• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

bende gecen sordum etlikteki doktora neden endometrium ince yumurtalar kalitesizken neden transfer ettiniz die 1.5 konseye gelin dediler basından savar gibi pişman oldum etlikte yaptıgıma tüp bebegi.. cvp bile veremiyorlar.

Günaydın kızlar,sitede sorun vardı sanırım bir türlü giremedim...
Leftere bende temizlik konusunda kuaföre gitmeyi düşünüyorum ama tedirginde oluyorum....

turtem bencede hakkını ara enazından aklındakı sorulara yanıt versınler.
bademır canım bunları sımdı dusunme bıraz dınlen kendıne gel sonra bakarsın bıde ınsallah gerek kalmadan allah mucizesıyle yuzunu guldurur...
leftere bende kuafor bır arkadasımla konustum benı rahatlattı bende baslıcam ıns.ben dun kendıme hamılelıkler aldım daha dogrusu 2 pantolon aldım lcw de cok uygun ve sahane haıle kıyafetlerı var cok sevımlı tısortler falan hemde uygun tavsıye ederım...

turtem hakkını ara mutlaka. hatta imkanların el veriyorsa dava bile acabilirsin. böyle bir durum birinin basına gelmişti. davasını geri ceksin diye bedava tüp bebek yapmışlardı.
ebi demek göbek belirmeye basladı elbise aldıgına göre. bende bir kac sey aldım ama artık pek gerek kalmadı. burda arkadaslarım bana hamile kıyafetleri yagdırdı :) herkes benden önce dogurdugu için ilk kez şanslıymışım gibi hissettim.
kızlr bu arada azıcık gelişmlerden bahsedeyim. simdi21.haftaya girdim. 19. hafta bebekhareketleri basladı. şimdilerde daha netleşti tabi. ama henüz çok siddetli tekmeler yok. onlar biraz daha sonra olurmuş. daha yeni yeni aşermeye basladım ayrıca. neye aserdiğimi söylemiycem ama :) göbekte ortadan ikiye ayrılmış gibi duran cizgi oluyor ya, o da cooook hafif sekilde belirmeye basladı. sizde durumlar nasıl? ayrıca masallah hala kilo almadım. 1 haftada kilo almışım. bunu da bol limon yememe bagladı doktor.

leftere masallah deyim iyi kilo almamisin, ben baya bi kendimi kilolu hissediyorum vermeye ugrasiyorum ama bakalim yemegin icindede calisinca biraz zor oluyor 62 kiloyum hamile olsam kaclara cikarim allah bilir. kizlar ya merak ettimde bikini bolgenizi nasil temizleteceksiniz.en iyisi esiniz temizlesin:))) ben orami burami gostermekten biktim valla onume gelen doktora acar durumundayim. bu arada spreyi kullaniyorum hic birsey hissetmiyorum.carsamba kan vercem.

kys hastalanmıstın dimi sen, kan veriliyor her gidişte ama ultrasonla da bakacaklar dimi yumurtalarına? kilon bence cok güzel, ortalama 12,5 kilo alınması gerekiyormuş aman dikkat et. bir de senin işin zormuş, dua et de mide bulantın olmasın yoksa mümkün değil calışamaszın :))
limonda şeker mi varmış!! cok ilginc gercekten. demek o yüzden hiç tatlı yemiyorum :)nisanda seker falan bakılacak, bakalım insallah iyi cıkar. yasemin sen hissetmeye asladın mı hareketleri, göbüş nasıl...

evet canim hastalandim persembe ignelere basliyorum hafataya carsamba yine kan vercem verdigim gun ultrasona gircem.

leftere yolu yarıladın valla bana o gunler hıc gelmıcek gıbı gelıo göbegım hafıf cıktı ya bıran önce buyusun ıstıorum.persmbe gunu arkadasım dogum yaptı ya acayıp kıskandım ıyıkı bende hamıleyım nasıl guzel bısey ya ınsan hamıle olunca bı baska gozle bakıo.allahım saglıkla bebeklerımızı kucagımıza almayı nasıp etsın.kys hadı bakalım maraton basladı cıddı cıddı hayırlı sonuclar olsun.leftere cok merak ettım ne aserıosun ya bende yok öle aman aman cok sukur rahatım hala.ama bende cok lımon yıyorum böle salata falan aklım gıdıo....

insallah ebicigim, sende bebegini hayirlisiyla kucagina alirsin.

kizlar sprey kullanirken bazi hic birsey hissetmiyorum sanki icine sikmiyormusum gibime geliyo birden fazlada SIKMakta yasak kucucuk seylere cok takinti yapiyorum ne olcaksa benim halim

kys cok normal küçük seyleri takıntı yapman :)) sen hele bi hamilekal asıl takıntılar o zaman baslıyormuş meger... her tuvalete giriste camasırıma mercekle bakmadıgım kalıyor bi.. bişey var mı diye, ya da belki benim gibi 15. haftada bile prediktör alırsın acaba gercekten hala hamilemiyim diye :D bizler normal hamile de olamıyoruz :)
ebi söyliyim ozaman, ulaşılması kolay bir yiyecek zaten. acaip vişne receli istiyorum bu aralar. haa aklınızda olsun, şimdi ankarada olmayan ama ege bölgesinde olan bişey canınız cekerse ( burda hersey daha erken yetişiyor) söylemeniz yeterli burdan yollayabilirim sizlere. ebi, ben de hamile haberi aldım. amcamın oğlunun cocugu olacakmış. çok tuhaf oldum. hamileyken aldıgım ilk hamile haberi (sizler hariç tabi)

canim stresi hayatimdan cikarmaya gayret edecem bu arada lefterecim bugun kan verecektim kendi doktoroma gittim kan alinmiyormus yarin heryerler kapali tatil nedeniyle. aslinda yarim gun acikti bugun heryer ama yinede almadilar.olumcul olsan bile beklersin benim isler tam aksilik dek geliyo. neyse orda almadilar hastanede sabah 12 de kapaniyormus. iyikide erken davranmisimda erken gitmisim sonra yarim saat icinde kayin babami aradim beni goturdu hastaneye sagolsun boylelikle verdim.

icimden geldi analatmak istedim bazi topiklere bakiyorum balin iyi geldigini ogrendim. balin icine corek otu koydum sabahlari yiyorum esime gostermeden tabi o ne diye meraklanir durur o yuzden.ben isteyken gormus bi kutununicindeydi biseyler kuflenmis sanmis once sonra kaynanamgilde oturuyoruz durdu durdu o kutunun icindeki ney diye sormasinmi orda :)) evde soylerim dedim neyse kurtulduk. birgun sonrada sogan hasladim intap falan varsa soker diye onuda gormus demesinmi ben bidaha bisey buldum diye :)guluyo evin her kosesinde degisik seylerle karsilasiyorum diyo korkmaya basladim banada biseyler falan yaparsinda diyo. bir umut belki iyi gelir demi cok tatli esim var insallah omur boyu boyle gider bebegimiz olsa dahada tatli olacakya.tabiki kotu zamanlarimizda oldu. biraz uzun yazdim kusura bakmayin

kys, allah bozmasın, mutluluğunuu bebeklerinizle katlasın insallah. eşler herseyin basında geliyor diye düşünüyorum. hatta arkadaslarım bana sasırıyorlar. cocugu olan arkadaslar önce cocugum sonra kocam diyor. bende de tam tersi oldu hep. önce eşim diyorum. cocugun olsun anlarsın diyorlar ama anlayacagımı sanmıyorum. onlar oldugu sürece ve saglığımız oldugu sürece bebeklerimiz bir sekilde olur diyorum. bu arada o cörekotlu bal ve soğan kürünü hala yapıyorsan tavsiye etmem. cünkü doktorlar diyorki eğer ilaçlı tedavi görüyorsanız, alternatif tıbbı onun yanında uygulamayın. birbirlerine ters tepki verebilme ihtimalleri oluyormuş. ve aklında olsun maydanozdan olabildiğince uzak dur. hamile değilken itihap söküyor ama düşüğünde en önde gelen sebeplerinden biri. ananas ve taze meyveler ye bol bol. balı da sade yemen lazım cünkü çörekotu ile kullanınca zayıflatıyormuş. aman dikkat et kendine. hastalandığın ilk günden itibaren hamile sayılıyorsun çünkü :))

kys evet öyle seylere ılaclar sırasında cok yaklasma ama lefeternın dedıgı gıbı beslenmene dıkkat et aslında doktorlar hamılelıkten 6 ay once falan yedıgımız herseye dıkkat etmemız gerektıgını soyluyor.bol bol meyve ye bıde destek ıstıyosan pekmez ye cunku ıns hamıle kalınca bebısler butun demırı cekıolar oyuzden sımdıden basla sonra zaten hamılelıkte doktorda destek ılac verır.hadı kolay gelsın...

kizlar esimle beraber calisiyorm o yuzden yazmak istemedim yarin gorusuruz

merhaba leftere ve ebicigim, yazdiklarinizi okuduktan sonra biraktim, tavsiyeleriniz icin cok tesekurler kizlar. lefterecigim Allah kimsenin mutlulugunu bozmasin canim bu zamanda insanlara guvenmek cok zor. gunlerden pazar ben yine isteyim kizlar kendi isimiz var o yuzden iscimiz hasta oldugu icin mecbur ben calismak zorunda kaldim transfer olduktan sonra sonucumu alana kadar calismicam. bu ara ignelere devam ediyorum esim yapiyor carsamba hastaneye gidecem.

kys eşin süpermiş valla :) benimki iğne yapamadı hiç, bayılası geliyordu :)) hep kendim yaptım. yumurtalar ne alemde bu arada?
ben bi kaç gündür internette sorun oldugu için giremedim. nasılsınız kızlar? benim yarın sabah sekerime bakılacakmış. bu haftalarda baklıyormuş. sabahın köründe bir bardak glikozlu su içicem ve kan alınacak. gizli seker var mı diye bakılıyormuş. tatlı seylerden nefret ederim bakalım ne hale gelicem o bardagı içince.. cuma günü de tetenos aşısı yapıldı. standartmış. aşı yapılan kolum hala agrıyor nasıl bişeyse... yıllardır aşı olmuyorum. ama bu aşı bebeği de mikroplardan koruyormuş. ve karnım hızla büyüyor...

gelde bide bana sor ;)) evet canim esim sagolsun ignelerimi yapiyor bende ignenden cok korkarim ignenin adini duyunca bile korkardim. sende baya becerikliymissin valla ben kendime hayatta yapamam herhalde . ignelerdendir herhalde karnimda batmalar oluyo belim agriyo arada, yumurtalardan haber yok carcamba gidince durumu ogreniriz herhalde.bu aralar aman aramizda kirginlik falan olmasin stres yapmim diye elimden ne kadar iyilik geliyosa hepsinide yapiyorum esime :) canim insallah seninde sonuclarinda bi aksilik cikmaz hayirlisiyla yoluna devam edip bebegini kucagina alirsin.

diger kizlar nerdeler girmiyorlar fazla nete herhalde.

lefterecim insallah gunun iyi gecmistir guzel sonuclar almisindir. benimde icimde tatli bi heyecan var belkide bende hamile kalirim ne dersin.

kys inşallah hamile kalırsın. ben kalacakmışsın gibi hissediyorum. insallah bütün bunları sende yaşarsın. ben bayagı ümidi kesmiştim kendimden ama allah büyük şimdi hamilelik kontrollerini yaptırdığıma bile zar zor inanıyorum. bugün hastaneye gittim. detaylı ultrason gönüymüş. hem normal hem detaylı ultrason yapıldı. cok sükür sıpacık gayet saglıklıymış. her an bir aksilik cıkacak diye de catlıyorum insan hep gergin oluyor. artık cok da hareketlendi. öyle tuhaf bir duygu ki anlatamam. içerden dürtülüyor gibi oluyor insan. bazen korkuyorum hatta:) hani biri yavas yavas gelirde sana dokunur korkarsın, öyle bir şey. müzik dinletmeye de başladım. erkek oldugu da garantilendi bugün. iyice gösterdi nesi varsa :) yarım kilo olmuş teyzesi :) ilk karnıma kondugunda 0.1gr dı. cok büyük bir mucize bu. bu mucizeleri doya doya yaşamanı cok isterim. inşallah olacak hiç panik yapma olur mu.
bu arada kızlar nerde acaba :D kimseler görünmüyor.

Back
X