2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Cumartesi günü rutin kontrol için doktor gittim.. İdrar yolu enfeksiyonum olduğunu biliyordum ama 1 yıl önce bittiğini söylemişlerdi..Şuan için ilerlemiş görünüyormuş.. Bugün gidip hastanede kültür yaptırdım sonucunu çarşamba alıcam.. Kültür sonucuna göre antibiyotik başlanacak.. Buna o kadar üzülmedim aslında üzüldüğüm şey; bebeğe ultrasonda bakarken doktor bebeğin kordonunun uzun olduğunu söyledi..Sanırım bu bebek için tehlikeymiş..
Bebek çok hareketli olursa ve koron bağı uzunluğunu korursa bebek sorun yaşayabilirmiş ( insanın aklına takılmıyor değil tabi..Mevlam ne eylerse güzel eyler.. benneyaptımki

Hepinizin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar..

2008'in bize getireceği en büyük mutluluk inşallah sağlıklı bebişlerimize annelik yapmak olacak..

Betülcüm koyduğun resimlerin hepsi çok güzel gerçekten..Ben 2. koyduğun resimlerdeki 3. beyazlı mavili takımı çok beğendim..Çok şık görünüyor..

Ben şu an bebek odası değil park yatak düşünüyorum..Çünkü evimiz 3+1 olmasına rağmen bebek odası için boş bir odamız yok :)) Henüz küçük olduğundan yakınımda bir yerlerde olması ve ağladığında hemen ulaşabileceğim güvenli bir yerde olması bana daha mantıklı geliyor hem park yatağı gün içinde öbür odalara da taşıyabilirim..Annem yatağın katlanabilir olmasına da çok seviniyor çünkü onlara gittiğimizde de kullanabilirmişiz :))

Bebek kıyafetleri için ben henüz hiçbir şey almadım..Alışveriş merkezlerinde mağazaları talan etmemede eşim müsade etmiyor ama sanırım günlük kıyafetlerini, zıbınlarını daha uygun fiyatlara Ankara'daki pasajlarda bulabilirim..Bu arada Çukurambardaki e-bebek mağazasında da gelişimine uygun oyuncaklar olduğunu öğrendim (internettende sipariş edilebiliyor)..Mesela emekleme zamanında emekleme arkadaşı denilen ve bebekle aynı hızda ilerleyen oyuncaklar var :)) Çok sevimliler..İnternette çok değişik battaniye ve uyku tulumları da gördüm..Bebişleri yazın büyüteceğimiz için şanslıyız sanırım..En azından ısı durumunu ayarlayana kadar biraz tecrübe edinmiş oluruz..

Birde doğum sonrası depresyonla ilgili olarak Elif Şafak'ın "Siyah Süt" kitabını okudum geçen gün..Açıkçası beni bu depresyon durumun olabileceği ihtimali çok tedirgin ediyor..İnşallah hiçbirimiz böyle bir sorunla karşılaşmadan bebişleri büyütürüz..

betülcüm bence hepsi çok güzel...
ama doğru içlerinden bi tanesini seçemk zorundasın....
bende en çok beyazlı olanı ve yeşilli olanları beğendim ve hatta yeşilli turunculu olan da çok güzel...
aslında kız olduğu için gözün pembelere gider aslında doğru....
ama ikinci çocuğuda düşünüyosan belki o erkek olursa en iyisi ortak bi renk alman en iyisi.....

nazecim çok tşk ederim...böyle kötü şeyler söyledıklerınde dr lara sinir oluyorum,banada ilk 5 haftalıkken mercimeğim,%85 düşer demişti ilk gittiğim DR ben nasıl aglamıştım....ama şimdi 20 haftalık kocaman bi kız :) Allah bilir işini..herşeyin hayırlısı..kızına isimler düşünmeye basla bence:)

ayyy kardelen tatlım, bu ne alınganlık:uhm: hamilelikten olsa gerekCADIARZU walla ben bunları sitem olarak yazmıştım, kimseyi eleştirmek için değil.. sen neden üzerine alındın anlayamadım doğrusu.. verdiğin linkleri bildiğimi ve neden öyle beşikleri tavsiye etmediğimi yazdım. herkesin fikri kendine tabii.. kıyafet hazırlığı falan da yapıp yapmadığınızı ben çoook önceleri sormuştum, kimse bişey yazmamıştı. ondan kimse iplemiyo falan dedim.. ammaaannn.. ne zor walla bu işler. sana niye yardımcı oldun diye bişey demedim yani alınmaşakkıdı ewet benim takılı kaldığım doğru. çünkü bahsettiğim sebeplerden o beşiği istiyoruuuummm!!! büyük ihtimalle de onu alıcaz. herkesin kendi zevki, kendi bileceği şey tabii. önemli olan hayırlısıyla sağlıkla kavuşmak bebişlerimize değil mi tatlım..

günaydın nazecim idrar yolu enfeksiyonu biz gebelerde çok sık görünebilir 1 yıl önce olması tekrar olmucanı göstermiyoki:1no2: kordon neden uzunmuş anlamadım?sonradan kısalma durumu varmıymış?ayrıntılı ultrasondamı söyledi dr bunu sana?üzülme canım doğru söylüyorsun herşey ALLAH tan:teselli:

valla bende yeşilli turuncu olanı kardelenin dediği gibi ilerde erkek bebek olduğunda da kullanılır die istiyorum ama bakalımm.inşallah pembeler beni cezbetmez

kızın olcağı için pembelere alışman lazım canım lakin kızların herşeyleri açık yada koyu pembeli bide şu barby bebeklerden felan oluyo sırnaşık şey

Bende birkaç günü üzüntüyle geçirdim aslında..Ayrıntılı ultrason için 14 Ocak randevu tarihim..Bu normal ultrasonda söylendi bana.. Bilemiyorum ki o zamana kadar kendimi sakin tutmaya çalışıcam..Ayrıntılı ultrasonda daha net bir cevap alırım diye ümid ediyorum..

Teselli için teşekkür ederim..Annemde aynını söylüyor..Doğru diyosun herşeyin hayırlısı tabi..Bu arada kızım için "izeL" ismini düşünüyorum ama yeni isimlere açığım..Karar veremiyorum zaten.. :)

evet ayrıntılıda kes,in öğrenirsin inşallah bu sıkıntında geçer fazla olumsuz düşünme canım,her güzel şeyin başı olumlu düşünmektir yinede:1hug:

Merhaba bende 17+4 haftalık hamileyim allah nasip ederse mayıs ayının sonuna doğru ikinci kez anne olacam daha cinsiyeti kesin belli değil ama emin olmasada doktorum erkek olduğunu söylüyor. Allah herkeze hayırlısını nasip etsin

hoş geldinf.kontes benimde ikinci gebeliğim benimkide erkek gibi 7 ocakta kesinleşcek inşallah en önemlisi sağlıklı olması olsun 2 tane oğlum olur bu da 2 gelin demektir jeyyar

selam kızlarrr hepinize.....
bugün aylık rutin kontrolüm vardı....
20. haftada olduğum için ayrıntılı ultrasona girdim....
maşallah 41.5 kere oğluşuma herşeyi çok güzel çıktı...
doktor amcası çok beğendi....
suyum da gayet iyiymiş.....
kalbinin 4 gözünü bile gördüm....
hatta doktor amcası pipisini bile gösterdi.....
allahıma şükürler olsun.....
darısı sizlerin başına.....

nazecim bu arada sende üzülme tatlım....
ayrıntılıda herşeyini söler dr....
bence kendini bu kadar sıkıntıya sokma....
benim oğluşta çok hareketli olduğu için sordum dr a....
hareketli olması bi iyi bide kötü filan diyorlar dedim....
kordon dolanması oluyo diye..
hayır dedi hareketli olması bizim için iyi dedi....
aslında ayrıntılı için o kadar beklemene gerek yok aslında....

Maşallah canım Allah nazardan korusun...ayrıntılı ultrason sadece 20. haftadamı bakılıyor takviminde 19 haftalık gördümde

tatlım 19 +3 üm ben yani 19 hafta bitip 20. haftdan gün almaktayım...
sende öle oluyosun.....
adet tarihime göre aslında ben 19 + 6 yım ama ultrasona ilk girdiğimde 2 gün geri çıktı bede o zamandan beridir böle tutuyorum...
zaten drumda 20. haftadasın dedi ve ayrıntılıya aldı....

nazecim inş allahın izniyle hiçbişiycik olmaz ,bide ayrıntılada baklır canım allah korusun bebişlerimizi sende bebişin için stress yapmamaya çalış iyi haberlerini bekliyoz canım benşm

canım çok sevindim :teytey::teytey:alalh doğurmanıda nasip etsincanım
ya kardelen şu ayrıntılı ulturasonu bi ayrıntılı anlatsana dr nelere baktı kaç dk sürdü biliyon bende 20. haftamda gittim ama dr demedi ayrıntılı diye dr herbişeyine baktı ama kalbinin odacacıklarını göstermedi bana bi anlatsan memenun olurum canım
buarada senin tosuncuk hala tosuncuk mu canım kaç gram çıktı
benimki 388 idi en son dr biraz ilerde dedi kısss acaba kuruyemişmi yaradı dersin

aramıza hoi geldin kontes inş hep beraber bu süreci sağlıkla geçirip bebeişlerimiz kucağımıza alırız sağlıklaa.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…