2009 Ağustos anne adayları doğum çantalarımız hazır mı?

basak 35

iki melek annesi
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.448
8
evet arkadaşlar dogum zamanımız yaklaşıyor çantalarımıza neler koyduk eksiklerimiz neler buradan birbirimizi bilgilendirelim eksiklerimizi tamamlıyalım ne dersiniz?

kendim için çantama koyduklarım:
2 adet pijama takımı (1 takımı hastane çıkışı için)
2 adet önden dügmeli gecelik
1 tane yedek alt pijama (her ihtimale karşı)
1 adet sabahlık
4 tane kilot
1 tane atlet (belki gerekir yanımızda bulunsun)
terlik
çorap
sabun
ıslak mendil
emzirme sütyeni
meme ucu koruyucu (silikon olanlardan)
hasta bezi
kolonya
makyaj malzemesi (ayna ,tarak,vs)en son koyucam bunları

BEBEK İÇİN
2 takım hastahane çıkışı
2 tane patikli pantalon
1 tane tululum
2 tane battaniye
agız mendilleri
tülbent
2 tane şapka
eldivenler
bebek önlügü
çorap
yeni dogan bebek bezi

bebek için birkaç takım daha koyarım belki ama normal dogumda fazla kalmayacagımı zannediyorum hastanede ilk dogumumda sabah dogum yaptım öglende saat 3 evimdeydim herşeyi geri getirdim o yüzden fazla olsun istemiyorum

hadi bakalım anne adayları sizlerinde listelerinizi bekliyorum nelerimiz eksik neler daha almamız gerek buradan paylaşalım a.s.

maşallah çantalarda hazırlanmaya başlanmış bende daha cicileri bile yıkamadımkı çantaya başlayayım kendime gecelik filan alamadım bizde eksik var ama başalamk gerek ne bekliyorumki

evet canım hazırlansa iyi olur yavaş yavaş bir arkadaşımızda doguma yakın hazırlarım demiş ama bebek biraz sabırsızmış biraz erken gelmiş ve apartopar çantasız eline geçtiyse alıp doguma gitmiş

Allalaaaaahhhhh Başak ne yaptın yaaaa!!! Tutustummm vallahi sen boyle yazınca.. delikafadulden

delikafadulden Aneeeey kıs nasıl heyecanlandım sanki bir hafta on güne kadar doğuracakmışım gibi. Ne çantası daha bebişin eksikleri tamamlanmadı. Odasına tül ve perdeyi bir halletsek... Of daha bu çanta olayı var, çok da gecikmemek gerek. Zaman geçtikçe daha da ağırlaşacağız onun için hazırlıkları 7.ay sonuna kadar bitirmem gerek diye düşünüyorum. Bu listeyi yazman iyi olmuş arkadaşım buradan kontrol ederiz. Eline sağlık.

başak sen çok tebdirlisin en önden sen gidiyosun ben annemi bekliyorum bana bişey alma ben gelirken getiricem dedi bu hafta geliyo inşallah
ben ilk bebeğin kıyafetlerini yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum kendimede gecelik almadım daha
başakçım listende gözüme takıldı kadın pedi de koysan iyi olmazmı belki hasta bezi yerine onu kullanırsın bide silikon göğüs ucu koruyucu daha iyimi oluyo göğüs pedi yerine ikisinin arasında fark ne sen biliyomusun ???

başakcım naptın ya?ben daha bebişe bişey almadım kaldıki kendime...30 ları göreyim diye bekliyorum.ama topiği görünce çok sevindim...

başakım eline sağlık....amma velakin ben hazır değilim....oğlumun cicileri gelmedi daha...

Bende hazır olmayan gruba katılıyorum ama böyle başlık açman çok iyi olmuş - bakıp bakıp senden kopya çekeriz :KK70:
Ben şahsen bebişin odasını evimde görmeden herhalde aklım başıma gelmicek zaman çok daraldı şurda 15 gün içinde gelsin de şu ooda artık herşeyim düzene girsin çantayı da hazırlar koyarız kapının yanına beklesin :)

başak sen çok tebdirlisin en önden sen gidiyosun ben annemi bekliyorum bana bişey alma ben gelirken getiricem dedi bu hafta geliyo inşallah
ben ilk bebeğin kıyafetlerini yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum kendimede gecelik almadım daha
başakçım listende gözüme takıldı kadın pedi de koysan iyi olmazmı belki hasta bezi yerine onu kullanırsın bide silikon göğüs ucu koruyucu daha iyimi oluyo göğüs pedi yerine ikisinin arasında fark ne sen biliyomusun ???

canım benimde ilk bebekten herşeyim var ama burçine hastane çıkışlarını ve ilk zamanlada giyicegi herşeyi yeni aldım malum dünyaya yeni gelecek yavrum kıyafetleride yeni olsun istedim.
kadın pedinden uzuk durmak istiyorum çünki kazalar olabilir geceliklerimiz kirlenmesin kızımda bir arkadaş çocuk bezi koy çamaşırının içine dedi çünki çocuk bezleri hava aldırıyor ya hemde bariyerleri var şimdi çok güleceksiniz bana dogru söylemiş hasta bezinide kullandım ama çocuk bezide daha rahat oldu kızımdan kalan bezler vardı dolabının bir köşesine koymuştum olurda çocuklu bir misafir gelir lazım olur diye valla onları koydum kendime :roflol:

göğüs koruyucuyu ilk dogumumda bilmiyordum göğüs pedinden farklı pedi sütyenin içine koyuyoruz süt akmalarına karşı koruyucu ise meme ucu olmayan yada küçük olanlar için meme ucuna yapıştırılıyor bebek bununla emiyormuş benim bu hamileligimde haberim oldu sag meme ucum yok kızımı emzirememiştim bu yüzden amaşimdi ilk iş olarak onu aldım çocugumu anne sütünden mahrum etmek istemiyorum

Okullar kapanınca hazırlayacağım Kadriyem. O zman bol bol zamanım olacak, nasıl geçireceğiz zamanı =) Yıkama - ütüleme - çANTA hazırlama işlerini hazirandan sonraya bıraktım :)

tabi burcum neden olmasın benimde ilk hamileligimde annem geç hazırlamıştı çantamı ama bunda erkenden hazırladı bana laf bile söyletmedi sabırsızlanıyor işte canıda sıkılıyor kendine ugraş ama hemen gelsin istiyor burçin

aslında çantayı hazırlamakla iyi yapmışsın.havalar ısınınca bu işler çok zorlayıcı olacak çünkü.benim daha çok eksiklerim var,araştırıyorum.galiba çanta değilde valiz olacak sonunda :kahve:

tabiki küçük bir valiz olacak işte dogum çantası demek adet olmuş annemde hep der 7 ayda bavulumu hazırlar koyardım diye eh nede olsa 5 tane dogum yapmış.
bende şıcaklarla ugraşmayayım diye alışverişide tamamladım malum izmirin sıcagı karnı burnunda gezmek zor olucak

izmirden çok hamişimiz varmış ama hiç görüşemedik ayol nerdeyse dogurucaz en azından şimdi fikir alışverişinde bulunuruz en azından eksikleri tamamlarız degilmi

anammm çanta hazırlamakmı? ayyyh cok heycanlandım ben şimdiiii,ben daha evrim gibi jubilemi yapmadımkı nasıl hazırlıyım kaydirigubbakcemile3 basakcım valla tebrıkler bıtırmısısn canta işini.ama sankı kendın için koydugun pijama takımları cok geldı bana.gercı sen tecrübelısın ama 2 gecelık 2 pijama + normal dogum için fazla gibi geldı sankı bana:sm_confused:
neyse bende heralde hazıranın ilk haftaları hazırlarım.daha alınacak cok sey var yıkanacak ütülenecek ohooooo sıcaklarda baya bı işim var gibi sankimmmmm.

valla kelebegim çok gibi gelsede insanız herhengi bir kaza olur düşüncesiyle malum kanamamız olacak yanımızda bulunsunda gerek kalmassa kullanmayız zaten ama keske koysaydım dememk adına aldım bende çantama birkaç kez hoş olmayan görüntüyle gördüm bayanları hastanede ondan korkarım yani

X