• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kızlarr kac gundur gıremedım ınternetımızde bı sıkıntı vardı.masallah vıtamınlerede baslamıs kuzucuk yasemın buyumus teyzesi onu yer opuyorum kuzuyu...
bızde bugun doktora gıttık kızım 100gr almıs 3250 olmus ama hala mınık kızım doktor gece uyutma dedı oyuzden kılo alamıyomus.saat bası uyandır dedı 2.saate sekerı dusuyomus oyuzden derın uykuya gecıyomus artık hıc uyku uyumıycaz napalım.ınsallah ıse yarar da kızım azıcık daha toparlar.leftere sen nerelerdesın?kys de yok hıccc...

Ebi sağlık ocağıda 15. gün olunca devit3 başlanacak diyor,sen bu konuda ne yaptın??Bizim doktorumuzda verdi,sağlık ocağıda verdi aynı şey ama biz doktorun verdiği devit3 kullanıyoruz.Bizimde kontrolümüz vardı 3200 olmuşuz,çok mutlu oldum.Ebicim bizde 2 satte bir uyanıyoruz,uyanmak istemiyor altını açıyoruz,ayağını gıdıklıyoruz bir şekilde uyandırıyoruz,mamada veriyorum günde 1 kez.Doktorumuzda bugün ilave günde 1 kez ver dedi,1 ay sonra kontrolümüz var:)))
Lefterede,kys de yoklar.Kys sen ne yaptın canım tedaviye ne zaman başlayacaksın???????

bızde dun basladık devıt3 e önemlıymıs doktor öle dedı.ya dun gece hıc uyumadım zaten 2ye kadar kızım uyumadı sonra 3.30 uyandırmaya calıstım altını actım ugraslar sonucu kalktı bıraz emdi gozu kapalı ama tam uyanmıyor gozu kapalı emdı neyse 4.30 ta yattı sonra 5.30 ta zorla kaldırdım ve 6.30da yattı sonra sabah oldu dıye kaldırmadım acıkınca kendı kalktı 9da sabahtan berıde 1 saat anca uyudu sımdı yenı daldı mahvoldum yaaaaaaa valla bu sıstem benı zombıye cevırır aksam yemek yedıkten sonra 1.5 saat uyudum sonra kızımı doyurdum sonra 1saat daha uyudum esım baktı kıza 1.30ta uyandım ve 6.30a kadar uyumadım napcaz bılmıorum.....

Çok zor ya bu bebek işi....Ebicim çeneleri çok çabuk yoruluyor,o yüzden bi emip dinleniyorlar,uyurken emiyo çoğu zaman.Bizimkide çok zor uyanıyor,bazen tıkıştırıyorum ağzına,uyanana kadar cebelleşiyoruz.2 gecedir emmeye kalkınca uyumuyor bizim yaramazda.Uyansa uyumuyor,uyuyunca uyanmıyor:))))Bi şekilde düzelcekler herhalde...
Leftere nerelerdesin sennnnnnnnnnn.........

merhaba arkadaslar ben arada giriyorum yazdiklarinizi okuyorum kendim yazayim derken ya isim cikiyor yada esim yanimda oluyor girmek istemiyorum.ama neyseki sukurler olsun Allahima kendi tukanimiz vardi sattik gibi birsey.4 yildan beri kendimize hic zaman ayiramiyorduk hafta ici hafta sonu is derken cok yipranmistim.
arkadaslar yazdiklarinizi okudumda ne cok dertleri varmis bebeklerin insallah biran once duzeninize kavusursunuz. Allah bebeklerinize saglik sihhat versin insallah. opuyorum ucunude
bende bu hafta icinde regl olunca hastaneyi aricam. yazili olarak kac doz ve ne zaman kullanacagimi gondercekler beklemedeyim.opuyorum hepinizide

Hayırlısı olsun kys,inşallah tedavinde başarıyla sonuçlanır.Stres yok,Allah inşallah sanada nasip eder canım,dualarım seninle......

selam kızlar yaaa :)) bu site bakımı catlattı beni. sonrada bi kac gün tatil yaptık kaynanamların yazlıkta. valla okudum da yazdıklarınızı o ilk ay gözümün önünden gecti, sanırsın 1 yıl önce yaşadım bunları. ama hiç telaş etmeyin hep böyle gitmiyor. bizim artık neredeyse hersey düzene girdi. tek basına bakmak cok daha zor bunu gördüm tabi ama bebek düzene girdikce bende girdim. şimdi günde 8 saat falan uyuyorum ben. tabi aralıksız değil :)) ama 3er saatlik aralarla uyuyorum yada 4er saat. insallah birgün deliksiz bir uyku da uyuyacagız :))bebekleriniz kilo aldıkca düzene girecek ceneleri kuvvetlenecek. o zaman daha cok emip tam doyunca daha da uzun uyuyacaklar. ebi, 1 saat aralıklar bana cok kısa geldi. benimki de 3 kilo dogdu ama geceleri 2 saatte bir beslemiştim ben. tam uyanmıyordu ama emziriyordum. zaten emerse tam uyanmasına gerek de yok. doktorun biraz abartmış gibi geldi cünkü sana da yazık. sen ne kadar uyursan okadar sütün olur. bir de süt konusunda yeni bir kesif yaptım. börülce haşlaması inanılmaz süt yaptı bende. cocuk bogulacak raddelere geliyor bazen. bir deneyin derim.
kızlar bebekler nasıl kiloları nasıl? benimde cuma kontrolüm var. 3.aya girmemize cok az kaldı. kilosunu tam bilmiyorum bakalım kaç oldu... kızlar ben devit3 kullanmadım. acd3 verdiler onu kullanıyorum ama ikiside aynıymış. bu bitince devit kullanıcam. gaz durumları nasıl, insallah cok yoktur ya...

ya birde 48 haftalık hamile görünüyorum ticker de :)) rekor kırcam. nasıl yaptınız yeni tickerları?

Hoşgeldin,iyi olmanıza sevindim,Büyümüşte tatillerede gitmiş Barlascık:)))
Leftere Tunayla uğraşıyoruz işte,gaz problemimiz zincoyu kullanmaya başladığımızdan beri biraz hafifledi.Emziriyorum ama bazen doymak bilmiyor,mama yapıyorum mecburen.Bu arada face resimlerini attım bakarsın canım.Börülceyi çok severim ama ben karadenizdeyim burda yokki:)))Ege taraflarına geldiğimizde yemiştim,salatası çok güzel oluyor,ben zeytinyağlı fasulye gibide yapmıştım yemiştik:)))))))
Ebi bencede 1 saat çok az,zaten sindirilmesi o kadar sürer,hem sende çok yorulursun.
Leftere Lilypie - First Birthday ticker scene selection buradan yaptım ben,sende eklersin:)))

oh oh tatılde yapılmıs guzel olmus hakkettın tabııı masallah oglunu da buyuttun tatle gıttın bana coooook uzak gıbı gelıyo o gunler :((( valla kızlar kendımı kaybettım aksam kızım ne zaman yatarsa 12-1 yatıyorum 2saat sonra esım kaldırıyo sonra sabaha kadar oturuyorum sureklı kalk yat benı ıyıce kotu yapıo bende sabah 6-7 ye kadar oturup sonra emzırıp yatıyorum 2-3 saat daha uyuyup sabah kaldıgımız yerden devam edıyoruz.gece utu yapıorum toz alıyorum vs degerlendırıyorum :)) bu kadar rezıllıge hıc de kılo almıs gıbı gelmıor kafayı yıcem bakalım ne dıycek doktor carsamba yıne goruscez leftere ama bak cocuk 3haftalık oldu hala dogum kılosunda bıle dııl ya doktorda haklı eger kılo almadıysa ne dıycek acaba???bu arada bızde pazar gunu yarı 40 yaptık annemlerle kayınvalıdemlere gıttık ama cok zor cocukla yaaa bı acıkıyo 30-40 dk bı odaya gır emzır babam emzır.bıde bu kadar emmesı normel heralde dımı?ya bıde dun ne oldu anlatayım sabah kavaltı falan edemedım sutumu falan ıcmedım daha dogrusu ıkındıye kadar dogru duzgun hıc bısey yıyemedım sonra kızımı emzırıyorum ama cocuk sureklı ac sut gelıo ama hep aglıo emıyo azıcık duruyo yıne kac saat böle aksam cıldırdım artık daha ne emmek ıstıyo bu cocuk dıye bıde ögleden sonra cocuk hıc kaka yapmadı ama bı ton cıs yapıo sonra dolapta bırıkmıs sutum vardı ondan verdık cocuk sutu uyudu.sonra aklıma bısey geldı acaba sutum ıyı yemedıgım ıcın sulandı ondan mı cocuk doymuyodu böle bısey olurmu?neyse ben artık mama vermıyorum ama uyumuyosa 45dk 1saat sonra acıkıyo her ısteyınce meme verıyorum yeterkı buyusun.etraf sımdıden arayı cok acma yap hemen bı tane daha dıyo ama benım gozum korktu dogumdan sonrakı ılk haftamda cok zordu sımdı yıne öle hıc okadar cesur dıılım cocuk konusunda offffff uyumak ıstıyorum.....
kys hdı hayırlısı olsun sende korkucaksın bızım anlattıklarımızdan ama korkma sana bakıp gulunce keyfı yerınde olunca herseyı unutuyosun valla.ınsallah bu sene senınde senen olur ve sende 2010 hamilesi olursun hersyin hayırlısı tabii....

Ebi çeneleri çok çabuk yorulurmuş,emmek istiyorlar ama yoruluyorlar.Bende de aynı dert kaç gündür sürekli emmecek,bırakıyorum ağlıyor,yapışık ikiz gibi olduk kaç gündür:))) Ağlıyor yanına gidince illa aranıyor,bende çok yoruldum dün gece saat çalmış,ben kapatmışım yatmışım, 1 saat sonra uyandımki çocuğu kaldırmamışımn3 saat geçti aradan,üzüldüm tabi,off ne zamn düzene girecekler.........

evet canım yaaa ben mahvoldum artık dun 2de yattı yatana kadar emmek ıstedı sureklı artık kolumda takat kalmadı bıde benım gogus uclarım cok acıyo kanayan yara dııl ama emerken etım kopuyo sankı gecmıo bı turlu gogus kafeside kullanıyorumm ama ıyılesmıo bı turlu.bızde bugun doktora gıttık 3550 olmus tostosum cok sukurrr bugun bıde bol gelen tulumunu gıydırdım tam oldu coooook sevındım yaaa...buyumus sonunda saglık ocagına gıttık haftaya asıya gel dedıler sen naptın senınde ası var ben asıdanda korkuyorum ates falan yaparmı acaba?neyse doktor her saat kalkma gece 2saatte bır kalk emzır dedı bakalım masallah bugun bıde duzenlı uyuyor normalde bu saatte uyumaz mızmızlanır 1-2 ye kadar cok sukur 11de kalkmıstı emzırdım 45-50dk uyudu ayyy hayırlısıyla bı kurtarsa kendını bebısler bızde bı duzene gırerız ınsallah...annelerın hakkı nıye ödenmıyomus anladım :)))

Bizde salı günü hepatit aşımızı olduk,hepatit aşısı ateş yapmazmış,yaparsa ateş düşürücü verin dedi.Ama o anda ne kullancaz diye unutmuşum sormayı,gecede ateşi çıkmadı Allahtan.Verem aşısı biraz ağır olurmuş oda bi dahaki ay olacak.Benimde sağ göğsüm çok acıyor,emerken acıyorsa eğer ,memeyi yanlış almış oluyormuş ağzına,yavaşca parmağını sok(damağı zedelenmesin),tekrar memeyi alsın ağzına.Ben merhem kullanıyom ama bi işe yaramıyor (gaviskon),buzla masaj iyiymiş.
Maşallah büyümüş kızımız,Allah nazarlardan saklasın zuzucuğu,yavaş yavaş düzene girecekler inşallah.Bizimkide bugün uyuyor bende kaldrcam birazdan,kendinize iyi bakın öpüyorum sizleri...
Kys tedavin başladımı canım ya haber ver..........

bızde carsamaba olucaz asıyı doktor bıze calpol verdı ates cıkarsa yada agrısı olursa 1cay kasıgı verın dedı.benımde sag gogsum cok acıyor bıde bugun bı sertlık var bır tarafında mastıt mı oldum yaaa korkuyorum acayıp sızlıyo.sımdı sıcak su torbası koydum sagıcam belkıde sut kanalımı tıkandı ınsallah önemli diildır cunku mastıt cıkarsa antıbıyotık falan verıo doktor...demek yanlıs alınca meme yara oluyomus ya ama ben daha sılıkonsuz emzıremıyorum ucları bıraz cıktı ama benım cadıya yetmıo ıstedıgı gıbı ememıyo sınırlenıyo aglıyo :((( benım neden olur ucu yara ??
asınızıda olmussunuz hadı sıfa olsun saglık olsun ınsallah cok aglıyomu ası olunca bebıs?sen nasılsın dıkıs yerın nasıl ıyılestımı?
kys leftere nerdesınız???

Son düzenleme:
İnşallah öyle bişey olmaz,sağmak iyi gelir o zaman en azından kanallar açık tutulur.Eğer ucundan emerse ucu yara olur acır diye okumuştum canım.
Aşı olurken ağladı sonra hemen sustu,iğneyi vururken yani,kıyamam onlara.Ben tutamadım bacağından eşim tuttu:(((
Dikiş yerlerim iyleşti ama bazen sol tarafımda dikiş olmayan yerde ağrı oluyor,üşütüyorum sanırsam...
Kızlar kayboldunuz yine............

selam kızlar biz tatilden döndük :)) lakin sütüm korumadı beni adet görüyorum ve denize yine giremedim :(( bu sene deniz kısmet değilmiş. artık seneye insallah barlasla gireriz. kızlar ne zor dimi yaa bebek bakmak... bin cesit dert cıkıyor. ebi, masallah toparlıyor kızın. asıl şimdi kilo almaya baslayacak o. kızlar börülce yoksa yaşil sogan yiyin. birde cok enteresan bişey oldu bende. hanımeller bisküvisi var ya, onun yeşiline fena taktım bu aralar. habire ondan istiyor canım ve sütümü arttırdı. sizde de olur mu bilmiyorum ama cok komik geldi bana. ebi göğüs ucu yarası cok eziyetli yaa, cok sükür atlattım ama unutulur gibi de değil yani.. yanlış emzirmekten kaynaklanıyor yüzde 90ı. geri kalan yüzde onu da bebek ufaksa memeyi tam almayı basaramıyor yada cene kuvvetli olmayınca zedeliyor meme ucunu. internetten bir krem sipariş etmiştim ben. garmastan hiç işe yaramamıştı ama bu krem cok işe yaradı. pappila olması lazım adı. eger cok kötü duruma gelirseniz bu kremi alın. memnun kaldım.
mastit demeyin kızlar yaa :(( herseyin basıma gelmesi gibi o da geldi. eşimde diyor hatta, ne kadar zormuş hamilelik dogum diye. derdi bitmiyor sanki. eğer memede yani ucunda değil de genelinde bir kızarıklık varsa mutlaka doktora git. mastit apseye cevirirse cok feci olurmuş. antibiyotik ve minoset veriyorlar. gercekten işe yarıyor. bir de hep sıcak yapın diyorlar. havlu duş... vs. ama egerki kızarıklık varsa sıcaklık uygulamayacakmışız. cünkü kızarıklık demek iltihap demekmiş ve iltihap sıcakta daha cok yayılırmış. kızarıklık yoksa sade acı varsa sıcaklık uygula. bir de o memeden cok emzirmen gerek eğer iltihap yoksa. baktın kırmızılık baslıyor o zaman günde 5 kez 5er dakika buz masajı yapacaksın. 2 güne düzeliyor. ama acısı kötü tabi. kolun bile kalkmıyor. ama ihmal etme sakın. allah korusun sonra bir de nöbet yapıyor.

kızlar 3. ayımıza girdik bugün:))dogum sonrası cok hızlı gecti sanki. simdi carsambaya 3lü aşımız var. off yaa, ates de yapıyormuş. keske onun yerine ignleri ben olsam da faydası ona gitse :(( içim parcalanıyor valla.
uykusuzluk cok zor ya, ama birinci ayın sonundan itibaren bebege gece ve gündüzü öğretmeye baslamak lazımmış. ben basardım cok rahatladım. tabi önce biraz kilo almalrı gerek. o zaman cene kuvvetleniyor. ilk dogdugu ay 1 saat emerken simdi 10 k.da işini hallediyor beyefendi. sonra canı isterse keyif yapıyor :)) iyi emebildiği içinde daha uzun uyuyor. az daha dişinizi sıkın 2ay bitince hersey rayına oturmuş oluyor.
yasemin simdi bakıcam resimlere hemen :)) ben de yanileri yükledim. son fotolar adı altında. tosbagaya bakabilirsiniz.

Back