2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Annesinin güzel evladı :)

s7301608.jpg
 
Bu kadar monolog yeter.. :) hepınızı sevgıyle ve de hasretle optugumu bılmenızı ısterım.
 
Soguk soguk terler dokuyorum.. kendımı nası koruyacagımı sasırıyorum acıkcası.. baslarda cıbıl dolasmanın acısını cekıyorum zaten.. ne kadar surecek bu terleme ısı merak ıcındeyım.. atlet kulot yetıstırılemez durumdayım.
canim dikkat et bende dun usume krizine girdim bizimkiler tisort sort ben esofman battaniye, annem lohusa sitmasi dedi, hastanede cok terledim ondan sanirim, dikkat temek gerek..
Benım aklım cıkacak bu sevgı yogunlugundan, en cok ondan korkuyorum.. nası bı duygudur bu ıdrak etmıs degılım hala.. uyudugu zaman ozluyorum evladımı. Ne yazsam boş.. tanımlayamıyorum.

aynen tarifi imkaniz bir mutluluk, ben bu kadarini beklemiyordum, doyamiyorum bakmaya...
Annesinin güzel evladı :)

s7301608.jpg

masallah balim benim..
 
canlarım lohusa sıtması denen sey varmıs bana ugramadı henuz . benimki ates basması su içinde kalma seklinde hala.

bu duygunun tarifi gercekten yokmus karnındayken seviosun bebegini ama koynundayken aşıksın resmen. bakarken aglıorum emzirirken bakmaya doyamaıorum uyurken koklamaya doyamıorum . aklımı kacırıorum bisey olcak die. hepimizin hissettgi aynı duygu tarifi mumkun deil..

evrim osledim seni cok. su agrılarımız dinsinde 2 lafın belini kıralım canımbenim. fotonuzda cok ama cok hoss
 
birde kizlar ben surekli ona bakip agliyorum, sanirim hormonlar costu:KK43:(hele eve geldik dunden beri salyasumuk agliyorum emziriken ona baktikca..sizdede varmi??
aynı ben
Benım aklım cıkacak bu sevgı yogunlugundan, en cok ondan korkuyorum.. nası bı duygudur bu ıdrak etmıs degılım hala.. uyudugu zaman ozluyorum evladımı. Ne yazsam boş.. tanımlayamıyorum.
aha bu da aynı ben


koklaşma anları süpermiş.

nevadan son haberler.emziği biraz emdi.sonra yüzüme tüpürdü..emzik korkusuna daha iyi artık.uyuyor kendi kendine..dua edin böyle gitsin ne olur..ben de hiç emzik almamışım.cins huyları bana çekmiş balımın:)
 
arkadaşlar pes ettim..ağlaya ağlaya sızdı yine.kucağıma alıyorum fayda etmiyor tek derdi meme..güzüne devasa bir emzik gibi göründüğümü iyice anlamış bulunuyorum.1 saat içinde emzik gelmiş olur.ben de nazan gibi uyumadan önce vereceğim.sabahtan beri araştırıyorum.1 yaşa kadar silikon öneriliyor tatsız ve temizlemesi kolay olduğu için.kauçuk da doğal bir malzeme gerçi.bir yerde kauçuk ile bebek tükrüğünün karışımında kansorejen bir maddenin açığa çıktığı yazıyordu.neye inanalım bizim de işimiz zor.

emzikleriniz ne marka arkadaşlar? kolay adımı kuzular.öğürme falan oldu mu?

canım ben nuk un slikon yeni dogan emzigini aldıms hemel alıstı kaucuk kiraz modeller falanda aldım ama gerek olmadı


stella şu an emziği verdik..biraz emip atıyor nurdan ben avent bulamadım chicconun ortodontik olanını aldık tutmada problem yaşamadı.şimdi uyumaya çalışıyor.uyanınca yıkayacağız..biz göbeği hergün batikonladık.tanm bir haftalıkken düştü..kuru tutulması çok önemliymiş.alkol daha iyi olur o sebebten bence.

uyku konusuna gelince neva 2.5-3 saat uyuyor uyanıyor.uyandırıp emzirmiyorum.ama sarılık varsa çok sık emzirmek gerekiyor.neva da memede uyuyor o yüzden emme süresi uzuyor.dürtüyorum uyanıyor sonra bir daha sızıyor memeden ayırınca uyanıyor yine..alışmaya çalşıyorum çünkü 2 haftalık olunca huyu değişti resmen.Allahtan uyudumu iyi uyuyor.sütüm de yetiyor maşallah.still tea içince farkediyor bende.

stil tea bende içiyorum ama çok phalalı ve sinir geliyor habire bana onu ye bunu iç normal besleniyorum acaba bıraksam gelmzemi sutum 20 tl stil tea bir hafta ancak dayanıyor cidden artık bırakssam bilsem sut yine gelcek suan yeteri kadar var acaba içmesem nolur sen hiç ara verdinmi ona??


benimki emerken bazen gaz cıkarıo alttan o sıradada nefesini tutuo ve genzine kacıo bende boguluo die panikleyip kızın sırtına vuruorum cok panikliorum bugun 2 oldu aglaya aglaya bi hal oldum ya cok korkuyorum bisey olcak die

aynen pervincim gaz gelince bir anda memeyi sikiyor bizmiki çekistiriyor ve gaz cıkıyor o arada memeyle savasıp duruyor bogazına sut kaçıyor agzından akmaya baslıyor falan yutkunmaya fırsatı olmuyor o lanet gaz nası birseyse :KK43:(

Bu kadar monolog yeter.. :) hepınızı sevgıyle ve de hasretle optugumu bılmenızı ısterım.

evrimmcim daha iyisin insallahhhh aklımız sende en zor atlatan sen oluyorsun ama hepsi gececek bu sıkıntılar bakmısız geride kalmıs bizlere gulucuk atmaya baslamıs bebislerimiz
 
arkadaslarım

resimlere vs yorum yazmak istiyorum ama emzirirken okuyorum yazmaya pek vakit olmuyor
zor gunler geçiriyorum sezaryanım çok kolay geçti benkendim çok iyiyim ama kızım uyumuyor uyutmuyor ya uyuyor ya tum gun uyanık oyle acayipki yatum gun uyukluyor yada hep uyanık 12 saat falan yeni dogan uyumassa nolur feryat figan arada oglumla ugrasıyoruz onunla ilgilenmek gerekiyor aksam esim gelsin diye hevesle bekliyoruz sonra berke babasını esir alıyor bıraksın uyusun berke diye gozunun içine bakıyorum allahtan esim çoky ardımcı tum gece birlikte bakıyoruz o alıyor gazını çıkayıro ben yattgım yerde emziriyorum yanıma getiriyor memeye tutturuyor leyla gibi ise gidiyor adamcagız bugunlerde gecici biliyoruz birbirimiz teselli ediyoruz surekli ama yillar sonra çok zor geld itekrardan bebek ama dusunuyorumda pespes yapmayı onuda aklım almıyor ablam geliyorc2,5 yasında oglu ile ikisine bir insan aynı anda nası bakar nası kollar aklımmm almıyorrr iyiki çok geç yapmısım ikinciyi diyorum
 
slm tazecik anneler ve anne adayları....
bende temmuz annesiyim canım sıkıldı topikleri gezerken bide size bakayım dedim.ve nacizene size bi önerim var yanlış anlamazsanız tabi benim bu ikinci bebeişim .size önerim uyuyo diye bırakmayın helede ilk zamanlar sürekli kaldırıp ağzına dayayın memişlerinizi nerdeyse saat başı hatta yarım saate bir dayayın muhakkak.çünkü yenidoğan sarılığını anca bu şekilde atlatırsınız.bu hem tecrübeyle hemde doktorla sabitlenmiştir işimiz gücümüz yok zaten yılmadan emzirinki hem sütünüz çoğalsın hem bebişler az hasarla atlatsınlar sonra hastanelerde daha çok sıkılıp daha çok koşturup daha çok üzüleceksiniz az sabır diyorum
şu an doğuracak olanlara bende aynı tavsiyeleri verirdim yaşadım hepsini keşke önceden şu emzirme işini öğrenebilseydim allahtan fazla uzun sürmedi bir gün yattık hastanede şimdi tek derdim bi arn önce kilo alması toparlanması
Yaf cok ozlemısımm sısı..
bizde seni ösledik çabuk iyileş gel çok sessiz burası.
stil tea bende içiyorum ama çok phalalı ve sinir geliyor habire bana onu ye bunu iç normal besleniyorum acaba bıraksam gelmzemi sutum 20 tl stil tea bir hafta ancak dayanıyor cidden artık bırakssam bilsem sut yine gelcek suan yeteri kadar var acaba içmesem nolur sen hiç ara verdinmi ona??

bana hastanedeyken getirdiler içtim biraz arttırdı bıraktım çok fazla değişiklik hissetmedim bugün biraz forumda dolaştım çoğu kadın hemfikir dengeli beslenme ve bol sıvı tüketme yetiyor diyorlar... şimdilik bu şekilde deniyorum sütümün yeterli olup olmadığını pazartesi anlicaz dr konrolünden sonra
 
selam
kızımın hala göbek bağı düşmedi o konuda çok endişeliyim
sarılık tehlikesi vardı 10 gündür 2 saatte uyandır uykusundan emzir durumundayım
ayrıca geceleri çok gaz sıkıntısı oluyor damla verdi doktor onu kullanıyorum biraz fayda ediyor adı zinko
emzik kullanmadım henüz
1 defa mecburen gögüs pompası kullandım
onun dışında avent in gögüs ucu koruyucusu var ondan çok memnunum aklınızda olsun ağlamaktan kurtuldu kızım
bende yavaş yavaş tempoya alıştım sizler ne durumdasınız??
göbek bağı için günde 2 kez solüsyon kullanıyorum başka yapılacak birşey var mı??

aa birde gözünde çapak oluştu doktor damla verdi onun için de
 
fasulyeko bol bol emzirmeye devam et...karnı doyunca düşer diyolor ne kadar doğru bilmiyorum belki bağtıl inanç ..ben günde 1 alkollü solisyon kullanmıştım ama dr hiç bişey sürmesende olur dedi. dün sağlık ocağına gittim dr banada verdi o damlayı çok ıkınıyo kakasını yaparken kullandım bu sefer de çok aşırı kaka yapıyo gibi geldi bıraktım o yüzden pazartesi drye gidicem sorucam ona göre devam edicem
 
kizlar bana hastanede galaktogen diye bi toz verdiler sutumu o getirdi, simdi hala gunde 2 kere suda eritip iciyorum, dun 1 kere aliyim geliyor dedim yine azaldi, sabaha karsi yetmedi yine mama verdiktekrar 2 yada 3 ecikaricam ilacin dozunu..

o lohusa sitmasindan sonra terlesem bile ayagimdan corap sirtimdan sali eksik etmiyorum ozellikle gece emziriken, kendinizi koruyun anneler..

o emzik bizide kurtardi uykuya dalana kadar , sonra kendi atiyor..ilk basta istemedi, ama annemle daha fazlada inatlasamadi yavrum:))

tek sorun meme ucumu ilk etapta kavriyamiyor, sonrada yorulup 5 dk sonra uyuyor, durt durt uyanmiyor, sonra bianda uyanip tekrara hirslaniyor, kavrayana kadar agliyor:)) emzirme anlari cok komik, osurati sekilden sekile giriyor maymun gibi, oluyoruz gulmekten..
 
Ya bu cocuk beni olduruyor emisirken 2dk sonra uyuyor, karni doymadan, uykusu cok agir durtuyoum uyanmiyor..sizdede ayni sorun varmi???cok uyudu bugun , sonra gece uyumuyor..
ayyy nurdanım olmamı bende yaşadım aynı sorunları ama şimdi emiyor hemen uyumuyor belki biraz büyüyünce düzelirler
birde kizlar ben surekli ona bakip agliyorum, sanirim hormonlar costu:KK43:(hele eve geldik dunden beri salyasumuk agliyorum emziriken ona baktikca..sizdede varmi??
ayyy hemde nasıll ne ağlamak tam arıaya dödnüm gözümde yaş kalmadı ağlamaktan
aynı bennnnn
Geldıgımız nokta rüya gıbı.. bebişler dogdu.. yenı bır sayfa acıldı.. sıkıntıların, sevınclerın, dertlerın seklı semalı degıstı.. bugunlerı nasıp eden Rabbıme şükürler olsun. Anne olmanın kutsallıgını yasamak.. bır ınsan dunyaya getırmek.. ve sonsuz, sınırsız bır sevgı ıle onu buyutmeye baslamak ne kadar özel bir şey.. çok mutluyum çünkü hayallerimin sonu yok artık.
oyy oyyy canım ciğerim gelmişte gitmişşş bayıldım fotonuzaaa yerim ben siziiii ne günlere ne noktalara geldikkk Allahıma binlerce kez şükürler olsunnn
ne sıkıntılar ne endişler mutluluklar hüzünler paylaştık değilmi bebeğim yaaaa
bi an önce iyileş toparlan seviyorum seni
nevadan son haberler.emziği biraz emdi.sonra yüzüme tüpürdü..emzik korkusuna daha iyi artık.uyuyor kendi kendine..dua edin böyle gitsin ne olur..ben de hiç emzik almamışım.cins huyları bana çekmiş balımın:)
kaydirigubbakcemile3
tüpürde he iyi yaptııı bide balgam atsaydııı
kaydirigubbakcemile3
aynen benimde ne boktan huyum var bana çekmiş anasını satayım
aksi inatçı asabi yaygaracı
kafamçokkarıştı
selam
kızımın hala göbek bağı düşmedi o konuda çok endişeliyim
sarılık tehlikesi vardı 10 gündür 2 saatte uyandır uykusundan emzir durumundayım
ayrıca geceleri çok gaz sıkıntısı oluyor damla verdi doktor onu kullanıyorum biraz fayda ediyor adı zinko
emzik kullanmadım henüz
1 defa mecburen gögüs pompası kullandım
onun dışında avent in gögüs ucu koruyucusu var ondan çok memnunum aklınızda olsun ağlamaktan kurtuldu kızım
bende yavaş yavaş tempoya alıştım sizler ne durumdasınız??
göbek bağı için günde 2 kez solüsyon kullanıyorum başka yapılacak birşey var mı??

aa birde gözünde çapak oluştu doktor damla verdi onun için de
canım benimmmm naber nasılsın arıcam hep seni araya bişiler giriyooo
aynı gün doğıurduk be meltem vay be hiç aklımıza gelirmiydiii
yine ataköy yapalım bebişlerle
göbeği niye düşmediki bizim 4 gün oldu düşeli doktora bi sorsaydın
 
esrako still teayi bir gün içip bir gün içmeyeyim dedim süt daha az oldu.psikolojik değil inan..faydasına hiç inanmadan içtim.mesala bu gün de içmeyeyim dedim neva doymadı.öğlen içtim ve sütüm ldu.tesadüf mü acep.bol bol süt içiyırum.beyaz üğzüm ve incir yiyorum.şimdilik iyi.

fasulyeko emzi kullanmak zorunda kalmaman iyi olmuş.ben zorundayım ama yine de almadı benim sıpa.bi altını değiştirirken emiyor gıcık.uyuyacağı zaman resmen tükürüyor emzik uçuyor.beceremiyor desem desem değil yani kıcık


bir de bu gün baktım bunun burun tıkalı zor nefes alıyor..dedim üşüttük mü?burnunun içine baktım pislik falan da görünmüyor.adım burun aspiratörünü başladım çekmeye minik minik şeyler geldi..bir de burnunun içi gıdıklandı herhalde hapşırdı.sonra bi baktım burun deliğinin ucunda kocaman bir burun pisliği çıkardım rahatladı kuzum.aklınızda bulunsun dedim
 
esram naper yavrum..ben bir yandan yemek yapıyorum bir yandan buraya takılıyom.arkadaşım geldi uyudu uyudu kalktı gitti..dedim ona evinde de uyuyorsun de mi? zahmet etme bu sıcakta gelip evinde uyu.ben sana küsmem..evde kald psikoloji bozuk hatunda uyurken de deli deli döndü neva sıçradı bunun dönüşlerine..ne şans var ben de..
 
nurdan gelmiş hoşgelmiş...ben yapayım monoloğomu içimde kalmasın.nasıl oldu teocuk
 
selam yeni topiğimiz hayırlı olsun en kısa zamanda diğer arkadaşlarımızda sağ salim bebeklerini kucaklarına alıp bu güzel duyguyu burada bizlerle paylaşır ben çok aktif giremesemde okumaya gayret ediyorum kızlar biliyosunuzki bende 2 çocuk var biri bitiyo öbürü başlıyo biraz zorluyo beni şimdi ikiside uyurken bir göz atayım dedim herkes durumundan bahsetmiş bende kısaca yazayım;bebeğimin göbeği düştü benim 2 gün oluyo çok çabuk düştü gazımız yok çok şükürr oldumu beyimiz kendi hallediyo maşallah kusmamızda olmadı emzik kullanmıyorum henüz inşallah gereke kalmaz diyorum emmesi korkunç sütümvar adam sürekli emme modunda bu yüzden göğüslerim yara oldu biraz o konuda skıntım var artık kanıyolar bu yüzden pompa aldım sağıyorum biraz rahatlattı uyku problemimiz yok 4 saatte bir kalkıyo çok sıkıntı yok sarılığımız sınırda yarın dr gidicez bakalım ne durumda diye şimdilik benden böyle anlayacagınız meme dışında bir sıkıntım yok diyebilirim bundan sonrada inşallah olmazzz
 
bu arada şu humananın çayını kullanan arkadaşlar memnunmusunuz arttırıyo mu gerçekten ben şu an ekstra bişey kullanmıyorum ama kullansammı diye düşünüyorum sütüm yetiyo gerçi ama takviye gibi ....bide kilo konusunda ben 59 hamile kalmıştım 68 doğuma gittim şu anda 64 kiloyum karnım gitti sayılır toparlasın diye korse kullanim dedim ama dr izin vermedi 1 aydan önce olmaz dedi korse kullanan varmı?
 
didom yaaaa
yenidoğanlar için ilk haftalar burun aspiratörü önermiyolar diye duymuştum sen bi doktoru ara sor ona göre kullan kuzum
benimkininkide tkanıyo bana tüpte bişiler verdi doktor tuzlu su gibi tıkandıkça damlatıyorum rahatlıyo
açtıktan sonra 5 gün kullan 6 gün çöpe at dedi doktorumuz
 
bide çenesinde ve boynunda sivilce gibi bişiler çıktı
oğlum erken ergen oldu pohahaaaa
isilik sanırım bunlar sizdede varmı kızlar yaaa
nasıl giydiricemi şaşırdım bi giydiriyorm bi soyuyorum ya
cam açarsam giydiroyrum sonra rüzgar var kapatıyrum sonra geri soy çocukta şamar oğlanına döndü haaa
 
X