2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Uuuzuuuuuunn bir aradan sonra merhaba herkese...
Umarım herkes iyidir.. birkaç sayfa geriye bakabildim;

Belmacım allah analı bababalı üyütsün, şükür ki kuzun iyi şimdi ve en kısa zamanda toparlanmanız dileğiyle...

Evriş geçmiş olsun hipoglisemi tehlikeli ciddden..

Seerni babaannene geçmiş olsun cnm..

Ayçacım bizde şuan deli gibi bakıcı aranıyoruz ve bulamıyoruz malesef:KK43:

Nur küçük adamlar büyümüş, maşallah..

Bizden haberler vereyi biraz..Teocan büyüdü, adam oldu eşşek:)ama o iştahlı çocuktan eser yok, günü bir kase çorba ve sütle geçiriyor, milupanoın devam sütü falan, sadece onu yiyor, beb bisküvisi vs... 1 aydır böyle, napıcaz bilemiyorum..
İstanbula, evime tam anlamıyla yerleştim artık, 6 ay aldı evin düzenini kurmak ama bitti çok şükür..
Tibet geldi yanımda, aile düzenimiz kuruldu yeniden, herşey yoluna giriiyor çok şükğr..

Sadece manyak bir tempoda çalıştığım için kendime, arkadaşlarıma çok az zaman ayırabiliyorum..Sizleri çok özlemişim, sayfaları okurken Brüksel zamanlarıma, hamilelelik zamanlarıma döndüm...
Hepinizi çok seviyorum...

Belmacım allah analı bababalı üyütsün, şükür ki kuzun iyi şimdi ve en kısa zamanda toparlanmanız dileğiyle...

Bizden haberler vereyi biraz..Teocan büyüdü, adam oldu eşşek:)ama o iştahlı çocuktan eser yok, günü bir kase çorba ve sütle geçiriyor, milupanoın devam sütü falan, sadece onu yiyor, beb bisküvisi vs... 1 aydır böyle, napıcaz bilemiyorum..

İstanbula, evime tam anlamıyla yerleştim artık, 6 ay aldı evin düzenini kurmak ama bitti çok şükür..
Tibet geldi yanımda, aile düzenimiz kuruldu yeniden, herşey yoluna giriiyor çok şükğr..

Sadece manyak bir tempoda çalıştığım için kendime, arkadaşlarıma çok az zaman ayırabiliyorum..Sizleri çok özlemişim, sayfaları okurken Brüksel zamanlarıma, hamilelelik zamanlarıma döndüm...

Diğer şifremle giriş yapmışım:) tabi uzun zaman girmeyince şifremide adımı da unuttum:))

Belmaaa canim dogum yapmissin ne zaman gecti o kadar zaman erken dogum umarim hersey yolundadir. insallah saglikli sihhatli huzurlu gecirirsiniz yavrusunla gunlerinizi.
Norra nerelerdesin bende cok giremesemde arada bir gosterebiliyorum kendimi.senin yazini okurken sayende bende gittim hamilelik zamanlarima :)) sevindim seni gordugume..
Evrimcimhipogilisemi coook gecmis olsun.kuzeyin seninle konusmalarina bayiliyorum masallah.
Seernibabaannene cok gecmis olsun.simdi daha iyidir umarim.

Hepinizin Kurban Bayramini kutluyorum.Allahim evlatlarimizla ve sevdiklerimizle nice huzurlu bayramlar gostersin insallah.

Esrako fikir açısından soruyorum Ecenin kabanını nerden aldın ben daha almadım bişeyler ilk doğduğunda kırmızı almıştım iki sene giydi bu sene siyah istiyorum ama hiç gözüme güzel bi şey çarpmadı

sedacım kaban bizim degim hatun kızına almıs eminonunden bende denemek amaclı laf olsun diye giydirdim. yoksa bana gore gunluk giyim için fazla kokos parıl parıl kırmızı herseye uymaz zaten vs ama heryede bu kadar suslusu bulunmuyor eminonunde varmıs epey.

tam bir hafta olmuş yine yazan yok:KK43:
sağol esracım eminönü falan bize ters yerler tabi bende mağzadan aldıysaN bende diğer çeşitlerine bakarım diye düşünmüştüm sen güzel denk getiriyosun çünkü mothercarede biraz pahalı ama en güzel yine orda var belki biraz büyük alırsam yine 2 sene idare ederim :)

Selamlar sevgiler ben de.
Nurdan gelmiş, çok sevindim senden güzel haberler almak çok güzel dilerim herşey yolunda gider artık.
Ayça, bakıcı bulmak, bulduktan sonra sorunsuz işi götürmek çok zor Allah kolaylık versin.
Belma biraz önce face de gördüm Berra cığı Maşallah çok güzel kızların Allah bağışlasın.

Benim Elif e bakan teyzemiz de iyi hoş bir kadın ama çok sakin Elif in hızına ayak uyduramadığı için canı sıkılıyor gibi benimkinin.
İşten eve gelince ben, üzerime atlıyor koşuyor tepiniyor.
Diyorum kadına hep böylemi seninle de yok diyor gayet sakindi siz gelinceye kadar.
Bu seneyei hayırlısıyla atlatırız inşallah...
Seneye daha kolay olur 3 yaşına geldiklerinde diye düşünüyorum.

Bu arada inat hallere son sistem devam.
Paçaları sıvamaya taktı şu sıra. Evde neyse öyle geziyor ev sıcak. Ama dışarda da paçalarını dizlerine kadar çekiyor, öyle gezmek istiyor. Allah ım indirince ben kıyameti kopartıyor...:KK19:

Merhaba ANNİŞLER :) Canım sıkıldı akşam akşam, iki nostalji yapayım dedim. Belma'yı okudum, şok oldum. Ben de kızcağız emziriyordur, acaba ablası nasıl tepki vermiştir vs diye geçiriyordum kafamdan... Yazar kadromuz bayağı azalmış normal olarak. Ama hepinizi okudum ve özlemişim gerçekten. Facebook kk da hoş sohbetler oluyor arada, insan iyi hissediyor gerçekten ama buraya zaman ayırmak gerekiyor rutin olarak.

Biz iyiyiz. Doruk iyi. Bi ara kucağımdan iner gibi olmuştu, bayram sonrası sendromu ile bana gene yapıştı. Bu aralar darlandım accık, ne yalan söyleyeyim. Programım yoğun, Onur'unki daha da yoğun. Ama gene de haftada 1 defa olsun sevişmeyi ihmal etmiyoruz :)) Aslında 5 günde bir desek daha doğru olur :)

Bakıcımız var, dünyalar tatlısı ve iyisi bir kadın. daha önce 2 arkadaşımın çocuğuna bakmış, çok temiz ve titiz aynı zamanda, bana 10 basar. ama annem hep tepemde. Kadına, sana bayılıyoruz, falan diyor. Sonra da bana, kadının Doruk'u evine götürmesine izin verme, belki çocuğu tartaklar, diyor. Her zamanki annem. (1-2 kere dersim geç bittiği için kadın evine götürmüş, ben eve geldikten, duşumu alddıktan hatta bi yarım saatçik dinlendikten sonra getirmişti ve bu bana süper gelmişti) Biz gene Onur'la Doruk'u bırakıp hiç bi yere falan gidemiyoruz. Bu kadar yakında olmak bunaltıcı gerçekten.

Kilom 61-62 falan. 1 senedir spora gidemiyorum. İnşallah başlayacağım bu aralar. Bir program yaptım kendimce, bakalım ne kadar olacak...

Doruk 1 - 2 takviye sayesinde maşallah diyeyim, pek hasta olmuyor. 1- Marnys, klasik. 2- umca damla, 3- vitaglucan şurup. Marnys'i sürekli, umca ve vitaglucan'ı da "eyvah, hasta mı olacak yoksa" şüphesi olunca kullanıyorum. Dediğim gibi, maşallahı var. Boy - kilo iyi gidiyor. Bayağı bayağ konuşmaya başladı, Onur'la günde en az 2 kez hönk!! oluyoruz. Kadın da sağ olsun, çok şey öğretiyor. Sütünü verince "teşekkür ederim annecim", öksürünce "af edersiniz" falan... Tabiy çocuk Onur ve benim gibi hödüklerden duymuyor böyle şeyleri :) Çok çok "sağ ol"

Çiş kaka olayı yaza kaldı, bi kere denedim 1 hafta süreyle. olmadı, gece bile bezlemedim, çok uğraştım ama, daha zamanı var.

Geceleri mutlaka uyanıp yanımıza gelmek istiyor, bu hala var. Hala ayakta sallıyoruz, aslında yanına yatınca da uyuyor ama 1 saati buluyor, ayakta 5 dk da uyuyor. Gündüz uykusu bitti, çok erken uyanırsa gündüz 1 saat uyuyor. Akşam 9 u zor ediyoruz, sabah da 9-10 civarı.

Oyun hamuru ve parmak boyaya başladık, çok seviyor, ama en sevdiği şey arabalar :)

Yemeğini kendi yiyor, eğer sevdiği bir şeyse, ama pırasa varsa nazlanıyor, ben yediriyorum. Ama Gülhan'a ya da onur'a yapmıyor bunu. benim ağzıma mıçıyor anlayacağınız. Günde bin kere anneeeeaaa annnnnnnnneeee gucaama al :)

Benden şimidlik bu kadar canlar, hepinizi öpenzi.

Son düzenleme:
NURDAN, BURCU kimleri görüyorum yaa uzun uzun okudum ayy ne iyi geldi ya özlemişim arada bir uğrayıp yazsanız insan arıyo valla facedeki gibi olmuyo facede bu kadar özelimizi paylaşamıyoruz burası daha rahat facee göre
BURCU yazdıklarını okurken hep kendimden bi şeyler buldum demek doruk paşa herşeyi söylüyo zaten facede video eklemişsin ordan anladım Nehir gibi oda çok kibar ama vakit bulamamana üzüldüm.Arada keşke annen veya kardeşin baksa mesala onlarda falan kalsa bir gün olsa bile çok rahat edersin

NURDAN yeni bir düzen kurmana çok sevindim teocana kim bakıyor en son annen izmirde bakıyor diye biliyordum hala öylemi yoksa bakıcısımı var?

vitamin ve aşı konusu içimi kemiriyo ben vitamin vermiyorum artık nehire her şeyi yiyor sütünü içiyor diye herkes veriyomu vitamin
Birde hepatit a nın 2. dozu vardı onun tarihini eşim telefona kaydetmişti ama şimdi telefonu arızalandı ne zaman dı ya geçmi kaldım acaba yaptıran yaptırmayan varmı?

vitamin ve aşı konusu içimi kemiriyo ben vitamin vermiyorum artık nehire her şeyi yiyor sütünü içiyor diye herkes veriyomu vitamin
Birde hepatit a nın 2. dozu vardı onun tarihini eşim telefona kaydetmişti ama şimdi telefonu arızalandı ne zaman dı ya geçmi kaldım acaba yaptıran yaptırmayan varmı?

Seda Rüzgar'a hiç vitamin vermedim ben bugüne kadar. Aşının da ikinci dozu sanıyorum 6 ay sonra yapılıyor.

ayça saol canım o aşının çoktan olmuş olması gerekiyomuş bu işleri ben takip ediyodumda eşim elimden aldı yaptırdıda benmi hatırlamıyorum karıştı işler iyice

Nurdan hoşgeldin ya özledik seni. Çok sevindim yerleşmenize. Bakıcı arıyorsun demek. Hangi semtte oturuyorsun. Kulağımız delik olsun, bana gelen bilgilerden işine yarayan olur belki bilmiyorum. Teocuk iyi demek ki. Öp onu benim için.

Tazecik seni de özledik bea. Kısa özet iyi olmuş. Doruk'a da kocaman öpücükler.

Buket, çok haklısın sorunsuz yürütmek zor gibi.

Bak o konuda bakıcınız haklı olabilir. Ben şimdilik laptopun kamerasını açık tutuyorum, ses görüntü alıyorum. Rüzgar bizleyken olan haline göre bakıcısıyla öyle sakinki. Şaşırıp kalıyorum. Böyle çocuk bakmakta ne var diyorum içimden. Bayansa, "çook hareketli poposu bir dk. yer görmüyor" diyor Rüzgar için. Bir de akşam bize ettiklerini bir görse. Yani Elif'de onunlayken sakindir eminim. Sıkılıyor mudur. Eminim evde hepimizin çocuğu sıkılıyordur. Dışarı çıkaramadıkça enerjilerini tam boşaltamıyorlardır. Şu kış bir bitse.

Gerçi ben soğuktan ziyade rüzgarlı havadan şikayetçiyim. Hani hava soğuk olsa nolur. Giydirirsin sıkı sıkı çıkarırsın oynatırsın çocuğu. Ama bizde bir rüzgar oluyor feci, her daim var yani. Bazen çıkıyoz geri geri kaçıyoruz eve..

Yaa kızlar benim oğlum pırasaymış ıspanakmış yemiyor.. çorbayıda bıraktı.. Varsa yoksa et.. Et balık tavuk bunları yemek istiyor sürekli. Nasıl alıştırıcam bilemiyorum. çorba çok seviyordu 1 aydır içmiyor artık..

Burcu senden haber almak da süper oldu, herşeyi kısaca özetlemişsin :)
Doruğun konuşma olayına bittim. Bizimki şu sura daha çok beden dilini kullanarak iletişim kurduğu için, parklarda falan gördüğüm çocuklara ağzım açık izliyorum. Maşallah Doruk'a işi ilerletmiş, kibarlık falan da yapıyor demek...:nazar:
Çocuklarla insan bunalıyor arada, ama 1-2 seneye daha rahat edeceğiz dimi? edeceğiz evet evet herkes öyle diyor :KK34:
Ayça demek Rüzgar da sakin kadının yanında, anneye naz niyaz bitmiyor ama...
Ben de okuldan geldiğimde yağmur çamur demeden mutlaka kısa süreli de olsa çıkartıyorum dışarıya. Ama su birinkitilerini boş geçmiyor, hepsine basılacak üst baş ıslanmadan gelemiyoruz eğer yağmur varsa. Dur yapma etme falan takmıyorlar zati.. :KK45:

Ben de arada vitamin (supravit) ve balık yağı veriyorum. Ama düzenli vermiyorum hani iştahsızlık ortaya çıktığında veriyorum. Şu aralar iyi çok şükür. Aman dilimi ısırıyorum

Yaa kızlar benim oğlum pırasaymış ıspanakmış yemiyor.. çorbayıda bıraktı.. Varsa yoksa et.. Et balık tavuk bunları yemek istiyor sürekli. Nasıl alıştırıcam bilemiyorum. çorba çok seviyordu 1 aydır içmiyor artık..

Sebzeli köfte tarifleri falan var ben denemedim ama fena gözükmüyor.
Dalyan köfte gibi rulo şeklinde yapılıyor genelde, ama içinde bezelye havuç gibi sebzeler de konuyor. Belki işine yarar..

Bu arada geçen gün anneme bir arkadaşı portakal reçeli vermiş. Ben kavanozu bitirecektim neredeyse çok güzeldi.
Şanlı geçmisimde çok reçel yapmışlığım var, ama portakalı nasıl es geçmişim kızdım kendime...
Harika bir tat, eğer denemediyseniz, yapınız, yaptırınız.
Ben orjinal tarifi alamadım annemin arkadaşından.
Ama internette değişik tarifler var, kalın kabuklu portakal pazarlara düşer düşmes elimde bıçakla bekliyor olacağım.
Seda ve Evrim siz de Antalyalı olarak eminim bilyorsunuzdur eğer bildiğiniz bir tarifvarsa, tariflere açığım :KK56:
Gerçi evrim şu sıra, Avakodolarını almış, onlarla ilgili tariflere kafa yoruyordur :KK34:

Alla hım ben ne yazıyorum karşıma ha bire Karatay diyeti penceresi çıkıyor
Git işine KK, benden hayır gelmez sana o topiklerde ...:KK45:

X