2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

öncelikle tuğbacım inşallah kontrolün iyi geçmiştir..bir yaramazlık yapmıyordur, akıllı duruyordur çüçük kısın..:))iyi haberlerini bekliyoruz..
 
selmacım benim oğlanın senin kızdan kalır bir yanı yok..misafirliğe gitmek şöylel dursun, düz yolda bi oyana bir bu yana..iki saniye rahat durmuyor..az önce başka bir siteye gittik..yazlıkçılar gelmiş..çocukların bisikletleri kenarda duruyordu binmek istedi izin aldık bindi biraz..koparamadım..eve gelmek istemiyor..eve geldik güç bela..sonra arabasını aldık çıktık gezdirdim biraz yine girmek istemiyor eve..annennesi ne diller döktü sormayın..
kusmuş bizim minik elamız....çok üzüldüm canım benim..Rabbim şifa versin..üşütmüş ceryanda kalmıştır belki onun huysuzluğu vardır üzerinde garibim..kendini ifade edememiştir..hareketlerine yansıtmıştır..geçmiş olsun tekrar..
 
gülhancım..geçmiş olsun erkek olmuş bizim veledler..öp ikisini de yerime..alperen için kolaydır.yani öyle çok bilmez acıyı filan...ama muharrem için gerçekten zor..canım Allah yardımcın olsun..Rabbim damatlıklarını da göstersin sana..
 
gelelim bana bir iş görüşmesine daha gittim..adam bana bi baktı..kapalıyım..yanlış anlamayın dedi..almanca iyi bilirim 7 yıl önce geldim Türkiyeye ama ingilizce bilmiyorum...gelen misafirlerimizi havaalanından alacak onları içkili bir restaurantta ağırlayacak ve ofise getirip satılık dairelemizi gösterecek biri bizim için tercih nedenidir, yapabilir misin dedi..eşim ve ben bunun bize ters olduğundan bahsettik..eşim böyle dememiştiniz telefonda dedi..ben eşinizin kapalı olduğunu bilmiyordum..diye cevap verdi..sonra aile fotoğrafını gösterip bakın eşim kapalı. bu iş bana da ters gelse de bundan para kazandığım için katlanıyorum dedi..biraz konuştuk eşimi ve beni çok beğendi..takdir etti yani..:)) tekrar isim ve telefon aldı..sizinle daha iyi koşullarda çalışmak istiyorum dedi..

ama biz bu seçeneğin de üzerini çoktan karaladık bile..geçti borun pazarı..:))
 
kızım uyandı kızlar..kucağımda kızımla yazıyorum..hoşçakalın..
 
gülhancım hem geçmiş olsun hemde hayırlı olsun inş bir an önce toparlanırlarda rahatlarsın. 2 günden sonra düzelmeye başlarlar ama keşke durabilseler dediğin gibi. sakinleştiricimi versen bikaç gün:)))

muhammedede lazım sakinleştirici:))) bakalım senin için hayırlı olan iş nezaman karşına çıkacak. ümüdünü kaybetme canım:)))

kontorolüm 3 satlik bekleme sonucu gerçekleşti son zamanlar öldüm sıkıntıdan doğuma gitmiş geç geldi tabi hastalarda birikmiş. bekle babam bekleakşam 6.30 da anca çıktım muayehaneden. yine sezeryan sonrası normal doğum yapmış. vaktin varsa uğra yanına hastanede görüş istersen dedi doktor açlıktan öldüğüm için uğruyamadım. bebişim 2089 gr olmuş 3500 le tamamlarız dedi. dönmüşte doğuma hazır dedi. soracağım onca soruyu okadar bekleme üstüne hiç bişey sormadan döndüm. neyseki 2 hafta sonra tekrar gideceğim kontrole ozaman sorarım artık. çok kilo aldığımı söyledi aslında buğraya nazaran çok az aldım toplamda 9-10 şimdilik. buğrada toplam 24 dü ama kilo almam iyi değilmiş dikiş yerlerimden sebep. daha dikkat etmem gerektiğini hergün 40 dk yürüyüş yapmam gerektiğini filan söyledi.
 
tuğbacım beklemek kadar kötü birşey yok gerçekten..bekletilmekten ve beklemekten nefret ederim.sanırım çok sabırsızım..bebiş dönmüş..kilosu da iyi maşallah bir sıkıntı olmamasına sevindim..hayırlısıyla sen de alacaksın inşallah kucağına çüçük kısını :))

bugün hayatımın en zor günlerinden birini daha yaşadım muhammed sayesinde(

oğlum aseton şişesini almış eline kızdım sakladım..ama ben farketmeden yine almış.. altını temizlerken birden bir çığlık attı sormayın.. önüme düştü şişe..gözlerini kapatmış eliyle.... çılgına döndüm..yatar vaziyette iken şişenin kapağını açmış gözüne döküldü aseton.. Allah'tan Ahmet yanımdaydı aldı lavaboya koştu nasıl bağırıyorum bir görseniz halimi..berbat bir durum..Allah kimseye evlat acısı göstermesinnn (
 
eşim muhammedin gözlerini bol suyla yıkarken ..ben evde bağırarak doaşıyordum..ALLAHIM BıZE YARDIM ET oğlumun gözleri gitti diyordum içimden..bir ömür çekecek bu ihmalin sonucunu..nasıl korktuğumu ifade edecek bir cümle kuramıyorum..Allah vermesin kimseye bir ..eşime kızıyordum bir taraftan.. ne bekliyoruz hastaneye götürelimm..bekle bişey yoktur inşallah diyordu..
 
uzatmayayım oğlum rahat bırakmıyor..çok şükür birşeyi yok şu anda..hepinizi öpüyorummm selam ve dua ile..
 
ridacım çok geçmiş olsun canım bu çocuklar anlamıyo işte zarar tehlike diyoruz ama. muharremde yatğını düzeltirken sehpanın üstünü çıkmış bi bacağı camda dışarıya bakıyodu pipisini zarar verecek diye korktu oo ii çok şükürde alpereni iyileştiremiyoruz sargı bezi çıktığında kanıyo tekrar yapıştırıyolar yapışınca kan kuruyo çok acı çekiyo 4 senelik ömrüm gitti şu 2 günde Allahım başka dert keder vermesin nihayet mevlidimizide okuttuk çok sıkıntı oluyo insanda şu alperende ii olsa daha ii olucam hepinizi öpüyorum Allaha emanet olun kızlar
 
ayy rida cım çok korktum okurken...allah korumuş neyseki..niye zor bu çocuklar bu kadar...ben yetişemiyorum ela ya ya...o kadar huysuz ki tarif edemem kızlar size..
şimdi çandarlı dayız... dün denize sokabilmek için akla karayı seçtim..neyse denize bir girdi bu seferde çıkmam diyor...aldım eve götürücem bicibici ağlıyor herkes bize bakıyorbabası tekrar götürdü mecbur...bugün de anlamtıştım size banyodan çok korkuyor ağlıyor diye.havuzunu şişirdik su koyduk içine taş felan koyduk ama girmiyor önce ağladı kaçtı banyo diye...sonra biz ayağımızı soktuk onun ilgisini çeksin diye neyse yavaş yavaş attı kendini havuza bu seferde ondan çıkaramadık...hadi bunları aştıkta başını nasıl yıkayacağız ağlamadan bakalım?
burda hiç yemez oldu...elimde çatal kaşık peşindeyim gına geldi ya
neyse kızlar öptüm hepinizi...
 
ridacığım çok geçmiş olsun Allah korumuş yinede neolur neolmaz bi götürseniz doktora tedbir olarak.

gülhancığım kurtuldun sonunda mevlüttende büyük bi yük kalkmıştır üzerinden. inş alperende iyileşir bir an önce

selmacığım Allah sanada sabırlar kolaylıklar versin. benim buğra su kuşu gibi. doğumu yaza geldiği için hergün yıkadım çok alışık suya hergün yıkıyorum yine ben yıkamasam kendi der anne bıcı bıcı diye. arasıra küvete doldururrum su oynatırım ama şimdi hergün yıkandığı için 1 kova su hakkı var bitince mecbur çıkıyor yoksa duşla yıkayınca banada çıkartmak işkence oluyor kapatmıyor suyu
 
aceleden bi giriş yapamadım..2 laf edeyim dedim benim yatakçılar geldi..sorma tuğbacım erken değilmi diyolar insanda bi yük oluyo rahatladım valla..alperenin sargı bezi çıktı çok şükür artık pansuman yapılacak demin batikon sürdüm kıyameti kopardı aklı çıkıyo..
selmacım geçenlerde hastanede bi kadın gördüm konuştuk yemeden içmeden hiç zorlama dedi ergenlik çağında önlerine geçilmiyo ben çok dövdüm şimdi çok pişmanım dedi insan deliriyo istemeden bugün mıuharrem çok zayıf geldi gözüme babannesi bakın çocuklara zayıfladı diyo bilmiyorum napıcaz banyoyu alperende seviyo özellikle banyoyu başka odada sorun yok
 
arkadaşlar hepinize günaydın..:)) geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler..aman çocuklar konusunda çok dikkatli olun arkadaşlar..her dk. peşinde olmamıza rağmen bizi acayip korkuttu yaramazımız..gören diyor ALLAH sabır versin diye...üzerinde nazar mı var nedir anlamadım..öyle bağırıyor..öyle bağırıyor..alıp başımı gidesim geliyor..annemin kollarında romatizma artmış..eski sağlığı sanıyor, kucağından inmiyor..annem dişini sıkarak da olsa onun gönlü olsun diye oda oda dolaştırıyor..üstelik bana yalnızken yapmıyor bunları..annennesine babasına yapıyor..bazı geceler bağırarak uyanıyor.kucağımıza alıyoruz neremize denk getirirse tekme tokat kafa atıyor..valla aceba psikolağa mı götürsek diye konuşuyoruz aramızda..annem daha konuşamıyor bağırarak anlatıyor derdini diyor..sadece muhammed yaramaz üstü bi çocuk..diyorlar bilmiyorum..endişeleniyorum oğlum için..kardeşi doğuncaya kadar hiç üzmedi beni..beraber yatar beraber uyanırdık, ne versem yerdi..betülü yeni görenler oluyor..kucağa alıp seviyorlar..bakıyorum dikkat çekmek için bişeyler yapıyor.hemen ben de oğluma çekiyorum dikkatleri..sanırım herşey kardeşten sonra oldu..inşallah düzelir yoksa çekilir gibi değil..normal bir kaç saati geçse oohh diyoruz..bugün hiç yormadı bizi o derece yanii
 
gülhancım mevlidini çok şükür okutmuşsun..Allah kabul etsin canım. ben de evlendiğimden beri hiç evimde mevlid okutmadım..aklımda ama iş güç bir türlü fırsat bulamamıştım..işe başlayayım da müsait bir zamana denk getirip mevlidimi okutmak isterim..hatta bu yaz ablam gelecek bir kaç haftaya inşallah..canım ablam hocadır benim...mevlidimi okur..
minik yine uyandı :)) az sonra devam ederim inşallah
 
ah ridacım çekip gidesim geldi demişsin ya aynen..şuanda çok işim var ama hep iş olmuyoki dinlenmekte lazım ne şuda var ne yaparsam onlar uyurken yapabiliyorum bende çok bunalıyorum insan yetişemiyo yatak odası halılarım kirliydi kaçgündür sularımızda yok su bulmuşken yıkıyım dedim ikide bir banyodalar bahaneleride hazır çişi geldi diyolar bekliyosun çiş miş yok kardeş çocukları çok etkiliyo küçükken ayrı sorun büyüdüklerinde ayrı ...alperen hergün muharremmden kafa dayağı yer..alperenin ağzı hiç kapanmaz en kötüsüde bu 3 aylık bebek gibi anne otur gitme 24 saat onlarla yumurcak izliyorum fenalık geliyo ..bi taraftan da kendie kızıyorum bakamıyorum diye çocuk olsun diye nelere katlanan var eltim 2 ay önce aşılama yaptırdı hep yatıyo işlerini annesi yapıyo dünyanın ilacını kullanıyo hergün streside cabası mevlit günü azcık kanaması olmuş çok üzüldüm 2 sen önce erken doğumdan çocuğunu kaybetti kızlar dualarınızı esirgemeyin rabbim inşallah bu sefer acısını göstermez tamamına erdirir inşallah
 
gülhancım online gördüm seni:)) neler yapıyorsun? kucağımda kızım tek parmak yazmaya çalışıyorum: bir koşuşturmadır gidiyor..eşim evde bugün..
 
doğru söylüyorsun gülhancım.. Allah acılarını göstermesin..muhammed'i pazara yolladım babasıyla..öptü el sallayıp gitti.. Gözlerinin içine bakıyoruz, yaramazlıklarına ne kadar şikayet etsek de biliyoruz ki..onlar herşeyi yeni yeni öğreniyor..kimi zaman canları yanacak ama doğruyu yanlıştan ancak öyle ayırt edebilecekler..bak şimdi muhammed şişeye yaklaşamıyor..gözünü işaret ediyor..yüzünde bi üzüntü beliriyor..ne yaparsak yapalım, yani dövsekte kızsak da kendi evlatlarımız ve nazımızı ancak onlar çekebilir..

bir de eltine RABBıM hayırlısıyla bir evlat verir inşallah..benim abimin 5 yıl sonra hiç bir tedavi yoluna gidilmeden oldu..Allah onların da yüzlerini güldürsün..amin
 
selmacım..ela gibi muhammed de önce girmeyi istemez ama denize girince de maşallah çıkaramazsın..evdeki şişme havuzu hergün dolu durur..etrafı ıslamaya bayılıyor.. banyo yaptırmaya gelince kaçar..yapışır bacağıma yıkatmaz kendini..zorla yıkarım..ağlar.. bezini bu günlerde kendisi çıkarıyor..bağlayamıyorum..bugün balkona afedersiniz işemiş..çekçeki bulmuş..baktım oynuyor..delirdim....ben içeri girip üzerimi değişinceye kadar içeri girmiş..evde namaz kılınıyor..eşim dedi her yeri mundar ettin oğlum diye güldü..gittim bir kova su döktüm..temizledim ama iş işten geçti..tekrar banyo yaptırdım..sabahtan beri 3. kez yıkıyorum muhammedi..gına geldi yaaa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…