2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ben de facebooka üye olalı çok olmadı.işler nasıl dönüyor çok bilmiyorum ama gruba katılmaya çalıştım bakalım.hatta birkaç arkadaşa istek gönderdim.umarım yanlış kişiler değildir
 
valla dediğin gibi buranın tadı başka kadercim..ben de bi baktım şöyle yazılarını görünce sevinim inan.. boş bırakmayalım burasını da inşallah..ben de kuzucukları öpüyorummmm...

özlemcim bak seni ve tatlı cadını gördüm ne kadar mutlu oldum..grup bi yerde iyi de oldu aslında..facede daha çok vakit geçiren arkadaşlarımızı da görüyoruz yine..
öyle değil mi...?? :KK64:
 
evet kadercim bu konuda hemfikiriz..bazı özel konuları öyle aleni olarak duyurmak yerine burda dertleşebiliriz..burası bizim sığınağımız..:KK66:
 
sevcancım,
dediğin gibi burası daha özel, tamam burası da bir internet sayfası burasını da herkes görebilir ama yine de face de olduğu gibi aleni değil burada her türlü sorunumuzu yazıp dertleşiyoruz ama facede bunu yapmak sanırım biraz sıkıntı olur :))
 
Son düzenleme:
burayı da ihmal etmeyelim değil mi?
kızlar aranızda araba kullanan var mı? ben başladım öğrenmeye ama serde tembellik ve kıorku da var maalesef...henüz trafiğe çıkmadım çıkabilme aşamasında değilim kendimce..dur kalk dön vs çalışıyorum..
siz neler yapıyorsunuz? ela uyumadı halen bazen gündüz uykuları güme gidiyor.uyutamıyorum:KK43:
kızlar ela nın boyunu ölçtüm..100 cm olmuş..sizinkiler nasıllar boy durumları?
istiyorum kızımda annesi gibi minyon olmasın boylu poslu olsun inşallah..
 
merhaba selmacım..evet kürkçü dükkanını terk etmiyoruz..buranın da tadı başka bi yerde yok canım..ilk gözağrısı..asla biz ihaneti sevmeyiz dimi..:KK66:)

gelelim bahsettiğin konulara..ben 2002 de aldım ehliyetimi..o zamanlar acayip hevesliydim..ama erkek kardeşim yüzünden bütün hevesim kaçtı..çok panik biri..güya ben acemiyim ya..aman, aman diye diye sinirlerimi bozdu, dikkatimi dağıttı ve gittim bi inşaatın kumuna girdim..biraz da arabaya zarar verdim.sonra bir daha kızdım almadım arabayı ondan..o olaydan 4 yıl sonra evlendim eşim gösterdi biraz..güzel de gösteriyordu..tekrar heveslenmiştim..ama ev için arabamızı sattık..arabasız kalınca benim araba kullanma isteğim bir törpü daha yedi..hayırlısı bakalım..geçenlerde bir araba aldı eşim..yeni bir araba alınca bu arabayı sana vericem, işe gelir gidersin, çocukları okula götürürsün, çarşı pazar işlerini halledersin diyordu..ama araba onu yolda bırakınca götürüp iade etti..:))

bizim araba şanssızlığımız devam ediyor..ama selmacım senin bu konudaki isteğini hiçbirşeyin azaltmasını istemem..kurallara uyduktan sonra asla kaza yapmaktan korkma..burda yaşlı yaşlı teyzeler annem yaşında bayanlar, ne biçim araba kullanıyorlar onları gördükçe hevesim artıyor ama arabam yok maalesef..sakın elindeki fırsatı kaçırma..araba kullanmak çok güzel bişey yaaa..sana başarılar diliyorum

kadercim senin bir araba maceranı dinlemiştim..bolu daydın gebze yada düzce ye mi gitmiştin hatırlayamadım..sen düzeltirsin....eşin o ara yoktu malum sebepten.. maaşını çekmek içindi ama iyi hatırlıyorum..hava şartlarından 2 saatlik yolu 4 saatte mi gittim demiştin..? :26:

ahh inşallah dua edin arkadaşlar bizim de bir arabamız olsun hayırlıysa tabi..şu işe iadem gerçekleşsin tazminat mı alırım işe iade mi..bilmem ama ilk işim araba almak olacak.. :KK64:
 
selmacım boy konusunda senin boyun hiç fena görünmüyor..ince uzun bir bayansın görüntü itibariyle..aman çok uzun olunca ne olacak..ama ela senden uzun olur belki..babayla annenin ortalamasını alıyor çocuklar..kızlar halaya çekerlermiş..ama bizde öyle olmadı..benim halalarım çok kısaydı..ben yine onlara göre 5-10 cm uzunum..elanın halası var mı..babasının ve babaannesinin boyu nasıl..?

muhammed de uzadı..bu yıl başında katladığım pantalonları tam oluyor şimdi..ama ne kadar uzadı bilmiyorum..hemen ölçer buraya yazarım..inşallah unutmam..
 
kadercim, helinin doğum gününü ve senin bu güzel tevafuk üzre anneler gününü kutlamak için bir plan var mı paylaşırsan sevinirimmmm:KK66:) nice yıllara...helincimmmm
 
selmacım bu arada muhammedin boyunu sabah ölçtüm..kuzum 91-92 cm arasında sanırım..dik durmuyor kıpır kıpır..gülüp durdu elimin altında..:) ama sanırım aldığım rakam doğru..bizim veled kısa mı olacak ne.. :KK66:
 
kızlar ben siz sözledikten sonra ölçtüm 96 cm ikra da selmacım ela üst sınırda uzun boylu ulucak perenses maşallah ridacım muhammet ortalamaya yakın sağlıkla büyüsünderde önemli olan bu tabloda bu şekilde gösteriyo
KIZ ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 48,5 52,5 55,5
2 ay 51,9 55,9 59,9
3 ay 54,5 58,3 62,1
4 ay 57 61 65
5 ay 58,9 63,1 67,3
6 ay 60,6 65 69,4
1 yaş 67,8 72,6 77,4
18 ay 73,2 79 84,8
2 yaş 78,1 84,3 90,5
2,5 yaş 82,7 88,9 91,9
3 yaş 86,4 92,8 99,2
3,5 yaş 89,4 96 102,6

ERKEK ÇOCUK
Yaş Alt Sınır Ortalama Üst Sınır
1 ay 49,2 53,2 57,2
2 ay 52,2 57 61,8
3 ay 55 60 65
4 ay 57,5 62,3 67,1
5 ay 57,7 64,5 69,3
6 ay 61,8 66,4 71
1 yaş 69,7 74,3 78,9
18 ay 75,1 80,5 85,9
2 yaş 79,9 85,7 91,5
2,5 yaş 84 90,4 96,8
3 yaş 87,3 94,3 101,3
3,5 yaş 90,6 98 105,4
 
günaydın kızlarr.demek burdasınız:)) bende uzun zamandır girmiyordum özlemişim...kader ve ridacım sizlere katılıyorum facede derrtleşilmiyor buranın yeri ayrı..bizimde dün gösterimiz vardı muharrem antibiyotik kullanıyodu ama düne kadar ateşi yoktu suruplar banamısın demedi ama o kadar emek var diye gittik gösteriye bişey anlamadı tabi çocuk eve geldik 39 geçti yine duş falan aldı gecede çıktı şidi biraz ii havalar çok kötü bi bakmışsın rüzgar bi bakmışsın yakıyo bide dondurma sevdamız böyle çektiriyo işte ..bi tarftan düğü telaşımız devam ediyo kardeşimin evini tuttuk boya badana yapılacak bugün ...geçen gün kıyafetimi aldım ama nasip olacakmı bakalım heran herşey olabiliyo Allah sağlık versin dijital makinenin pilleri şarj tutmuyo aslında yeni resimler eklemek istiyorum ..aklıma gelei yazıyorum cümleler birbirini takip etmiyo galiba...araba konusuna gelince dikkat problemim var hiçte hevesim olmadı ama bilde yapma demişler bayanlarında kullanması şart bence illaki lazım olur ..ridacım bizimde araba yok canım inşallah Rabbim nasip eder muharrem geçen babasına diyo kamyonu sat yine berlingo al diye çocuk işte neyin nasıl döndüğünden haberi yok
 
Son düzenleme:
kızlar kaç gündür bir şeyler yazayım diyorum ama ya çok kısa süre oturup kalkıyorum ya da eşim tepemde beraber nete takılıyoruz dolayısıyla ben de açıp da uzuun uzuuun bir şeyler yazamıyorum :KK75::KK75:
bu akşam eşim nöbetçi ama bu sefer de helin tepemde bir ara yazmaya çalışacağım :)
hepinize iyi haftasonları diliyorum..
 
kızlar aranızda araba kullanan var mı? ben başladım öğrenmeye ama serde tembellik ve kıorku da var maalesef...henüz trafiğe çıkmadım çıkabilme aşamasında değilim kendimce..dur kalk dön vs çalışıyorum..
siz neler yapıyorsunuz? ela uyumadı halen bazen gündüz uykuları güme gidiyor.uyutamıyorum:KK43:
kızlar ela nın boyunu ölçtüm..100 cm olmuş..sizinkiler nasıllar boy durumları?
istiyorum kızımda annesi gibi minyon olmasın boylu poslu olsun inşallah.. [/COLOR

selmacım bazen ben de öğreneyim artık diyorum ama burada o kadar iğrenç bir trafik var ki her gün okula eşim beni bırakıyor adam resmen sinir harbi yaşıyor :KK52: yollar dar kaldırım yok , kurallara uyan da yok adam yol ortasında arabasını bırakıp dükkana gazete almaya giriyor ve gazeteyi okuya okuya çıkıyor gidiyor arabaya biniyor , buna benzer bir sürü durum :KK37: bir de kızınca ne var da kızıyorsun demiyorlar mı eşimi zor tutuyorum :KK52::KK52::KK52: bu yüzden almayayım alana da mani olmayayım :)))
bu arada maşaallah elaya .. sen yazınca merak edip bizimkisini de ölçtüm 89 çıktı gerçi 2 ayda 3cm uzamış ama yine boyu ortalamadan biraz kısa acaba küçük halasına ya da büyük teyzesine mi çekecek .... ikisi de kısa boylu ama kızkardeşim çok zayıf görümcem de tombiş :)) nasipde ne varsa artık :)) burada o kadar obez grubuna girmeye aday öğrenci var ki bazen garipsiyorum ya inşaallah garipsediğim başıma gelmez .....
 
Son düzenleme:
kadercim senin bir araba maceranı dinlemiştim..bolu daydın gebze yada düzce ye mi gitmiştin hatırlayamadım..sen düzeltirsin....eşin o ara yoktu malum sebepten.. maaşını çekmek içindi ama iyi hatırlıyorum..hava şartlarından 2 saatlik yolu 4 saatte mi gittim demiştin..?

ahh inşallah dua edin arkadaşlar bizim de bir arabamız olsun hayırlıysa tabi..şu işe iadem gerçekleşsin tazminat mı alırım işe iade mi..bilmem ama ilk işim araba almak olacak..

canım geçen sene köydeyken başıma gelmişti geredeye gitmem gerekti üstelik eşim de o ara cezaevindeydi :KK43: Allah razı olsun helinin bakıcısı erkenden almıştı da ben 6 buçukta köyden yola çıktım geredeye varışım aktarmayla nerdeyse 4 saatte olmuştu bir de bunun dönüşü vardı :KK37: eğer eşim olsaydı en fazla üç saatte giderdim veya ben araba kullanabilseydim :))

canım çocuk olunca araba lüksten daha çok bir ihtiyaç oluyor hele bir de iki çocuk olursa ... Allah sana en kısa zamanda gönlünden geçenden daha güzel bir arabayı almayı nasip etsin inşaallah ...
 
rida
selmacım bu arada muhammedin boyunu sabah ölçtüm..kuzum 91-92 cm arasında sanırım..dik durmuyor kıpır kıpır..gülüp durdu elimin altında..:) ama sanırım aldığım rakam doğru..bizim veled kısa mı olacak ne.. :KK66:


bence muhammed de helin gibi kısanın üstünde normalin birazcık altında ama bunlar sonuçta küçük birer çocuk ve henüz gelişme dönemindeler, her an değişiklik olabilir . hele de sünnetten sonra.. gerçekten de kimden duyduysam hep aynı şeyler sünnet olunca yemeyen çocuk iştahlandı, boy attı, kilo aldı .. hadi erkekler durumu kurtarıyor görünüyor da ben ne yapacam :26: :)))
bir de benim kuzenim o kadar zayıf bir çocuktu ki annesi de dayıları da o kadar minyondu ki annesi üzülüyordu çocuğum dayıları gibi kısa kalacak diye ... ama sünnetten sonra biraz toparladı bir de basketbol kursuna gitti şimdi kapılardan sığımıyor şişma değil ama boylu poslu oldu maşaallah ...

dediğim gibi gelişme dönemi 20 yaşına kadar sürüyor ve daha 17 senemiz daha var :)))
 
Erence
günaydın kızlarr.demek burdasınız:)) bende uzun zamandır girmiyordum özlemişim...kader ve ridacım sizlere katılıyorum facede derrtleşilmiyor buranın yeri ayrı..bizimde dün gösterimiz vardı muharrem antibiyotik kullanıyodu ama düne kadar ateşi yoktu suruplar banamısın demedi ama o kadar emek var diye gittik gösteriye bişey anlamadı tabi çocuk eve geldik 39 geçti yine duş falan aldı gecede çıktı şidi biraz ii havalar çok kötü bi bakmışsın rüzgar bi bakmışsın yakıyo bide dondurma sevdamız böyle çektiriyo işte ..bi tarftan düğü telaşımız devam ediyo kardeşimin evini tuttuk boya badana yapılacak bugün ...geçen gün kıyafetimi aldım ama nasip olacakmı bakalım heran herşey olabiliyo Allah sağlık versin dijital makinenin pilleri şarj tutmuyo aslında yeni resimler eklemek istiyorum ..aklıma gelei yazıyorum cümleler birbirini takip etmiyo galiba...araba konusuna gelince dikkat problemim var hiçte hevesim olmadı ama bilde yapma demişler bayanlarında kullanması şart bence illaki lazım olur ..ridacım bizimde araba yok canım inşallah Rabbim nasip eder muharrem geçen babasına diyo kamyonu sat yine berlingo al diye çocuk işte neyin nasıl döndüğünden haberi yok

canım benim kıyamam muharreme .... dondurma mı dokundu ? burda da havalar bir ara çok güzel gitti bizim cadı da o ara hergüne bir kornet sığdırdı :) şükür ateşimiz ya da boğaz ağrımız olmadı ama o ara tesadüf mü bilinmez ama bizde de ishal vardı ...
yine düğün telaşınız var :)) hadi bakalım bu telaşınızı da kazasız sıkıntısız atlatırsınız inşaallah ...
bu arada çocuklar vardan yoktan hiç anlamıyor benim cadı da geçen bakıcısıyla marketten bir şey görmüş ona bir şey dememiş eve gelince de uyumuş uyanınca ilk dediği şey "ben ayak basmalı bisiklet istiyorum" demeye başladı. biz normal bisiklet sandık evde iki tane var birini dedesi almıştı diğerini de burda arkadaş kendi çocuğuna almışken heline de aldı bir tane ... ama bizimki tutturdu nasıl da ayak vuruyor nasıl ağlıyor ... dinlemiyor bizi "kızım para yok, kızım izmite gidince alacağız hem burda iki tane var" diyoruz ama dinleyen kim ... bir ara çok kötü oldum bu kız hep böyle mi yapacak diye :KK50::KK50: neyse ki baktı bizden tık yok bir süre sonra sustu.. ertesi gün bu nasıl bisikletmiş ki diye markete gittim meğer ayak basmalı bisiklet dediği skooter var ya ondanmış :KK52: hemen eşimi aradım anlattım fiyatı da 20 lira eşim alalım dedi ben itiraz ettim parasında değilim ama bunun alışkanlık haline gelmesi benim kabusum olur :KK50::KK50::KK50: Allahtan eşim bu konularda artık beni dinliyor ama şimdiki çocuklar gerçekten vardan yoktan çok anlamıyor. seneye anaokulda arkadaşlarından gördüklerini isterse onu düşünüyorum ama burada sanırım kilit nokta anne babanın ortak tavır sergilemesinde ..
inşaallah çocuklarımız gönlümüzdeki gibi hayırlı bir şekilde yetiştirebiliriz ....
 
11-05-2011, 12:34esoess
kızlar ben siz sözledikten sonra ölçtüm 96 cm ikra da selmacım ela üst sınırda uzun boylu ulucak perenses maşallah ridacım muhammet ortalamaya yakın sağlıkla büyüsünderde önemli olan bu tabloda bu şekilde gösteriyo

maşallah ikraya o da uzun boylular grubuna giriyor :nazar::nazar::nazar: benm cadı da ortalamanın biraz altında ancak onun en uzun yeri dili :KK53: dil uzunluğunun da bir standartı varsa benim kız standartların üstünde çıkar herhalde :))) papuç kadar dil ve laflar o biçim :KK52::KK52::KK52:
 
Son düzenleme:
X