2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

emzik konusunda bi makaleden alıntı yaptım bilginize....




Yenidoğanlarda silikon diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik kullanılması gerekiyor. Grup Baby’den Emre Büyükkuşoğlu yenidoğan bebekler açısından silikon emziğin avantajlarını şöyle sıralıyor:

• Silikonun tadı ve kokusu olmadığı için bebek emzik, anne göğsü veya biberon arasında kolayca geçiş yapabilir.
• Silikon emzikler şeffaf olduklarından temizlemesi daha kolaydır.
• Silikon çok yumuşaktır, pürüzsüz yüzeye sahiptir ve ısıya karşı dirençlidir.
• Silikon emzikler buharda steril edilebildikleri gibi kaynatmaya da dayanıklıdırlar. Bebeğimle Mutluyum
 
buarada dogumdan eve gelince tartildim 84 tum suyum geldigi gun dun 77 olmusum:)) 7 kilo gitmis, bakalim devami gelicekmi??
 
herkes çatır çatır kilo veriyo benim göbek olduğu gibi duruyo doğuma girmeden tartıldım 79dum şimdi 74 73 arası gidip geliyorum ne kadar az kilo verdim ya bütün kilolar üstüme yapıştı sanki sezeryandan dolayı böyl oldu gibi
 
norra sen normal doğummu yapmıştın ben kaçırdım.
bu arada tebrik ederim benden sonra doğum yapanları çok takip etme şansım olmadı.
 
ben kullanıyorummmm ve kesinlikle tavsiye ederim

ben aldım ama hiç kullanmadım sende ev hanımısın sanırım ihityacın olursa al bence sonuçta eşin acil bi durumda gider alır hemen acele etme ben aldım ööle duruyor
nuk aldım didom çok memnunum ama bizimki pek beğenmesede almak zorunda fikrini sormuyom ona kaydirigubbakcemile3
öğürme felanda olmadı emzikten öğüren bebikte ilk kez duyuyom heee
 
norra sen normal doğummu yapmıştın ben kaçırdım.
bu arada tebrik ederim benden sonra doğum yapanları çok takip etme şansım olmadı.

yok canim benim bebis donmedi sezeryan planlandi ama planlanan tarihten once suyum geldi sancilarim basladi, ikisinide yasadim:) tabi hemen sezeryana aldilar..
 
Ya bu cocuk beni olduruyor emisirken 2dk sonra uyuyor, karni doymadan, uykusu cok agir durtuyoum uyanmiyor..sizdede ayni sorun varmi???cok uyudu bugun , sonra gece uyumuyor..
 
stella şu an emziği verdik..biraz emip atıyor nurdan ben avent bulamadım chicconun ortodontik olanını aldık tutmada problem yaşamadı.şimdi uyumaya çalışıyor.uyanınca yıkayacağız..biz göbeği hergün batikonladık.tanm bir haftalıkken düştü..kuru tutulması çok önemliymiş.alkol daha iyi olur o sebebten bence.

uyku konusuna gelince neva 2.5-3 saat uyuyor uyanıyor.uyandırıp emzirmiyorum.ama sarılık varsa çok sık emzirmek gerekiyor.neva da memede uyuyor o yüzden emme süresi uzuyor.dürtüyorum uyanıyor sonra bir daha sızıyor memeden ayırınca uyanıyor yine..alışmaya çalşıyorum çünkü 2 haftalık olunca huyu değişti resmen.Allahtan uyudumu iyi uyuyor.sütüm de yetiyor maşallah.still tea içince farkediyor bende.
 
esra emzikle uyudu benimki yaaa çok mutluyum.ilk verdiğimizde şok oldu resmen suratındaki şaşkınlık bizi kahkahalara boğdu..çocuğu sigaraya alıştırıyormuşum gibi geldi..ama bana da yazzık de mi...

öğürme işi çok yaygın araştır bi..
 
didom bende nuby aldım hic sorun yasamadım veriorumda.yıkama isinide gunasırı yıkatıorum anneme.
 
benimki emerken bazen gaz cıkarıo alttan o sıradada nefesini tutuo ve genzine kacıo bende boguluo die panikleyip kızın sırtına vuruorum cok panikliorum bugun 2 oldu aglaya aglaya bi hal oldum ya cok korkuyorum bisey olcak die
 
baby ben ki soğuk kanlı bir insanım iki kere kustu aklım çıkıyordu..neyse alışacağız
 
dide..aftabru ve gypsyesra cevaplarınız için teşekkürler....evet ev hanımıyım bide normal doğum yapmak istiyorum...son anda sezeryana dönüş yapmazsak yada normal doğumda çok fazla sütüm gelmezse gerek olmıycak anladığım kadarıyla....oğlum hayırlısıyla bi doğsun kocişe aldırırız gerek olursa...
 
slm tazecik anneler ve anne adayları....
bende temmuz annesiyim canım sıkıldı topikleri gezerken bide size bakayım dedim.ve nacizene size bi önerim var yanlış anlamazsanız tabi benim bu ikinci bebeişim .size önerim uyuyo diye bırakmayın helede ilk zamanlar sürekli kaldırıp ağzına dayayın memişlerinizi nerdeyse saat başı hatta yarım saate bir dayayın muhakkak.çünkü yenidoğan sarılığını anca bu şekilde atlatırsınız.bu hem tecrübeyle hemde doktorla sabitlenmiştir işimiz gücümüz yok zaten yılmadan emzirinki hem sütünüz çoğalsın hem bebişler az hasarla atlatsınlar sonra hastanelerde daha çok sıkılıp daha çok koşturup daha çok üzüleceksiniz az sabır diyorum
 
birde kizlar ben surekli ona bakip agliyorum, sanirim hormonlar costu(hele eve geldik dunden beri salyasumuk agliyorum emziriken ona baktikca..sizdede varmi??
 
Soguk soguk terler dokuyorum.. kendımı nası koruyacagımı sasırıyorum acıkcası.. baslarda cıbıl dolasmanın acısını cekıyorum zaten.. ne kadar surecek bu terleme ısı merak ıcındeyım.. atlet kulot yetıstırılemez durumdayım.
 
birde kizlar ben surekli ona bakip agliyorum, sanirim hormonlar costu(hele eve geldik dunden beri salyasumuk agliyorum emziriken ona baktikca..sizdede varmi??

Benım aklım cıkacak bu sevgı yogunlugundan, en cok ondan korkuyorum.. nası bı duygudur bu ıdrak etmıs degılım hala.. uyudugu zaman ozluyorum evladımı. Ne yazsam boş.. tanımlayamıyorum.
 
Geldıgımız nokta rüya gıbı.. bebişler dogdu.. yenı bır sayfa acıldı.. sıkıntıların, sevınclerın, dertlerın seklı semalı degıstı.. bugunlerı nasıp eden Rabbıme şükürler olsun. Anne olmanın kutsallıgını yasamak.. bır ınsan dunyaya getırmek.. ve sonsuz, sınırsız bır sevgı ıle onu buyutmeye baslamak ne kadar özel bir şey.. çok mutluyum çünkü hayallerimin sonu yok artık.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…