• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

Maşallah Barlasa doğdularda şimdide büyüyorlar,ay inanamıyorum hala. Dün gibi herşey adet olcam iğnelere başlıycam derken:)))))
Kys ne yaptı acaba Allah inşallah onada nasip eder.......
Ben son fotolar diye göremedim canım???Ebi faceni verde Mervenur'uda görelim artık yaaaaaa...

evet ebi yaaa...
ebi sana diyecektim bak unutmuşum. ben kızım olsaydı yapacaktım. seninki kırklanmadan yap bari hazır bebeğin derileri yumusakken. karınca yumurtası kremi var ya. onu alıyorsun. kuzucuk banyo yapınca bir güzel heryerine sürüyorsun. ama kafasına kaşına sürme. bacaklarına ve kutusuna sür daha cok. sonra giydir ve bir gün bekletip tekrar yıka. böyle olunca ilerde genc kız oldugunda kılsız oluyormuş. bir de o dertle ugraşmıyor yani. benim zamanımda olsaydı da annem sürseydi keske. resmen başa bela :))
kızlar yine bugün aklıma geldi ben yapıyordum da size söylemeyi unutmuşum gene ( bugün zihnim acıldı herhalde) arada bir ufak bir pamuga sütünüzden sıkıp bebeişlerinizin yüzünü gözünü iyice silin olur mu.. ben hersabah yapıyorum nerdeyse. hem cildi kurumuyor, hem mikroplardan korunuyor hemde gözlerine cok iyi geliyormuş. ilaç gibiymiş bu anne sütü. inanılmaz bir madde.
yasemin valla bende inanamıyorum yaa.. darısı kysnin ve tüm isteyenlerin başına. ondan da ses yok. tedaviyi ne yaptı acaba? facebooka bir bakarım ben yarın. neden gözükmüyor, düzelteyim onu. ama seninki maşallah dünya tatlısı. ve renkli gözlü. nazar degmesin. benimki kahverenkli oldu :) babası yeşil gözlü, cok umdum ama olmadı.. bir de tunayı babaya benzettim ben. ikisinin bir fotografı vardı. sanki biri diğerinin küçültülmüşü gibi :)

Evet babasının kopyası bi kendime benzetemedim:)))Gözleri renkli inşallahta değişmez bari onlar bana benzesin:)))Tunanın yüzünde başında sivilceler çıktı,sağlık ocağında gösterdim sıcaktan yada öpmekten olabilir dedi,şampuandan olabilirmi acaba???

Yazmayı unuttum,bizde bugün kırklandık,hava çok soğuktu dışarı çıkamadık,sadece 5 dakika komşuya geçtik,yumurtamızı aldık döndük:)))Havalarda bir soğuduki,evde ufo yakıyorum mecburen,hafta sonu güzel olsada dışarı çıksak bari, çok sıkıldım:(

kızlar coook uzun yoktum ama basıma gelenlerle ugrasıyordum gogus uclarım hala hafıf yara gecen hafta kanadı bıde kanayınca o gogsumu vermedım sabaha sıstı nasıl agrıyo koluma vuruyo sıcak havlu falan sagdım sureklı neyse ındı ertesı gun bıdaha adet ettı sureklı sagmalıyım ıcınde sut kalınca sısıyo.neyse gectı derken bıde 2gun ateslendım nıye anlamadıkta kan verdım ıdrar verdım falan kanda enfeksıyon var ama bogazım falan temız sonra dogumcumla konustum sezeryanda olabılır akıntı karında agrı falan olmadıkca tehlıkelı dııl dedı neyse cok sukur öle gectı ama yuksek ates adama kamyon carpmıs gıbı oluyo yaaa...yarında mısafırım var herkes sıkıstırıyo gelmek ıcın artık kızımla yasamayı ogrenmelıyım galıba :))))
ya bu arada ben bu gogus uclarımı nasıl toplıycam sılıkon kullandıgım halde nasıl yara olabılıo anlamıyorum sımdı ayva cekırdegını ellestırdım onu suruyorum emzırdıkten sonra dun basladım bakalım nasıl olcak?leftere ben senı eklemıstım face te benı resımlerımı gorebılırsın elıf dogan....
leftere hadi hayırlı olsun sut korumuyosa sen kendını koruycan bu durumda :)))) bakalım bız napcaz :))) ya bende 2.ay asısının derdıne dustum sımdıden hemsıre bana hıc bı ası ates yapmaz dedı ama yınede calpol ver gelmeden dedıler sen nasıl atlattın?
yasemıncım hadı hayırlı olsun kırkınız cıktı darısı bıze havlarda bırden cook sogudu tam dısarı cıkmaya hazırlanırken napcaz bılmıorum heralde benı kapı dısarı cıkarmazlar cocugu hasta edersın dıye...

Ebi çok geçmiş olsun canım,kendine dikkat et,havalar iyice soğudu.2. aşıya giderkende banyo yaptırıp öyle gel dedi,2 gün banyo yapamıyormuş bebek.ateş olmassada huzursuz olurmuş bebek.Leftereye sormak gerek bu konuyu:))
Bana misafir gelsin istemiyorum:))) bizimki kalabalığı sevmiyor,huzursuz oluyor,memeden inmek istemiyor.Offff leftere şu meme işini nasıl halletcem,karnı tıka basa dolu olsada memede diye tutturuyor,memesiz uyumuyor bir türlü.Geçende eşimin arkadaşları geldi,memeden inmedi bir türlü,gelenlerde bu çocuk aç aç deyip durdular,halbuki karnı toktu.Edepsizlik işte:)))),rezil ettin beni millete deyip kızdım bende Tunaya:))))Çok uykusu olsada illa memeyi bir iki emecek öle dalacak,çok nadir kendi kendine dalması,bu konuda ne yapcam ben yaaaaaaaaaa
Ebi ekledim seni,kucağında bebek olan kişi benim:))))Kızını yirim ben,çok şeker:)):))
Leftere canum son resimlerinizi gördüm çok tatlı,nanaklarından öp benim için Barlası::))))

valla yaa... epey uzun günlerden sonra simdi paldır küldür geciyor zaman... hele kırkı cıktıktan sonra daha bi hızlı geciyor sanki. yasemincim hayırlı olsun kırkı... allah yavrucuklarımıza nice güzel saglıklı uzun ömürler versin insallah.
tunanın gözleri değişmesin bencede :)) masallah boncuk gibi... bizim de baba yesil gözlü ama bizimki kahve oldu :(( cok umutlanmıştım halbuki :))
az sonra cizelgeyi de değiştirmeye calışagım. 49 hafatlık hamilelikten kurtulurum insallah :D:D

ahh ebi ahhh... süt ateşi derler bizde. bende yasadım insanın üstünden kamyon gecmiş gibi oluyor. doktor antibiyotik vermedi mi, cok iyi geliyor, süte de zararı olmayan bir antibiyotik vermişti. birde günde bir veya 2 tane minoset vermişti. ben bir içtim. ve buz masajını unutma. hemen toparlıyorsun. ama göğüs ucu yarası cok acı verici bişey. kalbimi söküyorlardı sanki. mervenur tam kavramıyormu gögüs ucunu? emerken dikkat et, kuzucugun alt dudagı biraz bükükse dogru emziriyosun demekmiş. ama iki dudagıda ıslık calar gibi duruyorsa yanlış emiyor ve bu yara yapıyor. meme ucu etrafındaki kahverengi halkanın bir kısmını da agzına alması lazım. bir de ebi, göğüs uclarını asla ama asla sabunla yıkama. banyo yaparken bile sabun getirmemeye calış. cok kurutuyor. günde on dakika da göğülerinin hava alması lazım. ben sarıkız misali evde acıp geziyodum kimse yokken :)) ve sıkı sütyen de yasak. naylonumsu sütyen de olmayacak. penye kullanırsan cok işe yarıyor. yani anlayacagın bir yıgın detay. bunları uygulaya uygulaya zamanla standart hale geliyor. bir de internetten göğüs ucu kremi istemiştim o bana cok yaradı. sende bir bak istersen. papillaydı adı .
ebi resimlere baktım ayrıca. sana ebi demekten gercek adını unutmuşum :)) cok tatlı kuzucuk yaaa... masallah ona.
yasemin bizimkilerin huyları benziyor sanki. benimki de kalabalıktan nefret ediyor. bi kalabalık oldu mu cıkdırıyor o gün kendine gelemiyor. yada ben dısarı cıkarınca onu cok insan görürsegene aynı. ama bak ben nazarada inanırım. ne zaman cok kalabalık olsa bi haller oldu. artık habire nazar duaları okuyorum. ve gercekten rahatlıyor. kalabalıgın bu etkisi de olabilir bence. hatta bi komsum söyledi, nazar için çörek otunu tavada yakıp dumanı evde gezdirirlermiş nazar duası okuyoruak. tütsü diyorlar. onu bile yaptım caresizlikten :)) ama dua işe yarıyor. kimse demiyor ki bunlar yıllarca ugrastı da kavustu cocuklarına diye, illaki kıskanclık oluyor.
süt konusunda da huyları aynı. son ana kadar emmek istiyor. öyle dalıyor. o uyuyunca sende dinleneceksin arık ki sütün cok olsun. istedikce ver diyor doktorlar ama öyle de süt azalıyor. olan sütte fayda etmiyor. ben işte zorla alıştırdım üç dört saatte bir vermeye. cok aşırı meme isterse de iki saate kadar düşürdüm gündüzleri. ilk basta biraz aglıyor falan ama artık dayanıcan. oyalıycan cocugu birşekilde. kucagında gezdircen, bol bol konuşup sarkılar söyleyeceksin. yani elinden geldiğince dikkatini dagıtacaksın. iki saati veya 3 saati oyalayarak tamamladıgında vercen hemen sütü. tıka basa doyurcan ama. artık memeden burun kıvırana kadar vercen. gazını alıp gene vercen. o sekilde birkac gün içinde alışıyor. ama uykuya dalış anı için bişey diyemiyorum cünkü ona bi çözüm bulamadım. huzursuzlandıgında uyuyacagını anladıgımda ( ki artık uyku saatlerini bildiğim için ayarlaması kolay oluyor) meme veriyorum. iki yudum cekip dalıyor.
geleyim ikinci ay aşısına... maalesef cok moral veremeyecegim. gercekten kötü çünkü. bir sol koldan ası oluyor. o aşı yüzünden 3 gün yıkamak yasak. bir gece önce bebeklerinizi güzelce yıkamayı unutmayın yoksa cok pasaklı olabilirler :) birkaç gün içinde sol koldan olunan aşı yeri kızaracak. normal olan bu. 4-5 ay içinde de orda bir iz kalacak. ömür boyu kalacak o iz. bizdeki gibi. iğnesi cok ince ve fazla acı vermiyor. diğer aşı sol bacaktan ve sonuncusuda öbür bacaktan oluyor. bu bacaktan olanlardan birinin içindeki ilaç yakıyormuş. o biraz canını acıtyormuş. encok onda agladı zaten:(( bu asıların hepsi yeniymiş ve yüzde 90 ates yapmıyormuş. benimkinde ateş yapmadı. hemen o gün size bebek için ilaç yazıyorlar. bana tamol pediatrik şurup verdiler. ates düşürücü, agrı kesici ve aşı sonrası şurubuymuş. çok iyi geldi. onu üç gün kadar günde üç kez kullanıyorsunuz. sonra günde bir verip kesiyorsunuz. aşı öncesi ilaç vermedim ben ama verenler var. işin en kötü yanı ise bebekte huzursuzluk yapması. tüm gün aklına geldikceagladı ama nasıl... bir anda irkilip aglıyor. aklına geliyormuş. zavallıcgın gözlerinden yas bile aktı, nerdeyse bende aglıyordum o halde görünce. o gün zor bir gündü. ama ertesi gün hersey normale dönüyor. insallah sizinkiler bu kadar etkilenmez.

kızımı begendınızmı?hıc bana benzemıo sıpam ama belkı gozlerı renklı olur suanda koyu yesıl belkı yesıl kalır yada ela olur :))) yasemın bu meme konusuna hıııııc gırme cıldırcam artık yaaa sureklı kendımı sorgular oldum ya bu cocuk doymuyo ya benım sut dandik yada cirkefliğinden yapıo bılmıorum bıde hala kılosu az ya her aglayınca meme verıyorum ve 1saat emiyo bide yanımda yatarak emziriyorum bazen bende dinleneyim dye ozaman 1.5 saat meme agzında öle uyumak ıstıyo ben deli oluyorum tabii bide dsabahları gazı oluyo coooook kotu sancılı offfffff gunduz hıccc uyumuyo ayyy hangı bırını anlatayımm kızım aglıyo ben kactımmm

Kızın çok tatlı,çok şeker,bal balll:))Allah bağışlasın,Allah analı babalı büyütsün,maşallah:nazar:
Bu bebişler memeci çıktılar,bizimkine kalsa yapışık gezcez.Ben günde 1 yada 2 kez mama veriyorum oğluma,verincede nasıl yiyor,bu seferde ben kötü annemiyim diyorum,çocuğa eziyetmi ediyorum diye,açmı kalıyor anlamadım gittti.....Galiba benim sütte dandik:)))sağ göğsümden süt akıyor geceleri hep ıslak oluyor ama var mı yok mu hala anlamadım..........

kızlar en kötü anne sütü bile dandik olmazz, hepsinin faydası var.. üzmeyin öyle kendinizi, kötü annemiyim falan diye... cocuga ne versen yer, ebi gibi mastit olunca mam verdim iki gün, danalar gibi yedi içti, ama yine meme istedi :)) bizim cocuklar anormal. tüp bebeğin yan etkisi meme düşkünlüğü olabilir mi acaba :D:D
ebi coook tatlı masallah, allahım korusun hepsini. ama işin biraz zor gibi, yani gaz diyince korkuyorum. cok kötü bişey cünkü gaz. ilaç vermedi mi doktor. bana bir sindirim ilacı vermişti bifiform diye okadar işe yaradı ki anlatamam. bi de uzun emmesinin sebebi cene kaslarını geliştiriyor olabilir. bir süre dayancan artık. zor ama gececek.
bizim sıpanın güzel yanlarını anlatayım azıcık da moraliniz düzelsin. şimdi üçüncü ayımıza girdik 10 gün oldu yaklasık. bu ay güzel bir ay diğerlerine göre. gülücükler yapıyor, herseye bakıyor, horoz gibi dik tutuyor kafasını, aglamalar azaldı, gece uykularımız gitgide uzuyor ( en süperi bu zaten ) cevreye tepki veriyor artık e kafasını da cevirerek beni takip ediyor, sesimi tanıyor, beni görünce heyecanlanıyor...müzikle kıpır kıpır elleri kolları oynatıyor ve en komiği de tv koca adamlar gibi dikkatle tv izliyor. özellikle belgesel ve reklam seviyor. tartışma programlarında görüntü hiç değişmediği için sinirlenip bagırıyor, hareketli bişey acınca susup izliyor. onu belgeselle basbaşa bırakıp kahvaltı yapabiliyorum. üçüncü ayda bu seyleri yaşayacagınızı düşünüyorum buyüzden ebi sık dişini hersey yoluna gircek...
olumsuz olan kısımları ise, artık yanlız kaldıgını anlıyor ve odada kimse yoksa bagırıyor.daha fazla ilgi ve konusma istiyor. ( tüm gün ne konusacagımı sasırıyorum) ve kucaga alınıp gezmek etrafı incelemek istediğinden yatmayı pek istemiyor ve durmadan kucakta gezdirince ne bel ne de sırt kalıyor bende. hele ki bebek bu ayda kiloluysa vay halinize... benimki biraz dana oldu, oyüzden cok zorlanıyorum. bu aylarda kanguru cok işe yarıyor aklınızda olsun. hem iş yapıp hem evde cocugu gezdirebiliyorsunuz ama iki katı yoruluyorsunuz o ayrı :)

sagolun teyzeleri allah kuzularımızı bize bagıslasın ınsallah...
leftere masallah ne guzel buyuyo oglusun bıze daha cooook var bakalım bız napıcaz ama benım kızım bı tuhaf onunla konusmamı ıstıyo 2-3 gundur bıde konusunca bana guluyo korkuyorum bu cocuktan bıde sesler cıkarıyo agular gıbı tuhaf bu cocuk yaaaa...bende bugun mılupanın papatya cayından verdım öglen uyumuyo ya belkı rahatlatır uyur dıye 2haftada sonra verlıyomus sanırım ınsallah bı sey yapmaz 3gundur kaka duzenıde karıstı önceden sık sık az yapardı sımdı aksama kadar yapmıyo aksam bıton yapıyo.ayyy bu cocukların kullanma kılavuzu nıye yok ki ?
valla yasemıncım ben mama vermıyorum gecengun mısafır gelınce verdım emzırmekten daha kolay olur dıye ne buyuycekse benım sutumle buyusun dunde yurt dısından yengem geldi ne guzel bakmıssın hıc kafana takma kım ne derse desın dedı ben de sureklı kendımı sorguluyorum bırılerınden ıyı bıseyler duymak cok ıyı geldı yaa.sende kafana takma canım benım.ben bıde artık memeden azıcık ayırcam bazen 1saat emıyo hepsını karnını doyurmak ıcın kullanmıyo muhtemelen keyıf yapıo memede artık yarım saat emzırıyorum sonra zorla emzik veriyorum mızıldanıyo falan ama napıyım alıssın cumartesi 40 ımız cıkcak koca kız oldu artık :))))

merhaba arkadaslar kusara bakmayin coktandir giremiyordum eve yeni internet baglattik oda biraz uzun surdu onceki netten pek memnun degildik kapattirdik. su anda evdeyim bisey yaptigim yok pek aliskin degilim evde olmaya yeni yeni alistim. bu arada bos durmuyorum ise bakiyorum devamli evde durmak SIKIci oluyor. tedavime gelince yarin hayirlisiyla basliyorum icimde sanki hic umut yok gibi nedense ama hayirlisi olur insallah.keske dondurulmusum olsaydi toplama islemi biraz zor oluyor. bu kez evime gelcem kayinvalidemlere gitmicem sagolsun elinden geleni yapti ama insanin evi gibisi olmuyor. artik iyi kotu kendi kendimi idare edecem.arkadaslar Allah bebeklerinizi size bagislasin masallah cok hizli buyuyolar gibi geliyo bana tabi eziyetini cekmeyen bilmez orasida var.hepinizide opuyorum.

Kys canım umutsuzluk yok,kendini pozitif yönlendir şimdiden olmaz diye kendini şartlandırmak yok.Allahın izniyle hayırlı haberlerini alcaz.Sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öle yap,evinde kal,eşin yardımcı olur sana.Merak etme bende tektim:)))
Ebi kuzucuk kırklancak demek,bizim oğlanda geçen hafta kırklandı, dünde kırk mevlüdünü yaptık.Dün bir usluydu herkes aman ne uslu bebek dedi,bugünse canıma okudu,sabah beri uyumadı,memeden inmedi,nazar değdi galiba.Az önce babası uyuttu bir şekilde.Ebi bizimde kırkından sonra kaka düzenimiz değişti,3 gün kaka yapmadı,doktorunu aradık fitil verdi ama kullanmadım 4. gün yaptı,bu süre içindede sıkıntı yaşamadık.Tunada hergün az çok dediğin gibi yapıyordu.Bağırsaklar düzene giriyormuş büyüdükçe.Papatya çayı iyi gelirse bende alim.Milupanın rezene çayını kullanıyormusunuz bebekler için olandan?100ml hazırlanıyor ,ne kadar içircez ki ondan,ben 2-3 çay kaşığı verdim sadece...

kys, hadi hayırlı olsun, içine umutsuzluk düşürme. pes etmemen lazım ki olsun. yurt dısında basladın dimi tedaviye? kaç embriyo konulacagında anlaştınız mı? umarım 1tane koymuyorlardır. ama ben bu sefer olacagına inanıyorum. seninki de bizimkiler gibi yaz bebişi olacak :))
kızlar kaka konusunda endişelenmeyin. bagırsaklar düzene girene kadar bir takım degişiklikler oluyor. ben bebekler için olan rezene cayını kullanmadım. büyükler için olan bir rezene cayı var. önceleri kendim içtim. sütten geçiyordu. bebek büyüdükce sütten gelen etkisi azalıyor, o zaman kendine içirmeniz lazım. ben 30ml. veriyordum 2aylıkken. papatya cayını henüz denemedim. ama gaz problemi bebek büyüdükce azalıyor o yüzden denemeyi düşünmüyorum. fakat milupanın gece çayı var. gece uykusunu daha rahat gecirtiyormuş. ondan alacagım bu hafta.
yasemin ayrıca allah kabul etsin mevlüdünü. biz hala yapacaz :)) bu ay yapmayı düşünüyorum. kesin bir zamanı yok diye biraz erteledim.

Sağol leftere:))Resimlerini face attım bakarsın canım.Zamanı yok dediğin gibi,önemli olan duasını ettirmekti,bende 1 hafta sonra yaptım mevlüdünü.Rezene çayını bende 10cc verim bari......

kızlar cok yogundum 3 gun ust uste mısafır agırladık cuma cumartesi pazar cumartesi gunu 40 cıkardık yakın bıkac kısıyle yaptık ama asıl 39.gun cuma 40tan calma yaptık.bebek uyusun dıye yapılıyomus cok komık yaa.aksamdı annemle yengem geldi yengem ali imran suresını okudu agzına burnuna vucuduna ve poposuna ufledı atesli hastalık gormesın dıye sonra suya dualar okundu suya alyansımı attılar kızımı yıkadılar boynuna tesbih taktılar sonra bende kalan dualı suyla abdest aldım.ertesi gunde yıne yıkandık yasinler falan okundu dualar yapıldı guzeldı yani cok eglnceli seyler yaaa.cuma cumartesi hem gunduz hem aksam mısafır agırladım pazarda kayınvalıdemde bebek gormeye gelen vardı epey yogunlastık bırden...ben papatya cayını gunduz rahatlasın uyusun dıye verdım bıkac kez hergun vermıorum bıde 50ml hazırlayıp verıorum özellıkle hıckırık tutunca verdım hemen gecıo yoksa yarım saat hıckırıyo oda cok huysuz yapıo kızımı.amannn öle böle derken 40ı cıktı bıttı yarında ben doktora gıtcem bakalımne olcak.yasemıncım allah kabul etsin mevlutu yapmıssın ıyı olmuss masallah dualanmıs ev de bebekte allah esırgesın kuzuları...
kys bastan böle olursan ooooo ısımız var keyıflı olcan ınanıcan canını sıkma sakın kolay gelsın allah rast getırsın hayırlı guzel haberler ver bıze ınsallah....

yasemin bakcam simdi face'e. merak ediyorum nasıl olduklarını :)
ebi hadi hayırlı olsun, bayaa güzel bir kırk yapmışsınız. allah kuzucuguna uzun ve güzel ömürler versin. canım hıckırık benimkini de tutuyor. yarım saat sürüyor hele ki uyumak üzereyken tutarsa gıcık oluyorum. ben dogdugundan beri hıçkırık tutunca bir cay kasıgına kaynatılmış sogumuş su koyuyorum. içine de 3 damla limon damlatıyorum. anında kesiyor. teyzemden öğrendim bu yöntemi de. bebeklere de bir zararı yokmuş. aklınızda olsun. bir de bişey sorcam, siz bebeklerin işitme tarama testlerini yaptırdınız mı? o geldi aklıma bugün. yaptırmadıysanız mutlaka yaptırın. burda bazı hastaneler yapıyormuş sadece benyaptırdım. muayenelerinde yapılmıyor. özel olarak gidip yaptırmanız lazım.

Back