2009 Ağustos anne adayları doğum çantalarımız hazır mı?

sezeryandan sonra süt gelmesi geç oluyor diye duyuyorum sıcak iyi geliyormuş ben KETIL VE BıYOT da koymayı düşünüyorum tavsiye ederim zararı olmazya dursun belki işe yarar :)

ilk dogumum normaldi ve hemen gelmişti sütüm ama şimdi sezeryan olucak sanırım nasıl olur bilmiyorum özel hastanede izin verirlermi acaba ısıtıcılara neyse evim yakın zaten gerekirse getirir eşim sagolasın canım ya bir birimizin eksikleri nasılda ortaya çıkıyor degilmi

Ben de an itibarı ile tamamladım hastane çantamı.. Eksik-fazla gördüklerinizle ilgili fikir verirseniz sevinirim.. Devlet Doğum Evi' nde sezeryanla doğum olacak..

Benim için:
Bir gecelik (Önden düğmeli),
Bir pijama (Önden düğmeli), (Sabahlık almadım, sıcaklarım daralırım gibi geldi)
Bir siyah, bir beyaz göbeği örten hamile külodu, (Dikişlerimi kapatsın lastiği dikişime denk gelmesin diye)
Önden açılan bir sütyen, (Emzirme sütyeni aldım, deliği çok küçük gibi göründü gözüme, kullanışlı bir şeye benzemiyor, açarım önden rahat rahat emer bebiş dedim)
Terlik, (Hastaneye giderken terlik giyeceğim, hastanenin içinde de onları kullanırım diyorum)
Bir çift kalın çorap,
Bir paket ped,
Chicco' nun göğüs temizleme mendili 80' li paket,
Göğüs pedi 6 tane (Yeter mi acaba?)
Tuvalet kağıdı,
Kağıt havlu,
El dezenfektanı,
Kırmızı kurdele :KK66:

Bebek için:
2 tane uzun kollu zıbın şeklinde alttan çıtçıtlı body,
2 şapka,
2 eldiven,
2 patik,
2 zıbın şeklinde ayaklı tulum,
20 tane prima 1 numara yenidoğan,
1 paket Unibaby Yeni Doğan Islak Mendil,
1 tane patiska kundak,
1 tane topitos battaniye,
2 tane ağız bezi,
2 tane Canbebe bebek bakım örtüsü. (Altını değiştirirken kullanmak için)

Göğüs pompası falan almadım, mememi biraz dürtünce küçük küçük geliyor kolostrum dedikleri ağız sütünden, herhalde sütüm olacak diye düşünüyorum.

Bir de oto koltuğu ana kucağı ile getireceğiz eve, acaba onu da giderken götürmek mi gerekir? Ben çıkacağımız gün getirir babası diye düşündüm, ama emin de olamadım.

ilk dogumum normaldi ve hemen gelmişti sütüm ama şimdi sezeryan olucak sanırım nasıl olur bilmiyorum özel hastanede izin verirlermi acaba ısıtıcılara neyse evim yakın zaten gerekirse getirir eşim sagolasın canım ya bir birimizin eksikleri nasılda ortaya çıkıyor degilmi

benimde sezercikti ilki ama hemen gelmişti bunda ne olacak bilmiyorum
yanlız diğerini normal doğum başlayana kadar bekledik sancımıda çektim acil sezercikti onun için gelmiş olabilir

Son düzenleme:
hastane çantamız bizimde hazır sadece lansinoh kremimi ve chicco göğüs ucu koruyucuyu koymadım gerisi tamam

vala kızlar yeni dogum ypan arkadaşımın kocaman memişleri var uçlarıda var ama bebek emerken kadın çok acı çekiyordu her halukarda meme ucu koruyucu almak geek diye düşünüyorum ben birde eve serum suyu alıcam bebege içirmek için dr lar her ne kadar bebeklere su verilmez deselerde sıcakta su kaybı oluyor ben kızıma vermiştim bundada eve alıp koyucam birde yeni dogan maması almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz hazırda elimin altında bulunsun

bu listelerde olanların hemen hepsini koydum..göğüsucu kremini en son kol çantama koyacağım.bir de nevama banyo havlusu koydum..o kadar

valla kızlar gögüs kremine hiç gerek yok diye düşünüyorum benim arda gögsümde acıma oluyordu hemen johnsons 'ın vazelininden sürüyorum ve hiçbir şekilde ne çatlama var ne acı var doğumuma 2 hafta var ve ben acı yok şuanda ama hergün sürüyorum çatlamasına izin vermiyorum öyle pahalı kremler hiç gerek yok ben zaten herzaman kullanıyordum topuklarım dirseklerim için şimdide gögsüme sürüyorum tavsiye ederim

ay ben memişlere birşey sürmüyorum ki birşey olmaz umarım ilk dogumumda çok kötü olmuştu meme uçları bir komşum soğanı soyup sürmemi söyledi bende işe yarar zanneettim sürdüm ama sonra silmeyi unuttum bebek emmek istiyor memeyi alaınca suratı şekilden şekile giriyordu emmek istemedi allah ne oldu çocuga derken aklıma geldi soğanla ilk tanışması olmuştu kızımın güleyimmi aglayayımmı şaşırmıştım ilk bebeklerde insan gerçekten acemi oluyormuş bunu anladım

ay ben memişlere birşey sürmüyorum ki birşey olmaz umarım ilk dogumumda çok kötü olmuştu meme uçları bir komşum soğanı soyup sürmemi söyledi bende işe yarar zanneettim sürdüm ama sonra silmeyi unuttum bebek emmek istiyor memeyi alaınca suratı şekilden şekile giriyordu emmek istemedi allah ne oldu çocuga derken aklıma geldi soğanla ilk tanışması olmuştu kızımın güleyimmi aglayayımmı şaşırmıştım ilk bebeklerde insan gerçekten acemi oluyormuş bunu anladım

ayyy başakçım süpersin kızını soğanla tanıştırman çok ilginç :)))))) bende fazla acıma yoktu çatlakta olmadı ama ara ara sanki acıyor gibiydi hafiften ondan beridir sürüyorum jonsons vazelini zaten hep kullanıyordum dirseklerime topuklarıma şimdide gögüslerime sürüyorum böylelikle çatlamaya fırsat bulamıyorlar (fırsat vermicem onlara):)))))

:roflol:
:roflol: :roflol:
ÇOK İYİ YA :))) BAKALIM BENDEN NELER ÇIKÇAK:) ASLINDA HEP BU ANILARIMI KİTABA DÖKMEK KİTAP YAZMAK İSTEMİŞİMDİR ÇOK OLURSA DENERİM BELKİ:)

Vazalinde iyi gelir bepantene bence.. deneek gerek belki bünyeye göre değişebiliyordur..

pompaymış koruyucuymuş vs duruma göre lazım olacak şeyleri ben hastane çantama koymicam gerek olmadığı taktirde elimde patlamasın boş yere . gerek olduğunda aileden birisi hemen gidip bi koşu alır gelitirir diye düşünüyorum

slm kızlar,
ben doğum çantama hasta bezi yerine ped koydum. yeterli olur mu ki??

sal der canım kanamanın ne kadar olacagını şimdiden bilemeyiz belkide az olacak ama sen yanında bulundur istersen her ihtimale karşı.
temmuzun 1 karşı komşum dogum yaptı kanamaı çok olmuş dr durduramassak rahmini almak zorunda kalırız demiş allahtan durdurmayı başarmışlar yani tedbirli olmakta fayda vardır degilmi.
birde şu emzirme sütyenlerinde almış ama memnun degildi bana alma sakın normal sütyeninin kullan daha iyi dedi ama kararsızım

aslında emzirme sütyenini alınca sonradan gerek yok diye düşünmeye başladım, çünki pek kullanışlı gibi gelmedi bana . zaten 1 tane aldım başka da almam heralde

Çok gerekli ihtiyaçlar mıdır acaba?.. Yani herkesin göğüs ucunda problem çıkar mı?..

bende çıkmıştı ve sonuç kızımı emziremedim ama şimdiden önlemimi aldım bence al elinin altında bulunsun inşallah gerek kalmaz ama
bu arada valizimize iki adette body ekledim kuzuya zıbın giydirmezkerse body giyririler diye

bence zıbın giydir yoksa o minicik tömbiş kolları herkesten önce babası ısırmalık yapacak gerçi kıyamazlar öperler ama malum sakal bıyık oluyor ne kadar traş olsalarda dayanamıyorlar bebişlere ah bir dogsalarda bizde koklasak degilmi

X