın sizde. sebamedin ıslak mendili yok . onun yerine doktor, aldıgın ıslak mendili sudan gecirip kullan dedi. cünkü katkı maddesi olmasa mendillerin kumaş dokusu cok kaliteli dedi. sudan akıtınca geciyormuş.

2. rota aşısını deli gibi arastırdım. bebegi olan herkese sordum yaptırdınız mı diye . abimin karısının ikizleri var. 1 yasında. onlarda tüp bebek. bizim ailede tüp bebek cok yaygın :)) onun karısı da hastalık derecesinde takıntılı bu saglık konularına. deliler gibi arastırır. o yaptırmış. kendi doktorları mutlaka yaptır demiş. ölümcül bir virüsmüş. heryıl 600 bin bebek ölüyormuş bundan. pahalı oldugu için devlet karsılamıyor. zamanında pnömekok aşısı da öyleymiş ama en sonunda devletin aşı takvimine girmiş. bi süre sonra bu da girer diyorlar. ankaradaki doktorlarımı da aradım. her doktor mutlaka yaptır dedi. burdaki saglık ocagına bile sordum. ama 3 ay tam bitince yapılacak unutmayın. verem aşısı ile arasında 1 ay olacak. ayrıca birileri size bagırsak düğümlenmesi yapıyor o aşı derse inanmayın. 98 yılında ilk ası geliştirildiğinde böyle bir sorun görülüp aşı piyasadan kalkmış. sonra yeni calışmalar yapılmış ve yeni aşı üretilmiş. 130bin bebekte denenmiş ve 1 tane bile öyle bişey olmamış. son derece güvenilirmiş. daha da anlatırdım ama uzun lafın kısası pek cok ülkede mecburi bir aşıymış. kesinlikle yaptırmaya karar verdim. ayın3ünde 3 ay bitiyor. dördünde yaptıracagım . aşının zamnı cok önemliymiş. yaptıracaksanız takviminize not alın( güzel bir yanı ise iğne ile yapılan bir aşı değil. agızdan damla seklinde)
3. son bilgi :)) kabızlık kakasını yaptıktan sonra da karında agrı yapabilirmiş. bunun için bir cay kaşığı tamol şurup verirseniz cok rahat uyuyor. bu agrı kesici şurup her daim evinizde olmalı.
şimdilik böyle yani :))
kys sen neler yapıyorsun yaaa, valla ses soluk cıkmıyor. tedavi nasıl neler oldu anlat biraz ...

Kys canım hayırlı olsun,Allah inşallah sanada en kısa zamanda verecektir hayırlısıyla.Moral bozmak yok,umutlu ol,umudunu yitirmeden pozitif düşün canım benim.Tuna 2 aylık oldu,daha dün gibi doğumhaneye girerken bile çok dua etmiştim sana,inşallah Allah dualarımızı kabul eylerde sende evladına kavuşursun:)))))))
Tuna bugün kakasını yaptı,yapmasaydı yarın sabah fitil atmak zorunda kalcaktım.2 gündür debridat diye şurubunu kullanıyorum galiba şurup iyi geldi.Sırtından çıktı kaka,banyo yaptık bizde:)))
Ben pamuk kullanıyorum,kaynatılmış soğutulmuş suyla beraber.Ama bir yere gidince mecbur ıslak mendil kullanıyorum,bende bundan sonra yıkayıp kullanırım .Uni baby ıslak pamuk var ama ben burda bulamıyorum,onuda tavsiye ediyorlar.Manisalı arkadaşlarımız bize z.yağ verdiler ama ben cesaret edemedim tunaya kullanmaya,eczaneden alıcam artık,arasıra mamasına katim bari.
Leftere bu arada benimde abimin bir kızı var oda tüp bebek:)))

Back