2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nazan ben agrı kesicisiz duramıorum gunde 4tane minoset icme hakkım var vede kullanıorum. sezercik benimde hic hosuma gitmedi ama bu agrıları alttan yasasaydım daha mutsuz olurdum kesin
 
ethil alkol sürüyoruz biz de, bugün 8.günümüz. hala dip diri duruyor. pansumanı yanlış mı yapıyoruz acaba? ya da yetersiz. günde 4 kere demişlerdi. biz ancak 3 kere yapabiliyoruz. alkolüğ de az sürüyoruz galiba korkudan. düştükten sonra 2 gün yıkamayacakmışız.
 
BABY, biliyor musun benim aklıma ağrı kesici almak hiç gelmedi. normalde kullanmadığım için hiç ağrıkesici aklımın köşesine ağrıyı kesebilecek bişey olduğu bile gelmedi. bu saatten sonra da kullanmam artık. azaldı ağrılarım. dayanılmaz olan kısmı geçti.
 
yalancı emzik kullananınız var mı? ne düşünüyorsunuz bu konuda? ben çok ihtiyaç hissediyorum ama eşim şiddetle karşı. almadık hiç. ceren sürekli mememi ağzında istiyor. sürekli aç olabilir mi? bence beni emzik olarak kullanıyor. ve resmen iki gündür göçmüş durumdayım uykusuzluk ve yorgunluktan. iki gündür gündüz de uyumuyor gece de.... ilk günler gündüzleri full uyku geceleri hortlaktı.
 
slm kızlar topiğimiz hayırlı olsun eskisi gb görüşemiycez sanırım öle gözüküyoo

canım ben ilk ona alıştırduım çok rahat oluyo hatta sağlık ocağındaki hemşire kızdı bende ona kızdım ben kullanmısımda ne olmuş biyerimde bişeymi var dedim canım sende alıştırr rahat edersin..
nazan ben agrı kesicisiz duramıorum gunde 4tane minoset icme hakkım var vede kullanıorum. sezercik benimde hic hosuma gitmedi ama bu agrıları alttan yasasaydım daha mutsuz olurdum kesin
valla kızlar benim çok rahat gecti ameliyatta sonrasıda bir kere ağrı kesici iğne yaptılar hastanede o kadar çok iyiyim inş.sizinde gecer hatta dedimki ben böle 10 tane daha yaparımm...
nazan ya banada hiç düşcek gibi gelmiyodu 8. gün düştü 4. 5. gün düşenler var seninde kuruyodur kordonu farketmedinmi hiç alkollü bi şey verdi dr onu yaptık öyle bi şey yapmıyomusun??
bizim göbüşüümzde 4. günümüzde düştü ertesi günü tuzladık yıkadık ki benim kızın kordonu çoook kalınmış dr. şaşırdı
 
benimde öksürmek ve gülmek ölüm gibi
hala normal şekilde yürüyemiyorum öne doğru eğimliyim
bende ilk defa ameliyat oldum ama çopk fazla ağrı kesici kullanmadım
nazan ya banada hiç düşcek gibi gelmiyodu 8. gün düştü 4. 5. gün düşenler var seninde kuruyodur kordonu farketmedinmi hiç alkollü bi şey verdi dr onu yaptık öyle bi şey yapmıyomusun??
bizimde göbek daha düşmedi erken daha sanırım ama dr bize dişey vermedi sürmek için hiç bişey yapmıyoruz göbek düştükten sonra ilk banyomuzu yapcaz inşallah

valla ben aslında emzik aldım ama mümkün olduğunca kullanmıcam henüz kullanmaya başlamadım
 
nazan ben kullanıyorum gunde 4kez izin var bende iciorum.
serap bana cok zor geldi sezeryan resmen 2.ye korkuyorum
emzik konusundada veriorum cunku o agzında meme istio ben nuby aldım anne memesiyle aynı dokuda yapılmıs o sebepten memem sanıp emio karnı tok gozu ac oldugu zamanlar
 
selam kızlar yeni topiğiniz hayırlı olsun..bende sizi sürekli okuyorum ama pek fazla yazma fırstı bulamıyorum...şimdiye kadar fikirlerinizden ve tecrübelerinizden çok yararlandım.bebişim doğuncada okumaya devam edicem... çünkü okuduklarımdan şimdiye kadar dediğim gibi çok faydalandım bundan sonrada faydalanmaya devam edicem...hepinizin bebişleri hayırlı olsun...benimkide sağlıkla gelir inşallah..son 10 günümüze girdik ama oğlumun hala gelmeye niyeti yok...inşallah yakında bende doğum haberimi veririm...bebişlerinizle sağlıklı ve mutlu günler geçirirsiniz inşallah....
 
ilk sorumu soruyorum doğuran anneler ....süt pompası aldınızmı kullanıyomusunuz....ben doktor tavsiyesiyle doğumdan sonra kocacıma aldırırım diye düşünüyodum ama okuduklarıma göre hemen hemen herkese lazım olmuş ve acil gerekli bişey galiba...bide medela nın iyi olduğunu duymuştum doktorumda onu tavsiye etti.onunda iki çeşiti varmış otomatik ve elle olanı..kulllananlar ve kullandığı markadan memnun olanlar ve gerekliliği konusunda fikir vericek olanlar cevap yazarsa sevinirim.
 
stella ben lansinohun manuelini aldım memnunum.doktorunun önerdiği markayı hastanede kullandım elektrikli olduğundan daha çabuk sağıyor olabilir.ama bence gerek yok.bir de çok araştırmış biri olarak o markanın çabuk yıpranan ve daha sonra tek başına bulunmayan bir parçası varmış.dediğim gibi ben memnunum pompamdan tek elle işini çabucak halledebiliyorsun.2 adet saklama kabı ve 2 adet dondurucu poşeti vardı takımın içinde.kaynar suda sterilize edilebiliyor.umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
nazan nazan nazan aynı dertten ben de muzdarip oluyorum zaman zaman.müsade etmiyorum beni emzik gibi kullanmasına..ama moyordayıp duruyor .emziğe ben çok karşıyım niye bilmem..düzelir gibi oluyor .inşallah düzelir
 
STELLA, bence pompa çalışan anneler için şart. bir de sezeryandan sonra ilk süt gelişi biraz geç ve güç olabiliyor. benimki mesela çok az geldi. pompa ile sağarak gelmesini düzenledik. ayrıca pompa ile sağınca ne kadar sürede göğsümde ne kadar süt birikiyor onu görebildik. bende medelanın elektriklisi var. hastane tipi pompalara göre çok yavaş ama sütü bol gelen anneler için ideal. ben de zaten çalışmaya başlayınca kullanmak için almıştım. o zamana kadar da sütüm çoğalırsa ki öyle umuyorum, o zaman bu pompa bana yetecek. ama sen eğer ilk zamanlarda sütü gelişini disipline etmek için istiyorsan bence hastane tipi pompalardan kirala. aylık 70tl ye kiralanabiliyor. belki sadece 1 ay ihtiyacın olacaktır boşu boşuna o kadar para vermemiş ve süper bir pompa kullanmış olursun. ama yok çalışırken süt sağıp saklayacağım diyorsan o zaman kendine bir pompa muhakkak al. bence medela güzel. hoş henüz tam test edebilmiş sayılmam. sonuçta sütüm çok az geliyor. çoğalınca daha iyi sağacağını düşünüyorum.
DıDECıM, ben emziğe karşı değilim. nasıl olurum? 4 yaşıma kadar emzik ağzımdan düşmemiş.
biz 3 kardeş de emzik kullanmışız ve üçümüzün de damak yapısı kusursuzdur. ben inanmıyorum ille de damağa zarar verdiğine. risk vardır tabi, ama bu risk karşılığında nelere katlanmak zorunda kaldığın da önemli. örneğin benim kız çok uykusuz kalıyor, ağlamaktan helak oluyor, saatbaşı memei istiyor, meme uçlarım da helak oluyor ben de.... yani bir damak bozukluğu riskine karşılık neler neler var katlanmak zorunda olduğum. en önemlisi de eğer emzik emmezse muhakkak parmağını filan emecektir. biz dün doktorumuzu arayıp sorduk . kadın "tavsiye etmiyoruz ama bazı durumlarda kaçınılmaz oluyor. siz hemen küçük kauçuk bir emzik edinin. yoksa elini emer" dedi. bizimkinin emme refleksi çok güçlüymüş. derhal gidip emzik aldık tabi doktor da onay verince. şimdi çok zorda kalınca veriyoruz. alışmayacağını umut ediyorum. mümkün olduğu kadar dayanmaya çalışıyoruz. belki pes eder diye. ama özellikle geceleri vermeyi düşünüyorum zira artık uykusuzluğa dayanacak gücüm kalmadı. emzirmekten sırtım tutuldu. abartmıyorum; saat başı emmek istiyor ve enaz yarım saat sürüyor.
 
kızlar bende bu konuda sıkıntılıyım şöleki uaynık olduğu her an emmek istiyor sırt falan kalmadı gece hortlak gibiyiz
şu pompa konusunda bende karasızım yani şu anda çalışmıyorum emmekte sorunumuzda yok çok şükür yine de süt sağmam gerekiyormu bebek istedikçe emzirmek daha sağlıklı değilmi sütüm normal az değil çok değil yanlış bir şey yapıp azaltmak istemiyorum sonraları doymaz sütüm yetmez die çok korkuyorum banada fikir veririmisiniz manuel bir pompa aldım bende çok zor oluo sağdım bir çay bardağı kadar çıktı e biberon veremeyeceğimi göre kaşıkla o kadar sütü almıor çocuk
bide hamilelikte aldığınız vitaminleri kullanmaya devam ediyormusunuz bebişe vitmain verdimi doktor bize vitamin bide okyanus suyu verdi okyanus suyunu düzenli kullanamıyorum bi tüpü açınca o gün kullanıp kalanını atmak gerekiyormuş ölemi acaba
 
arkadaşlar pes ettim..ağlaya ağlaya sızdı yine.kucağıma alıyorum fayda etmiyor tek derdi meme..güzüne devasa bir emzik gibi göründüğümü iyice anlamış bulunuyorum.1 saat içinde emzik gelmiş olur.ben de nazan gibi uyumadan önce vereceğim.sabahtan beri araştırıyorum.1 yaşa kadar silikon öneriliyor tatsız ve temizlemesi kolay olduğu için.kauçuk da doğal bir malzeme gerçi.bir yerde kauçuk ile bebek tükrüğünün karışımında kansorejen bir maddenin açığa çıktığı yazıyordu.neye inanalım bizim de işimiz zor.

emzikleriniz ne marka arkadaşlar? kolay adımı kuzular.öğürme falan oldu mu?
 
merhaba bende deniyorum ama bir iki emiyor sonra bırakıyor alışamıo bi türlü avent aldım silikon damaksız bilemiyorum nie alışmıyorki acaba
 
ooo super daha yeni gordum burayii..

oncelikle biz emzige basladik, nuby aldim, ortodontik olanindan agiz yapisi icin..uyuyana kadar verioruz sonra o kendi atiyor..

agri kesici olmadan bende duramiyorum, oksuruk gulmek en buyuk kabusum oldu, tibete artik yanimda espri yapma diye yalvariyorum..
 
buarada bikac sorum olucak ya bizim velet memey geldigi anda 2 emip uyuyor ve uyandirabilene ask olsun..daha pompaya baslamadim stimule etsin diye bol bol emziriyorum ama yetmiyor biz geceleri ek mama veriyoruz, hastaede hic durmadi yavrum, ztane sutum daha dun biraz biraz gelmee basladi, onceden biraz coloctrum enilen seffaf sivi vardi..
sizinkilerdemi boyle uyuyor hemen?? bide hep uyuyorlarmi yani uyanik kaldiklari an yok mu, bizimki cok az; sonra gece uyutmuyor..
 
buarada biz ilk gunden beri yikiyoruz hastanede, bana hergun yikamamai soylediler, hastanee oglen yikiyorduk, ama eve gecince aksam yikamamai onerdiler, vucudu alissin diye, ve gobege ektra pansuman yaptirmadilar, sadece cok iyi kuruluyoruz..
 
sutum insalah cogalir, sariligin gecmesi icin surekli vermeye calisiyorum ama ac kurt doymuyor ve ucunu iyi kavriyamiyor malesef..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…