2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizim tanıdıklarında ne hikmetse hepsi erkek çoçuk hiç kız yok yememiş içmemiş erkek çoçuk doğurmuşlar:KK43:( sırf kız arkadaşı olsun diye gönderlim diyoruz

geçen hafta sonu nazan istanbulda oyun grubu arayısına girdi evlerine yakın palladium avm de oyun grubu varmıs ama ucuk ucreti haftada iki gun iki saat aylık 700 tl. daha uygun yerler de vardır tabi kuçukyalı maltepe civarında çok yuva kres var oralar olabilir ama oyun grubu olayı genel olarak pahalı ben simdilik dusunmuyorum yasıt çocukları olan arkadaslarımla sıkca gorusuyoruz zaten bu sekil kendi içimizde oyun grubu olusturmus oluyoruz onemli olan yasıtlarıyla bir arada olması

çok pahalıymış benim baktığım bahçelievlerde.. haftanın 3 günü 2 saatlik program 300 tl. ya aslında en güzeli kendi yaşıtlarıyla annelerinde olduğu bir ortam ama maalesef benim çevremde pek oğluma yaşıt tanıdık yok..

Günaydın ben artık yazmama kararı alıcam ben ne zaman yazsam topikte sessizlik hakim oluyo arada girer yazılanlara falan bakarım:KK43:

Günaydın ben artık yazmama kararı alıcam ben ne zaman yazsam topikte sessizlik hakim oluyo arada girer yazılanlara falan bakarım:KK43:

Ay Seda cok hoşsunn.. nası bu kanıya vardın, o kadar ınsan yazmıs,kendını cımbızladın :KK70:DDDDD

ESRAKOO CIGERIM.. tesekkur ederım paylasımların ıcın arkadasım.. saolasın, ıyı geldı. Buket teyzenın terlıgı olayına.. senın de pes edıısne seklıne evın ıcınde kahkaha patlattım.. Allah ta senı guldurdun.. bu arada pek teknık olarak bılmesem de.. hayalı oyunların zannımca cok ıyı oldugunu duusnuyorum.. bızde arada yapıyoruz.. ıtfaıye polıs arabası.. cop arabası.. butun sehır bırbırıne gırıyor falan... kurtarıyoruz :KK70:

Bızde kı ucak sevdası artık kronık.. kabule tmıs bulunuyoruz.. Tubıtak ın ucaklarla ılıglı daha genıs kapsamlı cocuk kıtabını buldum gecenlerde.. elınden yatana kadar dusmuyor.. her sayfada ayrı bır sevınc cıglıgı.. sabah kalkar kalkmaz el havada.. Ediiii Usayiiiiiiii inioooooo :))))

Yolcu ucaklarından sonra sımdı savas helıkopterlerıne sardı.. oyuncakcılara gıremıyoruz korkumuzdan :/ ev havaalanına dondu.. :)) bırısını de unutsa barı.. hepsını de hatırlıyor.. bırı ortadan kaybolsa vay halımıze.. Edii buttaaa nedeee?? hangı helıkopter annem?? mini olan Ediii,nedeeee??? :KK70:D

Kakasını soyluyor.. çiş mevlam kayıraaa ortalıgaaaaaaaaaaa :)))) oturaga gecen gun gıyınık halde bılıncsızce oturdu.. ustelemıyorum.. Kuzey tam bır kılpaçino.. ustelendı mı vay halıne!!!

REJIMMMMMMMM...

Allahımmm.. su ebru sallı baslamadıgı surece ben pılatese kendıgılıgımden baslayamayacagım..kadın da bı sertıfıkasını alamadı gıttı.. bır yerlerde haber alan olursa lutfen benı haberdar etsın,maduurmm madurummm madurummm.. :KK43:

Bu arada.. vay anasını yaa, pek guzel yıyorum,hıç kısmaya nıyetım yok ama.. cok mutluyum.. yıyorum mutluyum, yıyemıyorsam mutsuzum.. dötüm yemıyo su ara kesmeyı magdurummm :))

Bır de gecen gun Tansas ta aksam saatlerı yer resmen ayagımın altından kaydı,en ufak aclıga tahammul edemez durumdayım.. hemen meyva suyu getırdıler, hemsıre varmıs mudahele ettı falan.. korkuyorum seker testı yaptırmaya :KK43:( bı halam da var bızde, o da kadın da zayıflatan seker.. o da bana denk gelmez emınım :))

gecen sene yapılmıstı.. aclık sekerım falan oldukca duusk cıkmıstı.. kan sekerım artık kesınlıkle dusmelere gelmıyor, anında el ayak gıdıverıyor.. nerede kaldı eskı rejımler :)) ne varsa harekette var benım ıcın artık..

psıkolojık olarak kendımı cok ıyı hıssedıyorum pılates yapınca.. baktım bu kadın cıkamayacak tv lara.. en ıyısı ben kendı duzenımı olusturup tv pc yı falan takıp eskı programlarından yapmaya baslasam ıyı olacak..

Kuzey e yarım gun kres aradım yakınlarda, bulamadım.. zaten su an altı bezlı, hanı yakın olursa habıre damlarım ıyı olur falan dıye dusunmustum, en yakınımdakıler 4 yasından ıtıbaren alıyor.. oyun gurubu sahane olacaktı ama nasıp olmadı.. oyun gurubu olarak bana takılmaya devam.. bır kac tane de cevrede var, bu sene de ıdare etsın artık kuzu kebabı.

geçen hafta sonu nazan istanbulda oyun grubu arayısına girdi evlerine yakın palladium avm de oyun grubu varmıs ama ucuk ucreti haftada iki gun iki saat aylık 700 tl. daha uygun yerler de vardır tabi kuçukyalı maltepe civarında çok yuva kres var oralar olabilir ama oyun grubu olayı genel olarak pahalı ben simdilik dusunmuyorum yasıt çocukları olan arkadaslarımla sıkca gorusuyoruz zaten bu sekil kendi içimizde oyun grubu olusturmus oluyoruz onemli olan yasıtlarıyla bir arada olması

ne manasız bır pahalılık.. ne manasızz..anasının gozu ıkı saat ıcın 700 lıra.. peeehhhhhhhhhhh,ınsan lar bu para ıcın bır ay calısıyorlar..

canınız çekmesin senenin ilk portakalını yiyorum şu an yeşil ekşi ekşi en çok bu halini seviyorum portakalın

ilk mandalınasını yedım ben de gecen gun :))

Antalya nın en guzel halı.. agaclar lımon mandalına portakal dolmaya basladı.. aksam hava mıs gıbı.. gunesı adamı haşlamıoo.. havası nefes aldırıoo.. dadından yenmıyor valla :)

Bu arada senelik iznimi kullanmayı düşünüyorum Nehire tuvalet eğitimi vermek için 1 hafta evde tıkılıcaz bakalım inşallah öğrenir Annemlerde taşınacak hem onlar rahat işlerini yapr bende Nehirle uğraşırım.Çok zor olacak biliyorum bide Nehir şu an resmen 2 yaş sendromunda ne desem istemiyo ne yapacağmı şaşırdım uykusu var uyumuyo uyumasın oynasın o zaman diyorum oynamıyo odasında yapıştırmalar vardı tutturdu onları çıkar onlarla oynicam diye valla veriyimde sussun diye tırnak etlerimi kanattım.sütü gösteriyo iççem diye veriyorum bu sefer içmicem diyo.muz veriyorum istemiyo ben yiyim ozaman diyorum benim muzum diye ağlıyo bir bardak su bile içirtmiyo ben iççem diye al iç diyorum içmiyo offfffff ki ne of dün sinirimden ağladım valla ya

:KK70: anaaaaa... şaka gıbı yaaaa :KK52:

Kuzey ıle dıyalog:arka arkaya cok hızlıca sorduıgum sorular bunlar..

yemek yıyecek mısın - ayıll

salatalık vereyım - ayıl

dısarı cıkalım mı.. evefff

domates vereyım - ayıl

Portakal sıkayım - ayıll

dunya yuvarlık mı - hı hııı

:KK70:D ADAM BİLİNÇLİ MUHALEFET.. :))) Güleyim mi ağlayayım mı bılemıyorumm :44:

Arkadasın kızının adı Gunes,karsıdan bıze dogru gelıyor..- Aaaa Kuzey,bak gunes gelıyor dıyorum dun; Kuzey ın kafası havada.. - aa düyeş neldeee Edi düyeşş :)))

Şimdi ben renklerı ogrettım dermısımmm :)) yalannnnn, ogretmedım, yanlıslıkla ogrendı, :))) halası yazın buradayken, her gun ojelerını degıstırrıdı.. dusunun evın ortasında bı kutunun ıcınde ne renk oje ararsanız var.. Kuzey onları gorunce rengarenk sevıncten cıldııryordıu... :)) mavı yı sur Pınar, ha bak bu mor da guzel.. baslarda bızı dınlemıs.. getırdı mavı yı, bak Edi Maniii :)) molll, şeşil, kılmısı.. dıye dıye ogrendı :)))

yanı tamamen kızsal muhabbetlerden kaynaklanan bır durumdan dolayı ogrendı cocugum.. :)))

Satırlarıma çayımın yanında aldıgım uc-bes lokumumla veda ederkene :) hepınısı goslerınızden operım..

Seda gelınce haber verın gırmıycem.. sessızce ustune atlıycammm :KK70:

Ha bu arada BUKET HOJAM, gecen gun taze fasulyeyı hafıf haslayıp galeta ununa batırıp kızarttım.. sarımsaklı yogurtla yedık.. yok boyle bır lezzet, yok boyle bısı... bıldıgın gıbı degıl :KK70:

Ayça.. gecen aklıma geldın telkırmana bakınca.. oyle bı geldım yanına,optum senı yanaklarından gerı dondum :)))

Yahu epey birikmiş yazacaklar, nerden başlasam ki...

Oğlu burnunda tüten çalışan anne psikolojisindeki şahsiyetime verdiğiniz yorumlar çok doğru arkadaşlarım. Zaten annem ve kayınvalidem sürüklediler beni bu duruma, ikisinden de şikayetçiyim:) Ben çalışmak istemiyorum yaaa. Para bol çalışmasam da olur durumunda değiliz elbette ama banane yaaa evin erkeği çalışsın getirsin ekmek eve:) Bu arada İstanbul'da hakikaten tek maaşla geçinmek hiç kolay değil, hele eviniz kiraysa..Neyse...

Evrim, noldu Kuzey'in kan tahlillerini yaptırabildin mi. Sen detaylı anlatınca daha da iyi anladım durumu. Aklıma sana önerecek bir şey gelmiyor açıkçası. Demek ki bazı bebeler yemek sevmiyor. Geçici bir durumdur diye düşünmek istiyorum. Çok şükür sağlığı yerinde Kuzey'in. İnşallah ona yemek yetiştiremeyeceğin günler gelecektir çok yakında.

Daha çok yeni bir şey yaşadım. Bizim mahallede bir oğlan çocuğu gördüm. Abartmıyorum 3 buçuk yaşında görünüyordu. Babaannesi yaşını söyleyince dehşete düştüm. Rüzgar'dan 2 ay küçükmüş. Başladı dert yanmaya, neredeyse ağlayacak. "Ağzına hiçbir şey koymuyor. Yeminle söylüyorum günde tek yediği 1 paket çubuk kraker bir de süt, diye anlatıyor. Başta kraker vermedik, baktık olacak gibi değil, en azından midesine birşey girsin diye veriyoruz", diyor. Bir gün çubuk kraker bir gün badem kraker veriyorlarmış. Ne yalan söyleyeyim, başta inanmamıştım kadına. Sen Kuzey'i anlatınca aklıma geldi bu diyalog. Çok uzattım biliyorum ama...

Son düzenleme:
Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.

Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.

Cipsicik, valla dur bakalım her an basabilirim istifayı. Sahi siz bu sene gün yapacak mısınız?

Esra, şu büyüme konusundaki yazın çok enteresan geldi. Bizim Rüzgar biraz ufak tefek biliyorsun. Hoş ne olacak sağlıklı mutlu olsun gerisi boş ama şöyle uzun boylu dalyan gibi bir delikanlı olsa da fena olmaz hani:) Yazınla umutlandım yeniden:)

Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.

Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)

Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.

Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)

Hayat bu ıste.. once konussun dıe mıyavlarsın.. sonra da sussun dıe.. Ozgur e dıyorum, kız olaymıs yanmıstık resmen.. cır cır cırr.. hıc bır sey bulamazsa sarkı soyluyor adam :)) ne zaman anne dıyecek dıe mıyavlıuyordum.. sımdı de anne anne nanneee aneeeeeeeeeeeeeeeee.. dakıkada 60 kere dıyebılmek kapasıtesıne sahıp :)

Oyun gurupları ıle ılgılı tespıtın ne hoş... ne dogru.. ne kadar uzucu degıl mı?? :KK43:

Sıcaklıgımı hıssettırebıldıysem ne mutlu bana.. cıgerım benım :)

Derya nın dedıgı salıncaktan aldık.. salonun ortasına taktık :)) bı bu eksıktı bu da tam oldu sukurler olsun :KK70: Ozgur dıyor kı ıyı hoş ta bız de tv ızleyebıleydık keske :))) tam ekranın ortasına gelıyor.. bız de yanlara oturalım dı mı ama yaneee :KK70:

Şimdi ben renklerı ogrettım dermısımmm :)) yalannnnn, ogretmedım, yanlıslıkla ogrendı, :))) halası yazın buradayken, her gun ojelerını degıstırrıdı.. dusunun evın ortasında bı kutunun ıcınde ne renk oje ararsanız var.. Kuzey onları gorunce rengarenk sevıncten cıldııryordıu... :)) mavı yı sur Pınar, ha bak bu mor da guzel.. baslarda bızı dınlemıs.. getırdı mavı yı, bak Edi Maniii :)) molll, şeşil, kılmısı.. dıye dıye ogrendı :)))

yanı tamamen kızsal muhabbetlerden kaynaklanan bır durumdan dolayı ogrendı cocugum.. :)))
yiğitte çok seviyorum benim ojelerle oynamayı ama bizim babamız bu konuyu çok sorun yapıyor ve bana kızıyor yani kız şeyleri verme erkek adamın eline diye. o kadardan da ne olacaksa.. allah allahh..
Kuzey ıle dıyalog:arka arkaya cok hızlıca sorduıgum sorular bunlar..

yemek yıyecek mısın - ayıll

salatalık vereyım - ayıl

dısarı cıkalım mı.. evefff

domates vereyım - ayıl

Portakal sıkayım - ayıll

dunya yuvarlık mı - hı hııı

:KK70:D ADAM BİLİNÇLİ MUHALEFET.. :))) Güleyim mi ağlayayım mı bılemıyorumm :44:

Arkadasın kızının adı Gunes,karsıdan bıze dogru gelıyor..- Aaaa Kuzey,bak gunes gelıyor dıyorum dun; Kuzey ın kafası havada.. - aa düyeş neldeee Edi düyeşş :)))
koptum koptum :) cevaplara bak yeriimmmm
Yahu epey birikmiş yazacaklar, nerden başlasam ki...

Oğlu burnunda tüten çalışan anne psikolojisindeki şahsiyetime verdiğiniz yorumlar çok doğru arkadaşlarım. Zaten annem ve kayınvalidem sürüklediler beni bu duruma, ikisinden de şikayetçiyim:) Ben çalışmak istemiyorum yaaa. Para bol çalışmasam da olur durumunda değiliz elbette ama banane yaaa evin erkeği çalışsın getirsin ekmek eve:) Bu arada İstanbul'da hakikaten tek maaşla geçinmek hiç kolay değil, hele eviniz kiraysa..Neyse...

Evrim, noldu Kuzey'in kan tahlillerini yaptırabildin mi. Sen detaylı anlatınca daha da iyi anladım durumu. Aklıma sana önerecek bir şey gelmiyor açıkçası. Demek ki bazı bebeler yemek sevmiyor. Geçici bir durumdur diye düşünmek istiyorum. Çok şükür sağlığı yerinde Kuzey'in. İnşallah ona yemek yetiştiremeyeceğin günler gelecektir çok yakında.

Daha çok yeni bir şey yaşadım. Bizim mahallede bir oğlan çocuğu gördüm. Abartmıyorum 3 buçuk yaşında görünüyordu. Babaannesi yaşını söyleyince dehşete düştüm. Rüzgar'dan 2 ay küçükmüş. Başladı dert yanmaya, neredeyse ağlayacak. "Ağzına hiçbir şey koymuyor. Yeminle söylüyorum günde tek yediği 1 paket çubuk kraker bir de süt, diye anlatıyor. Başta kraker vermedik, baktık olacak gibi değil, en azından midesine birşey girsin diye veriyoruz", diyor. Bir gün çubuk kraker bir gün badem kraker veriyorlarmış. Ne yalan söyleyeyim, başta inanmamıştım kadına. Sen Kuzey'i anlatınca aklıma geldi bu diyalog. Çok uzattım biliyorum ama...
bu devirde tek maaşla geçinen ve heleki evi kira olanların rabbim yardımcısı olsun gerçekten. çok zor. allah herkesin evini kendine versin.
Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.

Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
kesinlikle haklısın canım. sanki biz oyun gruplarında mı büyüdük. çıkardık sokağa ooo bi sürü arkadaşımız vardı. özgürce oynardık kudururduk. şimdi çocuklarımız öyle büyüyemiyor ne yazık ki..

hiç şaşırmadım hatta iç geçi8dim. keşke oğluşum da konuşmaya başlasa artık. biz daha hiçbirşey söyleyemiyoruz ne yazık ki :KK43: herşeye de de de de diyor o kadar. biz ona bile seviniyoruz.

çok yoruldum ya acayip ayakkabılarım da sıktı. üff berbatım. eve enerjim kalmadı :KK43: cuma günleri hem yoğun hem tüm haftanın yorgunluğu ne zor oluyor böyle.. oysa yiğite enerjim kalsın istiyorum. annem saolsun günde üç kez dışarı çıkartıyor heralde ama biz eve gidince bize nazı farklı oluyor yiğitin. böyle mızıl mızıl.. tüm gün görmediğinin acsını çıkartıyor yavrum heralde.
pazartesi alışverişe çıkacağım dört gözle bekliyorum. minicik bir bütçe ayıracağım artık alışveriş için. hiç yapmadığım bir uygulama. ilk kez bu ay başlıyorum bakalım. bundan sonra kredi kartı ile alışveriş yok. ayda 150 tl hakkım var kendime ve yiğite üst baş almak için :) daha bu ay deneyeceğim bakalım az mı gelir bilmiyorum ama.. belki de çok gelir :)

X