• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

Selam leftere....Bebeğin hareketlerini çok hissedemesemde,karnımda bir kıpırtı değişik bir hareketlenme hissediyorum.Tetenoz aşısı için doktorla görüşmem gerek benimde....
ınşallah şeker çıkmaz ya,dikkat ediyorum abur cubur yememeye.Ben mide bulantılarından dolayı kilo vermiştim,şu ana kadarda 1 kilo almışım.....
4 gün sonra 7. ayına gireceksin demek,2 ayın kalıyor yaa:))) yaklaştı iyice.ısim konusuna gelince Tuna diye düşünüyoruz eşimle.Doğum için sezeryan olmam gerek benim(daha önce ameliyat olduğum için )ama epiduralmı olur tam narkozmu alırım bilmiyorum.Hele o günler bi gelsin:)))) Sen ne düşünüyorsun canım????

ayyyy leftere cok kafam karıstı yaaaa.ya ben dun sordum merkeze doktorum yoktu baska bı doktorla konustum gerek yok yaptırma dedı ası ıcın sende sımdı böyle söyleyınce bu hafta yaptırmama gerekıomus galıba saglık ocagından öle söledıler ama bızım burdakı daha yenı kan ıdrar tahlılı yapmıolar sadece tansıyon ölcup takvıye demır kullanıomusun dıye soruyolar okadar.ben her ay kan tahlılıde yaptırmadım sımdıye kadar sadece bı kere yaptırdım :kedi: ben kotu bı annemıyım yaa
bıde benım son bı haftadır karnım cok gerılıo sankı davul gıbı bıde sıkısınca karnım agrıyor bende bı tuhaflık mı var ne?ve kızım okadar hareketlıkı artık bazen bı vuruyor esım elını koyunca oda hıssedıor sabahtan aksama 40 takla valla...

ebi kız mı seninki ? erkek sanıyordum ben :) şirin kız olacak demek ki, insallah bir gün kızım da olur. hiç öyle kafan karışmasın, kötü anne olur musun hiç! kabahat saglık ocagında, onların idrar ve kan almaları gerekiyor. ama sen düzenli kontrollerini oluyorsan için ferah tut. bir daha ki kontrolunde doktoruna öyle olmazsa, kan tahlili ne zaman yapılacak diye. bir de seker ölçümü ve detaylı ultrasonunu sakın kacırma. henüz vaktin var iki hafta sonra bunların yapılması lazım. aşı konusunda da kendin karar ver içine ne siniyorsa onu yap. yani olmazsan da tehlikesi yok, olursan da önlem almış oluyorsun. karnının gerilmesine de alış bence :)) bu henüz başlangıç. sende bir tuhaflık yok. ben artık bazen kesin karnım yırtılacak diyorum. eee deriler genişliyor tabi. göğüs altında göbeğin basladıgı yerde uyusma gibi bir sey de olabilir. benim son iki gündür kramplarım da başladı. ama bu gece en korkunc olanıydı. bir kac kere kaburgalarıma yakın yerlerde kramp sancısıyla uyandım. hala agrıyor valla. kaburgalardaki acılmadan oluyormuş bu da. yani için rahat olsun hiç tuhaflık yok sende.

yasemin maşallah vallahi, kilo alımın cok süper olmuş. millet kilo almadıgını görünce nazar değmese bari. bana bile niye kilo almadın, niye elin ayagın şişmedi diyorlar. zorla şişirirler insanı :) tuna ismi cok güzelmiş. gercekten cok güzel bulmuşsunuz. ben bir yıgın isim düşünüyorum bir türü tamam işte budur diyemiyorum. burak, efe ve barlas isimleri ilk sıralarda. sende seker cıkacagını zannetmiyorum. seker cıkanlar genelde cok cooook daha fazla kilo almış olanlarda oluyor. ama aklında olsun, şeker yüklemesi için sana icerecekleri seyin üstüne sakın su içme. ben içtim oyüzden ikincisi yapıldı. doğum için sanki biraz sezeryandan yana gibiyim. ama asla epidural olmaz. sanırım ona dayanamam. cok hassasımdır. kanı falan görürsem tümden bayılırım, epiduralın anlamı kalmaz ))

bu arada bebeişlerin hareketleri gün gectikce daha da siddetleniyor. yakında karnınızın dısardan bakılınca yamulduğunu yada bebeğin poposunu bacagını dayadıgını görebiliyorsunuz. çok komik oluyor. ama biraz can yaktıgı da olabiliyor özellikle yukarı akciğerlerinize doğru gerilip tekme attığı zaman :)) benim eşim elini karnıma koyunca korkuyor. bebeği ezecegini sanıyormuş deli :DD

Benim eşimde aynı, elini karnıma koyunca korkuyor,bebeğe bişey olur diye:)))) Güzel isimler canım bende efe ismini çok seviyorum,burakta Kuranda geçen bir isim oda çok güzel...

lefterecim benım 3 kontrolum ayrıntılı ultrasonla oldu yanı haftaya 3.olucak ıns sakatlıklara bakılıyor haftaya son fetalkardıyo var sonra normal doktorla devam edıcem.bı terslık yoktu sımdılık bebısım 1hafta önden gıdıomus bıze suprız yaptı kızmıs ıns bu sefrede degısmez bakalım.ya gergınlık tamam da galıba benım mesaneyıde sıkıstırıyo cunku sıkısınca karnım agrıyo ya gecen hafta cok yorulmustum mısafır temızlık falan acaba asagı mı kaydı bebek dıorum belkı vesvese yapıorum ancak doktora gıdınce rahatlıcam heralde..ay sen sona yaklastın yaaa 7.ay vay be...
yasemın tuna ısmı cok guzel yaaa bende mina ismini cok sevıorum ama ne koyarız bılmıorum bakalım

mehaba kizlar bugun negatif sonucu aldim :(( yine olmadi napim olamyinca olmuyor iste ben elimden geleni yaptim oncekinde fazla yatmadim diye bunda hep yattim yinede olmadi. lefterecim canim benden 14 du herhalde yumurta toplandi 5 dollendi sacede bir tane embryo transfer edildi oda 4 hucreliymis dondurulmusum yok baya bi kalitesiz anlican.ne zaman kurtulacaksam bu tedavilaerden sonu ne zaman gelecek, annemede soyleyemedim daha birde kafama takilan ben turkide yaptirdigimda on cesit ilac verdiler burda neden uc taneyse puregon, gel, birde suprecur.kayinvalidem cok iyi bakti bana sagolsun elinden geleni yapti yatagima yemegimi bile getirdi Allah haclara gitmek nasip etsin insallah.esim evimizde kaldi yanima sadece hafta sonrari geldi is dolayisiyla dunden evime geldim onuda cok ozlemisim SIMSIKI sarilip yattim oda cok anlayisli Allahim ne olursun mutlulugumuza mutluk katsan ne olur bebekle ilgili hicbirsey hayal edemiyorum sanki hic olmayacak gibime geliyo ama yinede devam edecem napim Allah tan umut kesilmez.kizlar hepinizde kendinize cok dikkat edin.

bu ara biletimizi aldik turkiyeye geliyorum, insallah bu yil stres atarim biraz.

Kys çok üzüldüm :( ama dediğin gibi Allahtan umut kesilmez,hayırlısı olsun canım benim.Bir zamanı var elbet, buda bizim bu dünyadaki sınavımız,kendine dikkat et...........

kys, öncelikle cok gecmiş olsun. allah eşinle olan mutluluğuna elbet baska mutluluklar ekleyecektir. onun mucizeleri bitmiyor inanki. en beklemediğin anlarda seni mutluluga bogabilir. ama sende hiçbir sekilde pes etmemelisin, bunu aklından gecirmemelisin. ne kadar üzüldüğünü cok iyi anlıyorum ama oldugu zaman göreceksin ki cektiğin acıların hiçbirini gözün görmüyor. türkiyede bol bol moral depolarsınız insallah. yolunuz izmir kuşadası taraflarına düşerse gercekten beklerim.

ebi hiç endişelenme, sıkışıca o dediklerinin hepsi oluyor. hiç bekletmemen gerek ama, tuvaletin geldi mi hemen gitmelisin. bir de bebek aşagı kaymıyormuş :)) benim de cok asagıda gibi geliyordu ama şimdi rahmim büyüdükce daha iyi anlıyorum ki bebek canı istediğinde aşağıda oynuyor baskı yapıyor, sıkıştırıyor hatta inanılmaz şekilde aşağıda durarark özel bölgelerimi bile tekmeleyebiliyor. ya da canı isterse yukarı cıkıp nerdeyse akcigerlere kadar tekme atıyor. bunu doktora da sordum. hepsi normal dedi. yani seninkinin keyfi aşağıda iyiyse yapabilecegin hiçbişey yok :)) kızının nazıyla ugrasıp biraz sıkıntı cekicen :D ama 24.haftadan itibaren yukarı dogru da gidiyor.

Arkadaslar merhaba,

Oncelikle hamile arkadaslarin saglikla bebeklerine kavusmalarini dilerim, tedavide olanlara da bol sanslar!Basligi gorunce sizlere bir danisayim dedim. Ankarada hangi tup merkezinde basari orani daha fazla yada hangi hastane ve doktorlardan memnun kaldiniz? Bilgi yazarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

Arkadaslar merhaba,

Oncelikle hamile arkadaslarin saglikla bebeklerine kavusmalarini dilerim, tedavide olanlara da bol sanslar!Basligi gorunce sizlere bir danisayim dedim. Ankarada hangi tup merkezinde basari orani daha fazla yada hangi hastane ve doktorlardan memnun kaldiniz? Bilgi yazarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

Amin sağol zarpandit,darısı senin başına inşallah.Ben maya tüp bebekte yaptırdım,çok memnun kaldım.............

kys cok gecmıs olsun allahın kullarını ne zaman nımetlendırecegı bellı olmuyor ıns tez zamanda yuzun guler kucagın hayırlı bır evlatla dolar...
lefterecım zaten onun keyfıne goreyız canım zaten rahmımın göbek delıgıne dogru buyudugunu hıssedıorum yenı yenı saga sola kayıpta tekmelemeye basladı canı nerde ısterse orda takılıo kızım allah saglık sıhhat versın önemli olan o ama benım bacagımda falan agrılar oluyo onları sorucam doktora bıde kuyruk sokumu agrım var iste böle sen yasadınmı bunları??

yasemin, ebi, ve leftere cok sagolun kizlar tedavim boyunca hep yanimda oldunuz desteginiz icin cok tesekurler. bugun kendimi disari attim gezdim burada canin SIKIldigi zaman tek zevk aldigin sey senterler oluyor alis veris yaptim yagmura yakalandim.evde zaman gecmiyor aliskin degilim kac gundur isede gitmiyorum esim dinlen dedi pazartesi artik is basi insallah, is olmasa burada insan kafayi yer herhalde.

kizlar bu ara masallah hamileliginiz baya ilerliyor bakiyorumda isimler aranmaya baslanmis bile.saglikli bebekler olsunlar insallah.

yasemin, ebi, ve leftere cok sagolun kizlar tedavim boyunca hep yanimda oldunuz desteginiz icin cok tesekurler. bugun kendimi disari attim gezdim burada canin SIKIldigi zaman tek zevk aldigin sey senterler oluyor alis veris yaptim yagmura yakalandim.evde zaman gecmiyor aliskin degilim kac gundur isede gitmiyorum esim dinlen dedi pazartesi artik is basi insallah, is olmasa burada insan kafayi yer herhalde.

kizlar bu ara masallah hamileliginiz baya ilerliyor bakiyorumda isimler aranmaya baslanmis bile.saglikli bebekler olsunlar insallah.

Sağol canım,Allah inşallah en kısa zamanda sanada nasip eder,bir bakarsınki kendiliğinden oluvermiş,dualarımız seninle canım.......

evet kys ıns sen bı toparlan kendılıgınden oluverır bakarsın.burda justıng dıye bı arkadas vardı o öle oldu o benden önce tedavıye baslamıs ve negatıf sonuc almıstı sonra kendılıgınden oldu suan onunla aynıyız.ama o hastaları falan vardı tamamen aklından cıkarmıstı belkı bıraz da pıskolojı de etkılıor.ıns hayırlısıyla sendende bebek mujdesı alırız...

mehaba yasemin ben iyim canim.kimsecikler girmiyor. kizlar umudum yok ama 3. yu denicem insallah yaz tatilinden sonra hastaneye siraya yazildim. hersey yolunda bu kezki negatif sonucum yazinki kadar zor olmadi esimin sayesinde. bos gunlerimde araba surmeye calisiyorum ehliyetim yarim kalmisti yazdan once onu olmaya caliscam bakalim. kendimde cok bosluk hissetiyorum ilac kullanmaya o kadar cok alismisimki.kizlar saka gibi hastaneye sadece 300 ytl odedik arti ilaclar tadaviyi devlet karsiliyor 3 kez yaptirma sansimiz varmis sonrasini bilmiyorum. leftere ebi siz nerelerdesiniz dogum yaptinizda haberimizmi yok yoksa :) hamile kalamadim ama yaninizdayim.

Selam kys,inşallah bu sefer hayırlısıyla hamile kalırsın.Umudun bitmesin,bolbol dua et,moral depola tatilde....

kys burdayız canım merak etme ıyı yapmıssın ehlıyetını al bebısını gezmeye goturursun hazırlıklı ol umudunu yıtırme canım bebısının ne zaman gelecegını bılemezsın kendını yenıle toparlan ve devam et...
ben ıyıyım bugun doktora gıttık kalbıne baktılar cok sukur bı sıkıntımız yok buyuyoruz saglıkla ıns 520 gr olmus kızım allah saglık sıhhat versın butun bebıslere kızlarr sızlerde ıyımısınız???

Back