2008 Yılının Gelinleri Buyrun Sohbete :)


Maşallah.Allah bağışlasın yavrunu.

Hayırdır sıkıntı nedir? Çok özel değilse
 
Allah bağışlasın. Ne güzel ismi var. Ayrı kaldığınız için zor bir dönem geçiriyorsunuz?
evet cnm aynen öleeee

Konu sahibimiz Sumak İzmirli. Kendisi taze anne, pek gelemiyor bu aralar. Bu arada bizi aboneliklerine ekle de unutma :) Yeni gelenler genelde bir kaç kez gelip gidiyor.


yok yok ekledım burayı daha oncee gormmstm sanrm artık gelrm sıksık:):) neguzl ızmrlıde varms aramzda cok sevndmmm:)

Maşallah.Allah bağışlasın yavrunu.

Hayırdır sıkıntı nedir? Çok özel değilse


saol cnm ya işte kv bakıyordu artk yaramz olmaya basladı kres arastryrz henuz kuck dogru yanlıs ne bılmıyoruz . ama rkeste enerjısını atablr duye dusnyrz tabı hem maaş hem kreş fıyatı orantılı yerler ve ulasm sorunu olmayan kresler bakıyorz cok karsıgım yanı buaralr biryandanda işlern yogunlugu offofff
 

Bence kreş kayınvalidenin bakmasından daha iyidir.

Ben kreşin çocuk gelişimini olumlu etkildeğini düşünüyorum. Bir uzmana danışsana o ne diyecek.

Evde olsan 4 yaşından önce verme derdim ama zaten çalışıyormuşsun bence kreş daha iyidir. Kayınvalide ne verebilir ki ona (Kusura bakma ben kaynvalideme gıcık olurumda bir an onun bebeğime baktığını düşünüp ona göre yanıt verdim)
 


Kayınvaliden yetişemiyor sanırım. Çocuk enerjisini harcayacak yer arıyordur haliyle. Yaşıtlarıyla olması onun için daha iyi olacaktır ama en azından bu seneyi atlatsaydınız daha iyi olur diye düşünüyorum.
 

İnci hastayım senin şu güzel kalbine. Allah hep gönlüne göre versin.

Aynı konuya iki zıt yazı bu kadar olur. Benden geçti artık ama senin yazıları gördükçe bazen içimden geçiriyorum kzıım olursa güzel kalpliliği sana benzer inşallah
 

:) Çok teşekkür ederim. Amin hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Senden niye geçsin canım olur mu öyle? Hepimiz farklı şeyler yaşıyoruz ve bunun neticesinde farklı tepkiler veriyoruz, hepsi bu aslında.
 
:) Çok teşekkür ederim. Amin hepimizin gönlüne göre versin Rabbim. Senden niye geçsin canım olur mu öyle? Hepimiz farklı şeyler yaşıyoruz ve bunun neticesinde farklı tepkiler veriyoruz, hepsi bu aslında.

Hani örnek alma babında dedim.
Ama ben artık öyle güzel kalpli olmak istemiyorum öyle olduğum zmanlarda yandı canım onun için en azından onlar için güzel kalpli olmak istemiyorum.

Ama kızım olursa (erkeği de tabi ama kız daha başka) onu öyle yetiştirmek istiyorum Allah'ın izniyle.
 
Son düzenleme:

Kim ne yaparsa yapsın sen içindeki güzelliği yitirme. Ben şunu öğrendim hayatta, sana kötülük yapan, seni isteyerek veya istemeyerek kıran kim varsa onunla ilişkini kes, kesemiyorsan mesafeni koru ama onlar öyle diye de içinde iyilik ve güzelliğe dair olan hiçbir şeyi kaybetme. Kız, erkeğe göre daha nrin daha kırılgan onun içindir ki kız evlat yetiştirmek gerçekten çok ince bir iş.
 
Son düzenleme:

İşte o değini yapmaya çalışıyorum görüşmeyi kesemeyeceklerime mesafe koyuyorum. Ama aynı zamanda onların mutlu, iyi olmasını da istemiyorum onlar a karşı böyle fesat bişi olup çıktım İnci.

Çünkü biliyorumki ben onlardan bir adım geride olsam onlar beni ezip geçerlerdi (tıpkı eskiden olduğu gibi) ama şartları buna uymayınca iyi davranıyorlar bana. Ya da artık böyle görüyorum onları elimde değil samimi de olsalar samimiyetlerine inanmadığım için böyle görüyorum blmiyorum
 




EVET ZIT OLDU AMA olsun fıkırlere ıhtıycım var her acıdn dusnmeye clsyrm ıknzde farklı yonlerdn haklısnz bende cıkmazda gıbı oldm ısı bırakamm 2 yasına kdr ıdare etse ıyydı hem kıyamam dıyor hem kres arastryr falan fılan aksm esımlede sole uznca konuscaz bakalım nasıl olcak bu iş
 

Sana nacizane bir tavsiye. Karşındaki için kötülük düşünme çünkü o düşündüğün şey dönüp dolaşıp seni bulabiliyor. Mesafeli ol, canını sıktıklarında lafını esirgeme. Bazı insanlar vardır, samimi olmaya çalışsalar bile olamazlar. Sen zaten bunu yüzlerinden, hareketlerinden anlayabilirsin. Sonuçta kimsenin samimiyetine ihtiyacın yok. Eşin, annen, baban, kardeşlerin yanında olsun yeter inan bana.
 

Evladım yok, seni bu noktada anlayamayabilirim ancak kendimi senin yerine koyuyorum. Kayınvaliden mi kreşe verin diyor? Eğer öyleyse yapacak bir şey yok. Benim başıma böyle bir durum gelse çocuğumu bir an önce kreşe veririm sanırım. Annenin gelebilme ihtimali var mı peki bir kaç aylığına?
 

Benden bir adım önde olsalardı beni ezip geçerledi iile kastım o anlıyorum zaten bana bişi yapamadıkalrı için iyi davranıyorlar anlıyorum biliyorum. Ama tavsiyene uymaya çalışıcam.
Özellikle bir kötülük düşünmüyorum ama canımı yaktıkları konuda canları yansın istiyorum beni ağlattıkları konularda onlarda ağlasın istiyrum ama bunu istedikçe benimde kalbim kararıyor farkındayım ama değiştiremiyorum değiştirmeye de çalışmıyorum ya neyse.

Ama dediğim gibi tavsiyene uymaya çalışacağım.
 

Açıkçacı ben kayınvalide olduğu için kreş dedim daha çok küçük sen sen olamaycağına göre annen bakabilirse annen baksın.

4 yaşında felan olsa kesinlikle kreşe gönder derdim zaten. Ama yinede kreş kayınvalideden iyidir bence.
 

Bunları hemen hemen her insan hissediyordur eminim, bende de oluyor zaman zaman. Demişsin ya öyle zamanlarda kalbim kararıyor diye, bunun farkında olman bile çok güzel. Evlilik arefesinde zorluklar yaşadım hatta bir şey var ki içimde uktedir hala, ömrüm boyu unutamam. Allah'tan kendiliğinden mesafeli bir yapım var :) Sanırım zorlukları aşmamda yardımcı oluyor bana. Demek istediğim özünden asla taviz verme, kendini kaybetme.
 

ya kaynvalıdem kalablkta asla kıyamam vereme dıyor banada alttn alttn işte oyun oynamk ıstyr oynamayı bılmyr enerjısını atması lazım dıyor onada hak verıyorm 1 senden fazldr bakıyor ıyıde bakıyor ama cocuk cok harktlı ole oyuncakla kandrlck gıbı dııl oda zorlanıyr anldgm kdryla ama laf gelr dıyede acıkca solemyr bugn opyun evı dıye gıtms bıryere benı aradı fıyt faaln soledı mudr kadn bana işte bende bu asamada ozmn baklm verelım dedım.

annem gelsede uzun gelemz bırde bırz rahtsz benm cocugu oda zapdedemz gıbı gelyrrr.. aslnda gercktn ıyı bır kres olursaaa cocugma evdn daha faydalı olablr gıbıde gelıyor ne bılym paylşımı ogrenr oynamasını ogrnr gecn gun komsulr geldı cocugun kafasına oyuncklrı atyr cunku bılmıyor . ama eskıdn tek basına kosede tek basına oynrdı cocuklr kavga eder o etmzdı sımdı farkına varıyor bazı seylerı aslnda dıyormm egıtım şart of kafam cok allak bullak su kk dada tedas kresı hakknda tek bır yazı bıle yok
 
Tedaş'ta çalışıyorsun sanırım. Kayınvalidenin tarafından bakınca o da haklı senin tarafından bakınca sen de haklısın. Yavrunun en iyi şekilde yetişmesini istiyorsun her anne gibi. Zaten ayrı kalmak dayanılmaz zor bir de üstüne bu eklenince içinden çıkamıyorsun. Bu noktada sanırım en hayırlısı kreş. O da ha deyince bulunmuyor. Etrafa haber salın tanıdığa, eşe dosta. Şanslısın ki büyük bir şehirde yaşıyorsun, alternatifin fazla olacaktır. Çalışan annelere o kadar üzülüyorum ki Ben de o dönem çalışıyor olursam diye daha ortada fol yok yumurta yok ama şimdiden kara kara düşünüyorum. Allah yardımcın olsun.
 

yok cnm tedaş ta calısmıyorm ama dısardan alıyorlarr onedenlee arastryrm
 
Bdv de biri konu açmış ya hamileysem diye, nasıl sinirlerim hopladı anlatamam. Bir kere burada 'hamile miyim, ya hamileysem' tarzı konu açmanın mantığını anlayabilmiş değilim. Nasıl bir yaklaşımla açarlar, ne cevap beklerler anlamam. Hamile kalmak istemiyorsan korun arkadaşım korun, bu kadar basit! Çok sinirlendim ya!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…