Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydın ben artık yazmama kararı alıcam ben ne zaman yazsam topikte sessizlik hakim oluyo arada girer yazılanlara falan bakarım
geçen hafta sonu nazan istanbulda oyun grubu arayısına girdi evlerine yakın palladium avm de oyun grubu varmıs ama ucuk ucreti haftada iki gun iki saat aylık 700 tl. daha uygun yerler de vardır tabi kuçukyalı maltepe civarında çok yuva kres var oralar olabilir ama oyun grubu olayı genel olarak pahalı ben simdilik dusunmuyorum yasıt çocukları olan arkadaslarımla sıkca gorusuyoruz zaten bu sekil kendi içimizde oyun grubu olusturmus oluyoruz onemli olan yasıtlarıyla bir arada olması
canınız çekmesin senenin ilk portakalını yiyorum şu an yeşil ekşi ekşi en çok bu halini seviyorum portakalın
Bu arada senelik iznimi kullanmayı düşünüyorum Nehire tuvalet eğitimi vermek için 1 hafta evde tıkılıcaz bakalım inşallah öğrenir Annemlerde taşınacak hem onlar rahat işlerini yapr bende Nehirle uğraşırım.Çok zor olacak biliyorum bide Nehir şu an resmen 2 yaş sendromunda ne desem istemiyo ne yapacağmı şaşırdım uykusu var uyumuyo uyumasın oynasın o zaman diyorum oynamıyo odasında yapıştırmalar vardı tutturdu onları çıkar onlarla oynicam diye valla veriyimde sussun diye tırnak etlerimi kanattım.sütü gösteriyo iççem diye veriyorum bu sefer içmicem diyo.muz veriyorum istemiyo ben yiyim ozaman diyorum benim muzum diye ağlıyo bir bardak su bile içirtmiyo ben iççem diye al iç diyorum içmiyo offfffff ki ne of dün sinirimden ağladım valla ya
Ayça.. gecen aklıma geldın telkırmana bakınca.. oyle bı geldım yanına,optum senı yanaklarından gerı dondum :)))
Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.
Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)
yiğitte çok seviyorum benim ojelerle oynamayı ama bizim babamız bu konuyu çok sorun yapıyor ve bana kızıyor yani kız şeyleri verme erkek adamın eline diye. o kadardan da ne olacaksa.. allah allahh..Şimdi ben renklerı ogrettım dermısımmm :)) yalannnnn, ogretmedım, yanlıslıkla ogrendı, :))) halası yazın buradayken, her gun ojelerını degıstırrıdı.. dusunun evın ortasında bı kutunun ıcınde ne renk oje ararsanız var.. Kuzey onları gorunce rengarenk sevıncten cıldııryordıu... :)) mavı yı sur Pınar, ha bak bu mor da guzel.. baslarda bızı dınlemıs.. getırdı mavı yı, bak Edi Maniii :)) molll, şeşil, kılmısı.. dıye dıye ogrendı :)))
yanı tamamen kızsal muhabbetlerden kaynaklanan bır durumdan dolayı ogrendı cocugum.. :)))
koptum koptum :) cevaplara bak yeriimmmmKuzey ıle dıyalog:arka arkaya cok hızlıca sorduıgum sorular bunlar..
yemek yıyecek mısın - ayıll
salatalık vereyım - ayıl
dısarı cıkalım mı.. evefff
domates vereyım - ayıl
Portakal sıkayım - ayıll
dunya yuvarlık mı - hı hııı
D ADAM BİLİNÇLİ MUHALEFET.. :))) Güleyim mi ağlayayım mı bılemıyorumm :44:
Arkadasın kızının adı Gunes,karsıdan bıze dogru gelıyor..- Aaaa Kuzey,bak gunes gelıyor dıyorum dun; Kuzey ın kafası havada.. - aa düyeş neldeee Edi düyeşş :)))
bu devirde tek maaşla geçinen ve heleki evi kira olanların rabbim yardımcısı olsun gerçekten. çok zor. allah herkesin evini kendine versin.Yahu epey birikmiş yazacaklar, nerden başlasam ki...
Oğlu burnunda tüten çalışan anne psikolojisindeki şahsiyetime verdiğiniz yorumlar çok doğru arkadaşlarım. Zaten annem ve kayınvalidem sürüklediler beni bu duruma, ikisinden de şikayetçiyim:) Ben çalışmak istemiyorum yaaa. Para bol çalışmasam da olur durumunda değiliz elbette ama banane yaaa evin erkeği çalışsın getirsin ekmek eve:) Bu arada İstanbul'da hakikaten tek maaşla geçinmek hiç kolay değil, hele eviniz kiraysa..Neyse...
Evrim, noldu Kuzey'in kan tahlillerini yaptırabildin mi. Sen detaylı anlatınca daha da iyi anladım durumu. Aklıma sana önerecek bir şey gelmiyor açıkçası. Demek ki bazı bebeler yemek sevmiyor. Geçici bir durumdur diye düşünmek istiyorum. Çok şükür sağlığı yerinde Kuzey'in. İnşallah ona yemek yetiştiremeyeceğin günler gelecektir çok yakında.
Daha çok yeni bir şey yaşadım. Bizim mahallede bir oğlan çocuğu gördüm. Abartmıyorum 3 buçuk yaşında görünüyordu. Babaannesi yaşını söyleyince dehşete düştüm. Rüzgar'dan 2 ay küçükmüş. Başladı dert yanmaya, neredeyse ağlayacak. "Ağzına hiçbir şey koymuyor. Yeminle söylüyorum günde tek yediği 1 paket çubuk kraker bir de süt, diye anlatıyor. Başta kraker vermedik, baktık olacak gibi değil, en azından midesine birşey girsin diye veriyoruz", diyor. Bir gün çubuk kraker bir gün badem kraker veriyorlarmış. Ne yalan söyleyeyim, başta inanmamıştım kadına. Sen Kuzey'i anlatınca aklıma geldi bu diyalog. Çok uzattım biliyorum ama...
kesinlikle haklısın canım. sanki biz oyun gruplarında mı büyüdük. çıkardık sokağa ooo bi sürü arkadaşımız vardı. özgürce oynardık kudururduk. şimdi çocuklarımız öyle büyüyemiyor ne yazık ki..Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.
Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.
Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)