2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

son dooktora gittigimizde dr renkleri çalısın biraz biraz artık dediydi
bizde daha çok erken degilmi ya olmustuk ben berkenin çok geç donemde ogrendigini hatırlıyorum hatta berke niye ogrenemiyor diye yuvada pedagoga sormustum yrenkler en zor ogrenilen seyler vs gibi laflar etmisti

neyse bizde basladık umutsuzca ama
simdilik siyah beyaz pembe ve mor u çok iyi tanıyor onları sasmadan duzun soylyuor onundısında maviye yesil yesile mavi vs diyor gormedigi bilmedigi bir rense herseye pembe diye yanıt veriyor amaasıl pembeyi iyi biliyor eminim onada.

renk lerle sizlerin arası nasıl ogrenen tamamen bilen varmı ?

renkleri daha karıştırıyoruz bende 1,5 yaşında göstermeye başladım renkleri öğrenme kitabı ama tam anlamıyla bilmiyor bildikleri mavi,kırmızı,yeşil ve sarı bilmediklerinede hep mavi diyor pepe çizgifilmde eğitici bu konuda duyular,renkler,lenanın çok hoşuna gidiyor öğreniyorda aslında...

off renkler!!
bizde bikaç zaman önce başladık özellikle renk vurgusu yaparak nesneleri tanıtmaya.
bende nesler yoluyla ögrenmesi daha kolay olur diye bu yolu deniyorum.
mesela afikin toplarını renkleine göre ayırdık şimdi yeşil top ve kırmızı topubiliyor.
ama en çok boya kalemlerinden ögrendi.
mesela mavi bulut.
mavi kalemle sadece bulut yapabiliyoruz ben kuş çizcem diyorum elimde mavi kalem varsa olmass o bulut mavi diyor elime siyah kalemi veriyor.
aynı şekilde agaç yeşil. yeşil rengi biliyor
kırmızı elma
turuncu portakal
sarı muz yada güneş
biz böyle resm çizerken neslerle ögrenmeye çalışıyoruz.

ama gercekdende şimdiye kadar ögrenmesi için en çok ugraştıgım şey renkler.

bende bu hafta geometrik şekilleri ögreteyim diyorum.geometrik şekillerde sadece yuvarlakı biliyor.

renkler konusunda Nehir oldukça iyi biz çok boya yapıyoruz onun etkisi sanırım bu hafta sonu parmak boya aldım yine nehire parmak boyası bitmişti isteyip durdu mor vardı mesala benim hiç göstermediğim moru aç moru aç dedi şaşırdım kaldım nasıl öğremiş diye
Dünde bana evcilik oynayalım diye tutturdu ayıcığna yemek yedirdik falan çok hoşuna gitti ama garip bi durum var kesinlikle bebeklerle oynamıyo ne bebekleri var kız çocuğu olunca hediye bebek falan da getiren oluyo ama o yüzüne bile bakmıyo bu durumdan nasıl kurtulucaz önerisi olan varmı? ııı istemiyorum diyo genelde calioyu çok seviyo çizgi filmini ama bebeğini kesinlikle istemiyo

hoplama zıplama demişken
azrayıda ananesi alışveriş merk şu oyun yerleri varya oraya götürmüş geçen hafta ark beraber
hoplamış zıplamış topların içinde şimdi aklından çıkmıyor her akşam
annee ben zupladım :KK60:
Diyo geçen haftada biz götürdük ama ilk etapta oynamadı tanıdık ark. Yoktu diye sonra açıldı oynamaya başladı ama eve gelmek zorundaydık zor ikna edip döndükk

her akşam üstüme zıplıyo gülmekten ölüyoz.
:) ne seviniyorlar di mi yaa..
selamlar arkadaslar,

lutfen naza çekiyorum naz yapıyorum ilgi bekliyorum gibi dusunulmesin o nedenle ozellikle yazıyorum sagolun guzel sozleriniz için beni ozlediginiz için içimden geldigi surece yazıyorum ama bir anda soğur ya insan yaz yaz kimseden yanıt yok o hisse burundum direndim tum yaz kimseler yokken yazdım yazdım sabırla ve okuyup çıkan okudgunu bir iki cumle ile belli eden eski arkadasların bu davranısları neticesinde ben kendi kendiem niye yazıyorumki oldum ve ben kolay sogumam bir ortamdan sogudumuda eskiye donmem zor olur . dedigim gibi içimden geldicgi surece elbette yazacagım.

evrim istahsızlık konusunda allah yardımcınolsun çok zor ben berkede çok yasadım hep anlatırım ya zaten dr un dedigi beyinde istah merkezi çok calısmıyor demisti
nasıl çok istahlı çok yiyen insanları anormal karsılamayaız istahlı deriz bu da tam tersi demisti dunya basıma yıkılmıstı caresi yok
en son hatun iste bizim bakıcı kızı 3 yasında bir haftadır dogru duzgun birkap birsey yemedi esra abla napim ben kime gidiyim diyordedim hiçç maalesef yapıcak birseyy ok ilk bi kan tahlili yaptır kansızlık istahsızlık yapar deniyor vs ama sonrası tufan derler ya yani ugras cebelles sans kader boyle yani boyle bir çocgun varsa insan resmen erken yaslanır uzuntuden bunu çok iyi biliyorum. ama sen zaten çesitli yontemlerneler neler denemissin deryanın dedigi gibi ustunee onerim yok baska .

bu arada berke için bir kitap almııstım bizimde gittigimiz endokrin in prof kendisi yazdıgı birkitap çocuk gelisimi ile ilgili . orada okudumki cocukların boy ve kilo durumu ile ilgili en onemli etken 2 yasına kadar yani ilk iki yil daki boy ve kilosu 3 etkenin sonucuymus.
1-anne karnında ikenki beslenme durumu yani annenin beslenmesi gebelikte
2-geçirilen hastalıklar
3- çocugun beslenme duzeni

genetik faktorler 2 yasından sonra devreye girermis.

ornegin minyon bir ailenin çocgu 2 yas ve oncesi çok iri boylu poslu kilolu ise 2 yasınadn sonra genetik faktorler neticesinde buyume egrisinde olması gereken yeri alırmıs ve orda kalarak seredermis

yada tam tersi. uzun boylu anne babanın bir çocugunu dusunelim 1,5 yasında ama yemedigi için vs zayıf kısa boylu vs 2 yasından sonra çok yemese bile hala genetik faktorler neticesinde irilesir ve buyume egrisinde +1 kisma geçermis.

+ yada - 2 brim dususler olursa buyume egrisinde oz aman endise edilceck bir durum diye algılanır ve dr lar arastırırmıs.

yani simdi yemeyen istahsız çocuklar buyuk bir hızla kilo vermiyorsa saglık acısından bir sorun yok.
esrako esracımm hoşgeldin. ne iyi ettin de geldin..
yine bilgilendirici güzel bir mesaj yazmışsın. ben bilmiyordum doğrusu. yiğitin boyunu genetik sanıyorduk ama demek daha genetik faktörler başlamamış. şaşırdım doğrusu... başlayınca ne olacak bakalım :)
tuvalet egitimi ile ilgili hiçç birsey yapmıyorum
cunku ece hala gozumuzun içine baka baka kaka yapıyorhiç utanma vs belirtileri yok benimde acelem yok çunku israrcı olmak yasak zorlamak yasak e bekliyoruz bizde modunun gelmesini hanfendinin :))

bu arada kendiliginden gelisen bir oyunumuz var kısa sureli boyle acil durumlada biryerde birsey beklerken mizildndıgında araba da trafikte kalınca falan oynatmaya basladı nasıl boyle bir oyun aklımıza geldi nasıl oldu onuda hatırlamıyorum bir vesile bir sey oldu sanırım

drama yapıyoruz ece ile:) yani simdi ben buyuk çocugum oldugu için yuvalada drama dersi vs aldıgı için biliyorum bilmeyenler için acıklayayım kısaca. drama hayali olarak bir eylem yapmak gibi mi diyim tam nasıl anlatılır.

ece ile soyle yapıyorum ece bak ben kek yapıyorum hayali elimde hiç bir alet edavat yok karıstırıyorum bakkk hop kaba koyduk pistikestim simdi al sende ye tabaga koyayıym dur diyorum o da alıyor ye bakalım diyorum yiyor numarası yapıyo ama bayılıyor kakır kakır guluyor bu esnada. simdi diyorum cay vereyim yanına boyle içioyruz ama çayı bardak tutma harekiti yaptırıyorum onu yapıyor simdi napalım dyorum islak mendil diyor tamam diyorum islak mendil vevreyim size ece hanım agzınız kirlenmis onu veriyorum yalandan siliyor seklinde vs vs bu hayal gucunuze gore genisletilebilecek bir oyun geçen arabada çok mızıldadı uykusu vardı berkeye dedik yap diye berke ohooo benden on kat guzel haya l gucu neler neler yaptılar yol boyunca.

aklınızda olsun bilmiyorum ama sakıncası olabilirmi dr a gittigimizde soracagım soyut sekilde sonuçta birseyler yapıyoruz oyun oldugunun saka oldugunun vs farkında gulup duruyorzaten ama yinede aklınık arıstırırmıyım bilmiyorum

belma guli sizlerin bir fikri varsa bilirkisi olarak :)o degerlii yanıtlarrınızı onemle rica ederim :)))
aklımda bulunsun. daha biz pek yapmıyoruz..
herkese merhaba
foruma girmeyeli bilmem kaç ay oldu bende bilmiyorum ama ne çok değişmiş msj yazma panosu vs
önceleri okusamda bi türlü yazamazdım ama artık okumaz oldum vefasız oldum hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi :KK43:(
herkesler iyidir umarım görüştüğüm çok kişi var ama bir o kadarda bihaber olduğum anneler var
belma doğum yapmadı değilmi?
derya nasılsın seninlede hiç görüşemedik
fatma yiğit kuş konuşmaya başladımı test vs yaptıracaktın
faceten görüşüyorum çoğu kişiyle ama forumdaki günler gibi olmuyor ne yazıkki :KK43:
ben şöyle bir geçmişe gideyim neler olmuş neler bitmiş hareket varmı bereket varmı..
bizden kısa bir özet geçeyim yaho her zamanki gibi hamarat düzenli takıntılı konuşmuyor anne baba çeşitli sesler dışında
ancak düzen konusundu acayipleşti otomatiğe bağlanmış bir şekilde yaşar olduk..
evim hiç dağılmıyor desem bilmem inanırmısınız??nerden ne alırsa yerine koyuyor itina ile birşey yese tabağını dahi mutfağa götürüp hatta taburesini çekip yıkıyor!!komik değilmi bencede komik ama biz bu duruma alıştık artık bilgisayar koltuğu bile yamuk bırakılmıyor halılardaki simetriyi söylememe bile gerek yok bildiğin askeri nizam bir hayat sürüyoruz..bu durum beni inanılmaz bunaltmaya başladı,başka evlerde yapmıyor ama eve girdği an çocuk acayipleşiyor ortada terlik varsa dolaba kaldırıyor kapıdaki ayakkabıları düzeltiyor..şu umutsuz ev kadınları dizisindeki bennu yıldırımların erkek versiyonu olacak kanımca :KK53:
sonumuz hayrola
ben pasta işlerine kendi çapımda devam ediyorum
kısacası herşey forumu bıraktığım gibi ama buraları inanılmaz özledim..
bi kere daha gittik doktora hiçbişi yok dedi. taktikler verdi bize. uğraşıyoruz ve sabırla bekliyoruz bakalım canım :KK43:
senin tek çözümün bol dua kuzum felak nas ayetel kürsü rabbim ferahlık versin yüreğine..
öyle canım geçecek yaa bekliyorum. azaldı şükür..
yaff esrako ben sana naz yapıyon dimedim. bi önceki mjımı iyi oku.
iyi oldu geldin diidim.
neyhsem şimdi hemen bişleyler yazıp çıkcam
anladım merakdasın üstelik önemli bi konu,

hayali oyun kurmak için tam dönemleri. ve beyinsel gelişim için bu önemli.
onun hayal dünyasının sınırlarını siz koymayın der uzmanlar . mesela o nasıl istiyorsa öyle yapın mesela ece senden ıslak mendil istemiş mesela seninde tamam diye devam etmen çok hoş
hayali oyun oynayabilen çocuk zeki çocukdur.
bizde evin içinde güya inşaatta kum taşırı arabaya bineriz vs vs herşeyden hayal, oyun lurarız.

ayrıca otizm olan bir çocuk hayali oyun kuramaz bu önemli bir ayrım oldugu için hayali oyun kurma güzel başarılı bir oyundur.bebegi beslemek agzı kirlenmiş silelim demek yada cay kahve servisi yapmak. yüzmek giibi gibi çogaltılabilir. bunlar benim okuyup dinleyip not aldıklarımdan . naçizane düşüncelerimde içindedir.
hayali oyunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum doğrusu. gidince ben deneyeyim bakalım..
son dooktora gittigimizde dr renkleri çalısın biraz biraz artık dediydi
bizde daha çok erken degilmi ya olmustuk ben berkenin çok geç donemde ogrendigini hatırlıyorum hatta berke niye ogrenemiyor diye yuvada pedagoga sormustum yrenkler en zor ogrenilen seyler vs gibi laflar etmisti

neyse bizde basladık umutsuzca ama
simdilik siyah beyaz pembe ve mor u çok iyi tanıyor onları sasmadan duzun soylyuor onundısında maviye yesil yesile mavi vs diyor gormedigi bilmedigi bir rense herseye pembe diye yanıt veriyor amaasıl pembeyi iyi biliyor eminim onada.

renk lerle sizlerin arası nasıl ogrenen tamamen bilen varmı ?
yiğit farkında renk ayrımının. soruyor söylüyoruz. ama henüz ayırt edemiyor zannımca..

birde Güli sen burdayken özellikle sana sormak istiyorum Nehirin çevresinde hep erkek çocuk var. O yüzden nehir kamyona arabaya falan meraklı kız arkadaşı bi tek kuzenimin kızı var nehirle yaşıt ama uzak sık sık görüşemiyoruz bunun etkisimi acaba bebeklerle oynamak istemiyo erkek oyuncaklarını daha çok seviyo falan bir kız arkadaşa ihtiyacım var. Annem bunun için yarım gün kreşe gönderelim diyor sence nasıl olur.Birde ben hiç istemiyorum kreşi ama daha annemede bi şey söylemedim.

herkese meraba meraba :)

ne guzel canlanmışız ınsallah bende vakıt bulurum yazmaya, telden okuyorum sık sık ama pc basında vaktım kalmıyor.

sibelimmmmmm ne guzel kk ya gırebılmen keske msne de gırebılsen cok ozledım senı. telefonla aramaya bır turlu fırsat bulamıyorum. hıç bışeye yetısememk o kadar cok zorluyo kı benı.

gulım hayalı oyun ne guzel bızde yapıyoruz ama ısmının hayalı oyun oldugundan haberımız yok :) araba sevdamız yaz basından berı onune gecılemeyen bır boyutta oldugundan hayalı arabalar kullanıyoruz. anne bak gerı vıtese taktım, anne bak hın hınnnnn ağşını burnunu kıyayım senın dıye devam edıyor. rol model babası oldugu ıcın ve babası da sınırlerıne hakım olmadıgı ıcın hıc hoş olmayan kelımeler kullanıyor bu yuzden boşayacağım adamı o da ayrı konu. gecen gun balkonda babasını beklıyor hava karardı gelmedı daha babası bır dınledım kı bızımkını sureklı nerde kaldın gerı zekalı dıyor. babası oncekı akşam yıne bır arabaya gerı zekalı demıstı. bu konuda cok dertlıyım ben. pek tepkı vermemeye calışıyorum alperen soyledıkce ama babasına bu kelımelerı kullanınca kızıyorum ya gozumun ıcıne bakıyo ona da kızacak mıyım dıye? nasıl davranmalıyım bılemıyorum.

evrımmm yemek konusunda ne kadar zor yasadıkların ıştahsız bebekle uğraşmak emınım cok yıpratıcıdır. alperen orta karar gidiyor herşeyden azar azar yedıgı ıcın boyle bır sorunum olmadı cok sukur. ınsallah kuzeyde hep boyle gıtmez.

gpys esracım yaho yu yıne hayretle okudum. adam ne kadar duzenlı ya, goz zevkı ne kadar onemlı onun için tertip duzen tebrık ettım kendısını :) doktora sordun mu bu durumu?

Son düzenleme:
ESRA tuvalet konusunda katılıyorum sana tuvaleti kesinlikle odalara taşımayın yerinden kıpırdatmayın banyoda bir yer belirleyip orda durmalı yoksa çocuk onu oyuncağa çeviriyor aynı olay bizimde dayımın çocuklarında yaşanmış annem hep söyler sakın odaya alma hep orda yapmak ister misafir falanda anlamaz diye klozet aparatı için bize erken çünkü lena korkuyo büyük klozetlerden kendi tuvaletini çok sevdi aslında ama öyle oynanmıycağınıda biliyor birde yapsa tam olucak

hala geceleri birlikte yatıyoruz alıştırmak işime gelmiyor doğrusu eşim 1 gece evde 1 gece nöbette ynlız kalıncada sürekli lenaya bakmaktan uyuyamıyorum ama yanımda oluncaa sarılıp birbirimize yumoş yumoş uyuyoruz çokta hoşuma gidiyor babası varkende aramızda yatıyor eşiminde hoşuna gidiyor büyüyünce zaten istemiycektir

serap tayiniz çıkmış hayırlı olsun..nereye çıktı.geçmişe bktım göremedim..
polis çocuklarının genel durumu babalr nöbetteyken çocuklar anne yanında bizim tuba hala babamız gece görevine gidince yanımda yatıyor..babamız evdeyken herkes kendi yatağında yatıyor..

bu arada afik beni gülmekden öldürüyor ya.

mesela simitçi geçiyor adam bagırıyorya simitçii diye
afik hemen bis almıcas kahvaltımızı yaptık diyor
domatesci geçiyor adama bagırıyor domaytessssssss diye
afik yne hemen bis almıcas marketten domates aldık diyor.

esrako drama konusunda yazcam çok yazcamda valla şimdi çok işim var ögleden sonra yazcam.

gypsyyy esraaa evdeyim bugun tlf yogun çalışıyorum bugunnnnnnn
:)))
güli hem iş hem gezme hemde çocuğuna bukadar zamanı ne arada nasıl ayarlıyorsun de hele bir..
adascımm noldu niye ozledinki buraları hayır ozluyodun diye kestin elini ayacgını. yadaa soyle aradan aylar gecçincemi aa ben burayı ozledim hissine kapıldın o surecte anlamadın :))

cok guldurdun beni ama ya gelir gelmez buket in bir cumlesine dikkat edip yorum yapmıssın :)))) ilahı
bak surekli okuyorum ama o kadar dikkatli okumuyorum sen bi baskasın bu konuda

sen karatay diyetimi yaptın ? onuda izledim o da aklıma yattı seda sayana çıkmıstı geçen sene. iki arkadasım dukan diyeti ile kilo veriyor ama simdilik zor geliyor bana yok tek protein yok meyva hiç yok falan . ben kendimce az yiyerek verebiliyorum su anda bozmadıgımda. henuz yazın aldıgım kiloları vermekle mesguldum yeni bitti yaz donemi aldıgım 4-5 kiloyu vermek bir ayımı aldı simdi eski yerime indim insallah burdan yola devam bu sefer bu kaçıncı diyete baslamam bana fenalık geldi :KK66:)
hoş geldin birdaha gitme...
yaff adaş ben yahoya drama yapsam başıma iş alırım mesela çay içiyo gibi yapsam illa canlısını ister bu sefer çay bulma derdine düşeriz adamda hayal dünyası yok tamamen realist bir kişilik :))

ahh ne şanslısın demek yatakta hoplamayı yeni keşfetti :KK70: o zaman şöyle söylim yakında uzun atlama çalışmalarına başlayacak yiğit kuşun :))

burdayım burdayımm artık bende yazacağım her fırsatta inşallah
sibelim zayıflamakmı istiyorsun o halde sana şiddetle karatay diyetini öneriyorum ben 66 kgya kadar düştüm hoş ramazan dönemi birkaç kilo geri alsamda tekrar kampa sokacağım kendimi
kitabını al ve uygula inan sonuçlarını göreceksin
sesini özledim bebem yaa :KK43:(

valla yazdıklarını okuyunca içim rahatladı bizim çocukmu arıza diyordum bu ağustos veletleri genel olarak böyle pimpirik kanımca analarına çekmemiş bende öyle değilimdir..

öncelikle hoşgeldin arkadaşım
yahoda anormal bir huy var kendini yere atıyor mekan hiç farketmez pazarda olsun avmde olsun evde olsun yerler çamurlu olsun şak diye kendini yere atıp ayakları havaya kaldırıyor ciyak ciyak bağırıyor ben tepki vermiyorum bu dönemlerde geçecek diyorum hiç üstüne gitme bence bırak çığlığını atsın..

ben bazen viaporta geliyorum aslında eşim imeste çalışıyor yakın oralara geldiğim bi zaman haber vereyim sana bir türlü görüşmek kısmet olmadı ebrucum :KK43:

fragmanı yerim senin özledim seni ça ça çam ruzyin kolumu çıktı geçmiş olsun sende bırak şu işi yaaa bikaç sene idare edin günlere gel görüşelim öpüşelim koklaşalım sonra çalışırsın kaçıyomu iş yahuuuuuuu yok ananeye yok babaanneye müdana et nereye kaydar ayçam yaaa :KK43:(

senin tek çözümün bol dua kuzum felak nas ayetel kürsü rabbim ferahlık versin yüreğine..

yahuu bende keko gibi okuyorum diyorumki kendi kendime bu hatunun avatarıda aynı deryanınki gibi :KK70:
birde diyorum ne ara geldide samimi olmuş milletle hihooo hayırdır noldu eski hesabına deryam ya :))
sende hoş geldin..amanın yaho ve maceralrı tam gaz devam.evin topul demek nasıl bir duygu ben 24 saat topluyorum babamızda dahil 3 kişinin peşindeyim sayelerinde kilo almıyorum..hep aktif tam aktif...
çığlık çğlığa ağlama bizde yok yusuf çok değişik ebat olarak küçük hareket olarak koca adam desem ne diyeceksek sakince konuşup diyoruz anında olay bitiyor..hatta ses yükseltirsek acayip şekilde bakış atıyor..
eski hesabımı ben değiştim esram..başka topiklerdede deşilmeye başlanınca değişiklik şart oldu..
herkese merhaba
foruma girmeyeli bilmem kaç ay oldu bende bilmiyorum ama ne çok değişmiş msj yazma panosu vs
önceleri okusamda bi türlü yazamazdım ama artık okumaz oldum vefasız oldum hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi :KK43:(
herkesler iyidir umarım görüştüğüm çok kişi var ama bir o kadarda bihaber olduğum anneler var
belma doğum yapmadı değilmi?
derya nasılsın seninlede hiç görüşemedik
fatma yiğit kuş konuşmaya başladımı test vs yaptıracaktın
faceten görüşüyorum çoğu kişiyle ama forumdaki günler gibi olmuyor ne yazıkki :KK43:
ben şöyle bir geçmişe gideyim neler olmuş neler bitmiş hareket varmı bereket varmı..
bizden kısa bir özet geçeyim yaho her zamanki gibi hamarat düzenli takıntılı konuşmuyor anne baba çeşitli sesler dışında
ancak düzen konusundu acayipleşti otomatiğe bağlanmış bir şekilde yaşar olduk..
evim hiç dağılmıyor desem bilmem inanırmısınız??nerden ne alırsa yerine koyuyor itina ile birşey yese tabağını dahi mutfağa götürüp hatta taburesini çekip yıkıyor!!komik değilmi bencede komik ama biz bu duruma alıştık artık bilgisayar koltuğu bile yamuk bırakılmıyor halılardaki simetriyi söylememe bile gerek yok bildiğin askeri nizam bir hayat sürüyoruz..bu durum beni inanılmaz bunaltmaya başladı,başka evlerde yapmıyor ama eve girdği an çocuk acayipleşiyor ortada terlik varsa dolaba kaldırıyor kapıdaki ayakkabıları düzeltiyor..şu umutsuz ev kadınları dizisindeki bennu yıldırımların erkek versiyonu olacak kanımca :KK53:
sonumuz hayrola
ben pasta işlerine kendi çapımda devam ediyorum
kısacası herşey forumu bıraktığım gibi ama buraları inanılmaz özledim..
iyiym esra evet çoooooooookkkkkkkkkkk uzun zamandır görüşemiyoruz..
aslında doğru ama hala bezmi var benim çocuğum 1 günde alıştı diyorlar ozaman bana geliyorlar bizdemi bişey var die bende asla zorlamadım inada binmesin olay die hep örnek verdik bak biz kilot giyiyoruz sende istermisin die gittik çeşit çeşit renkli mickey mouse lu kilotlar aldık bk biz artık büyüdük tuvalete yapıyoruz babada annede diğer sevdiği herkesi sayıyoruz ama olmuyor 2 gün denedik tuvalete oturuyoruz ama yamıyoruz tam kalkıyo tuvaletten altına yapıyor biizde bıraktık artık
başkalarının fikirleri kendine kalsın sen çocuğunu ve kendine göre hareket et ..aceleye gerek yok..bunlar insan yavrusu değilmi sen ne yapıyorsan oda aynısını yapıcak zamanı geldmi herşey öyle tıkırında oluyorki..
Serapcm su kecibotnuzuyla yazdgn yazi bwni endiselendirdi.
Ben pekmezimi kizima yedirmek icin soguk pres uretim bulmustum prof dr ibrahim saracoglu ndan aliyorum daha dogrusu ve yaklasik aylardir kullaniyorum.kac uc ay oldu yani bilmiyorum.
Aradim konustum ve kendisinin bilgilendirmesi uzerine hic bir sakincasi olmadigini tam tersi kalsiyum bagisiklik sistemi guclendirici alerjilere karsi falan filan bir suru etkusi oldgu icin kullanin dediler

Ama sayende arkadasim bir yanlisimi ogrendim keciboynuzunu sabah ac karnina veriyordum kahvaltisindada bal ictigi sutede bal katiyordum megerse bu dogru dglmis.keciboynuzunu ictigi gun icerisinde bal tuketmemesi gerekiyormus.
Onuda soyle yapicam bir gun bal bir gun pekmez.
keçi boynuzu pekmezini uzun süre kullanımı önerilmiyor..
ağır bir şekilde zar zor birkaç sayfa geçmişe bakabildim daha ötesi yok:)))

EVRİMM KUZY iştahsızlığı için rabbim yardımcın olsun.. gerçekten çok zor yıpratıyor insanı... geçen hasta olunca bizde çocuk dr. una götürdük 12 kilo civarında selin ve yemiyor dr.umuza dedim yemiyor hasta oldu dahada iştahsız vitamin falan verelim mi??? dr'un cevabı ise yemesin annesi vitamine falan gerek yok selin bomba gibi yemezse yemesin dedi, ne yapacaksınki şimdi kilolu olsa büyüdüğünde obez mi yapacaksın boşver selin manken gibi kız olur büyüdüğünde dedi gülsem mi ağlasammı bilemedim.... insan çok üzülüyor yemeyince o yemeyince benimde boğazımdan geçmiyordu, onca uğraşıp yapıyordum yesin diye yemiyordu çok ağladım, üzüldüm, yıprattım kendimi ama ııııhhh hiçbirşey değişmedi akışına bıraktım artık, rabbim sonumuzu hayır eylesin.. inşallah KUZY paşada biran önce azda olsa yemeğe başlar, ha birde selin evde çok iştahsız ama dışarda yemesini seviyor lokantaya gittiğimizde orda çorba falan içiyor nasıl mutlu oluyorum, yada birilerine oturmaya gittiğimizde ikram edilen kekten flalan 1 dilim yiyor şaşırtıyor arada bizi...

ESRAKO topik yavaş yavaş toparlanıyor canım sende gel kopmayalım birbirimizden..

DERYAM diyet iyi gidiyor gibi 1.800 gr vermişim 13 günde belden 3 cm basenden 2 cm incelmiş... ama bu hafta hasta olacağım acayip iştahım açık tatlı istiyorum kendimi zor tutuyorum.... 15 gün sonra yeniden kontrolüm var inşallah kilo alıp gitmem...

SELİN iyileşti şükür iğnelerini yarıda kestik iyileşince iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama öyle işte..

aklımda kalanlar bunlar görüşürüz yine...

ha bu arada BURCU, ELİF, PERVİN, NURDAN, ESRA aklıma gelenler bunlar ....nerelerde neler yapıyorlar giriyorlarmı topiğe....

çok güzel vermişsin maşallah..tatlı ihtiyacını kur meyveler güzel gideriyor tabi diyetisyenin ne öneriri bilemem..iştahsılığın piri selin sen yemiyor denince en iyi anlayanlardansın..

serap tayiniz çıkmış hayırlı olsun..nereye çıktı.geçmişe bktım göremedim..
polis çocuklarının genel durumu babalr nöbetteyken çocuklar anne yanında bizim tuba hala babamız gece görevine gidince yanımda yatıyor..babamız evdeyken herkes kendi yatağında yatıyor..

deryacım mardin-nusaybin canım biz 15 gün olduk geleli eşim temmuzda gelmişti canım zorr buralar :KK43:(( iyiki kızım var geceleri birlikte uyumak çok güzell büyüsede demek babası yokken gelicek yanıma

Kızlar selam.. Tuvalet eğitiminden bahsedilmiş ben lazımlık hiç kllnamadım tuvalet aparatı ile başladık ama şimdi onuda istemiyor ben tutuyorum tuvalete yapıyor.
Bu arada dün işten izin alıp birkaç oyun grubuna bakayım dedim. Anneli oyun grubu bulamadım fakat haftanın 3 günü 2 saatlik oyun grupları var. Dün birtanesine gittik bahçesi de vardı hoşuma gitti. Kuzey ilk etapta beni bırakmak istemedi ama sonra tamamen unuttu beni hatta zorla aldım. Ya biryandan vermek istiyorum bir yandanda kıyamıyorum daha çokta küçükler. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda.?

menekşe oyun grubu konusunda bende çok karasızım. daha çok küçükler 3 yaş olsa o kadar tereddüt etmem ama bende ne yapacağımı bilmiyorum sen çalışıyomusun nerede oturuyosunuz ben Antalyadayım benim oturduğum semtte hep kreş var hiç oyun grubuda yok yarım gün kreşler alıyomuş belki göndericez.

Bu arada senelik iznimi kullanmayı düşünüyorum Nehire tuvalet eğitimi vermek için 1 hafta evde tıkılıcaz bakalım inşallah öğrenir Annemlerde taşınacak hem onlar rahat işlerini yapr bende Nehirle uğraşırım.Çok zor olacak biliyorum bide Nehir şu an resmen 2 yaş sendromunda ne desem istemiyo ne yapacağmı şaşırdım uykusu var uyumuyo uyumasın oynasın o zaman diyorum oynamıyo odasında yapıştırmalar vardı tutturdu onları çıkar onlarla oynicam diye valla veriyimde sussun diye tırnak etlerimi kanattım.sütü gösteriyo iççem diye veriyorum bu sefer içmicem diyo.muz veriyorum istemiyo ben yiyim ozaman diyorum benim muzum diye ağlıyo bir bardak su bile içirtmiyo ben iççem diye al iç diyorum içmiyo offfffff ki ne of dün sinirimden ağladım valla ya

SEDACIMM diyaloglar tamamen aynııı hiç merak etme hepsi normal demektir bu. aynıı istiyorum diyor al diye veriyorum ne istiyorsa ben istemiyorum onuu vermeee diye aglamaklı konusuyor tamam kızım vermedim diyorum onu bana verrrr diye bagrıyor bus efer yani tam deliye mualeme eder gbi davranıyorum artık bagrıs cagırıs yasanmasın diye

geçen misafir arkadasım geldi terlik verdik iste misafire giydikiz ertesi gun ben giymisim o terlikleri onlar busra ablanınn çıkarrr busra ablanın nasıl yırtındı lanet olsun dedim çikardım baska giydim:) napim yani guluyorum biryandanda

menekşe oyun grubu konusunda bende çok karasızım. daha çok küçükler 3 yaş olsa o kadar tereddüt etmem ama bende ne yapacağımı bilmiyorum sen çalışıyomusun nerede oturuyosunuz ben Antalyadayım benim oturduğum semtte hep kreş var hiç oyun grubuda yok yarım gün kreşler alıyomuş belki göndericez.

cnm ben istanbuldayım. çalışıyorum ..kuzeye ananesi bakıyor aslında mecbur değilim ama ananede nereye kadar. yeterli olamıyo tabii...

Bu arada senelik iznimi kullanmayı düşünüyorum Nehire tuvalet eğitimi vermek için 1 hafta evde tıkılıcaz bakalım inşallah öğrenir Annemlerde taşınacak hem onlar rahat işlerini yapr bende Nehirle uğraşırım.Çok zor olacak biliyorum bide Nehir şu an resmen 2 yaş sendromunda ne desem istemiyo ne yapacağmı şaşırdım uykusu var uyumuyo uyumasın oynasın o zaman diyorum oynamıyo odasında yapıştırmalar vardı tutturdu onları çıkar onlarla oynicam diye valla veriyimde sussun diye tırnak etlerimi kanattım.sütü gösteriyo iççem diye veriyorum bu sefer içmicem diyo.muz veriyorum istemiyo ben yiyim ozaman diyorum benim muzum diye ağlıyo bir bardak su bile içirtmiyo ben iççem diye al iç diyorum içmiyo offfffff ki ne of dün sinirimden ağladım valla ya

off canım aynı dertler bizdede var. benimki bide bir çığlığa bağladımı neye uğradığımı şaşırıyorum..

esra bi tek biz değilmişiz ozaman iyi oldu söylemen bizdede var o istemiyorum derken ağlamaklı haller valla eşim diyo bu çocuğa yine nazar falan mı deydi bi okutalım

canınız çekmesin senenin ilk portakalını yiyorum şu an yeşil ekşi ekşi en çok bu halini seviyorum portakalın

cnm ben istanbuldayım. çalışıyorum ..kuzeye ananesi bakıyor aslında mecbur değilim ama ananede nereye kadar. yeterli olamıyo tabii...

hımm bizdeki aynı durum ama istanbul da oyun grubu falan daha kolay bulunur tabi o yüzden şanslısın

geçen hafta sonu nazan istanbulda oyun grubu arayısına girdi evlerine yakın palladium avm de oyun grubu varmıs ama ucuk ucreti haftada iki gun iki saat aylık 700 tl. daha uygun yerler de vardır tabi kuçukyalı maltepe civarında çok yuva kres var oralar olabilir ama oyun grubu olayı genel olarak pahalı ben simdilik dusunmuyorum yasıt çocukları olan arkadaslarımla sıkca gorusuyoruz zaten bu sekil kendi içimizde oyun grubu olusturmus oluyoruz onemli olan yasıtlarıyla bir arada olması

X