2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ilk mandalınasını yedım ben de gecen gun :))

Antalya nın en guzel halı.. agaclar lımon mandalına portakal dolmaya basladı.. aksam hava mıs gıbı.. gunesı adamı haşlamıoo.. havası nefes aldırıoo.. dadından yenmıyor valla :)

ooohhh süper yaa bizim buralar küspe kokuyo valla bayılırım antalyaya o limon mandalina ağaçlarının kokusuna izmirdeki evimizinde hanımeli ağacı vardı akşamları buram buram kokardı çok güzeldi össleedimmmm izmirii....

oyun grupları gerçekten sougunculuktan başka bişey değil AYÇA cım katılıyorum sana eskiden böyle şeylermi vardı sokaklar güvenliydi kapı önleri çocuk doluydu hoş bizim burdada aynı zaten çocuk nüfusu çok fazla 1 evde 8-10 arası çocuk var....biraz daha erken bence çevrede çocuklularla sık sık görüşmek mantıklı evrim gb...

lenada inanılmaz taklitçi oldu ne yaparsak aynı ESRA bayıldım eceyle diyaloğunuza aslında ne güzel bizi kızdırsalarda hayat onlarla güzel bizimde başımızdAN geçeni anlatayım kütahyada gelmeden 1 gün önce biriyle görüştük çocuk kekeliyo ve 11 yaşında lenayla oynadılar ertesi gün bi baktık lenada onun gb konuşmaya başladı önce aldırmadık gecer dedik ama hala geçmedi aradan 2 hafta gecti aynı kızıyoruz artık yapmasın die napıcaz bilmiyorum çok düzgün konuşan çocuk neoldu

bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.

üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.

evet canım konuyu çok güzel özetlemişsin. Bende senin gibi düşünüyorum ama maalesef mecbur kalıyoruz...

rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. çok mesudum.

Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)

benim oğlumda henüz konuşmuyor canım. Işte en uzun cümlemiz anne aç. Anne al. Vb...

Saat 21:00 de uyuyunca Elif le birlikte yine uyandı dınk diye bu saatte ve yok uyuyamıyorum.

Esrako ben de Elifle plastik mutfak oyuncakları ile sanki gerçekten yemek yapıyormuş gibi yapıyorum . Ay tencere çok sıcak, yemek döküldü, hadi yiyelim falan diyorum hoşuna gidiyor. Dur bi de arabada falan deniyim bakalım tepkisi ne olacak.
Sizin oyunlar da de pek hoşmuş.
Büyüme konusu ile yazdıklarını hiç duymamışyım ben de. Sağolasın paylaşım için...

Satırlarıma çayımın yanında aldıgım uc-bes lokumumla veda ederkene :) hepınısı goslerınızden operım..

Seda gelınce haber verın gırmıycem.. sessızce ustune atlıycammm :KK70:

Ha bu arada BUKET HOJAM, gecen gun taze fasulyeyı hafıf haslayıp galeta ununa batırıp kızarttım.. sarımsaklı yogurtla yedık.. yok boyle bır lezzet, yok boyle bısı... bıldıgın gıbı degıl :KK70:
Afiyet şeker olsun. Bak nunu hiç denemedim, ilk fırsatta deneyim be de...
Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.

Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)
Yok yok ben hiç şaşırmadım. İşaret ve beden diliyle anlaştığım ve neredeyse her hareketinden ne istediğini anlayabildiğim bir kızım olduğundan kelli konuşma ile ilgili en ufak bir gelişme beni de benden alıyor.

Hayat bu ıste.. once konussun dıe mıyavlarsın.. sonra da sussun dıe.. Ozgur e dıyorum, kız olaymıs yanmıstık resmen.. cır cır cırr.. hıc bır sey bulamazsa sarkı soyluyor adam :)) ne zaman anne dıyecek dıe mıyavlıuyordum.. sımdı de anne anne nanneee aneeeeeeeeeeeeeeeee.. dakıkada 60 kere dıyebılmek kapasıtesıne sahıp :)

Oyun gurupları ıle ılgılı tespıtın ne hoş... ne dogru.. ne kadar uzucu degıl mı?? :KK43:

Sıcaklıgımı hıssettırebıldıysem ne mutlu bana.. cıgerım benım :)

Derya nın dedıgı salıncaktan aldık.. salonun ortasına taktık :)) bı bu eksıktı bu da tam oldu sukurler olsun :KK70: Ozgur dıyor kı ıyı hoş ta bız de tv ızleyebıleydık keske :))) tam ekranın ortasına gelıyor.. bız de yanlara oturalım dı mı ama yaneee :KK70:
Allah ım TV nin ortasında sallanan Kuzi pek güzel, hayatımızın tam orta yerinde merkezindeler zaten...
Konuşma diyaloglarınız da şahane darısı benim ve benim durumumda olan herkesin başına.
Bu dönem konuşma olayı ayrı bir güzel,
Eninde sonunda konuşurlar ama, bir an önce olsun istiyor insan....
benim oğlumda henüz konuşmuyor canım. Işte en uzun cümlemiz anne aç. Anne al. Vb...

Yalnız değilsin canım üzülme, benimki bir de kız olacak peeh.

Son düzenleme:
çok yoruldum ya acayip ayakkabılarım da sıktı. üff berbatım. eve enerjim kalmadı :KK43: cuma günleri hem yoğun hem tüm haftanın yorgunluğu ne zor oluyor böyle.. oysa yiğite enerjim kalsın istiyorum. annem saolsun günde üç kez dışarı çıkartıyor heralde ama biz eve gidince bize nazı farklı oluyor yiğitin. böyle mızıl mızıl.. tüm gün görmediğinin acsını çıkartıyor yavrum heralde.
pazartesi alışverişe çıkacağım dört gözle bekliyorum. minicik bir bütçe ayıracağım artık alışveriş için. hiç yapmadığım bir uygulama. ilk kez bu ay başlıyorum bakalım. bundan sonra kredi kartı ile alışveriş yok. ayda 150 tl hakkım var kendime ve yiğite üst baş almak için :) daha bu ay deneyeceğim bakalım az mı gelir bilmiyorum ama.. belki de çok gelir :)
Evet anne babaya nazı geçiyor onların da.
BAkıcı da diyor, siz gelinceye kadar çok sakinci sizi görünce coştu diye ne yapsın yavrular...
Eminim bu bütçenin çok büyük kısmını Yiğit alır götürür, fedakar anneler gene evdekilerle idare eder.

Hayat bu ıste.. once konussun dıe mıyavlarsın.. sonra da sussun dıe.. Ozgur e dıyorum, kız olaymıs yanmıstık resmen.. cır cır cırr.. hıc bır sey bulamazsa sarkı soyluyor adam :)) ne zaman anne dıyecek dıe mıyavlıuyordum.. sımdı de anne anne nanneee aneeeeeeeeeeeeeeeee.. dakıkada 60 kere dıyebılmek kapasıtesıne sahıp :)

Oyun gurupları ıle ılgılı tespıtın ne hoş... ne dogru.. ne kadar uzucu degıl mı?? :KK43:

Sıcaklıgımı hıssettırebıldıysem ne mutlu bana.. cıgerım benım :)

Derya nın dedıgı salıncaktan aldık.. salonun ortasına taktık :)) bı bu eksıktı bu da tam oldu sukurler olsun :KK70: Ozgur dıyor kı ıyı hoş ta bız de tv ızleyebıleydık keske :))) tam ekranın ortasına gelıyor.. bız de yanlara oturalım dı mı ama yaneee :KK70:
gevezelik bizdede çok sus oğlum diyorum ama kime..sürekli konuşuyor..:)))
salıncağınız hayırlı olsun..kuzy mutlu olsunda sizde köşelerde idare edin canım..:KK9:
Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.

bir konuştmuda susmaya bilir haberin olsunda..:KK52:
Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.

Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
oyun grupları konusundaki tespitin çok doğru..
Yahu epey birikmiş yazacaklar, nerden başlasam ki...

Oğlu burnunda tüten çalışan anne psikolojisindeki şahsiyetime verdiğiniz yorumlar çok doğru arkadaşlarım. Zaten annem ve kayınvalidem sürüklediler beni bu duruma, ikisinden de şikayetçiyim:) Ben çalışmak istemiyorum yaaa. Para bol çalışmasam da olur durumunda değiliz elbette ama banane yaaa evin erkeği çalışsın getirsin ekmek eve:) Bu arada İstanbul'da hakikaten tek maaşla geçinmek hiç kolay değil, hele eviniz kiraysa..Neyse...

Evrim, noldu Kuzey'in kan tahlillerini yaptırabildin mi. Sen detaylı anlatınca daha da iyi anladım durumu. Aklıma sana önerecek bir şey gelmiyor açıkçası. Demek ki bazı bebeler yemek sevmiyor. Geçici bir durumdur diye düşünmek istiyorum. Çok şükür sağlığı yerinde Kuzey'in. İnşallah ona yemek yetiştiremeyeceğin günler gelecektir çok yakında.

Daha çok yeni bir şey yaşadım. Bizim mahallede bir oğlan çocuğu gördüm. Abartmıyorum 3 buçuk yaşında görünüyordu. Babaannesi yaşını söyleyince dehşete düştüm. Rüzgar'dan 2 ay küçükmüş. Başladı dert yanmaya, neredeyse ağlayacak. "Ağzına hiçbir şey koymuyor. Yeminle söylüyorum günde tek yediği 1 paket çubuk kraker bir de süt, diye anlatıyor. Başta kraker vermedik, baktık olacak gibi değil, en azından midesine birşey girsin diye veriyoruz", diyor. Bir gün çubuk kraker bir gün badem kraker veriyorlarmış. Ne yalan söyleyeyim, başta inanmamıştım kadına. Sen Kuzey'i anlatınca aklıma geldi bu diyalog. Çok uzattım biliyorum ama...
bu çocuk yemediği haldemi iriymiş anlamdım yiyen çocuğa yemiyor diyenlerde varda..
bir komşu diyaloğuda benden :
3 ay önce alt komşum ve kayın validesi bize gelmişlerdi..oğlu 1 haziran doğumlu hep yusufla kıyaslıyorlardı..geldiklerinde onların çocuk 12 kilo civarıydı bana sordular söylemedim yusuf yazın baya iyiydi ..tam giderlerken kapıda kaynana hatun yusufu kucakladı..tarttı resmen ..neyse uztmadan kapıdan çıkar çıkmaz geliniyle tartışmış sen çocuğa iyi bakmıyorsun onun çocuğunu yerinden kaldıramdım diye..ve geçen gelin kucağında oğlunuda soymuş kapıya geldi resmen bebeği göstermek için 3 ayda çocuğu 18 kilo yapmışlar dana gibi olmuş..ne yaptınız bu çocuğa dedim oda dertlendi herşeyi anlattı balıkyağı felan almışlar çocuğa ..şaştım bizde yazın bile 15 kiloyduk şimdi daha zayıfız yazık bebeklere hırs için ne yapmışlar..ne alakaszı beliki aklıma geldi yazyım dedim..:18:
Satırlarıma çayımın yanında aldıgım uc-bes lokumumla veda ederkene :) hepınısı goslerınızden operım..

Seda gelınce haber verın gırmıycem.. sessızce ustune atlıycammm :KK70:

Ha bu arada BUKET HOJAM, gecen gun taze fasulyeyı hafıf haslayıp galeta ununa batırıp kızarttım.. sarımsaklı yogurtla yedık.. yok boyle bır lezzet, yok boyle bısı... bıldıgın gıbı degıl :KK70:
yarasın afiyet olsun..
Şimdi ben renklerı ogrettım dermısımmm :)) yalannnnn, ogretmedım, yanlıslıkla ogrendı, :))) halası yazın buradayken, her gun ojelerını degıstırrıdı.. dusunun evın ortasında bı kutunun ıcınde ne renk oje ararsanız var.. Kuzey onları gorunce rengarenk sevıncten cıldııryordıu... :)) mavı yı sur Pınar, ha bak bu mor da guzel.. baslarda bızı dınlemıs.. getırdı mavı yı, bak Edi Maniii :)) molll, şeşil, kılmısı.. dıye dıye ogrendı :)))

yanı tamamen kızsal muhabbetlerden kaynaklanan bır durumdan dolayı ogrendı cocugum.. :)))
dün akşam tvde pepe ziliyoruz birden yusuf orda renklerle iligi ne gördüyse mavi mavi diye çığlık attı şaşırdım ben hiç öğretmedim desem..:26:
Kuzey ıle dıyalog:arka arkaya cok hızlıca sorduıgum sorular bunlar..

yemek yıyecek mısın - ayıll

salatalık vereyım - ayıl

dısarı cıkalım mı.. evefff

domates vereyım - ayıl

Portakal sıkayım - ayıll

dunya yuvarlık mı - hı hııı

:KK70:D ADAM BİLİNÇLİ MUHALEFET.. :))) Güleyim mi ağlayayım mı bılemıyorumm :44:

Arkadasın kızının adı Gunes,karsıdan bıze dogru gelıyor..- Aaaa Kuzey,bak gunes gelıyor dıyorum dun; Kuzey ın kafası havada.. - aa düyeş neldeee Edi düyeşş :)))
:nazar::KK60:süpersiniz ..:KK54:

gunaydınlar,

dr umuz abdullah bereketin buyume ile ilgili kitabından sizlerele paylastıgım genetik faktor kismi çok ilginizi cektigi için benzer bir yazı buldum nette onu paylasmak istedim
aslinda sirkette olsam anında kitabin o sayfalarını tarayıp yollardım direk ama maalesef evde tarayıcı yok.

link yayınlanmıyor ama site webanne com / boy kilo artısı seklinde okumak isteyenler bu sekilde bakabilir
yada google da buyume genetik faktorler 2 yas vs yazarsanızda çıkıyor bu yazılar

Son düzenleme:
Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.

Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.

Didar çocuklarla olmayı ve oyun oynamayı çok istediği için oyun grubuna geçen hafta bir kez götürdüm. Götürürken de içim sızladı. Çocukken biz kapı önünde arkadaşlarla oynardık, şimdi çocuğumuz oyun oynasın diye üste para veriyoruz. Aslında oyunda amaç çocuğun sadece 1-2 saat oynaması değil düzenli bir arkadaş grubunun olması da çok önemli. Bunu biz mahallede ediniyorduk. Şimdiki oyun gruplarının eksik yönü bu. Gerçi 3 yaştan sonra arkadaş gurubunun sürekliliği daha önemli şimdilik bizimkiler küçük. Çocuk arkadaşları tarafından kabul görmeyi, grup içinde kurallar koymayı, kurallara uymayı, vs... öğreniyor. Küsüyorlar sonra barışıyorlar küsme-barışma arasında yaşanan süreçten de çok şey öğreniyorlar. Ama saatlik ve yetişkin denetimindeki oyun gruplarında bu nasıl sağlanır bilmiyorum. Sağlanamaz tabi. Bizimki iki saatlik aktiviteden çok memnun kaldı. Hopladı, zıpladı, oyuncaklara saldırdı. Çıkmak istemedi.

son dooktora gittigimizde dr renkleri çalısın biraz biraz artık dediydi
bizde daha çok erken degilmi ya olmustuk ben berkenin çok geç donemde ogrendigini hatırlıyorum hatta berke niye ogrenemiyor diye yuvada pedagoga sormustum yrenkler en zor ogrenilen seyler vs gibi laflar etmisti

neyse bizde basladık umutsuzca ama
simdilik siyah beyaz pembe ve mor u çok iyi tanıyor onları sasmadan duzun soylyuor onundısında maviye yesil yesile mavi vs diyor gormedigi bilmedigi bir rense herseye pembe diye yanıt veriyor amaasıl pembeyi iyi biliyor eminim onada.

renk lerle sizlerin arası nasıl ogrenen tamamen bilen varmı ?

Renkleri öğrenme konusunda size küçük bir tavsiyem var arkadaşlar. Her rengi tek tek öğretin. Önce bir rengi öğrensin ardından başka renge geçin. Kırmızı legoyu gösterip ardından bak bu da mavi demeyin. Önce etrafındaki tüm kırmızıları ayırtedebilmeyi öğrensin sonra sarıyı öğrensin. Bu şekilde daha kolay öğrenebilirler.

Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.

Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.

Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye

Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.

KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.

"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.

Son düzenleme:
Günaydınlar,
Ayça yazdıklarını hayretle okudum
Ne biçim insanlar var, oturup düşünüp bunu planlamışlar ve bu tür duygu sömürüsü üzerinden kar elde etmeye çalışıyorlar...

Buarada havalar soğudu ve Elif de de burun akıntısı ve başladı arada öküsrük ve gıcık oluyor...
Gece üstünü örtmenin değişik yollarını deniyorum ama yok, beş dakika sonra örtüyü her şekilde atıyor.
Yorganın dört ucunu da bağladım yok anam bir tarafından çıkıyor anlamadım...:KK53:

Ben de gene uyku tulumunua geri döndüm. Yeni aldım geçen gün çok güzel ama Elif hiiç beğenmedi.
Ağladı giymem diye. Tamam dedim içimden uyuyunca giydiririm.
Artık öyle yapıyoruz Elif derin uykuya dalıncai tulumunu giydiriyorum. Bizim ev merkezi ısıtma ve henüz yanmıyor.
Geceleri serin oluyor ve onun da etkisiyle burun akıyor tabii...

Ben bu arada balık yağı için eczaneye danıştım Carlson balık yağını önerdi. Benimki balık da pek sevmiyor haliyle bu eksikliği kapatmak gerek diye düşündüm. İçinde A ve D vitamini olan balık yağlarından ziyade bu tip vitaminsiz olanlar daha iyi dedi eczacımız. Dedim ver bana hemen belki iştahına falan da etki eder...

Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.

Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.

Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye

Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.

KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.

"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.
geçen sene aynı kişiye bende yardım yapmaya yeltendim ama içgüdülerim izin vermedi desem..içim sıkılmıştı ve tabiri caizsse kılımı bile kıpırdatmadım.bu yazının altına yapılacak açıklama bilemiyorum ama ayça .sizleri uyarmak geldi aklıma ama bazı arkadaşların dalga konusu olmaya başladığım için bundanda vazgeçtim..herkes yaşasın ve görsün şeklinde susmayı tercih ettim..

Buarada havalar soğudu ve Elif de de burun akıntısı ve başladı arada öküsrük ve gıcık oluyor...
Gece üstünü örtmenin değişik yollarını deniyorum ama yok, beş dakika sonra örtüyü her şekilde atıyor.
Yorganın dört ucunu da bağladım yok anam bir tarafından çıkıyor anlamadım...:KK53:

Ben de gene uyku tulumunua geri döndüm. Yeni aldım geçen gün çok güzel ama Elif hiiç beğenmedi.
Ağladı giymem diye. Tamam dedim içimden uyuyunca giydiririm.
Artık öyle yapıyoruz Elif derin uykuya dalıncai tulumunu giydiriyorum. Bizim ev merkezi ısıtma ve henüz yanmıyor.
Geceleri serin oluyor ve onun da etkisiyle burun akıyor tabii...

Ben bu arada balık yağı için eczaneye danıştım Carlson balık yağını önerdi. Benimki balık da pek sevmiyor haliyle bu eksikliği kapatmak gerek diye düşündüm. İçinde A ve D vitamini olan balık yağlarından ziyade bu tip vitaminsiz olanlar daha iyi dedi eczacımız. Dedim ver bana hemen belki iştahına falan da etki eder...

geçmiş olsun aynı dert bizdede mevcut:KK43: ..15 gündür ikiside hasta en sonunda antibiyotik başladık..:KK43:((
şu anda immuzic içiriyorum bitince balık yağına başlıyacağım..kışboyu da vermeyi düşünüyorum..bizim eve balık pek girmez eşimde bende kokusunudna huylanıyoruz..çocuklarda pek öyle aman aman yemiyor ..:KK14:
üst açam of ki of ikiside aynı yok örtmüyorlar tulumda çok terlerletti bizim baya sıcak oluyor..iki gecedir ince süveter giydiriyorum ayağınada çorap üstünü açsa bile en azından öksürmüyor uykusu bölünüp uyanmıyor..

Son düzenleme:
geçmiş olsun aynı dert bizdede mevcut:KK43: ..15 gündür ikiside hasta en sonunda antibiyotik başladık..:KK43:((
şu anda immuzic içiriyorum bitince balık yağına başlıyacağım..kışboyu da vermeyi düşünüyorum..bizim eve balık pek girmez eşimde bende kokusunudna huylanıyoruz..çocuklarda pek öyle aman aman yemiyor ..:KK14:
üst açam of ki of ikiside aynı yok örtmüyorlar tulumda çok terlerletti bizim baya sıcak oluyor..iki gecedir ince süveter giydiriyorum ayağınada çorap üstünü açsa bile en azından öksürmüyor uykusu bölünüp uyanmıyor..

Çok geçmiş olsun Derya, başladı gene kış hastalıkları...
İlaçlari doktorlar...
Balık benim eşim de pek sevmez hamsi yer sadece, bizde de çok sık pişmez ama yese en azından ona özel pişirirsim porsiyonluk ama o da yok.
ümmuzic ben kullanmadım bağışıklık için sanırım. bir bakayım ben de.
Evet tulum da aslında terletiyor biraz ama üşümekten iyidir. Boyun kısmını kesmeyi bile düşündüm ben de, en çok o kısım rahatsız ediyor sanki...
uyanık ise ne süeter, ne yelek giydiremiyorum deli olacam.
Bir arkamı dönüyorum yerde yelek, çorap hepsini çıkarmış. Menapozlu benimkisi, bıraksam donsuz gezecek. :KK74:

Çocuk için bal almaya Bal dünyası diye bir dükkana gittim. Her yöreden bal var büyük bir yer, Göztepe de.
Dedim işte çocuk yieyecek hafif tadı olan bir bal olsun.
Küçük 350 ml'lik falan bir cam şişede çiçek balı gösterdi bu iyidir dedi. Dedim ne kadar 60 TL dedi.
Ben binbirçiçek falan alıyorum o kadar şişe 9-10 liradır diye hatırlıyorum.
Yok dedim alamam. Ya merketten aldıklarımız bal değil, ya da adam fena halde kazık satıyor ben anlamadım.
BAl konusunda önerisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Özellikle gece yatmadan önce vir tatlı kaşığı bali boğaz bölgesindeki bakterileri temizliyor ve iyi geliyormuş.
Koruyucu etkisi var diye biliyorum solunum yolu hastalıklarına karşı

Son düzenleme:
ayca cok uzuldum, nurturıa da bende karşılaşmıştım ucuz bebeklerle ılgılı yardıma. ıkıncı el satıs sıtelerınde satıyormus demek ne gunlere kaldık, gerçek yardım ısteyen ınsanlara da ınanamıyo ınsan bu sahtekarlar yuzunden.

buket ustunu ortmeme durumu bızde de aynı. artık yanımızda yatırıyoruz kı daha fazla mudahale edelım dıye başka turlu basedemedık. burun akıntısı ve bıraz oksuruk alperende de başladı. bende derya gıbı ımmuzınce başladım. ekımde başlamak gerekıyor vırusler coğalmadan gecen yılda kullanmıştım cok memnun kaldım neredeyse hıc hastalanmadı. bahsettıgın balık yağında vıtamın yokmuymus? vıtamınsız olanlar daha mı faydalıymıs. bende onumuzdekı ay ondan alır baslarım o halde. balık yıyıor alperen ama cevız falan tuketmıyor hıc daha dıoğrusu yutmuyor hala. elmayı bıle ağzında mınık parçalara bolup emıyor sonra tukuruyor. badem fındık fıstık onlarda da aynı. bırde hıc sebze yemegı yemıyor. corbanın ıcınde ne varsa anca onları. sebze ıcerığı olan bır vıtamın soracağım bende doktoruna.

ayca cok uzuldum, nurturıa da bende karşılaşmıştım ucuz bebeklerle ılgılı yardıma. ıkıncı el satıs sıtelerınde satıyormus demek ne gunlere kaldık, gerçek yardım ısteyen ınsanlara da ınanamıyo ınsan bu sahtekarlar yuzunden.

buket ustunu ortmeme durumu bızde de aynı. artık yanımızda yatırıyoruz kı daha fazla mudahale edelım dıye başka turlu basedemedık. burun akıntısı ve bıraz oksuruk alperende de başladı. bende derya gıbı ımmuzınce başladım. ekımde başlamak gerekıyor vırusler coğalmadan gecen yılda kullanmıştım cok memnun kaldım neredeyse hıc hastalanmadı. bahsettıgın balık yağında vıtamın yokmuymus? vıtamınsız olanlar daha mı faydalıymıs. bende onumuzdekı ay ondan alır baslarım o halde. balık yıyıor alperen ama cevız falan tuketmıyor hıc daha dıoğrusu yutmuyor hala. elmayı bıle ağzında mınık parçalara bolup emıyor sonra tukuruyor. badem fındık fıstık onlarda da aynı. bırde hıc sebze yemegı yemıyor. corbanın ıcınde ne varsa anca onları. sebze ıcerığı olan bır vıtamın soracağım bende doktoruna.

Senin de işin zor Alperen ile. Tükürme olaı bizde de var, sevmediği şeylere asla yutmuyor.
Vücut günlük D vitaminini özellikle yazın güneş ile karşılıyormuş.
A vitamininin günlük alınması gereken dozu önemliymiş aşmaması tercih ediliyor.
Sürekli balık yağı kullanımı söz konusu ise vitaminsiz olanlar bu nedenle tercih ediliyor. Vitaminin de fazlası zarar düşüncesi ile.

merhaba arkadaşlar, ben doğumdan sonra bi daha yazamayan vefasız ağustos annelerindenim:) bugüne imiş kısmet..
son yazdıklarınızı okudum biraz önce, bebişlerin üstlerini açıp üşütmesi ile ilgili...benim oğluşumda pek sevmiyor sıcağı, bizim buralarda çoook soğuk memleket, bende giydiriyorum üst üste örtüyorum yorganı çift kat, ee çocuk ta terliyor bunalıyor dönüp duruyor yatakta...
neyse uzman bir çocuk doktorun bana tavsiyesiyle bu durum değişti. dediğine göre çocuğu soğuk değil terlemek hasta edermiş.. bırak üşüsün, elleri kolları yanakları buz gbi olmuş hiç önemli değil, yeterki gögsü ve sırtı sıcak olsun dedi. baktım haklı bende artık sadece bir çift çorap ve pijamayla üstüne bir yelek (illaki penye olanlardan) gydirip yatırıyorum. yorganıda mevsimliklerdden sadece belinin biraz üstüne kadar örtüyorum (öyle sıkı sıkı saracak şekilde değil) artık uykulardan daha az uyanıyor çünkü bunalmıyor ve tabiii terlemediği içinde hasta olmuyor çook şükür...

SELAMLARRRRRRRRR ben yine geldim kaçç Evrimmm kaççç :)))))))) ya işin şakası ama ben yazınca kimse kalmıyo acaba dedim bendemi bi uğursuzluk var bişeyler yazıyorum bi şeyler soruyorum b bakıyorum ki kimse yok ama 2 üç gün yazmıyorum ki bi bakıyorum topik canlanmış :)))))) ama Ayçaya cevap yazmadan duramam dedim çünkü çok güzel bir uyarıda bulunmuş.

1 sene olmamıştır ben yazmıştım buraya birine yardımda bulunucam eski kıyafet ne çıkar nasıl bir dolandırıcılık olurki dedim birde antalyada yaşıyormuş kargoyla falanda uğraşmayacaktım bi ara buluşup veririm dedim.
ama burda yazınca Gülistan yazmıştı bence pek güvenilir değil diye şimdi kendi bile hatırlamaz ama ben unutamadım nedense oda öyle yazınca nedense benim içimdende bir yardım etmek gelmedi hatta Nehirin eski yıpranmamış kıyafetlerini güzel bir koli yaptım ama vermek hiçç içimden gelmedi.birde özelden mesajlaşmıştım sana yardım edicem dedim.Ne zamandır ayıp oldu diye düşünüyordum yardım kolimide tanıdık aracılığı ile başka birine verdim. iyikide öyle yapmışım diyorum şimdi bu yazı beni sıkıntılarımdan arındırdı çok teşekkürler bizi bilgilendirdiğin için

X