• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kys burdayız canım merak etme ıyı yapmıssın ehlıyetını al bebısını gezmeye goturursun hazırlıklı ol umudunu yıtırme canım bebısının ne zaman gelecegını bılemezsın kendını yenıle toparlan ve devam et...
ben ıyıyım bugun doktora gıttık kalbıne baktılar cok sukur bı sıkıntımız yok buyuyoruz saglıkla ıns 520 gr olmus kızım allah saglık sıhhat versın butun bebıslere kızlarr sızlerde ıyımısınız???

Amin canım Allah tüm bebişlerimizi korusun.Leftere nerelerdeki sesi çıkmıyor.............

ebicim masallah kizin buyumus saglicakla buyumeye devam eder insallah.kizlar tedaviyle ilgili anlatacak biseyim kalmadi ama ara ara kendimden bahsedim bende napim. yaza bol gobek atacam gorumce oluyorum kardesimi evlencirecez kismetse insallah.bence lefterenin netinde ariza vardir yoksa bu zamana kadar yazardi bizi yanliz birakmazdi.hepinizide opuyorum ben buralardayim :)

hadi hayırlı olsun kys sen moral deplarsın artık göbekleri ata ata :teytey:
evet teyzeleri kuzucum buyuyor masallah :nazar: allahım saglıkla herkesın bebgıne ıns allahım korusun bebeklerımızı tum bebeklerı...

bende cok iyim yasemincim calisiyorum. kayinvalidemleri yollladik turkiyeye insallah darisi bize.leftereyi bende merak ediyorum birgun yazacaktir mutlaka bekleyelim bakalim.kendine dikkat et canim.

kızlar merhabaaaaaaaaa :))) annemle teyzem geldi yanıma onlar yüzünden giremedim. yok internete girme radyasyon kapar bebek diye deli ettiler :) neyseki doktora gittik de doktor onlara internetten zarar gelmeyecegini anlattı. o kadar da okumuş insanlar ama şimdi bebek kıymete bindiği icin havadan nem kapıyorlar. göbeğime dogru şarkılar söyleyip bebekle konuşuyorlar. sıpacık artık seslere tepki verdiği için onlar bağrış çığrış severken tekme atıyor diye eğlenceleri haline geldim. göbek inanılmaz bir şekilde sivri olarak büyüyor. ve maalesef ki nekadar önlem aldıysamda çatlaklarım başladı. ben daha gec bekliyordum ama şu son iki haftadır her türlü hamile olayı başıma geldi. göbekte boydan çizgi çıktı. göbek deliğim karardı. göğüslerimin kahverengisi gitgide yayılıyor. ve iki gündür de süt gelmeye başladı. mantar enfeksiyonu olmuşum bir de... bugün ilaç kullanmaya başlıyorum. bebiş cok şükür iyi. 980 gr olmuş. bir kilo sayılır :D ayrıca cinsel yasağımızda bu hafta başladı :( artık lahusalığı atlatana kadar kocacığım bekleyecek :) beklenen doğuma iki bucuk ayım kaldı, gitgide panikliyorum. epidural sezeryana karar verdik doktorla. beni ona ikna etti. ben normal sezeryan istiyordum halbuki ama epiduralı öyle bi övdü ki dayanamadım. uyuşma gecince agrılar daha az oluyormuş ve daha cabuk toparlanıyormus ayrıca.

bebeği de hemen göreceksin dedi, o anı yaşamalısın dedi... en azından karar verdim ona seviniyorum. bebek giysileri ve ıvır zıvır eşyaları tamamlandı. tabi bukadar hızlı olmasının sebebi tamamen annem ve teyzem yüzünden... ama ebiii cok şanslısın ( biz de sanslıyız elbette ) kız bebek eşyalarına içim gidiyor ..... şimdi önümüzdeki ay basında büyük eşyaları gelecek. onlarıda sectik. yatagı, ana kucagı, arabası, küveti, bebek cantası ve araba koltugu hepsini aynı yerden sectik ve cok uyguna geldi fiyatlar. hepsi toplam 600. ama ankarada olsaydım daha da ucuza gelirdi. annem arastırma sonucu anafartalarda bir yer bulmuş. kocaman bir magazaymış ve a dan z ye tüm bebek ihtiyacları olan bir yermiş. fiyatları da uygun ürünleri kaliteliymiş. aklınızda olsun. benden gelişmler böyle işte kızlar. sizlerde anlatın :) oğluşun ismine de karar verdik sanırım barlas olacak :)

kys valla cok sevindim yine deneyecegine. bu sene seni anne olmadan bırakmıycaz :)) şimdi yapabildiğin herseyin tadını cıkar. o kadar az kilo aldıgım halde iki iş yapıp yorgunluktan dökülüyorum, insan her istediğini yapamıyor. bu kez olacak. zaten inanırmısın, sen de olup olmayacagını hissedersin. ben olacağını tedaviden önce hissediyordum. bu kararına cok sevindim. ama yine aynı yerde mi yaptıracaksın?

merhba lefterecim hosgeldin ozlettin kendini coktandir girmedin evet canim yine ayni yerde yaptircam burada 3 kez yaptirma hakkim varmis o hakkimi denicem devlet karsiliyo tedaviyi az bi miktar oduyorum hastaneye.hemde izinde cok zor oluyor tedavi onlardada olmazsa yine turkiyede denerim napim.esimin gonlunu yapabilirsem.burda ozel yerler yapmiyo hep devletin birde iki cesit ilacla nasil hamile kalcaksam bilmem.butun tedavi boyunca sadece iki cesit ilac kullandum birde gel. ne guzel bebegini kucagina almana cok az bi zaman kalmis hayirlisiyla kucagina alirsin insallah dusundugun isim de guzel begendim.saglicakla kal

leftere bı geldın pir geldın allahım ne cok sey anlatmıssın o dedıgın göbek cızgısı falan bendede olmadı annemdede olmamıs bende cıkmadı dıye cıkmıycak dıyodum yanı hala olasılık var.nasıl mantar olmussun kı yaaa gecmıs olsun zararsız kremlerle gecıomus önemli diilmis neyseki cinsel yasak niya ki genelde bi tehlike olmazsa doktorlar sonuna kadar öneriyolar dogumu kolaylastırıomus rahim kaslarını calıstırdıgı ıcın tabii seninki sezaryen oldugu ıcın degısık olabılır...ay banada gunler gecmek bılmıor cok yavas gecıo sankı bıran önce bebegımı kucagıma alayım ıstıyorum.tabiii saglıkla ıns.
oglusuna buldugun ısım cok guzelmıs ıns saglıkla al kucagına.ben yıne doktorumu degıstırsemmmı dıye dusunuyorum eskı doktorum mesada burcu karamurseldı dogumuda orda yapıcam ıns evede cok yakın doktorum prof cok yogun oluyo doguma gelemezse dıye cok korkuyorum kafam cok karısık yaniii bilmiyorumkismile
kendine iyi bak oglusada selam söle opuyorumnanaktan

Leftere iyi olmana sevindim:)))Barlas güzel isim ,Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin..2,5 ay az kalmış ama günler sanki geçmek bilmiyor:)))))))Maşallah 980gr olmuş minik Barlas..Allah minik kuzularımızı korusun canım...............

Dün doktora gittik,ayrıntılı ultrasonumuz vardı.Allaha şükür her şey yolunda,ayın 3'de şeker yüklemesi için gün verdi.
Ebi doktorum tetenoz aşısı vurulmamı söyledi,sağlık ocağında değilde , iğneyi kendisi yazdı eczaneden alınacakmış.Göbek çevresine sürmem içinde bir krem yazdı ayrıca bebek yağı kullanmamı önerdi.....

merhaba kizlar nasil gidiyor hamislik iyisinizdir insallah hepinizde. benimde nedense adetin 17. gunu biraz kanamam oldu simdi yok gibi neden acaba.hic olmazdim

kys ıyıyız cok sukur olabılıomus öle seyler belkı stres kaynaklı ara kanaman olabılır benım gecen sene esım askerdeyken oluyodu
yasemın benım doktorum öle bısey demedı henuz bende 3hazıranda gıtcem hem seker yuklemesı yapılcakmıs belkı banada ozaman söyler ama aradıgımda gerek yok dedıler ayy bılmıorum ya nıye öle dedı halbukı doguma kadar elını kessen bısey batsa falan tehlıkeymıs bakalım konuscam artık ne dıycek?

ıyiyiz kys,sağol canım.Ebininde dediği gibi stresten yada ilaçlardan olabilir.Kendine dikkat et....
Bilmiyorum ebi,herkes farklı diyor,sen canını sıkma sorarsın tekrar kontrole gidince....

kızlar gercekten ömrümün en uzun senesi bu sene oldu sanırım. istemesen su gibi akar zaman. şimdi sıpacıgıma kıyafet falan alındıkca iyice bi sabırsızlık çöküyor. onları giyebilecek mi, nasıl olacak... neye benzeyecek ... ben bir de cok meraklı bir insanım ki cok zor oluyor.geceleri de yatmak iyice zorlastı. cok derin uyuyan bir insanım ama şimdi zırt pırt kalkıyorum. ya tuvalete ya su içmeye ya da karnımın üstüne dönmüşsem baskıdan uyanıyorum. bir de bitmek bilmeyen mide yanmaları var tabi. bazen aglatacak kadar cok midem yanıyor ama aglamadım henüz :) annemlere midem iflas eder mi diye sorup duruyorum. sanki çürüyen bir organım varmış gibi hissediyorum :)) yeni catlaklar ekleniyor ayrıca göbeğime. dogum sonrası cok cekici olacagım sanırım :))
ebicim bana cinsel yasagı doktor verdi. 28. haftadan itibaren yasak dedi. bende uyuyorum. zaten eşim de cok korkuyor, çocuk duyar mı görür mü diye sacmalıyor bana :)) bende evet duyar görür dedim. senden nefret ederek dogacak :DD
bebek hareketleri de son 4 gündür iyice değşti. sanırım içerde sıkışmaya basladı. eskisi kadar aktif değil. daha agır hareketleri var ama daha net hissediliyor. allahım hepimize hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin. saglıkla kucagımıza alalım başka arzum yok.
hazırlıklarınız ne alemde kızlar ? alışverişleriniz başladı mı?

şeker yüklemesini yaptırıken size tavsiyem onu limonlu bişeyle karıştırıyorlar özel hastanelerde, öyle yapsınlar kızlar. yoksa cok iğrenc bir tat oluyor. insallah sonuclarınız güzel olur. yasemin o göbege sürülen kremden bana da verdi doktor. onuda diğer yağları da kullanıyorum. kullanmasam ne hale gelirmisim bilmiyorum. insallah sizlerde çatlama olmaz. ama olursada elden bişey elmiyor. hala inatla kullanıyorum kremleri.
kys ebinin dediği gibi de olabilir, bir süpriz de olabilir :)) insallah süprizimiz gelir. ben bu konularda cok ümitliyimdir. tedavi sonrası kendiliğinden hamile kalan o kadar cok insan var ki anlatamam. sen her zaman için hazırlıklı ol. öyle ilaç falan kullanma, ağır kaldırma olur mu.. allahın işi hiç belli olmaz.

Günaydın kızlar....Leftere aynı duygular içerisindeyim bende,her anne adayı öyledir tabikide:)Kime benzeyecek,Allahım sağlıklısıyla kucağıma almayı nasip edecekmi,off zaman bi geçse falan filan.....
Alışverişe başladık,bazı giysilerini aldık bizde.Biraz acemiyiz ne alcaz nasıl olcak,gördüğümüz her şeyi alsakmı diyoruz.Çok tatlı heycanlar,evlilik hazırlığı gibi insanın içi kıpır kıpr oluyor....Çocuk odası almayı planlıyoruz,herkes birşeyler söylüyor,aklımız karıştı iyice.Büyüyen beşikmi,park yatakmı,normal beşikmi,herkes başka diyor:):)Odasını boyamayı düşünüyoruz haziran ayı içinde,tabi önce odasını seçmek gerek:)boya kokusu,odanın kokusunun gitmesi gerekir.Allahım sen hayırlısını ver yarabbim.
ınşallah kys'de bu güzel duyguları en kısa zamanda yaşar..................

insallah guzel dileklerinizi Allahim kabul eder arkadaslar, ama yuz yil dusunsen aklima bile gelmez kendiligimden hamile kalacagim.insallah biran once zaman gecerde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz arkadaslar.

leftere sen artık sıkıntılı zamanlara gırmıssın.ben ıyıyım cok sukur bu sıra hele okadar aktıfımkı ınanmazsın hergun dısardayım cok yoruluyorum ama ertesi gun kalkınca yeniden devam :)))
bende hastane ıcın pıjama takımı aldım.bebek ıcınde bıseyler alıyoruz yavas yavas ama ben ev tasıycam dıye fazla bısey almıorum zaten hastane cıkısıyla bıkac body aldık durumumuz netlessın bakalım sonra alıcaz ıns...yasemın oh oh hazırlayın bakalım odasını bebısınn allah saglıkla kullanmayı nasıp etsın ıns
kys hıc belli olmaz oyuzden dua et kendıne de dıkkat et canım...

Back