• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kızlarrrr mrb ıyı bayramlar...
nerden baslasam nasıl anlatsam bılmıorum...
ılk olarak 6sı sabah hastaneye gıttık dogumlar cok fazlaydı hesapta olmayanlarda cıkmıs.neyse hazırlandım ve amelıyathaneye ındırdıler ama heyecandan morarmısım.tabii bide heyecandan gece sadece 1saat uyudum :))) neyse doktorum geldı epıdurali yaparken cok sıkıntı oldu bıkac kere gırdıler ama olmadı ve sonra spınal yaptılarını anladım.ısın en kolay kısmı meger dogummus :)) basladık derken kızımı gordum pespembe bı kız hıc aglamıyo kocaman acmıs gozlerını bakıo saga sola o an koptum tabii kontrollerı yapıldı gıydırdıler azıcık öpup kokladım sonra goturduler.dıkısler bıtene kadar kac kere sordum bılmıorum bıttımı daha ne kadar var dıye en sonunda atcaktı doktor benı amelıyathaneden :))) neyse odama cıktım sonunda annemler kendını kaybetmıs zaten benı kımsenın gozu gormuyo esım yanımda bıtek herkes cadınınn derdınde.ıste bu kısımlar guzeldı sonra uyusma bıttı agrılar basladı sutum yok kzım nasıl bagırıyo bu kısımları hatırlamak ıstemıorum hastanedekı 2gun cok zor oldu belımde ıgnelrın gırıs yerı ayrı dıkısler ayrı bıde benım kızım kafasını bastırdıgı ıcın yamulan kaburga agrılrım ayrı bıkac kez hungur hungur agladım.neyse hepsı bıttı sımdı ama hala sutum cok ıyı olmadı heralde cunku 2gundur kızım kaka yapmıo sadece cıs yapıo acaba yeterı kadar beslemıomu sutum?ama leftere allah razı olsun su sılıkon gogus ucu kurtarıcım oldu.kızımda yenı duzene gırıo sankı dun hep 15-20dk emıp 2saat kadar uyumaya basladı bu gece rahat ettık ondan once bızı maymun ettı.sımdı babasıyla uyuyor cok sukur ısme gelınce hala bulamadık :((( utanıyorum artık ama aıle ıcı referanduma gıdıcez.sude nur yada nur simin dıyorum kayınvlıdem ceyline sarmıs bakalım ne olcak :))))
ama rabbım ısteyen herkese nasıp etsın coook guzel bısey bı canlıyı kendınden cok sevmek böle bısey koklarken ıcı tıtrıyor ınsanın.ınsallah bundan sonra daha sık ugrıcam su agrılarımda bı bıterse super olucak...

oncelikle cok tebrik ederim arkadasim, Allah anali babali buyutsun saglik ve mutluluk icinde. canim cok aci cekmisin gecmis olsun insallah biran once sagligina kavusursun.ayrica sude nur ismini begendim cok guzel isim bakalim hangisinde karar kilcaksiniz saglicakla kal opuyorum.

Canım ya sende sonunda kızını kucağına aldın demek,Allah analı babalı büyütsün.Herşey geçer ,bizim oğlan 15 günlük oldu,dünyaya gelen büyüyor,her gün ayrı bişey çıkıyor.Ağrıların geçer canım,kendine dikat et,üşütme ayaklarını.Alışcaz artık,siz yine şanslısınız anneleriniz yannızda.Görümcem salı günü gitti benimde, kaç gündür yalnızız,Allahtan bayramda babası benimle.Gaz sancılarımız oluyor bizimde,anneliğe alışmaya çalışıyorum biryandanda:)))))Artık yeter koyun ismini,bizden tc istediler hemen çıkarttık n.cüzdanını:)))))
Leftere bugünde memeden inmek bilmedi,mamada verdim doymuyor diye.Sabah beri illa meme emcek öle uyuyacak,memeden kopmuyor.Sütüm yetmiyormu acaba,sıkınca ucunda süt oluyor,zorla şimdi yatırdımda uyuyor......

yasemıncım bugun koyucaz ınsallah ısmını dedıgım evde bı oylama yapıcaz heralde :)))
kızlar dun doktora gıttık kızım zayıflamıs 3050 ye dusmus doktor mama kullan dedı sut sagma makınesı aldım gogsumun bırı fena dııl ama sol gogsum tembel ondan dıgerınden 3te 1 kadar sut gelıo nasıl artırabılırım mama vermek ıstemıorum.cok sukur kaka yapmaya basladı dun rahatladım bıraz sımdı de cocuk costu dun ogleden sonra 3kez kaka yaptı cocugun kafasına kadar kaka olcakmıs nerdeyse :)) napsam tembel gogsumu nasıl calıstırabılırım???
valla kızlar annelık yasanarak ogrenılıomus cok zormus cooookkkk...

Bende sabah eşime dünyanın en zor işi bebeğe bakmak dedim,gerçekten öyle ama.Canım bende tam bilmiyorum ama emzirmekle kanallar açılırmış,sağmakta açıyormuş diye söylemişti hemşireler.Bol bol sıvı tüket.Benimde sütüm yetmiyor galiba çünkü doymak bilmiyor tuna,bende günde 1 kez kaşıkla mama veriyorum .Sonuçta doymuyorsa ne yapcazki......Yarın bizimde kontrolümüz var ,salıda benim kontrolüm.Anne karnında herşey daha kolaymış, bizde alışcaz herhalde:)))))))))
Hadi bakalım ismi ne olacak???

gercekten canım yaaa hersey anne karnında daha kolaymıs yaaa asıl ıs dogduktan sonraymıs bızde carsamba yıne gıtcez doktora bakalım ne dıycekler ben yakında gıtmıycem doktora doktorum 40 gun sonra gel dedı muayene ıcın antıbıyotık verdı o bıtıyo bugun bıde 15 gun sonra bı kreme basla dedı dıkıslerın daha az ız bırakmasını saglıyomus onu kullancam bakalım.....

selam kızlar , annemler gecen hafta gitti. tamamen yanlız kaldım. kaynanamlarda yok, eşim de calışıyor...annemler giderken buhran gecirdim resmen ama simdi alıştım. tabi bebek sırf bana kaldıgı için o alışma döneminde giremedim nete. ebicim yaa sende dogurdun bak, simdi kys kaldı insallah. hamilelik dAha kolaymış dimi:) canım senin kız kadir gecesi kızı oldu :) allah saglıklı hayırlı evlat etsin,analı babalı büyütsün insallah. ama senin anestezi uzmanı kötü cıkmış, ona üazüldüm. nasıl iğneyi dogru yapamaz hayret bişey ya. şimdi agrıların nasıl, iyileştin mi?
ebi kızımızın ismini heyecanla bekliyoruz :))
kızlar anladıgım kadarıyla süt problemleriniz var. işte baslangıcta cok sorun oluyor bunlar ama hepsinin caresi var hiç endişelenmeyin. şimdi ben gene sıradan gidiyim.
1. ebi kızının kilo vermesi cok normal. bunu doktorun söylemedi mi ve mamaya baslayın dedi? her cocuk dogduktan 15 gün içinde kilo verir bu istisnasız her cocuk için gecerli. bu sütün yetmiyor anlamına gelmez asla. anne karnında suyun içinde bebeğin vucudu şişiyor ve su topluyor. bu şişlik inince kilo veriyor. asıl kiloyu 15. gününden itibaren almaya baslıyor. benimde aynı böyle oldu. hiç mamaya baslama bence ( az sonra süt nasıl gelir söyliycem) ama illaki baslarsan biberon kullanma.
2. ebi kaka konusunun düzene girmesine sevindim. ilk bir iki gün zaten cok zor kaka yapıyormuş bebekler. ve kakaları siyah koyu renkli oluyor. sonraki bir kac gün günde 3-4 kez yapıyorlar ve kaka rengi değişiyor, acılıyor rengi. bir haftadan sonra artık kakanın hadde hesabı olmuyor :)) günde 12 bez değiştirdiğimi biliyorum :D:D öenemli olan kakanın rengi. altın sarısı olursa yada turuncumsu bişey , o zaman bebek cok saglıklı demek. ama koyu renge dönerse, yesil olursa bebek soguk almış üşütmüş demek. siyah olursa mutlaka doktora gitmesi gerekiyor demek.
3.yasemin öyle uzun vakit memeden inmemesi, sütün yetmiyor demek değilmiş.bende aynı seyi yasadım, artık cinnet geliyor insana memeyi bıraksada biraz dinlensem diye. bi keresinde koltukta tam 5 saat oturduk beyefendi meme istiyor diye. sonradan arastırdım ki süt yetmediği için değilmiş. beyler oyun oynuyorlarmış megerse... bebeklerde emme refleksi olurmuş. sigara tiryakisi gibi meme tiryakiliği... o reflekslerini tatmin etmezlerse huzursuz oluyorlarmış. tabi onu da bizim memeleri kullanarak yapıyorlarmış. cogu kadın bu yüzden kuru memeye alıştırıyor ve bebek rahatlıyor. ( silikon ve kaucuk olarak bu memeler ikiye ayrılıyor. kaucuk bebegin daha cok hoşuna gitse de bakteri tasıma riski daha yüksek. silikon memede ise bakteri oluşumu yok gibi) ben cok ugrastım kuru memeye alışsın diye ama alıştıramadım. bunun yerine 3 günlük bir egitimle meme emme saatlerini düzene soktuk. simdi 3 saatte bir yarımsar saat emiyor. arada bir yine emme refleksi nüksediyor ama unutuyor sonra. eger basarabilirsen kuru memeye alıştır. bu arada kuru memelerde bir yasına kadar damaklı meme vermemek gerekiyormuş. diş yapısını bozuyormuş. damla agızlı meme verecekmişsin. bir yasından sonra da damaklı memeye gecmeyi tavsiye ediyorlar. ve birde alıştırırken asla bal'a banmıyormuşsun en zararlısı balmış. cok cok az bişey recele banabilirsin.

geleyim en önemli konuya :)) simdi biz sezeryanla dogum yaptıgımız için süt kanalları normale oranla daha yavas calışıyor. 4 gün içinde kendine geliyor. bebek büyüdükce süt miktarı da artıyor. kanalları en cok acan olay bebegin emmesi. ne kadar emerse o kadar üretim oluyor. öncelikle bir memeden az süt geliyorsa bebeğin iyice acıkmasını bekliyorsunuz. meme aranmaya baslayacak yada aglayacak kadar acıktırıyorsunuz. sonra bebeği sütün az geldiği memeye veriyorsunuz. bu yapılınca ac olan bebek ilk basta tüm gücünü kullanarak emermiş. sonradan aheste aheste keyif yaparak devam ediyorlar emmeye. ama ac bebebk ilk 5 dakikada tüm gücünü harcadıgından, memede tıkanıklık varsa geciriyormuş. bu yöntemi ilk 6 ay sütünüz olsun olmasın yapmanızı öneriyorlar. ( bu bilgilerin cogunu burdaki doktor ebe ve hemsirelerden, annemlerden ve internetten öğreniyorum. 1 doktor 2 ebe ve bir hemsirem var cocuk için süperler . eve bile geliyorlar cagırdıgında) şimdi bu tekniği bir gün yaptınız ama kanallar acılmadı mı? o zaman ikinci tekniğe geciyorsunuz. ki o cok kolay. memeleri direk dayanabileceginiz kadar sıcak suya tutuyorsunuz. bi 5-10 dk tutup kurulayın. ve hemen emzirirsen sakır sakır süt geliyor. ben bunu bilmiyordum. bir gün banyodan cıktım giyinecegim, baktım ayaklarıma bişey damlıyor. sıcaktan kanallar acılıyormuşmeger :)) ama buna ragmen yine kanallar acılmadıysa son tekniğe geciyorsunuz. bunu da ebeden öğrendim cok sasırdım. bir tane atatürk orman ciftiliği sütü alıyorsun. ama şişede olanlardan. hani ağzı geniş oluyor ya ondan. içindeki siti boşalt siseyi temizle. sonra siseyi kaynat bir güzel. maşa ile kaynar sudan cıkar.şişenin sadece baş kısmını agız kısmını soğuk suya tut. sadece o ucu sogusun. sonra hemen şişeyi tıkanık olan memenin ucuna koy. hani eskiden sırta bardak cekerlerdi bilirmisiniz, onun gibi. süt şişesi o sıcaklıkla meme ucunu bir anda cekiyor. azbişey acıyor ama ne tıkanıklık kalıyor ne bişey. sonra şişenin agzını memeden cekerken öyle pat diye cekme. parmagınla hava aldırarak şişeden ayır ki canın yanmasın.
oyyy ne kadar cok yazdım yine. ... :D

kızlar biz 40 günü bitirdik bu arada. bugün 42 olduk :)) artık hersey daha güzel. işin en zoru ilk bir ay. atlattınız mı hersey düzene giriyor. benim kanama falan da bitti. 38. gün bitti. 40. gün korunma iğnesi var onu ol diye tutturdu ebe. herkes oluyormuş. hatta bende ona güldüm. sanki her istediğimde hamile kalıyorum da bir de korunacagım. bizim zaten olmuyor ki... ama tedavi sonrası cok hamile kalan oluyormuş. bir de psikolojik rahatlama var tabi. genelde ikinciler hep dogal yolla oluyormuş. bende yaptırdım ne yapayım. aslında ikinciyi de istiyorum ama şimdi barlasıma kıyamam... allah da verirse insallah daha epeyyy bi sonra olur ikinci :))
ilginç bir not : son iki gündür sabahları cizgi film izliyor barlas. gözünü ayırmadan onu izleyerek uyuyor. artık gözler tamamen normale döndü. herseyi görüp takip edebiliyor. ilk ay öyle boş bakıyordu :D

Leftere bilgili arkadaşım çok sağol ya okuyunca rahatlıyorum:))))Bugün benim kontrolüm vardı ,halası Tunanın yaındaydı,emzirip gittim ama peşimizden huysuzluk yapmış.Halasıda emziğini vermiş,başta almak istememiş ama sonra alışmış,doktorada sordum çok emmek isteyen bir bebekse ver dedi.Malum benimki keyifci bir bebek:)))Leftere bir memede 30 dakika diğerindede 30 dakikamı olacak.Tuna bazen bir memeden 10-30 dakika arası,diğerindende bu aralıklarda emiyor normal mi???
Demek barlası 40 ladınız,mevlüt yaptınmı,nasıl oluyor bir anlatırmısın 40lamayı????
Dikiş izi için krem vermedi ismini yazarsanız aldırim bende eşime.....

canım leftere yıne dokturmussun sagol canım hala sut sorunum var yavas yavas artıyo ama kızımın mıdesıde aynı oranla buyuyo sureklı meme ıstıyo.mamayı sadece gece verıyorum bır sefer enazında gece bıraz uyuyor böylece.dun butun gun hıc uyumadı bugece mamyı yedı 1.30du bı yattı sabah 8.30 a kadar cok dengesız hala.1-2 gun emıp 2-3 saat uyuyodu uyanıyodu ayyy nasıl sevındım duzenledık dıye ama nerde sonra bı sapıttı tam yanı.bugun yıne doktora gıtcez bakalım nedıycek busefer baska doktora ama.tanıdık bı doktor bulduk bakalım denıycez.bu arada kızım hıc buyumuyo gıbı gelıyo bana :))
ya leftere kaka yesılse usutuyo demıssın benım kızım cumartesı kaka yapmaya basladı ve hep yesıl hep usutuyomuyuz yanı.ayyy sımdı panık oldum ben napsam kı?
bu arada kızımın adınıı en sonunda buyukbabası el atarak merve nur koydu eee bız becerıp bulamayınca tabiiii :))) neyse guzel heralde ben hıc ısımle hıtap etmedıgım ıcın tuhaf gelıor....
bu arada annelık cok zor yaa dun bende ıpler koptu o agladı ben agladım esım yazık kucagında cocuk omuzunda ben ıkımızıde susturdu.yaa sureklı acmıs gıbı aglıo ve nasıl bı aglama sesı kısılıo ve sonrasındada ıcını ceke ceke bı hal oluyo.en sonunda bende agladım ısste.allahın ısı bellı olmaz ama önceden 3 cocuk dıyodum sımdı dogum ve bebek en fazla 2 dıyorum :)))
yasemın tunayı memeye alıstırmakla ıyı yapıosun benım cadıya verdım almıyo yaaa atıyo tutmuyo cıdden hayat kurtarıyo bazen.sen toparladınmı canım bıraz nasılsın?

kızlar zor valla annelik, herseyi yasşıyor insan. dün gece sol memem bir anda şişti. ömrümde öyle meme görmedim. sonra hemen ardından nöbet gecirdim ve ateşim tavan yaptı. galiba ölüyorum dedim. acile koştuk. süt tıkamış bir damarı. o da iltihap yapmış. ve o hale gelmişim. ilac verdiler falan rahatladım şimdi. ama cumaya kadar tek memeden emzircem :( işte hep bu yasanan o ufak melekler için. ama değer bence. yasemincim ilacın adı contractubex. ama ameliyattan 25 gün sonra kullanmaya başladım ben. doktor öyle dedi. korseyede 30. gün izin verdi. internetten güzel bir korse ısmarladım ama hala gelecek insallah.
40ına gelince... önce bebiş yıkanıyor. banyo suyuna çiçekler konuyor. birkac tane de bozuk para atılıyor. sonra 40 maşrapa su dökülüyor bebeğe ama bu cok uzun süreceği için büyükler elekten gecirip bir kerede döküyorlar. bu sırada dualarını okuyor yıkayan kişi. biz yasin de okuduk. bebişin işlemler bitince annede yıkanıyor. yine elekten gecirilmiş suyu basından aşagı döküyor. ama banyonun sonunda döküyor. abdestini alıyor ve yine bildiği bir kac duayı edip banyodan cıkıyor. böylece lahusalık bitmiş oluyor. aynı gün anne ve bebek uzak bir yere gezmeye gidiyor. 20sinde yakın gidiyordu. 40ında uzak bir semt olabilir. yakın bir akraba olabilir. gidilen evde ev sahibi bebeğe pamuk ( ak sakallı uzun ömürlü olsun diye) veriyor. kız cocugunda ise saclarına cok az un sürüyor( ak saclı olsun diye) yumurta veriyor ( bereketli olsun diye) para veriyor ( zengin olsun diye) seker veriyor ( seker gibi dilli olsun diye) evine dönünce o yumurtları ve sekerleri kullan. pamugu da hatıra saklayabilirsin. 40ından sonra istediğin herhangi bir gün de mevlütünü yapabiliyorsun. güzel seyler valla. ben yaptım hepsini. gelenekleri genckızken sevmezdim ama insan büyüdükce seviyor sanki.

ebi kaka renginden korkma sakın. demiştim ilk basta yesilimsi yapar diye. şimdi seninki normal. anne karnındayken içinde biriken maddeyi atıyor. bir kac güne onun rengi acılıp sarı olacak. sarı olduktan sonra yeşile dönmemesi gerek.
ebi bence merve nur güzel isim. allah ismiyle büyütsün. hem anlamlarıda cok güzel.
ebi, mama versne bile o kadar uzun uyutma merve nur'u.mutlaka 3 saatte bir beslenmesi gerekiyor. ben benimki uyuyorsa bile alıp zorla memeyi tıkıyordum agzına. ilk baslarda karnı doyan bebek ellemezsen uyur. ama susuz kalır. susuz kalması da tehlikeli. sen zorla tıkıştır memeyi. ilk basta almasa bile sonra uyku sersemi üç beş çekiyor :)) obile yeterli olur yani. zamanla 3 saatte bir emmeye alışacak. benimki emzik almıyor, ilk basta her dakka emmek istiyordu. sonra bu 3 saat olayına alıştırmaya karar verdim. emziriyorsun. sonra gazını cıkarttırıyorsun bi daha emziriyorsun. bunu tekrarlıyorsun taa ki artık bebek agzında süt biriktirip onu dışarı fışkırtna kadar. agzına kadar doyuyor yani :)) sonra saate bak. 3 saat yada 2 bucuk saat sonrasına kadar aglasa da aglamasa da meme vermek yok. bir kaç gün içinde bebk buna alısıyor. bazen geceleri 4 saate cıkarabiliyorsun. bebek 5 kiloyu gecene kadar bu şekildeymiş. beşi gecince gece 6 saat uyutabilirmişiz. benim sıpa beşi gecti ama 6 saat aralıksız uyuması mucize olurdu herhalde :)) bir de süt konusunu hiç dert etme. bebişin midesi büyüyor ama senin üretiminde artıyor. fırsat buldukca uyu. uyku, su ve huzur süt üretimi için en önemli seylermiş. cok fazla su içmen gerek.
ebi bebiş hep mi aglıyor yoksa birkereye mahsus mu oldu bu? eşin ne hale gelmiştir kimbilir. mazara gözümün önünde canlandı da insan bi kötü oluyor. zor gercekten anne olmak. onunla beraber sende aglamak istiyorsun

Leftere çok geçmiş olsun,nazar değmiş sana canım ya.Gelenek görenekler güzel şeyler,bende severim,bakalım bizim kırkımızı kim yapar...
Ebi merve nur çok güzel isim Allah şansını bol etsin,uzun ömürler versin..Gaz sancısı çekiyordur ufaklık,ayaklarını karnına bastır,bana bir hemşire arkadaş gösterdi rahatlatıyor.Leftere sağolsun sıcak koy demişti oda çok işe yarıyor,ağlarken kızarıyorsa kesin gaz sancısıdır.Birde leftere:))) rezene çayı al demişti, kimyonda annenin gazını alıyormuş.
Benim ufaklıkta bugün uyumak bilmedi.Yine memeden inmedi,mama verdim bu seferde gaz sancısı oldu sıcak havlu, masaj derken uyudu yavrum.Ebi 1.30 tan 8.30 a kadar hiç emmedenmi uyudu??
Ebi doktora sordum mama verimmi diye zaten günde 1 kez süt yetmediğini hissedince veriyorum dedim,sorun olmaz ver dedi.
Dünyanın en zor işi .çok zorrrr çok bebek bakmak...............

Leftere face atıcamda,bizim oğlumla doğru düzgün resmimiz yok,eşim kendi facene atmış kıskandım doğrusu:)))))))En kısa zamanda koyucam canım:)

leftere gecmıs olsun canım bunu bırınden daha duymustum neden oluyomus bı sebebı varmı annem usutunce falan m ı oluyo acaba ???yazıkk oglusun bı kac gun tek memeye mı talım edıcekmıs kuzuuu masallah sen duzenını oturtuyosun buyuyo artık tabii kuzzucuk darısı bıze...
yasemıncım mama gazı artırıyo heralde bende gece verıyorum ya farkettım daha fazla oluyo gazı neyse doysunda artık gazı ıdare edıcez.ogun evet okadar uyudu gercekten ben kaldırayım dedım esım ıstemedı normalde 2-3 satte 1 uyanıyo da ogun hıc uyumamıstı sapıttı demekkı neyse ıste yavas yavas duzelcek ınsallah...
tesekkur ederız teyzelerı ınsallah hayırlı olur ısmı dun babası kımlıgınıde cıkarttı kızımın kendınden uzun tc kımlık nosu var :))))
dun doktora gıttık kızım 4 gunde 120 gr almıs haftaya gıdıcez yıne hedef haftaya 3400 u bulmak hafıf sarılık atlatıyo vucut sarılık attıgı ıcın kakası o renkmıs.doktor benlede ılgılendı onunda 11 aylık bebegı varmıs esınden test edıp onayladıgı seylerı söledi.3 öğün dereotu ye dedı mucıze gıbı artırırmıs sutu.humana stıll tee ıc gunde 10 bardak dedı.sevdıgın seylerı ye ama proteın agırlıklı olsun dedı.gunde enaz 1 saat kendıne ayır dedı bebek senı özlesın senınde rahatlaman lazım dedı logusalar cok cabuk depresyona gırıyomus.sevdım ben bu doktoru cok mantıklı ve ılgılı bıde bzım ıkı apartman yanımızda oturuyo bısey olsa hemen ulasırız :))))
ıste böle....
leftere ayyy cok guzelmıs ben cok severım böle seyleri ben yaptırcam annemlere :)) bıde banada doktor krem verdı hastaneden cıkarken 15 gun sonra basla dedı ama adı dermatop ızın kalmasını mınımum yapar dedı bılmıorum daha baslamadım bıde ben bıdaha 40 ım cıkınca gıtcem doktora öle dedı.bende daha ıyıyım ama belım agrıyo hala parol alıyorum arada.ınsallah gunler gectıkce toparlıcaz...

lefterecim bi fırsat bulsam koycam facebook a ama kızımdan namümkün bu aralar ınsallah halletcem teyzesi sizde görün benim cirkin kızımı.ya ben bıde sut artırmak ıcın bıseyler yapıorum ya ne zaman etkı eder acabaaaa???

Selam kızlar..
Ebi ben dün lefterenin dediği sıcak suyu denedim göğsümden süt damlamaya başladı,sıcak iyi geldi.Kuru incir,helva tabi kilo yapan şeyler bunlar:)))Ebi çok uzun süre uyumaya bırakma Mervenuru,kan şekeri düşer aman dikkat et.2 saatte bir emziriyorum ben,çok nadir kendi kendine uyanıp ağlaması,altını değiştirip bir şekilde uyanmasını sağlıyorum.Lefterenin dediği gibi ağzına tıkıyorum,uyanıp altını değiştirip,emzirip gazını çıkartmam 1 saati buluyor,yani 3 saate denk geliyor.Doktorların dediğide 4 saate kadar uyanmassa muhakkak uyandırın diyorlar.Doktor d3 vitamin,zinco birde burun için babay deniz suyu verdi.Allaha şükür kültürümüzde temiz çıktı.Zincoyu kullanmaya başladım ama mama verince gazını çıkartmak çok zor oluyor.Her gün istemesede günde 1 kere doymadığı zamanlar oluyor.Buda benle alakalı olmalı herhalde............

Back