kızlar bana cil akıllar fikirler verin...
notları girdim perşembe akşamı 44 ten kalanları geçirdim..diğerlerini bıraktım...ertesi gün veli akınına uğradım hocam işte 43 ten kalıyor geçiriverseniz ne olur vs..onlara laf anlatana kadar..sonra benim tepkime içten kızdılar gittiler müdür odasına...akşam müdür benle toplantı yaptı..iki tane öğrencimin biri 41buçukta ortalaması diğeri ilk yazılıdan 10 almış diğerinden 49...diyor bunları geçirin..
birinin ortalaması 41buçuk hadi bir nebze iyi desemde ben 44 altını bırakmışım..hele öteki ortalaması 30..ama diyor ki ikinc,den iyi almış..bir daha sayısal mı seçecek bu öğrenci hem hanım hanımcık sorunları olmuş okula alışamamış vs...geçirin diyor..
bende geçiremem ötekilere haksızlık olur onu geçirsem ötekiler gelecek beni neden geçirmediniz diye..diyor açıklarsın 2.den iyi aldı geçirdim öyle çok öğrenci var geçirsem fizikten kalan öğrenci kalmayacak..birde ben başarı yakaladım yani genel anlamda başarı 100 de 70 80 lerde..bu da iyi bir durum..
ne yapsam olmadı müdür bana en sonunda bıyık altından ben senin amirinim tavrını verdi...ne yapmalıyım?şaşırdım kaldım...ben hak yemek istemiyorum..
böyle zamanlarda öğretmen olmaktan nefret ediyoruuuuuuuum...... sen bütün senöğrencilerin için uğraş, kimisi gayet düzgün çalışsın seni yormasın ama bir kısmı da yan gelip yatsın, yavrum ödevini yap , evladım sınavına çalış, kızım akşamları biraz kitap oku okuma gelişsin diye resmen yalvar (resmen yalvarıyorum bir sayfa ödev yapsın da performans görevine zayıf vermeyeyim) sene sonu gelince idare bir yandan veli bir yandan "ee hocaanım geçiverin gitsin, kalınca sonuç değişmiyor nasıl olsa"
bir sene boyunca bir kere bile okula gelmemiş veli sene sonunda hesap sormaya geliyor...
peki madem herkes geçecekse (ki bırakmak yasal olarak var ama elini kolunu öyle bağlıyorlar ki...) çalışanın suu neee??? öğrencinin psikolojisi bozulmasınmış peki ya bütün sene çalışan öğrencinin psikolojisi? hiç onu düşünen yok... neymiş 8 yıl mecburi eğitimmiş bu nedenle geçirmeliymişiz
((
selmacım sen yat kalk dua et 13 yıl zorunlu eğitim olmasın yoksa liselerin hali duman olur...
inanın öyle öğrencilerim var ki ne ders dinler ne de diğerlerinin dinlemesine fırsat verir, sınav yapılır sonuçlar berbat ötesi
( ben başıma geleceğini bildiğim için boş dersimde öğrenciyi alırım sınav kağıdının üzerinde düzeltmeler yaptırırım hatta cevap kağıdını da önüne koyarım ama ondan bakıp bile yazamaz
ondan sonra alırım elime silgiyi kalemi cevaplarını düzeltirim ...40 lı notlara çeviririm .... inanın içim sızlar ama bana bu çocuğu geçirtmeyecekler mi 10 - 90 la geçeceğine 40-50 ile geçsin .....
biraz kızgın bir yazı oldu ama ne yapayım her sene aynı stresi yaşatıyorlar eskilerin ilkokul mezunu bir çocuğun bilgi düzeyi ile şimdikilerin lise mezunu bir gencin bilgi düzeyini karşılaştırsak inanın eski ilkokul mezunları daha bilgili çıkar... sırf diploma sayısıyla ülkedeki gelişmişliği ölçen zihniyete ne diyeyim .....
geçen memurlar nette okumuştum yorumculardan biri aynen şunu yazıyordu "almanyada liseye giden kuzeni hem de seçmeli resim dersinde sınıfı güldürüp sınıfın düzenini bozduğu için uzaklaştırma almış" bizde ortaokul öğrencileri öğretmene horozlanıyor idarede tık yok...ne diyeyi Allah sonumuzu hayretsin....