2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese selam, hastaneden cuma günü çıktım, anca kendime geldim. Perşembe günü bebeğin hareketlerinin azaldığını hiç tekme atmadığını hissetmiştim. Eşime doktora gidelim dedim. Gittik ama ikimiz de bir sorun olacağını hiç düşünmüyorduk. Bebeğin suyu azalmış, su azalınca kordondan geçen kan da azalıyor. Bebek yeterli beslenemiyor ve strese giriyor. Stres de kaka yapmasına sebep oluyor. Kakasını yaptığı doğumda ortaya çıktı. Bebeğin suyu az olduğu ve kalp atışlarında ritm bozukluğu olduğu için apar topar izmitteki bir hasteneye ambulansla sevk edildim. yalovada yeni doğan yoğun bakım servisi yokmuş. spinal anestezi ile sezeryan oldum. Yavrum 44 cm. 1620 gr doğdu. ilk gün hariç oksijen desteği almadan kendiliğinden solunum yapabiliyor. Biraz solunum düzensizliği var ama endişe edecek boyutta değilmiş. Hergün daha iyiye gidiyor. Yutma refleksi gelişmediği için mideden boruyla besleniyor. Doktor 3 haftaya kadar düzene girer ve emzirmeye başlarsın dedi. Zaten emmeye başlayınca eve alıcaz. Ben iyiyim. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Hergün süt sağıp hastaneye götürüyoruz. Kendi derdimden olan bitenden hiç haberim yok. Van depremini duydum, ALLAH yaşayanların yardımcısı olsun, ölenlere rahmet eylesin. İnşallah sizler iyisinizdir.

Belmacığım çok çok geçmiş olsun Berra bebek bir an önce toparlanır kendine gelir inşallah.
Ablası gibi tombiş tombiş olsun oda

Şimdi ben tavsiye üzerine bir bayanla telefonda görüştüm. Bakıcı abla-teyze durumları:)

Bana verilen telefon 0 532 ile başlıyor ..gerisi de ahenkli numaralardan, bayanın adı gayet hoş. Vira bismillah dedim aradım. Çok hoş bir sesle karşılaştım. Görüşmek istediğimi söyledim, beni evine çağırdı. Evde temizlikçim olacak ama sorun değil sizin gelmenizi daha çok isterim dedi, gittik annemle. Rezidansta oturuyor. Neyse girdik, evi çok güzel, eşyalar falan on numero. Bayan 39 yaşlarında, sarışın son derece bakımlı biri. Daha önce bir kız çocuğu bakmış. Neyse ben şartlarımı falan söyledim. Konu ulaşıma geldi. İsterseniz bizim evlere ücretsiz servis var kullanabilirsiniz dedim. Yok dedi ben servis türü araçlara hiç binmedim, eşim bırakır alır beni. Zaten arabam vardı yeni sattık, yenisini alana kadar böyle idare ederim. Bu arada bayanı çok beğendim, yaklaşımı konuşma tarzı gayet iyiydi.

Ne dersiniz bu işe??

Evrim hipoglisemi demişsin ya, ileri düzeyde değil demi. Çok zordur tahmin edebiliyorum, sana sunulan listeye bağlı olmaya çalışmak. Allah yardımcın olsun, ne zor...
Eşşek Kuzy'i poposundan ısırıyorum başka da bişey demiyorum. Bak gör ona yemek yetiştiremeyeceğin günler çok uzak değil. Öyle dua ediyorum.

ileri seviyede hıpoglısemı ogrenecegım bu gıdısle.. kendısını cıddıye almamaya devam edersem.. ama daha oyle elden ayaktan dusurecek sekılde degıl, daha cok sallıyor sımdılık :) ben ona zaten sımdıden yetısemıyorum.. yaptıgı ezıyetlerden :))

Uzunnnnn bir aradan sonra kisacik slm belma arkadasim dogum yapmissin rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin
Evrimcim dikkat et kendine sen bize lazimsin dahaaaa
Baska sayfalara bakamadigim icin bisi yazamicam malum vakit kisitli suan bile yigit ayagimda bir yandan salliyorum

Bizden haberler yigit artik yuru evde ayaklanan 2 bi bebiste farkli oluo:) bugunlere de geldim ya hic buyumuyecek gibi geliodu ama bayramin 3 gunu yigitin 1 yas gununu kutluyacagiz ins konudmada pek ilerlemedi yigit mama dede gel gel baba dio baskada bisi yok

Musti son 1 aydir aksamlari sallanmadan uyuyor bi ogle uykusunda salliyorum onuda yavastan birakiyim diorum cis konusunda hic ilerlemio bizimki ama gokhanin yaninda bile acinda aglio utanio pasam guya
Yigite artik vurnu eger biri gelirse dikkat cekmek mi istio bilmiorum ozmb vuru ama kimse yokken ellemiyi yigit dustu gozunun kenari cekmeceye geldi kesti kandini gorunce uzuldu sanirim o gunden beri ellemio sukur benden bole yinede uzun oldu iki cocuk arasinda gecio hayat tabi gesmeden dr geri klmiorum vqkit buldukca girerim ins

olsun.. ıkı cocukla tlf dan yazmak bıle ayrı bır cesaret ornegı.. tebrık ederım senı kuzu.. guzel sozlerın ıcın de tesekkur ederım ayrıca.. saolasın, varolasın guzel arkadasım.. ne mutlu bana.

Evrimcim geçmiş olsun tatlım :KK43: sen kuzeyin yemesine içmesine bu kadar dikkat ederken kendinimi unutuyorsun yoksa zayıflıktanmı oluyor ? bu bi ara ben çok zayıfken benimde başıma geliyodu kan şekerim düşüyo bayılıyorum falan ama kilo alınca geçti şimdi de bazen geceleri kalkınca şekerimin düştüğünü hissediyorum hemen tatlı bir şeyler yiorum ama bu durumun hipoglisemiyle alakası varmı bilmiyorum hiç araştırmadım açıkçası...

moralim bozuk yaa babanem yoğun bakımda şu an kaybetme korkusu içimi kemiriyo ev perişan ben perişan içimden bir şey gelmiyo allahtan nehir erken uyudu yoksa onu bu haldeyken oyalamak beni bitirdi. büyükanne ölücekmi dedi bana bugün hastanede beklerken offff çok kötü oldum yinede 2 yaşında bir çocuğa göre bugün gayet sakindi hastanede olabildiğince uslu arada eve gidelim dedi ama yine iyi sabretti anlayışlı kuzum benim

günaydın kızlarrr
seerni Rabbim şifasını versin babannenin cnm..
ayyy az işim çıktı ya yazicam dönünceeee

Evrimcim geçmiş olsun tatlım :KK43: sen kuzeyin yemesine içmesine bu kadar dikkat ederken kendinimi unutuyorsun yoksa zayıflıktanmı oluyor ? bu bi ara ben çok zayıfken benimde başıma geliyodu kan şekerim düşüyo bayılıyorum falan ama kilo alınca geçti şimdi de bazen geceleri kalkınca şekerimin düştüğünü hissediyorum hemen tatlı bir şeyler yiorum ama bu durumun hipoglisemiyle alakası varmı bilmiyorum hiç araştırmadım açıkçası...

moralim bozuk yaa babanem yoğun bakımda şu an kaybetme korkusu içimi kemiriyo ev perişan ben perişan içimden bir şey gelmiyo allahtan nehir erken uyudu yoksa onu bu haldeyken oyalamak beni bitirdi. büyükanne ölücekmi dedi bana bugün hastanede beklerken offff çok kötü oldum yinede 2 yaşında bir çocuğa göre bugün gayet sakindi hastanede olabildiğince uslu arada eve gidelim dedi ama yine iyi sabretti anlayışlı kuzum benim
Çok geçmiş olsun Seda,
Allah yardımcınız olsun, hayırlı şifalar versin.

Hala su yeme duzenını ogrenemedım.. adım gıb bıldıgım bır sey de işime gelmiyor.. gelmedıkce de basıma gelenler.. hıpoglısemıye baglı bas donme, kalp kapakcıgı bozuklugunu tetıkleyen tansıyon dusmesı.. ıle gunumuz son buluyor..

Ekmek yemeyecegım arkadas.. habıre proteın ve yaglarla beslenecegım.. gunde 6 oguın yıyecegım.. tatlıdan uzak duracagım.. her yedıgım seyı uc kere dusunmekle mukellefımm.. o varsa yanında bu da gerek.. bunu da yemelıyım.. elma yıyecegım.. yanında sut ıcmem gerek yaaa :))) bunları kac yere yazdım sıze bılmıyorum.. sıze yaza yaza ben de kafama sokarım belkı :)

Kuzey arkadasımızın yıne burunları tıkalı, bu ssefer akıyor da.. sureklı dısarıda arkadasları ıle.. ve cocukların cogunun neredeyse aylardır burnu akıyor.. bunu analar ya bu duruma ıyıce alısmıslar kı dogal gelıyor.. ya da bu kadınları ben gebertecegım bı gun.. hadı benım esssseeeeeeeekkkk herfı ılac ıcmıyor.. mılletın cocugu benım kadar yıyor sadece parkta gezınırken... 8 kıloluk bır kız cocugu ıkı tane cıkıta muzu ust uste yedı.. gozumle gordum.. kaldı kı surubu mu ıcmeyecekler.. halıyle kuzey de hastalnıyor ıkı de bır.. e bızde ınleye ınleye gecırıyoruz ılac kullanamadıgımız ıcın.

hayırlı bır seyler yazayım dıye kendımı zorladım.. yok,çıkmadı :KK70:
Evrim sana da çok geçmiş olsun.
Anneler olarak kendimize bakmak zorundayız, özellikle çocuklarımız için, geçtik zaten kendimizi...
gerçi sen benden daha iyi biliyorsundur ama gene de yazayım dedim.
Hipoglisemi, senin kalple ilgili sorunun da eklenince seni sarsıyor belli
Aman nolur kendine dikkat et,
Kendin, Ozi, Kuzi ve Seni sevenler için...

Şimdi ben tavsiye üzerine bir bayanla telefonda görüştüm. Bakıcı abla-teyze durumları:)

Bana verilen telefon 0 532 ile başlıyor ..gerisi de ahenkli numaralardan, bayanın adı gayet hoş. Vira bismillah dedim aradım. Çok hoş bir sesle karşılaştım. Görüşmek istediğimi söyledim, beni evine çağırdı. Evde temizlikçim olacak ama sorun değil sizin gelmenizi daha çok isterim dedi, gittik annemle. Rezidansta oturuyor. Neyse girdik, evi çok güzel, eşyalar falan on numero. Bayan 39 yaşlarında, sarışın son derece bakımlı biri. Daha önce bir kız çocuğu bakmış. Neyse ben şartlarımı falan söyledim. Konu ulaşıma geldi. İsterseniz bizim evlere ücretsiz servis var kullanabilirsiniz dedim. Yok dedi ben servis türü araçlara hiç binmedim, eşim bırakır alır beni. Zaten arabam vardı yeni sattık, yenisini alana kadar böyle idare ederim. Bu arada bayanı çok beğendim, yaklaşımı konuşma tarzı gayet iyiydi.

Ne dersiniz bu işe??

Ben durumu ilginç bulduğumu belirtmek isterim Ayça cığım.
Acaba çocukları gerçekten çok seven bir kadın ve onun için mi yapıyor.
Rüzgar için iyi olur tabi ki konuşması falan düzgün birinin ilgilenmesi,
artık çocuklar cin gibi zaten bakımlı ve iyi giyimli insanları hemen seçip ilgi alaka gösteriyorlar.

Enteresan, gelişmeleri bekliyorum merakla...

zayıf degılım kuzum.. orayı gectım.. yazdan bu yana 3 kılo aldım.. fazlam var, azım yok.. Buketın de dedıgı gıbı kalp de eklenınce ıyıce sarsıyor.. gecenlerde doktor arkadasımız da sohbet arasında soyledı. gece uyurken bıle sekerın dusmemesı lazım.. o yuzden sık ve az yemek lazım..

Babannen ıcın Rabbım sıfalar versın ınsallah.. hakkınızda hayırlısı olsun..

Çok geçmiş olsun Seda,
Allah yardımcınız olsun, hayırlı şifalar versin.

Evrim sana da çok geçmiş olsun.
Anneler olarak kendimize bakmak zorundayız, özellikle çocuklarımız için, geçtik zaten kendimizi...
gerçi sen benden daha iyi biliyorsundur ama gene de yazayım dedim.
Hipoglisemi, senin kalple ilgili sorunun da eklenince seni sarsıyor belli
Aman nolur kendine dikkat et,
Kendin, Ozi, Kuzi ve Seni sevenler için...

Hocam dıleklerın ıcın sonsuz sukranlarımı sunarım sana.. tesekkur ederım. Daha sıkı bır yeme duzenı.. alısmaya calısıyorum.. gece bıle acıkmamak lazım.. aman zor zanaatmıs bu ısler ya.

Ne dersiniz bu işe??

Valla ne dıyeyım bılemedım.. Rezıdansta oturan, altında arabası olan bı kadın nıye cocuk bakmak ıstesın ki??? ne bıleyım.. hıc standart bır durum gıbı gelmedı.. bence sagına soluna ıyı sor derım.. tırstım acıkcası.

şimdi ben tavsiye üzerine bir bayanla telefonda görüştüm. Bakıcı abla-teyze durumları:)

bana verilen telefon 0 532 ile başlıyor ..gerisi de ahenkli numaralardan, bayanın adı gayet hoş. Vira bismillah dedim aradım. çok hoş bir sesle karşılaştım. Görüşmek istediğimi söyledim, beni evine çağırdı. Evde temizlikçim olacak ama sorun değil sizin gelmenizi daha çok isterim dedi, gittik annemle. Rezidansta oturuyor. Neyse girdik, evi çok güzel, eşyalar falan on numero. Bayan 39 yaşlarında, sarışın son derece bakımlı biri. Daha önce bir kız çocuğu bakmış. Neyse ben şartlarımı falan söyledim. Konu ulaşıma geldi. Isterseniz bizim evlere ücretsiz servis var kullanabilirsiniz dedim. Yok dedi ben servis türü araçlara hiç binmedim, eşim bırakır alır beni. Zaten arabam vardı yeni sattık, yenisini alana kadar böyle idare ederim. Bu arada bayanı çok beğendim, yaklaşımı konuşma tarzı gayet iyiydi.

Ne dersiniz bu işe??

cnm banada ilginç geldi. çok normal bir durum değil bu. Yani genelde çocuk bakan insanlar ihtiyacı olduğu için bu işi yapıyor. E çocuk sevdiği için desek evlatlık alıp bakar niye bunu iş için yapsın. Bende dikkatli ol..

Herkese selam, hastaneden cuma günü çıktım, anca kendime geldim. Perşembe günü bebeğin hareketlerinin azaldığını hiç tekme atmadığını hissetmiştim. Eşime doktora gidelim dedim. Gittik ama ikimiz de bir sorun olacağını hiç düşünmüyorduk. Bebeğin suyu azalmış, su azalınca kordondan geçen kan da azalıyor. Bebek yeterli beslenemiyor ve strese giriyor. Stres de kaka yapmasına sebep oluyor. Kakasını yaptığı doğumda ortaya çıktı. Bebeğin suyu az olduğu ve kalp atışlarında ritm bozukluğu olduğu için apar topar izmitteki bir hasteneye ambulansla sevk edildim. yalovada yeni doğan yoğun bakım servisi yokmuş. spinal anestezi ile sezeryan oldum. Yavrum 44 cm. 1620 gr doğdu. ilk gün hariç oksijen desteği almadan kendiliğinden solunum yapabiliyor. Biraz solunum düzensizliği var ama endişe edecek boyutta değilmiş. Hergün daha iyiye gidiyor. Yutma refleksi gelişmediği için mideden boruyla besleniyor. Doktor 3 haftaya kadar düzene girer ve emzirmeye başlarsın dedi. Zaten emmeye başlayınca eve alıcaz. Ben iyiyim. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Hergün süt sağıp hastaneye götürüyoruz. Kendi derdimden olan bitenden hiç haberim yok. Van depremini duydum, ALLAH yaşayanların yardımcısı olsun, ölenlere rahmet eylesin. İnşallah sizler iyisinizdir.
oyyy canım benim zor günler geçiriyorsun. dualarım sizinle. inşallah kolayca atlatırsınız bu süreci. rabbim evladınızı size bağışlamış, hayırlısıyla dünyaya gelmiş ya.. toparlar kendini merak etme. anne sütü iyi gelir ona. bir de özel mamaları var sanırım. o büyüdükçe sen de iyi olacaksın.

Ne dersiniz bu işe??
bilemedim ne diyeceğimi. birazcık anormal bir durum sanki..

babannene acil şifalar dilerim. allah yardımcısı olsun canım.

Evet işte ben de garipsediğim için yazdım. Destek aradım sizden, demek ki aklın yolu birmiş. Döndüm o yoldan ben.

Şimdi başka bir tavsiye üzerine başka bir bayanla konuştum. Hatta dün deneme çekimine pardon:) deneme olsun diye geldi. Annem beğendi. 32 yaşında iki çocuk annesi biri. Daha önce bir oğlan çocuğu bakmış, evlerini taşıyınca bırakmak zorunda kalmış. Bulgar göçmeniymiş. Bayramdan sonra başlıyor....

cnm banada ilginç geldi. çok normal bir durum değil bu. Yani genelde çocuk bakan insanlar ihtiyacı olduğu için bu işi yapıyor. E çocuk sevdiği için desek evlatlık alıp bakar niye bunu iş için yapsın. Bende dikkatli ol..

Evet çok garipti gerçekten...

Evet işte ben de garipsediğim için yazdım. Destek aradım sizden, demek ki aklın yolu birmiş. Döndüm o yoldan ben.

Şimdi başka bir tavsiye üzerine başka bir bayanla konuştum. Hatta dün deneme çekimine pardon:) deneme olsun diye geldi. Annem beğendi. 32 yaşında iki çocuk annesi biri. Daha önce bir oğlan çocuğu bakmış, evlerini taşıyınca bırakmak zorunda kalmış. Bulgar göçmeniymiş. Bayramdan sonra başlıyor....

hayırlı olsun yeni bakıcınız. inşallah memnun kalırsın..

Günaydınlarr
Arkadaşlar güzel dilekleriniz ilginiz alakanız için teşekkür ederim. Babanem çıktı yoğun bakımdan oksijen veriliyo şu an bayram öncesi ma aile toplanmışken böyle bi şey yaşamak bizi üzdü ama bayramdada çıkamıyacak hastanede olacak büyük bi ihtimal

Ayça senin adına çok sevindim bakalım bu bakıcı hayırlı olur inşallah sorunsuz problemsiz devam eder

Ne dersiniz bu işe??

aycacım zaten caymıssın ben yazana kadar ama
aklında olsun bakıcıkonusunda
ise ihtiyacı gercekten olan birini bulmaya çalıs. keyfi çalısanların suyu ısınıyo çok yakın zamanda. en ufak birseyde tenezzulsuz olabiliyorlar mumkunse ev kredisi borcu harcı olsun v alahi bak çok etkili arkasını donup pat diye birakıp gidemez o zaman iste.
çok çok zor alah gonlune gore birini çikarsın insallah
benim hatunla 1 yılım doluyor çok sukur en uzun çalısan oldu simdilik çok memnunum arada eksiklikleri kacamak is yapmaları vs oluyor tabi ama insanız hepimiz arada isten kaytarırız yanıbasında oludgum için içim rahat
ama bu derece zenginlik içinde olan insan hem burnu buyuk olur isten gocunur hemde her an biarkıp gidebilir en ufak sozde lafta. servis kullanmamısmıs çok alem yaa :)

Günaydınlarr
Arkadaşlar güzel dilekleriniz ilginiz alakanız için teşekkür ederim. Babanem çıktı yoğun bakımdan oksijen veriliyo şu an bayram öncesi ma aile toplanmışken böyle bi şey yaşamak bizi üzdü ama bayramdada çıkamıyacak hastanede olacak büyük bi ihtimal

Ayça senin adına çok sevindim bakalım bu bakıcı hayırlı olur inşallah sorunsuz problemsiz devam eder

sedacım allah sifalar versin babannene çokg eçmis olsun

BELMACIM
bende erken dogum oldugunu biliyordum ama bu derece zorluk oldugunu bilmiyordum mideden boruyla beslenme olayı bile çok uzdu beni umarım en kısa zamanda normal miyadında dogıanlarla aynı kıvam gelir ve sende ikinci kez anne olmanın keyfini tadını çıkarırsın. kendinize iyi bakın

GÜNAYDINLAR
Esrako ben de seni merak etmiştim bayadır yazmıyodun
prfil resmine bayıldım bayıldım kıpkırmızı ece çok tatlı olmuş bu bayram kaçmıyomusun sen bi yerlere?
Benim mesai dolmadı daha off bayramlaşcaz diye çağıdılar bakalım erken çıkarız inşallah evde öyle çok işim varki bir de yatılı misafirimde var akşama kadar biter inşallah işlerim ...

Esrako fikir açısından soruyorum Ecenin kabanını nerden aldın ben daha almadım bişeyler ilk doğduğunda kırmızı almıştım iki sene giydi bu sene siyah istiyorum ama hiç gözüme güzel bi şey çarpmadı

Son düzenleme:
X