2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Mayıs Anneleri

Havalar soğudu dikkat edin kendinize...sevgiler

Sana da günaydı Eylül'cüm..

Aslında Ankara da biraz ısındı kar yağınca yerimseniben Nihayet yağdı yağmasına da buz oldu o da .. Perşembe günü bir arkadaşımla buluşup akşam altı buçukta eve döndüm ama ilk kar olmasına rağmen hemen buz olmuş her yer..Eve kadar geyşalar gibi küçük küçük adımlarla geldim, ayağımda da çivi topuk çizme neyime güvenerek giydiysem klava: Kızılayda ayrıldığım arkadaşlarım benden daha çok korktu hamile halimle düşerim diye.. Yolda adamın biri "hanımefendi o çizmeleri giymişsiniz ama buzun üstünden yürüyorsunuz dikkat edin" dedi :roflol: Akşamın karanlığında her yer buz yahu, nerden yürüyeceğim diyemedim tabi adama tabi :roflol: Bi taraftan da Ayetel Kürsi'yi okuyorum yerimseniben

Neyse bugün bir iş görüşmesine gitcem, inşallah hayırlıysa olur çünkü evde oturmaktan çok sıkıldım (ayrıca daha fazla kilo almaktan acayip korkuyorum, çalışırken biraz hareket ederim hiç değilse)

İnternette okuduğuma göre bebekler en çok geceleri anneleri uyurken hareket edermiş..Benim oğluşta gündüz daha az hareket ediyor akşam yatağa girince başlıyor hareketlenmeler ..2 hafta sonra tetenoz aşım var.. Bazı doktorlar yaptırmaya gerek görmüyor ama görüştüğüm doktorlardan biri yaptırın deyince yaptırmaya karar verdim.. Sizin doktorlarınız ne söylüyor arkadaşlar..???

Aman canım topukluyla dikkat et artık topuklu giymeyi bıraksan iyi olur bel ağrısı yapıyormuş...Ben her ay doktor kontrolü dışında birde sağlık ocağına gidiyorum kart açtılar ben 2 defa vuruldum tetanoz aşısı en son 28 aralıkta vuruldum tansiyonumu ölçüyor kilo kontrolü yapıyor birde gebelikle ilgili broşür veriyor hatta birde demir hapı verdi her ay geldiğinde vericem bunu dedi dr. verdiği vitamin dışında verdi dr. sorduğumda yaptır demişti. Bende okumuştum gece bebeklerin daha çok hareket ettiğini hatta test ettim onayladım bile benim oğluş geceleri hiç durmuyor kıpır kıpır birde bazen bir yerde toplanıyor o bölge taş gibi oluyor çok rahat hissedebiliyorum artık hareketlerini bu da çok ayrı bir duygu hatta şimdi tekmeledi :1rolleyes:bunlar şimdiden tekmeliyor bizi... birde aklıma gelmişken 5 ayda bebeğin zeka gelişiminin olduğu dönemmiş size bir oyun söyleyeyim onlar için karnınıza 1 defa vurun biraz bekleyin oda size tepki verecektir böylelikle bebekle iletişim kurabilirmişiz ben yapıyorum eşim nasıl gülüyor telepati yapıyoruz artık... Sabırsızlıkla onun doğacağı günü bekliyorum inşallah sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize...Hııı birde aklıma gelmişken dik oturacakmışız göbeği katlamadan bebek aşağıya düşüp erken doğum riski yaratırmış aman dikkat edelim kızlar bu aylara hepinizi öpüyorum...sağlıcakla kalına.s.

Arkadaşalar ben hala hiç mi hiç hissetmiyorum bebeğimi. ama sizlerde nerdeyse benle aynı haftalardasınız herkes hissediyor sanırım. benim ilk gebeliğim ondan mı acaba? dr.um 18- 20 arası demişti 19 doldu ama hala tık yok

Canım bünyeye göre değişirmiş 20. haftaya kadar hissetmemek normalmiş ondan sonra doktora gidecekmişin korkma

Canım eğer ultrasonda bebek hareketli görünüyorsa sorun olduğunu sanmıyorum..Yinede çok kafana takılıyorsa doktorunla bir görüş..

Betülcüm Allah kolaylık versin canım ya..Öğretmenlik gerçekten çok zor ve çok fedakarlık isteyen bir meslek..İnşallah düzelir havalar..Kar, işte kimileri için sevinç kimileri içinse sıkıntı oluyor böyle..Bizde kurak bir yazdan sonra biraz daha yağsın diye dua ediyoruz..Ama biraz serpiştirip buz oluyor..:çok üzgünüm:

murgizciğim,ancak cevap yazabiliyorum..:) ultr.sonucumuz normal cıktı..şükür..bu işlem için sırf buişte bilinmiş dr a gittik..
detaylı ultr.renkli doppler , 45-60dk sürüyor.bebeşin tüm iç org.bakıyor tek tek inceliyor..vücut caplarını hesaplıyor..amnion sıvı miktarına bakıyor..damarlardaki kan akışını bile inceliyor..anne ve bebek kalp atışını vs..
aklında birşey kalmasın canım,senin dr un dedikleride farklı değil..:)

Berçemciğim bebişin hareketlerini 20. haftadan sonra daha cok hisedersin..aklına kötü şeyler getirme canım..

kızlar bu cuma muaneye gittim..şükürler olsunki benim güzeller güzelim iyi,ve yaklaşık bir hafta önden gidiyor ,dr vitaminin yanında ,demir hapını içmem gerektiğini söyledi,ayrıca glikoz testi yapılacak,test sonucuna göre şeker yüklemesi yapılabilirmiş..
detayda kötü olan ve cok taktığım birşey varkii..toplam 11 kilo almışım,ve kiloların encoğu son 3 ayda alınıyormuş..bu demek oluyorki,iyice şişeceğim..ve çatır çatır çatlayacağım .. boyum uzun olduğundan ve zayıf başladığımdan şuan cok tombik görünmüyorum,ama anlaşılan sonrasında boy uzunluğuda işe yaramayacak..:çok üzgünüm:
dr diyet yaptırmıyor tabii..bende kendim birşeyler yapayım dedim ,ekmeği kestim..tuzu azaltmaya karar verdim..tatlı ve hamurişlerini zaten pek yemem..bakacağız artık

merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Ben bu cuma günü tetanoz aşısı yaptırdım ve aşı yapılan kolumda kızarıklıklar ve hafif şişlik oluştu, aşı yapan sağlık kuruluşu bunun normal olduğunu söyledi, ama bilirisniz işte anne yüreği, endişeleniyor insan yinede,sizlerlede paylaşmak istedim, tetanoz aşııs yapan varmı acaba??

üzülme canım bende ilk gebeliğimde 20.haftada ancaa hissetmiştim canını sıkma

ekmeği yinede 1 dilim yesen canım iyi olur karbonhidrat almış olursun sıkma kendini fazlayasakkelime

Ayperincim doktorum bana yeme sorunun yoksa vitamin alma dedi çünkü hem aldığımız demir hapları hemde vitaminler aşırı derecede iştah açıyor ve insan bir türlü doymak bilmiyor..Vitamin haplarında olan B vitamini aynı zamanda demir haplarında da oluyor ve bu vitamin bebeklerde kullanılan iştah şuruplarının da ana maddesi..Doktorum bana elevit almana gerek yok sadece demir hapı yeterli dedi. Sende doktorunla bir görüş..Benim boyum 1.70 civarında ve hamileliğe 60 kilo ile başladım..Şimdiden kilo kaynaklı bazı sıkıntılarım oluyor çünkü hayatımın hiçbir döneminde bu kadar kilo almamıştım..Bu arada vitamini kesersen ekmeği kesme her öğün bir dilime düşürmelisin..

Benim bir arkadaşım da hamile aramızda sadece 3 hafta var ve o çok iyi gidiyor..Doktoru ona hiç vitamin vermedi..Sorunsuz bir hamilelik geçirdiğinden kilosu normal gidiyor ve çalıştığı için sürekli hareket halinde..Daha göbeği bile belli değil..Ama kayınvalidem bile bana "Siz ikiz bekliyorsunuzda bana mı söylemiyorsunuz" diyor..Nasıl şiştiğimi sen düşün yani :çok üzgünüm:

yasemıncım

bende cumartesı yaptırdım tetanoz u ilk gün çok az kolum agrıyordu şimdide kopacak gibi,deli oldum Dr normal diyor,acaba seninkinde alerjık bı durum mu oldu? Dr saglık ocagında falan vurulma onların iğneyi saklama şartları iyi degil demişti,ne kadar dogru bilmiyorum tabiki,belkıde para almak için böyle bişey söyledi..baska bi Dr a sorsan ?

tetanoz aşısı 20.haftadan sonra ve yapıldıktan 4 ile 8 hafta içinde yapılmalıymış ikincisi...

SLm kızlar,
Ya ben oğlumda hiç butür aşılar olmadım.. Şimdi okuyorum sizleri açıkcası biraz fransız kalıyorum..Ne için neden yapılıyor onu dahi bilmiyorum..Çok mu gerekli acaba..Ayrıca doktorum aşılar konusunda da hiçbirşey söylemedi..Sizlerden etkilenerek kontrole gittiğimde sorucam artık..

Nazecim tetenoz aşısı ameliyat yada normal doğum esnasında annenin steril olmayan hastane aletlerinden kapacağı tetenoz mikrobundan korumak için yapılıyor..Her ne kadar artık günümüzde bu risk azalmış olsada hala var. Bu yüzden bazı doktorlar gerek görmezken bazıları mutlaka yaptırın diyor. Ayrıca annenin yaptırdığı bu aşı bebek doğduktan sonra bebeği de belli bir süre tetenoz mikrobundan koruyor.

kızlarrrrr günaydın dün aytıntılı ultrasona girdim ekran dr ve eşime dönüktü ben bişey göremedimÇok üzgünüm çoook zaten sedyeye uzandığımda bebişim acayip hareketliydi eşimde ekranda gördüğünde kıpır kıpır oynuyordu dedi:dance: bütün ölüçümleri normaldi hatta haftasından 3le-6 gün arasında ilerde görünüyordu yerimseniben neysecimeeeee en sonunda cinsiyetibi sordum dr şaşaırdı söylemedilermi dedi bende 12 haftada küçüktü net değildi 16 da göstermedi dedim ilk bebeğimi sordu dr erkek dedim.dr baya bi baktı ben bekledim dr baktıııııı ben hala bekliyordum :roflol: veee ' KIZ BEBEK' dedi eşimle birbirimize baktık ve güldük.gülüşmeler artınca dr hayırdır dedi oğlumuzdada kız demişlerdi dedik :roflol: neyse dr teşekkür edip çıktık ama ben hala sırıtıyordumjeyyar.oğlum olduğu için kız istiyordum ama erkekte olabilirdi ondada sevinecektim ama kızda bir nebze daha çok sevindimşutarafagitti dr erken dönemde erkek dediği için ve tüm çevremdekiler erkek dediği için kendimi alıştırmıştım açıkcasıa.s kız bana sürpriz oldu doğrusulaelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…