2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kadercim yaşadıkların çok zor zaten öğretenlik çok zor yanlış hatırlamıyorsam selma ve sen lise öğrencilerini okutuyordunuz..bu zamanda öğrenncilerle uğraşak çok zor öğrencilerde eskisi gibi saygı yok biz öğretmenlerimizden çok çekinirdik..şimdi kafa tutanmı dersin..dalga geçenmi..bende din kunusunda muharreme doğru cvp veremiyorum bezen sonuçta benim bilgimde sınırlı..ama şu konuda ridaya katılıyorum hatırladığım kadarıylr bizde pek etkilenecek ders görmüyoduk..o insanın ruh haliylede alakalı biraz geçen bi program izliyoduk annem eşi ben kadın banyo yaparken öldü saniyeler içinde annemde şaşırdı demin yaşıyodu nasıl öldü diye eşimde niye ölüm bi anlık dedi..bunu sürekli düşününce ister istemez herşeyden korkuyo insan.bazende unutuyoruz
selmacım benimde çocukların kilosuna canım sıkılıyo ama ne yapalım yedikleri yaramıyo elanın tuvalet durumun nasıl benimkiler üstten yer hemen alttan çıkarır
gizem esra özlem sinem hepinizi öpüyorum sevgiyle kalın
 
merhaba arkadaşlar,
evrakların arasında boğuluyorum :KK52: biri beni kurtarsın :KK52::KK52::KK52:
yukarıda yazdıklarım şaka değil maalesef gerçek :KK43:( hergün yeni bir evrakla uğraşmaktan bıktım ve bitmek bilmiyorlar yaa.. üstelik haftaya müfettişler gelecek, gelsinler bakalım onları evrak bombasına tutacağım ama onlar hele ki bize gelen müfettiş yine de bir eksik bulur :))
saat 4 buuğa doğru eve geliyorum biraz dinlenip yemek hazırlıyorum ondan sonra cup internete evrak araştır, etkinlik araştır onları ayarla derken saat gecenmin bir yarısına geliyor tabii bu arada benim yavruya bir uyku saati oluşturamıyorum :KK43:( saat 10 da yatırayım diyorum ama tam işleirme konsantre olmuşum ne bilgisayardan kalkabiliyorum ne de masal okuyabiliyorum .. artık ne zaman uykusu gelirse yavrum sütünü içip koltukta sızıyor :KK50::KK50:

şu önümüzdeki haftayı da atlatayım inşaallah sizlerle daha sık görüşeceğim .
hepinizi çok çok çok özledim :) :KK54:
 
geldim ridacım geldim..bırakmam burayı ben:))) dün biraz temizlik yaptım..çocuğu okula götür sonra almaya git ev topla yemek derken vakti olmuyo eskiden eşim fırsat vermiyo diye kızıyodum..şimdi ben oturamıyorum dediğin gibi herşeye verilecek cevabımız var..valla canım çocuk konusu bende de aynı bende çok sinirleniyorum kendime kızıyorum hadi birinci oldu ikinciyi neden yaptım diye..sonra pişma oluyorum engelli çocukları görünce..Allah hepimizin evlatlarını korusun.çok zordur bakılması okula GİDERKEN GÖRÜYORUM BİRİSİ BÜYÜK ADAMLARA YAPIŞIYO SİGARA DİYE ANNESİ PEŞİNDE..BİRİSİ KÜÇÜK CADDENİN ORTASINA GEÇİYO ARABALARA VURUYO..BENİMDE DENGEM KAYIYO BAZEN HEP DUA EDİYORUM ALLAHIM AKIL KAYBI VERMESİN DİYE HEPİİZE HAYIRLI ÖMÜRLER ASİP ETSİN İNŞALLAH BİDE GEÇMİŞE BAKIYIM YEMEKYAPMAM LAZIM.BENİMKİNİN SAĞI SOLU BELLİ OLMUYO HERAN GELEBİLİR

hoşgeldin canım, aslında gönüller bir olsun diyelim,iletişim çağındayız ve birbirimizden haber almamız o kadar zor olmuyor çok şükür..yine de burasının ayrı bir özel yanı var..bu sıcaklığı kaybetmek üzereyiz..iş güç malum sizleri anlıyorum..
Rabbim herkesin gönlüne göre versin, sizleri ve miniklerinizi öpüyorum..Allaha emanet olun..yazacaktım ama çıkmak zorundayım..malum sebepten..:KK5:
 
kadercim sana da kolay gelsin, gerçekten işiniz zor yaa..ALLAH yardımcınız olsun..selma ve özlem de senin gibidir herhalde..
onlara da kocaman öpücüklerimi gönderiyorum..sizleri de özlüyoruz..inşallah en kısa zamanda buluşuruz..

bu arada helini mecburen ihmal ettiğini düşündüğünü anlıyorum yazdıklarından..kimimiz iş telaşından kimimiz başka başka dünya telaşından istediğimiz ilgiyi gösteremiyoruz evlatlarımıza sanırım..muhammedin dünyası arabalarla, şekerlerle süslü..ne yemek yiyor ne doğru dürüst süt içiyor..ağzına zoraki bişeyler tıkıyorum ama yeterli olmadığını bildiğim için ben de rahatsızım bu durumdan.

babası masal kitapları almış geçen birlikte okurken uyuya kaldı..babasıyla yatmaya bayılıyor ama benimle çok paylaşımı yok..ben hep mecburen yatağa sokuyorum uyusun diye..o kadar bitkin ve stresli oluyorum ki uyumasını istiyorum ikisinin de..ama biri hep nöbette..muhammed artık uykusu gelince kendisi söylüyor bir kaç aydır ama arada inadı tutuyor..ramiz dayıdan korkuyor..tv de görmüştü..o gelicek uyumazsan dedi teyzemler filan ondan korktuğunu anladım ben de onunla korkutuyorum uyusun diye..doğru olmadığını bildiğim halde mecburen yaptığım çok şey var..bu çocuk eğitimi konusunda ben sınıfta kaldım arkadaşlar..

her neyse, kadercim, kara kızın kara gözlerinden öp yerime..
inşallah haftaya daha verimli yazılar bekliyoruz senden..

selma, gizem, kader, özlem, esra, tuğba iş yoğunluğunuz hafiflesin biraz daha rahatlayın da ondan sonra görüşürüz şekerler....
 
rida cım bende bir kere ela ya vövvöv gelecek demiştim bilmediği anlamadığı şey ama nasıl korktu..onun hali de üzdü beni.yapmıyorum artık ama..
kızlar ela bişey yemiyor delirtecek beni ...öksürüyor fena antibiyotiğe başladık hastalığından mı böyledir anlamadım ki.ama bu sene ela ya hiç yaramadı yavrum hep hasta iştahsız..canımı acaip sıkıyor bu durum:KK43:(
 
selmacım, minik prensese geçmiş olsun..inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur elacım..babası doktor olunca tavsiyelerde bulunamıyorum ama biliyorum ki kızınız emin ellerde..iştahı konusunda da inan muhammed de aynı..zorla tıkıyorum ağzına..belki bu bir geçiş dönemidir..diye ümid ediyorum..öpüyorum sizi..kendinize ve miniklerinize iyi bakın.
 
selmacı elaya geçmiş olsun canım...yeme konusuna gelince bende özenirim kilolu olanlara ben bakamıyorum diye düşünürüm bugün bi programda dr konuştu..hiç zorlamayın diyo ileride obezite oluyo bu çocuklar diyo.. bi hastası varmış dr un 10 yaşında 85 kilo adam ne kadar dolu yarım saat nefes almadan konuştu..siz yapıyıosunuz diye bizimkiler biraz küçükler ama sofra ortada yersen ye deyin öğünsüz yemek vermeyin diyo
 
kızlar merhaba

takılmayın yememek konusunda aburcubur vermeyin yeter acıkınca isteyeceklerdir sizden zaten zorladıkça inada bindiriyolar ikrada yemiyodu1 yaşşından 2-2,5 yaşında kadar zorlamadım bizimle masaya oturdu üstünü batırdı sesimi çıkarmadım elleriyle yedi sesimi çıkarmadım şimdi maşallah iyi yemesi kilolumu hayır değil 13,800 kilosu ama sağlıklı onu biliyorum en azından minumum seviyede şeker çikolata verin hatta hiç vermeyin diycem ama çocuklar istiyolar hepinizi öpüyorum
 
selam arkadaşlar.artık hiçkimse uğramaz oldu:KK43: bizi sorarsanız Allah'ıma binlerce şükür iyiyiz.kızım artık tuvalet alışkanlığını iyice kazandı ama sürekli kaçırma korkusuyla zırt-bırt tuvalette bir de geceleri de bağlamayalım istiyor ama ben göze alamıyorum.bütün gece kendi yatağında yatsa alıcam koruyuculardan denicem ama her gece 2-3 gibi yanımıza geliyor.kendi yatağımı da çiş kokutmak istemiyorum.yaza artık onu da hallederiz inşallah.hepinize yürakten sevgiler..Allah'a emanet olun
 
merhabalar,
güzel, güneşli bir günde taaaa artvinlerden hepinize kucak dolusu sevgiler öpücükler gönderiyorum :))
eşim nöbetten geldi uyuyor ben de klasik haftasonu temizliğimin bir kısmını tamamladım ... tamamladım diyorum çünkü temizliğin ortasında sular gitti :KK53: ne zaman geleceği de belli değil . Allahtan vileda kovasını doldurmuştum yerleri kurtardım ama tozlar artık sular gelince :)))
heline gelince o da ben temizliğimi yaparken o da yumurcağa takılıyordu şimdi de almış kocaman bir pikeyi elbise gibi giymeye çalışıyor akıllı kendini kanuninin kızı sandı galiba :)))

özlemcim hayırlı olsun çiş konusunda epey bir mesafe almışsınız :nazar::nazar::nazar: darısı bizim başımıza ... aslında biraz uğraşsam hazır da okulum bu sene çok yorucu ve maalaesef şimdilik onun çişinin peşinde koşacak dermanım da yok :KK50: üstelik hem bakıcının bu konuda pek istekli olmayışı hem de evin soğukluğu (bu kışı da doğru dürüst yanmayan kaloriferli bir evde geçirdim :KK50:) yaza inşaallah bu işi halledeceğiz :)

esracım yemek konusunda haklısın canım ben ne zaman zorlamayı bıraktım yemek sorunumuz da bitti :) şeker ve çikolata konusu maalesef benim hayal ettiğim gibi olmadı ama çok sıkıntı da yaşamıyoruz .şeker pek sevmiyor ama tam bir çikolata canavarı :KK53: ama onu da yemekten sonra şartıyla veriyorum en azından o konuda pek sıkıntımız yok gibi . kilo 10 buçuk -11 arasında gezip duruyor ama maşaallah sağlığından yana pek şikayetim yok arada ufak tefek hastalıklar atlatıyoruz ama onu da ayakta atlatıyoruz :nazar:
 
gülhancım çalıştığım okulda o kadar çok obez durumunda öğrencimiz var ki daha önce çalıştığım diğer okulların hiçbirinde bu kadar çok aşırı kilolu görmemiştim .hele birinci sınıflarda bir öğrenci var ki yürümekte bile zorlanıyor . elinde sürekli yarım ekmek hem dolanıyor hem de yiyor :KK50:
ben önceden zayıflığına aşırı takardım ama şimdi açıkçası hele aşırı kilolu çocukları görünce iyi ki böyle değil diye şükrediyorum ... ama yine de içimde uhte kaldı en azından bebekliği tombiş olsaydı :)) bu gidişle ikinciyi doğuracam sanki :))))

sevcancım betülde durum nasıl? o da abisi gibi mi? muhammedin de maşaallahı var ama o ne pozlar öyle ne kadar da masum çıkıyor? senin anlattığınla resimlerdeki muhammed profili çok farklı :KK9: bu arada muhammedi kreş olmasa bile oyun gruplarına göndermeyi düşünüyor musun? özellikle erkek çocuklarının belli bir yaştan sonra artık anneden daha çok babaya ve arkadaşa ihtiyacı olduğunun biliyoruz . bence iyi bir oyun grubu veya kreşin muhammedin üzerinde olumlu etkileri olacaktır diye düşünüyorum

selmacım elaya geçmiş olsun canım. gerçi eşin daha iyi bilir ama balık yağı şurubunu denediniz mi? helin nerdeyse bir buçuk senedir balık yağı kullanıyorum özellikle de son altı aydır iştahı gayet iyi :nazar:
 
kızlar benim küçük böceğim yine kakasını yapmış sabahtan beri üçüncü ... bizim de sorunumuz sık sık kaka yapması ...şimdi de altını değiştirmem lazım . hepinizi çooook öpüyorum kuzuları daha çoooook öpüyorum
hepinize iyi haftasonları :KK54::KK54::KK54:
 
tüm güzel dostlarıma serin bir alanya akşamından kucak dolosu sevgiler ve slmlar..:)
arkadaşlar ben de sabah beyimi :KK52: işe gönderdikten sonra muhammedi ve ebruyu alıp parka götürüyorum..ben de bu sayede fazla kilolarımdan kurtulma telaşındayım..ama maalesef ki bu sabah ben ebru yaramazlıkları yüzünden arabasından kendini harakiri yaptı..nasıl ağladı yavru kuşum..muhammedi de attım arabaya biraz gezip eve geldik..o arada ebru uyumuş..bu durumlarda uyutulmaması gerektiğini biliyorum ama uyuyuvermiş..kıyamadım uyandırmaya..neyse ki bişeyi yok görünüyor..

özlemcim pelin wc ye alışmış maşallah yaaa çok sevindim valla..darısı helin ve muhammedin başına..zaten bu gidişle ebruyu da beraberinde alıştırmayı düşünüyorum inşallah..hayırlısı artık..

kadercim, ebrunun kilosu muhammede oranla daha iyi..kollarını bacaklarını ısırmaya bayılıyorum..muhammed de çok zayıftı hiç ısıramadık özlemimizi ebruda gideriyoruz..muhammedin bir ara..gözlerinin altı halka şeklinde çökmüştü..ama bu aralar yanakları biraz doldu..zaten annemin tabiriyle bi kafası var diğer taraflar kaburga kemik..biz de 11-12 arasında gelip gidiyoruz..ebru 9 kiloydu geçen ay..artık yürümeye başladı ya durduramıyorum o da hafiften veriyor..

kadercim..muhammed hiper aktif bir çocuk..onu tutmamın zaptetmemin imkanı mümkünatı yok..bakma sen o fotoğraflardaki masumiyete..dün saksının içindeki toprağı kürekle alıp tüp balkona yaymış..oyun oynuyordu..kamyona koymuş..salonun da ortasına boşaltmış..bir de bana gelmiş anne bak ben ne yaptım..diyor..önce salonu sonra tüm balkona yaptıklarını görmemle bir çığlık atıp bir kaç tokat popasına hafifce yanağına atmam bir oldu..
sonra annem onu ağlayınca uyuttu.. üzülüyorum aslında diyorum hep..ama ne yapayım ki tutamıyorum kendim..
muhammedi kreşe göndermek isterim aslında..ama çalışmaya başlamadan bunu maddi olarak yapma gücüm maalesef ki yok..

hayırlısı artık..Allah canlarını sağ etsin..bize de onların isteklerine cevap verecek alım gücü nasip etsin..kızım uyandı öpüyorum sizleri..ve yavruları..vaay kızım kendisi geldiiii...
 
Son düzenleme:
güzel bi gebze sabahından hepinize kucak dolusu sevgiler..:)))))).çocuklar babaannelerine çıkmışken bişeyler yazayım dedim...özlemcim senden başlayayım :nazar: maaşallah kzına...darısı diğer arkadaşlarıın başına sana nacizane fikrimi söylemek isterim..bence gecede bezleme çünkü bezi istemeyen çocuk temiz oluyo.benim oğlum anaokuluna gidiyo bezlesem bezlenir..ilaç kullanmasak her gece işiyo uykusu çok ağır..ama alperen maaşşallah bezi istemedi hiç gece bezlemedim onu..yaımıza geliyo demişsin ya acaba çişimi geliyoda uyanıyo bide uyku hafifliği çok önemli uykusu hafifse gece işemez en iyisini sen bilirsin tabi

kadercim sık kakadan bende şikayetçiyi çişe alışınca vay haline tam yemekte olur olmmaz yerde gelir kakası..günde 3 4 kere yapıyo ondan kilo yapışmıyo bence..küçük terlik aldım elinden tutuyorum kendi oturuyo su dökmeden kalkmaz..abisini klozete alıştırdım normal tuvalete oturamıyo bunu öyle yapmıcam

ridacım ben parka gitmeyi sevmiyorum arkadaş olmayınca.((ne güzel sen gidyomuşsun..bende dün lunaparka götürdüm annemle ama pişman ettiler ne elimde tutuyolar ne zaptoluyolar..başım döndü kaybederi diye çok korktum..şimdilik bu kadar beslenme hazırlıyorum
hepinizi öptüm esra gizem selma..:79:
 
slm ve sevgiler herkese..hepinizi öpüyorummm..herkes nerde..her gün bakıyorum ama kimse olmayınca olmuyor..bakıp çıkıyorum..

hava yağmurluydu birkaç gündür..sıcaklık da düştü..muhammedi dışarı çıkarmayınca sıkıntısından bana çatıyor..

ebru abisini geçti..yaramazlıklarının sınırı yok..çekmeceler..tencere tava mevzusuna geri döndük:KK1:
dün doğum günümdü..yaşlandık bir yaş daha..

işte böyle..
 
kadercim ve özlemcim çok teşekkür ederim..doğum günü dileğiniz, öpücük ve çiçekler için..
 
X