2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

pukeet, derya geçmiş olsun Nehirde de biraz üşütme belirtileri var ama şimdilik burun akıntısı falan yok halsizlik kırgınlık iştahsızlık falan Dr ye götürdük oda hafif üşütme demiş aferin şurup vermiş 2 kere kullandım uyku düzenini değiştirdi resmen akşam 7 de yattı sabah 5 te kalktı uyumadığı zaman sürkli mızmız havalar ne sıcak ne buz gibi soğuk insan nasıl yatıracağını ne giydireceğini şaşırıyo

Sedacım ben kaçırmışım o yazını nedense. Kişinin kullanıcı adı kaderr di değil mi? İsmini yazmakta bir sakınca görmüyorum çünkü kendisi zaten itiraf etti. Hatta yerel bir gazetede de adı aleni yazıldı.

Çok iyi yapmışsın göndermemekle. Hoş benim de hislerim kuvvetlidir ama senin de dediğin gibi konu kıyafet olunca art niyet aklıma gelmedi.

Rüzgar'da bebekliğinden beri hep cıbıldaktır. Üstünü örteyim 5 dk sonra açılır buluyorum. O en soğuk kış gecelerinde bile biz yorgana sarılıp yatarken o üzerinde bişey tutmaz. Hiç uyku tulumu da kullanmadım, bizim oğlana ters o durum. Her uzvu oynayacak uyurken, tulumla yatar mı hiç imkansız. Ben de saldım çayıra mevlam gayıra durumundayım. Galiba doktorlar haklı. Soğuktan hasta olmuyor bu çocuklar.

Güliz napıyosun, evden çalışmaya başladın mı?? Alpella napıyor, annesinin aşkı.

Ayça benim göndermek istediğim kişinin kullanıcı adı kader değildi ama başka kullanıcı adıda kullanmış olabilir zaten mesajlarını bakınca sadece bebek kıyafeti için girdiği anlaşılıyor.

Buket, bal dedin de aklıma geldi. Ben de migrostan organik bal almıştım. Sabah bir tatlı kaşığı sütüne karıştırıyoruz. Bu aralar akşamları muhallebi yemeğe başladı ( bebekken hiç yemediği için içime dert olmuştu şimdi yeyince hoşuma gidiyor) Hala şeker vermediğimden içine bir tatlı kaşığı kadar yine bal koyuyorum tadlansın diye. Acaba ağır gelir mi bal. Dudaklarının etrafı yara döktü o günden beri. Kestim şimdi akşamları vermiyorum.

aycacım evden calışmaya devam ama alperenle hıc mumkun değıl onu anladım :) sabah 11 gıbı babası ananesıne goturuyor akşam gerı getırıyor. ama alperen kendısı gıdıyor ben evdeyım diye sanırım hıc sorun cıkarmıyor. adam ben evden cıkarsam arıza cıkarıyormus demek ki. evden calışmak cok keyıflı ve cok fazla sıkıştırmıyolar yanı rahat rahat yapıyorum.

az önce bırlıkte yatıyoruz demıstım ya arkadaşlar, yazılarını cok severek okuduğum bır psikiyatrist var nusret kaya belkı bılen vardır. şımdı onun bır yazısını buldum ve 2 yaş sonrası bırlıkte uyumak ıcın yazdığı cumle şu :

Alt beyin takıntılarımız nelerden kaynaklanıyor?
-Bunun birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumasıdır. İnsanda üst beyin iki yaşından sonra gelişmeye başlar. Üst beyin gelişme göstermeye başladıktan sonra yakınlarla birlikte uyumada, uyku esnasında üst beyin devre dışı kaldığından alt beyin uyku esnasındaki bedensel temasları sex yapma olarak algılar. Bu durum, üst beyinde ağır suçluluk duyguları ve kompleksler yaratır. Bu nedenle iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumaları kesin olarak yanlıştır.

tamamını okumak ıstersenız lınk Rüya Analizi | PsikoEstetik.com

ben bugun ıtıbarıyle yatağında yatırmaya başlamaya karar verdım.

BUKET bal bende balparmak falan verıyorum gece yatarken sutune karıştırıyorum. doğal olanı bulup almak en ıyısı ama dedıgın gıbı o parala satılınca acaba bunda da bır ıs mı var dıyosun. keske arıcılıkla uğraşan koyluler olsa etrafta da onlardan alsak mıs gıbı. aslında alıp dağa kaçsak :) herşeyı kendımız yapsak ıcımız rahat edecekte olmuyor ne yazık kı.

kızlar bende bugün kuzeyi oyun grubuna götüreyim dedim. aman Allahım kıyamet koptu. Danışmada oturuyoruz gidelim diye nasıl çığlık yer yerinden oynadı. Neyse sonra çığlığın bitince ancak çıkabiliriz dedim. 15 dakika çığlıktan sonra bitti dedi ve çıktık. Gülermisin ağlarmısın?

Evet Güliz bilmez miyim. Hatta iki gün önce Rüzgar sabaha kadar benimle yattı. Sabah kendi kendime "Aa bu çocuk 2 yaşını geçti, Nusret amcam kızacak bize" diye güldüm. O sevgili ya da eş dışında yanyana uyunmasına şiddetle karşı. İki kız kardeş bile olsan mesela.

Bu arada iş durumunun iyi olmasına sevindim. Bak sen Alpellaya, senin evde olduğunu bilmek rahatlatıyordur onu. Anlıyorlar hem de öyle güçlü anlıyorlar ki neyin ne olduğunu.

kızlar bende bugün kuzeyi oyun grubuna götüreyim dedim. aman Allahım kıyamet koptu. Danışmada oturuyoruz gidelim diye nasıl çığlık yer yerinden oynadı. Neyse sonra çığlığın bitince ancak çıkabiliriz dedim. 15 dakika çığlıktan sonra bitti dedi ve çıktık. Gülermisin ağlarmısın?

Bişeyler hoşuna gitmemiş demek ki. Ya da benim oğlum gibidir. Her neresi olursa olsun ilk gittiği yerlerden ürküyor. Çok zorlamadan girmesini sağlarsak, hemencecik ısınıyor, sonra çıkmak istemiyor.

menekse zorlama falan hıssetmıs olabılır. bızde de daha denemedık ama kıs gunu evın ıcınde ne kadar yeteceğım cocuğuma dıye dusunuyorum güli gibi fulll enerjık olsam yeterım belkı ama ben beceremıyorum. oyun grubuna yarım gun vereceğım haftada 3 gun evımıze cok yakın. ananede dınlenecek her ne kadar yollayamazsın cocuğumu krese dıyye dıretse de. tabı alperenın sevmesı, ben onu bırakırken ağlamaması lazım. yoksa bende goturemem.

off çok zor ya.. birdaha içeri nasıl sokarım bilmiyorum. aslında oynamayı filan çok seven bir çocuk ama ben onu bırakıcam diye ürktü sanırım. çalışan anne olmakta zor arkadaş yaa. çocuk hep bırakılma psikolojisi ve ürkekliği yaşıyor. allah yardım etsin hem bize hem onlara..

Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.

Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.

Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye

Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.

KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.

"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.
ne insanlar var hayret bişi. böylelerinin yüzünden kimseye güvenimiz kalmıyor. sonra gerçek ihtiyaç sahiplerine de inanmaz oluyoruz belki..
Buarada havalar soğudu ve Elif de de burun akıntısı ve başladı arada öküsrük ve gıcık oluyor...
Gece üstünü örtmenin değişik yollarını deniyorum ama yok, beş dakika sonra örtüyü her şekilde atıyor.
Yorganın dört ucunu da bağladım yok anam bir tarafından çıkıyor anlamadım...:KK53:

Ben de gene uyku tulumunua geri döndüm. Yeni aldım geçen gün çok güzel ama Elif hiiç beğenmedi.
Ağladı giymem diye. Tamam dedim içimden uyuyunca giydiririm.
Artık öyle yapıyoruz Elif derin uykuya dalıncai tulumunu giydiriyorum. Bizim ev merkezi ısıtma ve henüz yanmıyor.
Geceleri serin oluyor ve onun da etkisiyle burun akıyor tabii...

Ben bu arada balık yağı için eczaneye danıştım Carlson balık yağını önerdi. Benimki balık da pek sevmiyor haliyle bu eksikliği kapatmak gerek diye düşündüm. İçinde A ve D vitamini olan balık yağlarından ziyade bu tip vitaminsiz olanlar daha iyi dedi eczacımız. Dedim ver bana hemen belki iştahına falan da etki eder...
ben de uyku tulumu giydiriyorum buketçim. ama çok çok zor. giymek istemiyor ağlıyor tepiniyor. ama zorla giydiriyorum. uykudayken asla giydirmem. geçen sene kış sonlarına doğru da giymek istememişti. uykuda giydirelim dedik. bikaç gün giydirdik. ama sonra giydirirken bir gün uyandı ama nasıl korkarak uyandı. sıçradı böyle. oysa o kadar da yavaş ve dikkatli davranıyorduk ki.. sonra nasıl ağladı böyle deli gibi oldu çocuk. aklında bulunsun. ben ağlasa da çıkar diye çekiştirsede bi şekilde onu oyalıyorum ve sonra susuyor yani..
Çocuk için bal almaya Bal dünyası diye bir dükkana gittim. Her yöreden bal var büyük bir yer, Göztepe de.
Dedim işte çocuk yieyecek hafif tadı olan bir bal olsun.
Küçük 350 ml'lik falan bir cam şişede çiçek balı gösterdi bu iyidir dedi. Dedim ne kadar 60 TL dedi.
Ben binbirçiçek falan alıyorum o kadar şişe 9-10 liradır diye hatırlıyorum.
Yok dedim alamam. Ya merketten aldıklarımız bal değil, ya da adam fena halde kazık satıyor ben anlamadım.
BAl konusunda önerisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Özellikle gece yatmadan önce vir tatlı kaşığı bali boğaz bölgesindeki bakterileri temizliyor ve iyi geliyormuş.
Koruyucu etkisi var diye biliyorum solunum yolu hastalıklarına karşı
ben balı sürekli vermiyorum. ama böyle öksürük ya da soğuk algınlığı olduğunda balparmakların tüplü olanları var ya onlardan veriyoruz eline. kendisi yediği kdar yiyor..
merhaba arkadaşlar, ben doğumdan sonra bi daha yazamayan vefasız ağustos annelerindenim:) bugüne imiş kısmet..
son yazdıklarınızı okudum biraz önce, bebişlerin üstlerini açıp üşütmesi ile ilgili...benim oğluşumda pek sevmiyor sıcağı, bizim buralarda çoook soğuk memleket, bende giydiriyorum üst üste örtüyorum yorganı çift kat, ee çocuk ta terliyor bunalıyor dönüp duruyor yatakta...
neyse uzman bir çocuk doktorun bana tavsiyesiyle bu durum değişti. dediğine göre çocuğu soğuk değil terlemek hasta edermiş.. bırak üşüsün, elleri kolları yanakları buz gbi olmuş hiç önemli değil, yeterki gögsü ve sırtı sıcak olsun dedi. baktım haklı bende artık sadece bir çift çorap ve pijamayla üstüne bir yelek (illaki penye olanlardan) gydirip yatırıyorum. yorganıda mevsimliklerdden sadece belinin biraz üstüne kadar örtüyorum (öyle sıkı sıkı saracak şekilde değil) artık uykulardan daha az uyanıyor çünkü bunalmıyor ve tabiii terlemediği içinde hasta olmuyor çook şükür...
hoşgeldin öncelikle. tabi ki terlemeleri çok kötü. ama üşütmemekte lazım. herkes kendine göre bir çözüm üretiyor heralde çocuğuna göre:)
aycacım evden calışmaya devam ama alperenle hıc mumkun değıl onu anladım :) sabah 11 gıbı babası ananesıne goturuyor akşam gerı getırıyor. ama alperen kendısı gıdıyor ben evdeyım diye sanırım hıc sorun cıkarmıyor. adam ben evden cıkarsam arıza cıkarıyormus demek ki. evden calışmak cok keyıflı ve cok fazla sıkıştırmıyolar yanı rahat rahat yapıyorum.

az önce bırlıkte yatıyoruz demıstım ya arkadaşlar, yazılarını cok severek okuduğum bır psikiyatrist var nusret kaya belkı bılen vardır. şımdı onun bır yazısını buldum ve 2 yaş sonrası bırlıkte uyumak ıcın yazdığı cumle şu :

Alt beyin takıntılarımız nelerden kaynaklanıyor?
-Bunun birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumasıdır. İnsanda üst beyin iki yaşından sonra gelişmeye başlar. Üst beyin gelişme göstermeye başladıktan sonra yakınlarla birlikte uyumada, uyku esnasında üst beyin devre dışı kaldığından alt beyin uyku esnasındaki bedensel temasları sex yapma olarak algılar. Bu durum, üst beyinde ağır suçluluk duyguları ve kompleksler yaratır. Bu nedenle iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumaları kesin olarak yanlıştır.

tamamını okumak ıstersenız lınk Rüya Analizi | PsikoEstetik.com

ben bugun ıtıbarıyle yatağında yatırmaya başlamaya karar verdım.

BUKET bal bende balparmak falan verıyorum gece yatarken sutune karıştırıyorum. doğal olanı bulup almak en ıyısı ama dedıgın gıbı o parala satılınca acaba bunda da bır ıs mı var dıyosun. keske arıcılıkla uğraşan koyluler olsa etrafta da onlardan alsak mıs gıbı. aslında alıp dağa kaçsak :) herşeyı kendımız yapsak ıcımız rahat edecekte olmuyor ne yazık kı.
kesinlikle bence de ayrılmalı. biz hiç yiğiti yanımızda yatırmadık zaten. bu yaz tatilinin başına kadar kendi yatağında ama bizim odamızda yattı. yaz tatili başlayınca odasını da ayırdık. şükürler olsun zor olmadı.
off çok zor ya.. birdaha içeri nasıl sokarım bilmiyorum. aslında oynamayı filan çok seven bir çocuk ama ben onu bırakıcam diye ürktü sanırım. çalışan anne olmakta zor arkadaş yaa. çocuk hep bırakılma psikolojisi ve ürkekliği yaşıyor. allah yardım etsin hem bize hem onlara..
keşke bir fikrim olsaydı :KK43:

offfff evet yaaa sırf kızımı bırakıp gidiyorum diye çalışmak istemiyorummm
kesinlikle bence de ayrılmalı. biz hiç yiğiti yanımızda yatırmadık zaten. bu yaz tatilinin başına kadar kendi yatağında ama bizim odamızda yattı. yaz tatili başlayınca odasını da ayırdık. şükürler olsun zor olmadı.

keşke bir fikrim olsaydı :KK43:

ayy en erken benmi ayırdım acaba 7 8 aylık falandı nehir ayrı odaya aldık rahat rahat beşiğinde yatsın diye şimdi bazen yanıma almak istiyorum sabahları gelmiyo öyle alışmışki beşiğine

iyi geceler herkese. yada kim varsa kim gelir okursa belki buket bu gece yine gelirse..:))

aycaamm ya sen yazmıştın hatta seda dayazmıştı ve bana hiiç samimi gelmemişti. gerçekden ihtiyacı olan kişi asla istiyemeez. ben o mjları çok iyi hatırlıyorum resmen kullanılmış kıyafet hatta oyuncek bile istiyordu. deryanın dediği gibi bana hiiç samimi ve guvenilir gelmediği için umursamamıştım.bak seda hatırlamış benim ne yazdıgımı..
neyhse sen içinden gelerek sadece iyilik için saf niyetinle gönderdin elbet karşılığnı ahirette alırsın. sen iyi yüreekli temiz bi insansın. bazen oluyor insan kal geliyor kısmet diyelim.

KK uyarılarda genelde yazar bu tur olayları. kimbilir başlarına neler gelmiştirde ondan sert bi tepki göstermişlerdir.

ayçacım oyun grubu tespitin ne kadar dogru..ve ne kadar acı aslında.
ben henuz böyle bir arayışa girmedim.çok şükür oturdugumuz mahalle hep aydının çocukluk arkadaşları ve 30 yıllık komsuları var. malum eşler hep benmle yaşıt ve 3 aşagı 5 yukarı aynı yaş çocuklarımız var. hep onlarla görüştü havalr sıcak oldukça. kış içinde 2 tane gunumuz var.öyle işte. para veriyoruzki çocugumuzu oynatsınlar.
yalnız ben şunu anlamıyorum, çalışan anne önce bakıcıya para veriyor sonrada oyun grubuna. ee geriye ne kaldı.
hem çocuk annesiz hem anne evlatsız gun geçiriyor
.

off ne biliyim ya. şükürler olsun evimz var yoksa biliyorumki kirada yaşamak istanbulda zor tek maaşla.
hep dua ediyorum Allah mecbur etmesin benm mesleğimde kariyerimde annelik olsun. onlar ilkokul çağına glince çalışayım. hem asıl para onlar buyuyunce lazımegitimiçin. gibi gibi düşüncelerim var..daha 2.ciyiyapcas yokmu yanıma destek veren maısa gibi nasip olurmu acaba?

gülizcim tüm enerjimi afik borçluyum annecim yütfen geliymisin , bakaymısın adam çizeymisin kuş ç.zeymisin.. vbbb.. ile başlayn ve nazlınazlı konusan ogluma tum vaktimi zamanımı aırıyorum.
tv izlemiyoruz. ama açılınca farkettimki bakıyor.ama bu beni korkutmuyor alışkanlıgı olmadııgı için.
biz mesela kanepenin minderlerinden ev yapıyoruz.4 duvarlı ev üstünede battaniye
el yapımı ugraşlı cadır bir nevi. belki orjinal cadırdan bu zevki almaz. evi defalarca yıkıpeniden yapıyoruz bıkmadan usanmadan. çok hoşuna gidiyor.

2 haftadır melodika çalıyor. flüt gibi bişey ama tuşları var tuşlardaki notalara bastıkça ses çıkıyor.biz 5 tl ye almıştık.kırtasiyelerde var. gun içinde şarkılar turkuler. teytey oynamalr..üflemeyi öğrenmesi dil kaslarını geliştiryormuş belma yazmıştı sanırsam
hergun mutlaka yazıçizi yapıyoruz. kalem tutması çok güzel zaten parmak kasları gelişiyor ve eline her kalem alıp bişeyler çizmeye başladıgında beyne sinyaller gidiyor.

kocaman bir kamyonu var evde turluyor ben kanepeye oturup ayaklarımı sarkıtıyorum guya açıp kapatarak garaj açıldı garaj kapandıııı diyorum o bi telaşla yetişmeye çalışıyor aaaaaaaa kapandı diyorum dışarda kaldın diyorum yada tam yarıda kapatıyorum ayaklarımı acaip gülüyor.çok zevk alıyor bunu görüyorum hissediyorum buda bana fazlasıyla yetiyor.(bi kaç oyun örnegi sundum size)

sedacım sen gecenlerde hemcinsiyle oyamak konusunda bişeyler sormuştun,bu konudaherhangibir fikrim yok canım ya seni es geçtim zannetme sakın.ama cinsiyet ayrımı 3 yaşından sonra başlıyordiye biliyorum.yani çocuga sen kızmısın erkekmisin diye sorduugunda bilinçli olarak erkek yada kız cevabı 3 yaşında olurmuş.yanlış olabilrim. emin değilim.

menekşe oglun agladıysa seninde içine sinmiyorsa zorlama. ama eger ilkdefa bi kalabalıga girmenin verdiği i huzrsuzlukmu yoksa başka sebepmi bunu bilmek en guzel yol gösterici bence..

sizin evlatlar demek süt içiyor maşallah maşallah . afik hala içmiyor süt. ama sütlü hersey yiyor sütlü muz sütlü omlet sütlü bisküvü. vss vss..
bu arada cocuga hergun muz yedirmke yerine bir hurma yedirmenin faydalarını duydumda. eger gunde bir hurma yiyorsa cogucunuz sevinmelisiniz diyordu adam.
arastıracgım ve yazacagım
,

esrako genetik etkisi ve buyume ile ilgili yazdıklarını ilk defa duydum çok teşekkürler. 2 yaşına kadardombalak olup sonradan minyon olan bilirdimde sebebinin u oldugunu bilmezdim.bu arada nazanın söyledği oyun grubu fiyatı ne kadar aartı. minderleri altınmıymış yun salonunun,

deryacım geçmiş olsun kuzulara off sizinde okul başladımı hastalık başlıyor. tuba okuldan kapıyor sonrada size.
allah saglık versin.bu son olsun inşallah. bu arada yusuf kök dişlerinimi çıkardı yazmıştın sen gecen?
maşallah diyorum koca adamaaaaaa

belmacım renk ögretimi konusundaki tavsiyende ne kadar haklısın çok teşekkürler bende ilk 3 rengi öyle ögretmiştim ama sonra unuttum ve kafasınınm karıştıgını farkettim ama hatamı sen yazınca anladım.

ayrı yatırmak konusunda sadecım merak etme bizde 7 aylıkken ayırdık yatagını odasını veodasını kabullendi..inşallah kötü biiz bırakmaz onun alt beyninde,
2 yaşın sınıroldugunu okudum kaç defa ve dikkat ediyorum artık biliçli bi şekilde bizimle yatmak istiyor. bazen izin veriyorum ama tüm gece yatmasına izin vermiyorum.uykuya dalınca götürüyorum yatagına.

gülizcim işini iyiy ve rahat olmasına çok sevindim daha iyiolsun inşallah gecenlerde alpellanın herşeyi taklit yada duydugunu kaptıgını yazmıştın ya. aman çok dikkat edelim ya algıları tahminimzden daha fazla açık.sen bilinçlisin cici annesin eşinde daha özenli olursadaha kolay olur!tv den bile duyduklarını hemen kapıyorlar.

ben de diyen rüzgarı öperim annesi. özledim valla uslu puslu 3 saat uyuyan rüzgarı:)))
akif galibe ve bence demeyi ögrendi yerinde ve gerektiğinde kullanıyor şaşırıyorum.
mesela bu akşam gaz çıkarmış ben bi ses duydum oglum noldu kakamı yaptın dedim
cevap hayır galiba pırt yaptım(pırt aafikin dilinden seçmece)
zil çalar akşamsa eger bence babacım geldi der
saabahsa eger benceteyze geldi(merdiven temizliğine gelen kadın)temiz yapcak der.
her halleri her kelimeleri ayrı güzel ayrı mutluluk.darsısı ilk kelimelerini duymak isteyen annelerin başına inşallah

üst açma konusuda herkes gibi bizde üstünü açarak yatıyor.biçözüm bulamadık adam sıcagı sevmiyor hele ayagını asla örttürmez.elini ve karnını örtecek şekilde hafif kalın bi battaniye örtüyorum ama içinde uzun kollluçıtçıtlı bady vepijama.altınabileği lastikli pijama yada tayt yoksaa sıyrılıyor açılıyor dizine kadar

Günaydınlarr
iyiki yazmışsın Güli uzun uzun zevkle okudum hatta bazı yerleri iki kere okudum.
Nehirdende çok ilginç kelimeler çıkıyo dün baba şaka yaptı sana dedim çok komik oldun baba, biraz değişik hallere sokunca kendimizi çok komik olduk diyo
off yanlız ben defter tutmadığıma pişman oldum ne güzel her haraketini ne söylediğini yazardım. Akşam o kadar çok konuşuyoruz ki Nehirle sabah neler söylediğini unutuyorum.bana sürekli kayu çiz diyo çöp adam çiziyorum bu tel ali tel ali diyo
birde burda yağmurlar çoğalınca çamaşır askısını içeri aldık salonun tam ortasına koydum onun etrafında koşmak bu aralar en büyük zevki hadi koş koş oynayalım diyo dün bir koştuk anlatamam benim tempomda koşuyo bu gidişle ben zayıflarımda Nehir ne olur onu düşünüyorum kara kara

.......................... elmayı bıle ağzında mınık parçalara bolup emıyor sonra tukuruyor. badem fındık fıstık onlarda da aynı. bırde hıc sebze yemegı yemıyor. corbanın ıcınde ne varsa anca onları. sebze ıcerığı olan bır vıtamın soracağım bende doktoruna.

Ben bir avuç tatlı bademle, bir avuç cevizi rondoda inceltiyorum. Eğer çocuk ağzına pütür gelmesini istemiyorsa çok ince çekebilirsin. Sonra bunu kahvaltı karışımına bir-iki tatlı kaşığı ekliyorum. Hiç yoktan iyidir. Geçen yıl bir elmayı bitiren çocuk artık bir-iki dilimi zorla yiyor. Geçen yaz üzüme bayılırdı bu yaz ağzına bile sürmedi. Muz desen öyle. Yoğurdun içinde muz yediriyorum.

Buket, bal dedin de aklıma geldi. Ben de migrostan organik bal almıştım. Sabah bir tatlı kaşığı sütüne karıştırıyoruz. Bu aralar akşamları muhallebi yemeğe başladı ( bebekken hiç yemediği için içime dert olmuştu şimdi yeyince hoşuma gidiyor) Hala şeker vermediğimden içine bir tatlı kaşığı kadar yine bal koyuyorum tadlansın diye. Acaba ağır gelir mi bal. Dudaklarının etrafı yara döktü o günden beri. Kestim şimdi akşamları vermiyorum.

Ben 3 yıldır balımı okulumuza bal getiren birinden alıyorum. Erzurum Çalık Balı. Muhallebiyi tatlandırmak için içine muz da ezebilirsin. Didar hastalanıp da hiç birşey yiyemediği zamanlar pirinçunu mama yapıp içine muz eziyorum başka şeyi almasa da onu yiyor. Bir de şu pekmezli yada tahinli kek yapıp mamaya bir parça kek ufaladığım zaman da hoşuna gidiyor.

Ağız ve boğaz yaraları için karadut şurubunu okudum ve hemen Didara aldım. Karadut pekmezi yada şurubu evde bulundurursanız arada bir vermekte fayda var. Ağız/boğaz bölgesindeki yaralara, enfeksiyonlara iyi geliyormuş.

Off doğuma giderken hastane çantasına neler konuyordu yaw. 32. haftadayım artık yavaş yavaş hazırlanmaya başlamam lazım. Gecelik, terlik, bebek hastane çıkışı, orkid, bebek bezi. Bunları alacağım. İsim olarak Dilşad düşünmüştük ama sonra BERRA denim daha çok hoşuma gitti. Bereketli demekmiş. Şimdilik ismimiz Berra olacak teyzeleri :)

X