HUKUK OKUMUŞ ÜYELERİN YORUMLARINI BEKLİYORUM İcralık kardeşten diğer kardeşlerin mirasına el koyulur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Borcu kıytırık evden daha fazla.

Hepimizi batırdı.

Yetmedi paralarımızı çaldı altınlarımızı çaldı.

İnanın tek kurtuluş bu onun için neler neler yaptık düzelmek istemiyor.
Dediğim gibi onun payına düşecek eve intifa hakkı koydurun,onun borcu için banka veya başka biri haciz koydurup satmaya kalkarsa haciz yoluyla satışı olsada kimse intifalı malı satın almaz.Çünkü intifalı malda ne oturabilirsin nede kiralayabilirsin bunu bile bile kimse satın almaz.
Yaşadıklarınızı anlamıyorum başıma gelmedi,çevremde de yok.Kumar ve uyuşturucu insana herşeyi yaptırır.Kurtuluş yolu ölüm değil,tedavi.Milyonlarca tedavi olan insan var emin olun oda kurtulabilir.Unutmayın o sizin canınızdan kanınızdan biri,düşmüş bi illete bırakmayın elini.

Yaşadıklarınızı anlamıyorum başıma gelmedi,çevremde de yok.Kumar ve uyuşturucu insana herşeyi yaptırır.Kurtuluş yolu ölüm değil,tedavi.Milyonlarca tedavi olan insan var emin olun oda kurtulabilir.Unutmayın o sizin canınızdan kanınızdan biri,düşmüş bi illete bırakmayın elini.

İnanın her şeyi yaptık çıkınca hemen başladı kendi karar vermedikçe olmuyormuş.

Daha anlatsam neler var neler.

Bizim ailede böyle biri olacak deseler inanmazdık 😪

İnşallah her şey güzel olur böyle olduğu için bizde çok üzgünüz.

Aklı tamamen gidik, güzel konuştuk olmadı yardım ettik olmadı beynini ele geçirmişler.

Allah bu maddeleri satanlara insanlara bulaştıranlara bildiğini yapsın 😪

İnanın her şeyi yaptık çıkınca hemen başladı kendi karar vermedikçe olmuyormuş.

Daha anlatsam neler var neler.

Bizim ailede böyle biri olacak deseler inanmazdık 😪

İnşallah her şey güzel olur böyle olduğu için bizde çok üzgünüz.

Aklı tamamen gidik, güzel konuştuk olmadı yardım ettik olmadı beynini ele geçirmişler.

Allah bu maddeleri satanlara insanlara bulaştıranlara bildiğini yapsın 😪
Herşeyi yaptığınıza eminim.Evet onun elinde olan bir şey buda doğru sağlıkçıyım az çok biliyorum.Ama devlet uyuşturucu içenlere zorunlu tedavi getirmedi mi ? Böyle bir şey hatırlıyorum.
Madem içmeye devam edecek hapse yollayın,savcılığa gidin madde satıyor diyin.Bu kadar bağımlı biri muhtemelen satma işlerine bile girmiştir.
Ona bir şey olsa yine sizin canınız yanacak,olan size olacak.Sen ağlayacaksın baban ağlayacak darma duman olacaksınız.Kardeş acısı evlat acısından sonra gelen en büyük acıymış altınlarını çaldı diye sinirlisin bunu anlıyorum benzer bir olayda benim başıma geldi ama kardeş kardeştir ne yapacaksın atsan atamazsın satsan satamazsın.Ben burada mal olaylarından çok kardeşine üzüldüm.Madem bırakmamakta ısrarlı çok ciddiyim hapse yollatın bir şekilde,savcılığa verin uyuşturucu sattığından şüpheleniyoruz diyin (ki bence satıyor) onu araştırırlar bulurlar takip altında olur.

Bildiğim kadarıyla icra ikamet adresine geliyor. Babanın üstüne olan diğer evleri bağlamaz yani. Evsiz kalmaz kardeşlerin.
Ama baban öldükten sonra ona miras bırakmak istemiyorsa , madde bağımlısı olması sebebiyle kardeşlerden biri vesayetini alabilirsiniz sanıyorum.
Ona kalan miras vasinin kontrolünde olur. Ancak onun ihtiyaçları için kullanılmasını garanti eder. Böylece o da mağdur olmaz.
Umarım bağımlılığından kurtulur.

Babanın kardeşini mirasçılıkyan çıkarması için haklı sebebi var öncelikle mirasçılıktan çıkarsın.
Bunun dışında evin değeri ne kardeşinin borcu ne kadar ? Bunlar önemli hususlar. Çünkü kıymet takdiri dediğimiz bir olay var alacaklı dava açarken de sonuçta belli bir masraf yapacak. Bazen 50 bin liralık pay için 100 bin masraf yapmak gerekiyor ki değmez yani yapılandırmaya gidiyor o zaman borç.
Kardeşine vasi atamayı düşünmez misiniz ?

Babanın kardeşini mirasçılıkyan çıkarması için haklı sebebi var öncelikle mirasçılıktan çıkarsın.
Bunun dışında evin değeri ne kardeşinin borcu ne kadar ? Bunlar önemli hususlar. Çünkü kıymet takdiri dediğimiz bir olay var alacaklı dava açarken de sonuçta belli bir masraf yapacak. Bazen 50 bin liralık pay için 100 bin masraf yapmak gerekiyor ki değmez yani yapılandırmaya gidiyor o zaman borç.
Kardeşine vasi atamayı düşünmez misiniz ?

80 bin kredi çekti ödüyemedi evden kaçtı görüşmüyoruz giderek artıyor sanırım borcu.

Evlerin tanesi etse etse 1M anca eder. Ki yıkılacak. Borçlanacaz tekrardan.

Vasi atayalım demiştik gitmeden önce ama artık yanımızda değil madde bağımlısına vasi atanır mı bilemedik.

80 bin kredi çekti ödüyemedi evden kaçtı görüşmüyoruz giderek artıyor sanırım borcu.

Evlerin tanesi etse etse 1M anca eder. Ki yıkılacak. Borçlanacaz tekrardan.

Vasi atayalım demiştik gitmeden önce ama artık yanımızda değil madde bağımlısına vasi atanır mı bilemedik.
Hagsgsgs ohhh keyiflendirdi bu durum beni 💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼

Kardeşin yine saklı payı var diye biliyorum, hiçbir şey bırakmama şansı olmayabilir bi araştırın isterseniz.

E egecell @Mutlak Butlan bildiğim hukukçular, buradan ne kadar detaylı dönülebilir bilmem ama en azından yönlendirme yaparlar belki
Hayvanların aç kalmasını isteyenlere hukuki yardım yok 💃🏼💃🏼💃🏼 babası üremeseydi hadi üredi sahip çıksaydı ☺️☺️☺️ bin beter olsunlar benim için zerre önemi yok

Sahte hakimin verdiği hukuki yardıma ihtiyacım yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X